Okategoriserade

Slutspurt nu:)och Hjälp?

Jag har sagt det förr men nu är det så igen, det är slutspurt. På fredag ska slutliga versionen av mastertexten vara inlämnad.

Jag skulle behöva er hjälp 🤗 Jag kan inte komma på en titel:) Just nu heter den, och jag vill absolut inte ha den: Morden i Uppsala. Ännu värre på engelska som också ska vara med och vara en direkt översättning: The Uppsala murders. Men skjut mig 😂

Jag vet 🤦‍♀️det är sjukt löjligt, men det behövdes en titel för att döpa dokumentet så jag hittade det i datorn bland de andra 😂

Egentligen borde jag bara kalla den för Inferno, eller Blodshämnd eller Blåljus. Eller vad som helst är bättre ju:)

Hjälp mig gärna! Den handlar om en seriemördare i Uppsala. Tre vänner, varav en är min gamla kompis Martin, och två killar till, en brandman och en polis, blir involverade. Hela historien inleds med en scen där mördaren filmar ett av sina offers sista minuter i livet, så man förstår direkt att det ligger mer bakom än ”bara vanliga mord”. Sen hittas kroppsdelar/mördande personer som gäckar polisen och de tre vännerna. Det är för mycket sammanträffande för att kunna vara en slump. Det är uträknat och beräknande. Det är brutalt och skoningslöst. Det finns en koppling mellan de döda som de måste hitta, och de inser att det handlar om en kamp mot tiden.

Jag gillar ju brutala skildringar så det finns det gott om:) Det är fiffig att använda mig av en polis och en brandman för de täcker ett stort område inom blåljus som jag behövde. Givetvis är det helt frilansat, jag har ingen kontakt inom polishuset som kan bidra med info hur en utredning går till. Men det löser Martin åt mig, med sina specialkompetenser à la Mission Inpossible 😎

Mina kursare som normalt inte läser sådana texter säger att det är välskrivet, sjukt spännande och så läskigt att de, om de inte behövt läsa utan sett det på tv, skulle haft en kudde att gömma sig bakom. 😁🙏🏻

Så, släpp lös era kreativa hjärnor nu är ni snälla! Ni brukar komma med så bra input i det mesta 🤗

Jag ska återgå till att korra texten. Tydligen så ägnade jag mig åt att sätta ett extra blankslag efter punkt, i de fall jag sen bytt rad. Blanksteg? Öhh nu vet jag inte vad det heter plötsligt, men jag har alltså skrivit massa bokstäver, satt punkt, sen gjort ett mellanslag (!) och SEN radbyte. Fult och obegripligt varför men det är nån dum vana jag inte vet om. Det har aldrig påtalats förr så jag är sjukt glad att tjejen som opponerade och språkgranskade min text upptäckte det 🙌🏼

Så nu ska jag nagelfara 50 sidor text en sista gång 🙂

Wish me luck 🙂

Kommentarer

 1. Skånetös

  Jag kan lyckas med samma konststycket som dig ibland vad gäller mellanslag. långa texter som är viktiga att få snygga brukar jag köra lite ”sök och ersätt” på. ex. sök ”dubbelmellanslag” ersätt ”mellanslag”, samma med punkt och komma, dvs sök .. ersätt osv. Och sen väljer jag sök och ersätt alla.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Antog att det fanns en fiffig genväg 😂jag har suttit och tagit bort ett och ett. Men det för att jag behöver ändå granska texten. Vågar inte heller testa för texten är bra för övrigt tror jag, så skulle det bli något konstigt skulle jag inte kunna ändra tillbaka😂
   Men nu ska jag testa det på en oviktig text! Tack!!!

 2. Karin

  Det ingen sett, än…
  eller
  Ingen har sett det, än…

  Syftar då till att jag antar att ingen sett filmklippet än på ett av offrens sista minuter i livet ☺️

  Men alltså det här låter som en sjukt spännande film som jag vill se ☺️

  1. Maria

   Din tanke förde till min tanke ”Tystnad, tagning”. Eller hur man säger innan man klappar den där grejen.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Wordprogrammet 🤦‍♀️😜det har så mkt konstigheter för sig. Förra gången satt jag i DAGAR för att få bort en blanksida längst bak. Man kan ju tycka att det bara är att radera men icke då😂
   Jag kan bara precis det jag behöver i Word🤷🏼‍♀️och sen måste jag googla och kolla Youtube om något är konstigt 🙂

 3. Susanne

  Kan den heta murder by minutes? Minutmorden? Eller Mord per minut. Bara några förslag som poppade upp. Blir det utgivning via bokförlag och kanske serie? Ska själv skriva en feelgood bok om mina år inom vården i olika former.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag ska absolut försöka få den utgiven. Men det är svårt. Det finns så jäkla mkt författare där ute 😜
   Jag tänker mig att det får bli en serie, jag har redan skrivit nästan en fullång bok om Martin tidigare. Det här är bara 50 sidor eftersom det är vad mastertexten ska vara. Min tanke är att kanske skicka in den som den är, men också fylla ut den så den blir längre. 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting