Okategoriserade

Man kan lita på er:)

Jag låter bli att vända på mina planterade potatisar och ser vad som händer:) Ni sa att det inte spelar nån roll. En annan fråga då: Om jag får för mig att klippa bort all kirskål från det gamla trädgårdslandet och gräva upp det lite, kanske tillsätta nån ny jord men troligen inte, kan jag plantera potatis där tro? Eller måste man ge dem bättre förutsättningar?

Jag har också tagit en av de titlar ni föreslog:) Förutsatt att ingen på skolan protesterar så kommer den heta Sista tagningen. Blir Final Take på engelska enligt översättaren på internet. Betydligt bättre än The Uppsala murders 😂

Tystnad, tagning! Var också skitbra, men eftersom mördaren inte begär tystnad utan tvärtom;) så kändes den andra bättre.

Titlar är verkligen min akilleshäl, det tycker jag är makalöst svårt. Mina tidigare examenstexter hette Operation Charlie, del 1+2 typ, tror jag 😅 Jag kom verkligen inte på något vettigt och arbetsnamnet fick liksom hänga med. Varför det blev det är säkert för att jag såg nån film eller så där det pratades om det. Eller så var det Robbans, Black Op, som han spelade då som figurerade i min hjärna. Ofta får texterna heta namnet på huvudkaraktären, det är enklast. Och urtrist.

Men hellre det än en usel titel, som Morden i Uppsala, det låter som en barnbok för 10-12 åringar:D

Nåväl. Jag skulle skriva något, som jag glömt och nu blev jag stressad. Jag ska strax åka och hämta upp Jamie från skolan, för att åka till hans nya skola. De har en informationsdag idag, verkar vara gemensamt för många av våra skolor, så de räknar med att barnen försvinner vid halv ett. Jag har så svårt att ta in att min lilla kille ska börja åka in till stan. Han är fortfarande en liten pojke i så många avseenden, ett barn, och jag vill att han ska få fortsätta vara det. Jag vet av erfarenhet att de växer enormt av både skolbyte och att ta sig in till stan, så snart är han en stor kille. Han fyller tolv så han är ingen bebis, men han är fortfarande ett rätt oskyldigt barn. Med fotboll och springa och leka som största fokus. Han är inte still många sekunder i taget och han älskar att vara ute. Rasterna är hans grej och på den nya skolan har de ingen skolgård. Eller de har ju en såklart, men det finns INGENTING där. En basketkorg, ett pingisbord. Thats it. Han som spelat fotboll varenda rast sen han gick i förskoleklass kommer få en chock. Shit, nu undrar jag om jag valt rätt. Han kanske borde få fortsätta här ute, de har en fotbollsplan i närheten, även om skolgården suger där med.

Men nej, det blir nog bra. Annars får jag lösa det på nåt sätt.

Jag vill bara inte att han ska tvingas växa upp för tidigt, innan han själv är redo att lämna barnet och bli en ungdom.

Ok, det är emotionellt😂 Men nu hinner jag inte utveckla det, måste fixa till mig så han inte behöver skämmas iaf:)

Hörs snart!

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja, i den skola han går är det förskoleklass till femman. Sen måste alla byta. Många går till den högstadieskola vi har här ute, men hamnar i olika klasser. En del väljer andra skolor i stan.
      Jag hade Janelle och Patricia i den skolan här och då var det en riktigt dålig rektor. Patricia fick sitt skåp uppbrutet men det var hennes eget fel enligt rektor, som skickade hem henne i -15 och snö, utan jacka. En av alla saker. Många möten, jag var riktigt arg då. Det var en skitdålig skola. Jag vägrade ha fler barn där och fick plats i Katarinaskolan för Robban o Corrinda. Hon valde sen basketklass på en annan skola. Men eftersom Katarinaskolan är så bra, så har jag inte sett nån anledning att byta bort den. Idag är skolan här ute betydligt bättre. Ny rektor 🙂 Men samtidigt är det ett väldigt stökigt område med mkt kriminalitet. Det skjuts friskt det och jag vill helst inte ha barnen där. Katarinaskolan har nu haft Robban, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och så kommer Jamie:) Den känns som vår skola nu. Det är resor och det är sämre med klasskompisar spridda över stan, men skolan är bra. Lite pondus hos lärarna. Givetvis finns några mindre bra/omtyckta lärare så är det ju alltid, men jag som förälder uppskattar det fasta ”styret”.
      Så ja, långt svar på din fråga 😂Han måste byta skola nu. Jag hade helst sett att de fick gå sexan där med, men nu är det inte så av nån anledning.

  1. Ellinor Blomqvist

    Ingen erfarenhet av kirskål men potatis växer i allt,brukar få ett gäng i ogräshinken😂Testa👍

  2. Kareo

    Du kan odla potatis nästan överallt, den är tacksam på det sättet. Den är också en bra ogräsbrytning men tveksam att den råder på kirskål. Förutom direkt i jord kan du sätta potatis bland annat i sand, hinkar, lägga direkt på marken och täcka med tex ensilage ifall man inte har lust att gräva.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting