Okategoriserade

Mentalt bryt😖

Jag var sÄ less i torsdags. Jag var klar med korrigering av min text och nÀr jag skulle lÀmna in den sÄ insÄg jag att det ska vara ett försÀttsblad. En mall. En förstasida.

Word Ă€r ett program pĂ„ datorn fullt av fiffiga saker. Saker som Ă€r sĂ„ fiffiga att om man inte kan dem sĂ„ Ă€r de hopplösa. Som att fĂ„ in den dĂ€r jĂ€vla mallen. Det Ă€r samma sak varenda gĂ„ng och man kan ju tycka att jag borde lĂ€rt mig. Men icke. I sex timmar satt jag och krĂ„nglade. 😖

Seriöst alltsÄ, sex timmar. Om inte mer. Till sist fick jag hÄlla hÄrt i datorn för att inte kasta ivÀg den. För det Àr ju inte dens fel utan mitt.

Mallen fÄr man frÄn skolan och den ska placeras allra först. Den var nÄn form av vattenstÀmpel med en bild och sen en titel och en ruta med info man ska fulla i. Plus en logga i sidhuvudet. Det lyckades jag med pÄ första försöket. Men att fÄ sidan först av alla var helt omöjligt. Plötsligt var den dÀr, men sÄg inte ut som den skulle. Det handlar om formateringar, osynliga tecken och massa kommandon man ska utföra som jag inte kan. Jag googlade, kollade massor av youtube filmer som brukar lösa det mesta, och sökte pÄ Microsoft sida. Jag fick inte till det. LivrÀdd ocksÄ att formateringen i resten av texten skulle balla ur, för det har hÀnt förr.

Till sist gav jag upp. Vasilis, min handledare, sa att man inte mĂ„ste ha den mallen men kunde vĂ€lja en annan bild. Valet jag hade var att lĂ€mna in med en uppenbart felaktig mall eller göra en helt egen. Jag kommer hĂ€vda att jag ville ha den helt clean med bara titeln och rutan med namn đŸ˜‚đŸ€—

Jag kopierade över loggan i sidhuvudet, skrev KonstnÀrligt examensarbete, titel pÄ svenska och engelska och namn, handledare, examinator och kursinfo pÄ en blank sida som jag sen utan problem kunde infoga lÀngst fram. Sen skickade jag in. Helt mosig i huvudet sÄ det Àr garanterat nÄgot annat fel.

Jag har Ă€gnat mĂ„nga timmar Ă„t korrandet och kommer börja grĂ„ta om nĂ„got Ă€r fel med grammatiken, indragen, de osynliga tecknen och vad det nu Ă€r. Eller om jag mĂ„ste in med den dĂ€r mallen 😂 DĂ„ mĂ„ste jag ha steg för steg info av nĂ„n kunnig, finns sĂ€kert pĂ„ universitetet men jag Ă€r ju envis ocksĂ„ och vill klara det sjĂ€lv.

Det ”roliga” i att jag inte behĂ€rskar mer i Word Ă€n exakt det jag anvĂ€nder till vardags och möjligen det jag kan googla mig till Ă€r detta:

Jag har lĂ€st det, pĂ„ komvux, i flera kurser. đŸ€·đŸŒâ€â™€ïž Men jag Ă€r helt sĂ€ker pĂ„ att vi inte infogade en fĂ€rdig mall lĂ€ngst fram 😂Men jag hade bra betyg i det.

Efter att ha lĂ€mnat in texten har jag inte öppnat datorn. Inte haft tid för det första men ocksĂ„ varit sur 😎

I stĂ€llet har jag trĂ€nat, ett riktigt grispass, handlat, haft tacomiddag, hjĂ€lpt syrran montera i sĂ€r sin soffa och kört den tillbaka till Ikea🙈mer om det sen. Jag har hjĂ€lpt till med vĂ€xthuset och klippt buskar, ocksĂ„ hemma hos syrran. Knappt varit hemma.

Idag ska vi ha lite fika, familjen kommer. Vi har Novalie som fyllt Ă„r, mamma har ocksĂ„ gjort det och sĂ„ har det varit mors dag. Vi ska ses hĂ€r vid 14 och innan det ska jag försöka röja upp i elĂ€ndet, men hoppas vi kan sitta ute. Det Ă€r inte snyggt inne. Ute Ă€r det ett tjockt lager pollen över allt men jag kanske tar vattenslangen och spolar av det 😂

Sen ska det grĂ€vas potatisland 😂 och ungefĂ€r tretusen andra saker ska göras. Men jag planerar att skriva i kvĂ€ll igen. Har ocksĂ„ en supergrej att berĂ€tta om sĂ„ ni fĂ„r hĂ€nga kvar!

Ha en finfin söndag ☀❀

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Hej! Jag hade ocksĂ„ fĂ„tt ett totalt bryt förstĂ„r precis. Men du gör det bra. Nu nĂ€r jag följer dig pĂ„ insta förstĂ„r jag verkligen hur mkt tid du lĂ€gger pĂ„ ditt jobb. Aldrig trott att det Ă€r lite jobb eller inget. MĂ„ sĂ„ gott! ❀

  2. Jenny

    Jag krĂ„nglade ocksĂ„ med försĂ€ttsblad i julas. SjĂ€lvklart vĂ€ntade jag till sista minuten med att försöka fixa det. Jag tĂ€nkte att Ă€h, det Ă€r ju sĂ€kert plĂ€ttlĂ€tt och snabbt fixat. Började nĂ€stan grina av stress för jag fick inte till det 😂 Fick ringa en klasskamrat som hjĂ€lpte mig.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jamen man tror ju att det ska vara easypeasy. Man kan vĂ€l bara kopiera in resten bakom det
 men icke dĂ„. FörstĂ„r dig exakt samma hĂ€r!

  3. Camilla Carlsson

    Samma skit pÄ SU nÀr försÀttsbladet ska in.Har man vÀl lyckats med det sÄ blir det del pÄ alla sidnummer.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting