Okategoriserade

Soligt ☀️jag njuter!

Vilket underbart väder vi har! För visst är det väl mer eller mindre över hela Sverige som vi kan njuta av sol och värme? Jag hoppas det.

Jag älskar ju det, men vet att det finns andra som inte uppskattar det, av olika anledningar. Men JAG älskar sol och värme, ju mer ju bättre. Inte minst ljuset, det är nog egentligen det som är det allra viktigaste. Att dagarna blir långa, och nätterna korta. Det gör underverk med min dygnscykel. Vips behöver jag inte sova lika mycket och jag vaknar av mig själv. Om jag får sova mellan de timmar som passar mig så blir jag pigg. De timmarna är dock inte enligt gängse regler. Allra bäst är det om jag får sova åtta timmar och det mellan 01-09. Då vaknar jag skapligt utvilad. Det är väl ungefär där vi hamnar sommarlovstiden. Ibland måste jag upp tidigare men oftast kan vi ha lata morgnar. Sen, för att inte uppröra någon🙈så får jag ju göra det som måste göras, andra tider. Det är fördelen med att kunna styra sin tid.

I helgen har jag varit rätt så produktiv ändå. Startade med maskrosvinet:) Jag har sparat massor av maskrosor på gräsmattan just för det ändamålet men inte fasen räckte det. Bara att ta en korg över armen och ge sig ut på jakt. Givetvis lyste just maskrosor med sin frånvaro och vi fick promenera lång. Novalie hakade på mig:)

Till sist hade vi tillräckligt och såg ut som skit om händerna.

Det stod i receptet att man skulle rensa bort alla stjälkar och de gröna små bladen under, så jag tolkade det som att enbart kronbladen skulle användas. Det tog timmar!! Helen kom förbi och drack lite kaffe och sällskapade en stund så det var fint.

Sen koka vatten och hälla över och vänta på att det skulle sjunka till 20 grader. Sist tog det evigheter och det gjorde det nu med. Jag passade på att baka bröd, baka en kaka och göra granola under tiden jag väntade, men likafullt var det 47 grader klockan ett på natten. Så jag gick och lade mig🤷🏼‍♀️ När jag klev upp var det 25 grader 😂

Brödet var iaf klart:)

Och kakan:

Granolan är färdig den med:)

Inte för att de inte var klara när jag gick och lade mig förstås, men ni fattar:)

Tills sist så vevade jag ner jästen ändå, förra gången skulle den i när det svalnat till 30 grader så jag tänker att 25 duger.

Under allt detta så skjutsade jag också Robban som skulle på inflyttningsfest och sen hämtade jag också. Paybacktime för alla gånger han skjutsar och hämtar mig 😁

Corrinda är på Sweden Rock, hoppa hon haft kul. Min tisha fick haka på. “Mamma, har du nån cool rock-tröja jag får låna?”

”Ja…hur många vill du ha?” svarade jag och öppnade garderoben 😎 Jag är en ganska cool morsa ibland 🙂 Även schyssta solglajjor kunde jag bidra med, för att inte tala om att hon använder min gamla skinnjacka från 80-talet:) Den som spar hon fu**ing har, så att säga 🙂

Jag har också vansinnigt ont i min häl och i den stukade foten. Det kunde jag gärna slippa för det gör ingen glad.

Idag har jag agerar hårfrisörska, samtalscoach och fotbollssupporter, och dagen är inte slut än:) Jamie kan ha haft invändningar mot min outfit där jag satt, men herregud! Keps för solen och brillorna för att jag inte orkade ta fram mascaran ✌🏼😂

Japp 😂

Suttit i solen och jäst har vi också gjort. Drog ut slingor på Novalie utomhus och snackade ute också. Ibland liggandes utfläkt på en solsäng och ibland sittandes. Nu ska jag snart gå in och laga mat men jag har verkligen ingen lust. Är inte hungrig heller för den delen.

I veckan är min plan att dra till husvagnen. Jag måste fixa med elen och bädda i ordning, pumpa upp alla madrasser osv. Mamma och två av hennes väninnor ska fira midsommar där är tanken ☀️så jag behöver ju se till så allt är klart. Mamma kan säkert, det är ju ändå henens vagn, men jag har ju utvecklat egna system för allt:) Jag får nog med mig Jordan och Jamie och känner redan nu hur jag nog bör ladda med hörselkåpor och valium, för faaaaan så de två tjafsar och bråkar hela tiden. 🙈😜

Lovelia börjar sommarjobba i morgon, och Trixie ska ägna hela veckan åt sitt gymnasiarbete. De ska spela in nån slags film/trailer, och eftersom de alla är lediga den kommande veckan så passar de på. De snackade om att kliva upp aptidigt för att hinna filma så mycket som möjligt innan det blir för varmt. Och massa folk:)

Novalie jobbar också, och jag tror inte att nån av tjejerna kommer hänga med. Det gör de som de vill. Jag orkar inte tjata och sen ha gnällrövar hela veckan 😂

Vi måste vara hemma till torsdag för så ska Jordan jobba en stund med att dela ut lappar om midsommarfirandet. Sen kommer faktiskt Jack också 😁 De behövde lite hjälp och jag, som den coola mormor jag är, är helt upptagen av fest och partaj hela helgen 🙂 På fredag är det Soultrain med uppträdande av Andreas från Alcazar så vi har köpt biljetter, annars hade jag ju kunnat avstå, men det är samtidigt alldeles för kul för att missa:) Och på lördag ska vi ha en kväll med vårt gamla husvagnsgäng. Vi ”barn” från förr, så vi blir sju stycken, en är upptagen på annat. Vi ska spela shuffleboard och äta, men kanske främst dricka öl och snacka 🙂

Men Novalie lovade att ta hand om Jack och det var ok med Janelle. Jag är ändå mer av en standby-figur när ungarna är hemma så det gör inget 🙂

Jag ska mysa extra med honom på torsdag och fredag innan kvällen istället. ❤️ Jag funderar på att låta honom hänga med till husvagnen också, sno honom, men det finns inte jättemycket för honom att göra där. Jag skulle behöva ett till barn så de kan leka ihop 🙂

Lite såhär, som på bilden jag hittade på bloggen 🙂

Tvillingar är fasen det bästa 😍

Nu måste jag in och laga mat 😖Fan, men då kan jag göra annat sen iofs:) Vi hörs snart!!

Kommentarer

  1. Profilbild
    Anna

    Jag tycker det är svårt att njuta av det härliga vädret när det så uppenbart kommer att påverka framtiden negativt. Önskar jag kunde stänga av den lilla rösten som gnäller om torka och minskad livsmedelsproduktion och ökad psykisk ohälsa bland de som jobbar med att producera vår mat som tjatar på i mitt huvud. Men den låter sig inte ignoreras och då är solskenet inte ett dugg härligt längre.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det måste du jobba på 🤗 Att oroa sig för saker som ännu inte hänt hjälper inte, det enda som händer är att du mår dåligt nu. Säg att världen tar slut till midsommar, allt exploderar. Visst vill du tillbringa dina sista dagar med att vara så glad och lycklig det går?
      Väder är väder och även om det blir mer och mer extremt så har det alltid gått i cykler. Vissa år är det torka andra regnar allt bort. Det hör till naturen. En solig sommar i Sverige är inte ovanligt, och har inte med global uppvärmning att göra.
      Sen ökar den, jag håller med om allt du skriver, men man får inte fastna i negativa tankar.
      Genom att bidra med det DU kan, försöka dra ditt strå till stacken, så kan du hjälpa. Sopsortera, undvik tomgångskörning, samåk, träna för hälsan, kanske skänka pengar till olika organisationer som jobbar med sånt du är orolig för. Gör något.
      Ta vara på din tid. Sitter du på en position där du kan vara skillnad, gör det. Eller gör det du kan.
      Men ta inte ut hemska saker i förskott! De kanske aldrig inträffar och då har du oroat dig i onödan, du har slösat ditt liv och din tid när du hade kunnat vara glad och njuta.
      Oroa sig för framtiden tar inte bort problemet, men det tar bort dagens frid.
      ❤️

      1. Profilbild
        Anna

        Jodå, jag bidrar på många sätt för att framtiden ska bli så bra som möjligt.
        Men det här handlar inte om framtiden, det är nu! Det är nu bönderna inte kan skörda tillräckligt mycket eftersom det är torka nu. Det är nu de funderar på om de måste slakta kor för att fodret som skördas nu inte kommer att räcka. Det är nu, inte i framtiden. Så därför har jag svårt att tycka att solskenet nu är härligt eftersom det är nu det behövs regn. Nu och nyss. Sen är det för sent. Och jag fattar att det inte kommer att regna bara för att jag är orolig för torkan, men jag njuter ändå inte av den. Därmed inte sagt att andra inte får njuta av det fina vädret, men i min värld är det inte fint väder. Det är eländigt torrt och det kommer att få riktigt tråkiga konsekvenser. Och för att ytterligare förtydliga: du ska självklart njuta av vädret som du mår bra av! Jag bara ger min syn på saken.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag trodde du menade framtiden. Eller du skrev framtiden 🤗
          Då känner jag att det är sånt som händer mellan varven, att det blir torka med allt vad det innebär. Vissa år regnar allt bort, att vara bonde måste vara ett evigt ont i magen för inget väder är liksom optimalt.
          Givetvis är det inget kul att behöva slakta sina djur osv, men vi vet heller inte hur det blir 🤷🏼‍♀️
          De har valt sitt yrke och därmed är de förhoppningsvis införstådda med komplikationerna. Jag tycker inte synd om dem, (alltså du fattar, de har valt själva) men jag förstår kampen. Jag önskar också att våra svenska bönder skulle få bättre betalt och bättre av det mesta så vi kunde använda vårt inhemska spannmål / kött osv istf att importera.
          Men rent krasst så är mycket sol och värme bra för andra delar, så jag njuter bara. Jag förstår hur du tänker men jag håller inte med 😂❤️
          All respekt ❤️

  2. Profilbild
    Ellinor Blomqvist

    Det är NU vi får betalt för att vi överlevde vintern👏Sol,ljusa kvällar och helt underbart.Håller tummarna för vinet,dom jag smakat tidigare luktade kattkiss och smakade blä✊️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha det hoppas jag verkligen inte att det gör 😂 just nu luktar det lite honung:)
      Ja precis så, nu är paybacktime ☀️

      1. Profilbild
        G C Hemdal

        Fyller inte Jack fem år?!?!?! Hon är inte gravid 🤰 🤔 kanske med tvillingar?! Det ligger ju i familjen?! Jag blir så ledsen att mina inte kan sova här!!

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jack fyller fem senare i sommar, och Janelle var inte gravid sist jag såg henne för nån vecka sen. Då pratade vi om det:)
          men det vore ju suveränt med tvillingar nästa gång:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting