Okategoriserade

Ja jössesđŸ€Ł

Den dĂ€r lilla detaljen med hur förbannat mycket mat det gĂ„r Ă„t pĂ„ sommarloven, den hade jag förtrĂ€ngt. Den andra lilla detaljen var att nĂ€r ungarna sommarjobbar sĂ„ ska de ha lunchlĂ„da med sig. AlltsĂ„ mĂ„ste jag bĂ„de handla och laga mer mat Ă€n nĂ„gonsin, och tĂ€nka att det mĂ„ste göras matlĂ„da. 🙈 Jag som i princip aldrig Ă€ter lunch och definitivt inte en varm sĂ„dan, fattar verkligen inte varför det ska vara sĂ„ avancerat? Ta med en yoghurt typ:D Men nope det duger inte. Det ska vara riktig mat. Men vafan, yoghurt Ă€r mat:D

Jaja, jag har Ängrat mig angÄende husvagnen i alla fall. Jag har alldeles för mycket att göra pÄ hemmaplan för att det ska hinnas med. Jag mÄste packa massor och det var det ena med det tredje. Dessutom sÄ visade det sig att ingen av kompisarna var dÀr, sÄ det avgjorde saken. Nu skulle de tydligen dit i helgen men dÄ kan inte jag, sÄ vi drar pÄ mÄndag:)

VÄr vanliga ledare pÄ Friskis Àr och bygger gym pÄ en annan anlÀggning, sÄ i stÀllet har vi vÀrldens bÀsta vikarie:) En gammal favorit frÄn förr som bara kommer och gÀstspelar ibland. Idag körde vi ett sÄ tungt kettlebellpass med honom att det var alldeles snurrigt i huvudet efterÄt. Det Àr varmt inne pÄ gymmet nu, och de dÀr solfilmerna som utlovats pÄ fönstren kanske kommer nÄt annat Är. De behövdes i gÄr, akut. Kettlebellpasset Àr ett helkroppspass med massor av flÄs och som vi flÄsade! Man skulle kunna tro att man inte trÀnat en dag i sitt liv, men vi var likadana allihopa. Lite tröst:)

Min stukade fot ger sig aldrig. Den blir bÀttre, det blir den, men jag kan inte promenera nÄn lÀngre bit utan att den svullnar upp och att ta sig upp frÄn golvet Àr smÀrtsamt. Jag fÄr liksom köra nÄn krypvariant;) Belastar jag det det minsta snett kÀnns det som det sitter en kniv i den men inget alls i normalt lÀge. Antar att det ger sig med tiden, men det Àr tröttsamt. PÄ fredag Àr det fyra veckor. Jag har trÀnat utan fotledsstöd men det gör lite för ont sÄ jag fÄr ÄtergÄ till det.

I helgen gjorde jag ju maskrosvin och det stÄr sÄ fint och jÀser. Puttrar pÄ, och det Àr vÀldigt blandande tillrop. En del sÀger att det Àr fantastiskt gott medan andra rynkar pÄ nÀsan och sÀger att det Àr skitÀckligt. Ska bli spÀnnande att se:) Jag har inte riktigt bestÀmt mig Àn för om jag ska avsluta det inom den tidsram som anges, eller om jag ska lÄta det stÄ lÀngre. LÀser man pÄ vinforum sÄ verkar det vara det bÀsta, att lÄta det stÄ. Mitt vin pÄ vindruvor stod i tre mÄnader, och det Àr riktigt fint nu:)

I gÄr gjorde jag enchilada.

Jag hade kvar köttfÀrs sen tacon, sÄ tog den, blandade ner röda linser och krossade tomater, lite grÀdde och riven ost. Kryddade upp den lite med tacokrydda, paprika, peppar, salt och kanske nÄt mer jag glömt. LÀt sÄsen bli ganska tjock och krÀmig sÄ den ska bli enkel att rulla in i tortillabröden. De var ocksÄ kvar sen fredagen, inslagna i en bivaxduk var de som nya:)

Faktum Àr att jag hade dem sÄ hÀr en hel vecka och det gick inte att skilja dem Ät frÄn det nyöppnade paketet. Annars brukar de lÀggas in i en plastpÄse och antingen torka eller mögla. Ni köper era pÄ Bivaxfabriken, och testa om koden: Carola15 fortfarande gÀller, för 15%rabatt:) Gör den inte det, sÄ testa att skriva och be om den, eller hojta pÄ mig sÄ försöker jag fixa.

Det Ă€r verkligen en gudabenĂ„dad produkt, jag anvĂ€nder dem till precis allt, och kommer pĂ„ fler anvĂ€ndningsomrĂ„den varenda dag. Älskar doften av bivax ocksĂ„ ❀

Enchiladasarna la jag i en form och penslade med grÀdde, tomatpuré och lite kryddor och sen strödde jag över ost. Jag vet att sist jag gjorde dem sÄ hÀllde jag över mer sÄs men nu blev det sÄ hÀr, receptet sa sÄ:)

Löjligt gott Àr det i alla fall, och passade alldeles utmÀrkt i matlÄdan:)

Idag har jag pysslat med lite av varje. Jag har bland annat börjat slipa av min gamla skrinda, tyckte synd om den dÀr den stod i carporten och sÄg ledsen ut.

Den duger ju ett tag till om man oljar in den, men mamma ringde nĂ€r jag var mitt uppe i slipningen, sĂ„ jag fĂ„r fortsĂ€tta i morgon 🙂 Hon hörde visst inget annat Ă€n slipljud och det Ă€r ju trĂ„kigt 😂

Jag har ocksĂ„ Ă€gnat en lĂ„ng stund Ă„t mina vattenslangar. Kopplingar och skarvar och linda slangar och sen vattna sĂ„klart. Det Ă€r inte det minsta kul ju. Det Ă€r den hĂ€r delen av saker som jag inte orkar och sĂ„ skiter jag i dem och det blir pannkaka av allt. Plantera och planera Ă€r jĂ€ttekul, men att underhĂ„lla, vattna och rensa och för den delen skörda, det Ă€r urtrist.đŸ€Ł Jag Ă€r ocksĂ„ lite orolig över hur jag ska fĂ„ de hemmavarande barnen att vattna hela sommaren nĂ€r jag Ă€r borta. Men hoppas pĂ„ att hot och mutor funkar.

BĂ€dda rent gjorde jag. Notera gĂ€rna det exotiskt skrynkliga. Det var nĂ„n, helst oklart vem, som tyckte att det var en bra ide att ta ut dem ur tvĂ€ttmaskinen och sen lĂ€gga dem i en ihopsnĂ€rjd hög pĂ„ golvet., Ni vet nĂ€r allt snott ihop sig i en enda stor knut.🙈 Jag kan inte rimligen tvĂ€tta om det bara dĂ€rför. Men ser ni henne?

Stumpan smög in och kröp in under det vikta pĂ„slakanet och dĂ€r lĂ„g hon sen och sov. MĂ„ttligt imponerad av att jag kom och störde med kameran 😀

Jag har gjort en miljard andra saker med, sÄnt dÀr smÄtt, som liksom alltid mÄste göras, plus diverse annat. Blir liksom aldrig klart. I morgon tÀnker jag sova lÀnge, och sen har jag en tid att passa och det Àr trÀningen:)

Nu ska jag sova:) Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Profilbild
    Birgitta S

    Hej! KÀnner igen det dÀr med lunchlÄda nÀr de skall jobba. Nu har jag alltid med mig det ocksÄ men klarar mig pÄ det som blir över o i te rÀcker nÄgonstans. Jag lagar dubbelt av allt köttfÀrsÄs spagetti carbonara korvstroganoff osv . Sen fryser vi in o de fÄr ta med vart efter. . En av sönerna lagar mat i samma anda nÀr han Àr ledig. Sen plockar de ur frysen vart efter. Den andra sonen Àr lat o överlÄter problemet Ät brorsan. Blir det brÄk o tjafs ? Absolut det fÄr de reda ut.
    Men det Àr ett gissel med lunchlÄda men de mÄste lÀra sig Àta lunch ute? Skitdyrt .
    Kram

  2. Profilbild
    ML

    DĂ€r jag bor Ă€r det vattningsförbud med slang. Grundvattnet Ă€r lĂ„gt i hela Sverige. TĂ€nk pĂ„ det nĂ€r du anvĂ€nder slang för bevattning av din trĂ€dgĂ„rd. 🌾

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag bor i ett omrĂ„de med typ tusen jĂ€kla fetstora pooler som folk fyller upp utan att blinka. SĂ„ jag kommer vattna mina grödor utan dĂ„ligt samvete 😂 Men givetvis med försiktighet. Vad Ă€r det för skillnad pĂ„ att vattna med slang eller vattenkanna?

  3. Profilbild
    Ekot

    Mat i ugnen funkar ofta bra bĂ„de till mĂ„nga och i matlĂ„da. Eller googla pĂ„ lite one-pot recept. Koka mycket pasta och ibland fĂ€rskpotatis sĂ„ fĂ„r de plocka ihop egna kalla sallader. Mack-lunch med Ă€gg och frukt ska inte underskattas. Kul att lĂ€sa om ditt fixande! Ha det gott i solen ☀

  4. Profilbild
    Ulrika

    Hörru! Kan kidsen sommarjobba kan de Ă€ven fixa sina lunchlĂ„dor 😎👍
    Önskar dig och familjen en skön sommar!
    Tack för din hÀrliga blogg!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting