Okategoriserade

Me myself and I:)

Helgen har verkligen handlat om typ mig. 🙈 När Jamie frågar: ”Mamma? Ska du ut idag med?” så inser man det. Det bästa är att de är rätt nöjda med det, de kan göra lite som de vill:)

Jack är här också, det är Novalie och Lovelia som har huvudansvaret för honom, jag kommer bara och snor lite pussar ibland. Simon hade avslutning med sin klass i fredags samtidigt som Janelle hade sommarfest på sitt jobb, så Jack kom i torsdags. Jag hade lite dåligt samvete att jag inte kunde barnvakta men det är ju toppen med mostrar och morbröder som kan, och så är jag bara en supervisor. I torsdags kom han sent, han hade fotbollsträning:)

Vi hade legat några timmar på stranden och sen var jag tvungen att handla så medan jag var på affären kom han och Simon, så när jag kom hem hann jag snacka lite med honom innan han drog igen. Jack satt i soffan och kollade på film redan:D Han är trygg och glad när de lämnar honom. Det blev såklart en sen kväll, han kom inte i säng förrän vid elva🙈 men sen sov han som en stock. Ett uppvak och toabesök vid fyra, sen slaggade han igen. Jag sov inte riktigt lika gott kan man säga, tänk att de där akut-instinkterna väcks till liv så fort jag får en liten intill mig:D

Fredagen så var jag först och tränade, ett överjävligt HIT-pass med Anders, som är en av de bästa ledarna som finns, så jäkla synd att han har så få pass nu för tiden. Men lite framöver så det är bara att boka så mycket man kan:)

Efter det var det hem och duscha snabbt och käka lite innan jag drog iväg till en av Jamies kompisars mamma. Hon har ett bolag och vi skulle prata lite marknadsföring. Plus massa annat babbel, en supertrevlig mamma, typiskt att man ska inse det i samma sekund som de slutar i samma klass🤷‍♀️ Det roliga var att de bor vägen intill den där vi bodde tidigare, på samma nummer i ett exakt likadant hus:) Jag älskade det huset! Nu fick jag en rundtur och det är ju så himla kul att se hur man kan lösa saker olika. Vi hade en trappa i hallen till övervåningen, medan de hade sin i ett av rummen. De har två barn så det rummet fungerar som kontor, medan vi hade sex barn när vi flyttade därifrån, vi hade inte uppskattat ett rum med trappa. Däremot blev ju deras hall superstor jämfört med vår.

Jag älskar mitt nuvarande hus också, tvivla absolut inte på det, det är underbart. Men det andra hade andra kvaliteter, och det låg perfekt med två minuter till Ica, och mitt i mellan alla busshållplatser. Jag skulle lugnt kunna tänka mig att flytta dit igen, bara det att jag misstänker att det hus vi sålde för 2 miljoner, nu kostar iaf 4-5 miljoner, så lite dålig ekonomi:D Vi köpte det för 1,1milj, så vi gjorde ändå en skaplig förtjänst på det. Huspriserna är galna. Jag minns när vi köpte vår första lägenhet för 270 tusen. Det var mitt under brinnande inflation 1990 så det var inte helt billigt. Sen sjönk den i värde så när vi ville sälja för att flytta till Månkarbo och komma nära exets jobb, så skulle vi kunna få 125 tusen för den. Kul🤣 Men med facit i hand TUR! Annars hade jag väl suttit fast där i byhålan fortfarande. I stället hyrde vi ut den ett år, och efter ganska precis sex månader bestämde vi oss för att flytta tillbaka😂 så länge klarade vi av då att bo där. Vi bodde ett år såklart eftersom vi hade skrivit kontrakt på det, men det enda bra som kom av det var namnet Trixie som vår granne hette, mitt körkort och att vi hade trädgård en sommar i stället för balkong. Men som jag njöt när vi flyttade HEM igen.🤗 Sen hade jag svårt att lämna den lägenheten också, jag är väldigt nostalgisk, ja:)

I alla fall, så kul att få se deras hus, också kul att få snacka på. Det gjorde vi i några timmar innan det var dags för dem att göra sig klar för Sveriges träningsmatch som de skulle se, och jag skulle hem och göra mig klar för Soultrain.

Det blev såhär:

Väldigt varmt så minsta möjliga tyg mot kroppen, den här outfiten var lös och sval. Sekunden efter att den här bilden togs så passade Jack på att spruta ner hela mig med vattenslangen som han lekte med 😂 Lilla skitunge 😍 Jag blev så blöt, men eftersom det här tyget torkar på en sekund så fick det vara så, jag hoppade in i bilen och fick skjuts av Robban.

Mötte upp Helen, och så traskade vi genom stan medan vi avhandlade det senaste. Väl där mötte vi upp med nästa kompisen och hans polare, ny bekantskap men supertrevlig:) Det är ju bara ljuvligt att kunna sitta utomhus i kvällsvärmen, och dricka kall öl, snicksnacka och hänga. När jag gick på toa efter ett tag träffade jag på en annan kille jag typ känner, och han och hans kompis satte sig hos oss. Babbel och bubbel och snickelisnack. Det var uppträdande i fredags, av Andreas Lundstedt från gamla Alcazar. Han är ju suverän som alltid, och även om det var rätt kort så var det lagom. Helen och jag gillar att stå längst fram så det gjorde vi:)

Och med längst fram menar jag verkligen det:D Haha en meter bort typ.

Rätt var det var så såg jag min lillebror i vimlet. Ja, min lillebror. Det är inte så många som vet att jag har en sådan, eller hur? Det beror ju på att det är my brother from another mother:) Mina föräldrar har alltid umgåtts nära med hans föräldrar och jag var deras första barn, de delade på mig, alla fyra så att säga:D Så när han föddes så blev ju han min lillebror, det är vedertaget sen gammalt. Vi umgås inte överhuvudtaget nu, men har ju i princip vuxit upp intill varandra. Nu var det evigheter sen vi sågs, men vi både har koll på vad den andre gör genom våra föräldrar:) Det var kul att få snacka lite med honom. Helen och jag träffades när vi som små flyttade ut till Nåntuna, och hon känner honom också sen evigheter tillbaka.

Natten rullade på, vi drog vidare och dansade så det rök under sulorna fram tills det stängde då kom Robban och körde hem oss. En av killarna bor i grannkommunen och får skjuts dit, så först släppte vi av Helen. Snackade massor om att vi borde nattbada. Det var svettigt och kvalmigt och det hade varit skönt. När Robban och jag släppt av honom så insåg jag att vi är ju 100 meter ifrån ett av våra gamla favoritbad. Ingen omväg alls, så han körde dit och jag hoppade i:D

Det stod tre killar på bryggorna och fiskade, de uppskattade kanske inte mitt plumsande, men jag gled i så tyst jag kunde, och sen upp rätt snabbt för det var lite kallt:D Helt magiskt! Dimman svävade lätt över sjön, daggen i gräset som gjorde det kallt om fötterna när jag gick barfota tillbaka till bilen och så det helt stilla vattnet. Tacksamt nog låg det en handduk i bilen, annars hade jag inte hoppat i såklart, och jag kunde bara skala av byxor och blus och bada i underkläderna. Jag har rejäla sådana, inga pyttevarianter som inte täcker något 😂

Det var skönt med det där doppen, svalkade av och kändes uppfriskande. Kallt, men rumpvärmen i bilen gjorde susen. Bra beslut!

Hem och i säng, och sov som en stock. Var en aning sliten morgonen efter men klev upp och låg sen mestadels i en solstol och jäste. Det är härligt det med:)

Framåt kvällen var det dags att göra sig presentabel igen, så gjorde ett försök till det, och sen åkte vi och hämtade syrran. Monterade på cykeltransportören och cyklarna för att kunna cykla hem. Var så jäkla svettigt att vi inte ville cykla dit:D Han skjutsade oss till Latitud där vi mötte upp med tre av killarna från vårt gamla husvagnsgäng. Vi hade några sena avhopp med sjukdomar och barnvaktproblem och en som inte kunde alls från början, så istället för åtta som vi är normalt, blev vi fem. Det funkar lika bra det, men roligast när vi alla kan ses. Nu körde vi shuffleboard, tre mot två. Jag och Jocke i ett lag och vi krossade först, för att sen tappa på slutet. Vi skyllde på att det var utmattning i armen som gjorde det, vi var ju bara två jämfört med andra laget som var tre😂

Jocke och hans brorsa Mattias, har vi känt för alltid. Min mormor sällskapade med deras morfar och varje juldag åt vi julmiddag ihop, sen så länge tillbaka som jag kan minnas. Senare började vi åka husvagn ihop och då tillkom även Helens familj och en till, Carlssons med tre bröder. Vi har haft så mycket kul genom åren, för att inte tala om hur kul våra föräldrar har haft det:D De har träffats regelbundet under alla år medan vi ”barn” haft ett mer sporadiskt umgänge. Nu sista åren har vi tagit tag i det och ses i alla fall nån gång per år.

Efter att fått spö i shuffleboard så käkade vi, den här pizzan skojar man inte bort! Big boss:D med oxfilé och bacon. Svingod. Jag åt den förra gången vi var här, och har dreglat vid tanken på den några dagar nu.

Vi satt här i några timmar och snackade och skrattade, gjorde upp planer och trivdes, det är ändå något visst med folk som känner en sen förr. Nu ska vi ses snart igen, med alla förhoppningvis och det ser vi fram emot allihopa:D

Syrran och jag cyklade sen hemåt i den varma kvällen.

De här försommarnätterna! De ljuva. Underbara. Sällsynta❤️

Vi tog god tid på oss och jag var väl hemma i skaplig tid ändå, runt midnatt. Satt en stund i köket och snackade med en unge och sen gick jag och lade mig och läste en stund. Jack låg inne hos mig och snusade. Det är inte klokt vad mysigt det är ändå med sovande barn.

Idag ska han hem, det lilla livet. Det är tråkigt. Det är alltid bäst att få ha honom flera dagar i taget för han blir roligare och mer självständig då. Nu ska jag gå och packa ihop lite av hans saker och sen ska jag packa för husvagnen. Det har jag haft hela veckan på mig att göra men givetvis skjutit upp det tills sista sekunderna:D

Vi hörs alldeles snart:)

Kommentarer

  1. Profilbild
    Ellinor Blomqvist

    Härligt att läsa att du haft fina dagar,du är såå värd det👍Säger bara sommarnätter👏👏👏👏

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting