Okategoriserade

Midsommar!

Hade ni en fin midsommar? Det hoppas jag 🙂 Kom ihåg att det är en dag av årets alla, och blev det inte perfekt, eller kanske rent av usel, så arkivera den bara och ta nya tag❤️

Vi var som vanligt hemma:) Jag gillar våra midsomrar det får lunka på i godan ro. Vi är alltid på festplatsen hos oss, och det är dans runt midsommarstången, bollkastning, luftgevär, dart och fiskdamm. Café och dansbana på kvällen.

I år var det bara Robban och Jordan som jobbade så jag satt mesta delen av tiden på en filt i skuggan, det var otroligt varmt. Vi fick inte en droppe regn på hela dagen, något jag såg på instagram att många fick. Corrinda är i Skåne men resten av barnen var med, Patricia anslöt på kvällen medan Janelle med sin familj var hos Simons mamma. Jimpa, Helen och syrran var också med:) De vanliga liksom Lovelia hade bakat en sockerkaka precis innan vi gick som vi fikade på:)

Jag älskar ju luftgevärsskyttet och det var där Robban jobbade, men det var så varmt att jag inte orkade skjuta mer än två tavlor. Det behövdes iofs inte mer ‍♀️

Man vinner på 49 poäng, som dam, speciellt som inte min egentligen enda motståndare inte var där:) Jag är inte helt nöjd med träffbilden dock men den skyller jag på att folk skakade på brädan man har som armstöd;)

Mitt allra första skott var mitt i prick, det andra också men mer åt sidan… hm, alltså då var de ju inte mitt i, men en tia iaf:) Det fick snubben bredvid att fråga: visst var det du som vann förra året?

Jag sa ja. Men lär bli att tala om att jag vunnit en jäkla massa år men vill ju inte vara stöddig:) Snubben bakom mig frågade mig hur man skulle sikta, och var man skulle ha den röda pricken. Helt uppenbart lyssnade han inte

Jag erkänner villigt att jag är så jäkla fåfäng att jag är lite löjligt stolt över uppmärksamheten jag får där vid skjutbanan:) Det är alltid samma visa, gubbarna tror de är vassa och bra och tittar lite överseende på mig som kommer i klänning och ser ljuv ut. Hehe, typ. De står där med sina tavlor som visar 43, 44 och 45 p(av 50) och är som tuppar, bäst i världen.

Så nailar jag skott efter skott. Och klår deras resultat. Ofta rejält. Det är inte dåligt att skjuta 43, men i år gjorde Jamie det just saying:)

Jaja. Jag känner att jag behärskar två viktiga skills – att gå armgång, om att utifall man skulle behöva evakuera en brinnande byggnad via en stege mellan två hus, som The Rock gör i filmen Skyscraper, och jag har potential som sniper. I alla fall kan jag om livet hänger på det, träffa skapligt med ett luftgevär

Efter att ha rest stången, dansat runt den och köpt lotter och sånt, så var det hemåt. Där gjorde jag det här goda till förrätt:

Såg det dagen innan på instagram och kom ihåg att vi ätit det nånstans på nån fest. Bara färskost som jag rörde lite mjuk, och lade i botten på en flat skål, sen på med rom, den billigaste jag hittade:) både vegansk och vanlig, sen rödlök och gräslök, och chips till:)

Alla barnen älskade det fast de var tveksamma till en början 🙂

Jag satte Jimpa vid grillen för det är gubbgöra och han fixade finfina fläskfiléer. Inne gjorde jag en sallad och öppnade locket på potatissalladerna.

Enkelt. Alltid enkelt.

Det var länge sen vi åt kött så här, och ännu längre sen vi grillade Väldigt gott!

Glömde göra sås men det blir så ibland. Till efterrätt var det jordgubbar och så hade Jimpa gjort rabarberpaj och hallon/blåbärspaj med vaniljsås:)

Vi satt i poolrummet, numera uterummet men det är svårt att lära om. har ju sagt poolrummet sen alltid. Där var det svalare än ute, och lite mindre saker som flög i luften.

Fotbollskillarna skickade gruppbilder på sina firanden så vi gjorde samma sak, men då hade de flesta redan lämnat bordet 😉

Snackade och käkade hur länge som helst och sen vandrade vi tillbaka ner till festplatsen. Där var det ovanligt mkt folk, och vi stod där och snackade vidare. Jamie visade sig vara vass på luftgevär och Lovelia vann tjejklassen Jag är såklart stolt över dem:)

När det var slut så hjälpte vi som vanligt till med att ställa undan allt. I år blev jag ganska irriterad över allt skräp som låg överallt. Herrgud vad är det för fel på folk som inte använder soptunnor? Va?

Eller de som ställer sin Mer-tetra full av dricka intill soptunnan… eh, hallå? Vem ska hälla ut den? Varför kan du inte göra det själv? Nä. Det är obegripligt. Alla jäklar sopsorterar, och komposterar och åker till återvinningen, men kasta skräp i naturen – det går bra.

Jaja, jag är inte sämre än att jag kan hälla ut, plocka upp och ta reda på andras sopor, så det gjorde vi. Bar in bord och bänkar och när man hjälps åt går det fort.

Sen åkte vi hem, Helen hade cyklat hem lite innan och syrran cyklade också. Jimpa hade bilen hos mig så han bytte bara bil och åkte hemåt, och kvar var familjen. Klockan var strax efter ett och jag var så trött att jag, ovanligt nog, inte röjde upp innan jag gick och lade mig Det fick jag ta i dag ist:)

Och min fina skyttevinst då:

En jättefin lykta:) Så fin, och jag ska inviga den ikväll:)

Vi hade en fin midsommarafton☀️

Nu idag kör vi häng på terrassen, käkar jordgubbar och resterna av fläskfilén lär ingen klaga på;)

Hoppas att ni alla hade en fin dag:)

Kommentarer

  1. Malin

    Jag tävlade i luftgevärsskytte tills jag blev 25 år. Men då var pricken som gav 10 p 0,5 mm och det yttre svarta på din tavla gav 4 p. Dina skott motsvarar då ca 40 p.
    Från 17 års ålder sköt man stående , utan stöd. och det var 20 eller 40 skott som gällde. Har ett antal serier på 200 och 400 p. Just saying 💪 😜
    Kan tilläggas att geväret är av högre klass än de där, samt ett annan sorts sikte, man har sitt eget gevär och skjuter in siktet innan tävling och man sköt inomhus, så ingen påverkan av vind. 😊
    Det där är jättebra skjutet under de förutsättningar du har och det finns ju inget bättre än att knäppa karlar på näsan i nåt som de i förväg anser sig vara bäst på. I skytte tävlar killar o tjejer i samma klasser. Det var alltid fler killar på tävlingarna, men inte sällan fler tjejer på prispallen. 💪

  2. Maria

    Älskar att läsa det du skriver… Exmannen drar nästa helg, får inte sålt huset och han ska skriva
    en skuldlista till mig… har 11 barn de flesta vuxna tack och lov. Vet inte vad jag ville säga egentligen
    mer än att det känns bra att läsa dina texter…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting