Okategoriserade

Allsång och morden i Midsomer:)

Igår, precis som idag och som det var i förrgår, älskar vädrets pålitlighet för det gör mig lugn i själen, så satt jag ute länge. Visste att det var premiär för allsång på Skansen som jag inte tittat på de senaste åren. Jag är inte superförtjust i Sanna Nielsen helt enkelt så det var lätt att välja bort:) Men jag gillar Pernilla och tänkte att det är ju ändå sommarfeeling. Så jag slog på paddan, hämtade ett glas rosé och jordgubbar.

Sen satt jag ute och trallade med för mig själv:D Det var riktigt mysigt. Fåglarna kvittrar dock så högt att de nästan överröstade. Sen körde jag Morden i Midsomer också, det hör ihop:D

Jag satt i bikiniöverdel och shorts, det var 22+ och klockan var 21. Lovely sommar!

Lade ut bilden på instagram och fick genast några: ”Vad fin du är i bikini” och diverse dreglande emojis och några eldsflammor.

Gubbar😆 vad är det för fel på dem? Om jag tänker efter riktigt jäkla hårt så kan jag inte minnas en enda gång som jag har skickat en dreglande emoji till en man, eller kommenterat att han är snygg i badbrallor. Herregud vad jobbigt det måste vara att vara man, om de inte kan se en bild som den ovan utan att börja dregla. Fuck.

Min tanke med bilden var absolut inte att få den reaktionen, tänkte inte ens tanken, utan jag ville illustrera att det var varmt och ljuvligt.

Nåväl, som David säger och som ändå är en rätt bra line: Det låter mer som ett du-problem än ett jag-problem.

Jag kan inte bry mig mindre över dreglande gubbar, men de har ungefär noll procents chans att jag svarar på det. 🤷‍♀️

Idag har jag jobbat på med lite av varje men det var trögt. Jag vet inte om det är för att det är varmt nu, men grannens tupp hörs. Högt och ljudligt, och det lite nu och då efter att solen gått upp. I dagar han tyst till strax efter sex då började han hojta. Och då låter han som om han försovit sig, den där lite panikslagna hetsiga tonen😂 Han är i runda slängar kanske sju meter ifrån mitt huvud, så jag hoppar högt. Sen brukar haft tystna efter en 18-20 hetsgalningar, för att återuppta det efter nån timme. Igår hörde jag någon vråla: Men håll käften tuppjävel! Och det var INTE jag eller nån från mitt hus:D

Vid halv två kom syrran och hämtade mig för lite träning, tunga lyft i gymmet. Gick ju sådär;) Jag orkar betydligt mindre när det är så här varmt, man riktigt känner hur det snurrar i huvudet. Marklyft och sen bänkpress. Man ska svanka och bara ha skuldrorna och möjligen dippa rumpan lite i brädan och jag kan inte:D David försökte korrigera, lyfte upp och jag bara garvade, helt omöjligt. Blev automatiskt lite bättre när det blev tungt på stången, men hej konstig övning:D

Åkte hem och grejade vidare, och sen kom den obligatoriska hat-frågan: Vad ska vi äta för mat?

Alltså kan forskarna snabba på med det där Kalle Anka-pillret, så man slipper äta mat? Jag är så ointresserad av det, speciellt när det är varmt. Jag tycker att man iaf kan vänta till det blivit lite svalt men nån unge vill äta redan vid fem. Snark vi äter aldrig före sex normalt?

Jaja, de fick mat. Givetvis klagades det, men det gör de för döva öron:D

I morgon är det redan torsdag, veckorna går så snabbt! Jag ska träna och försöka sätta upp vår pool. Det är väl de två planerade sakerna. Sen är det tusen grejor till såklart.

Det går så snabbt, det är snart slut på juni! Paniken börjar lura, snart är det vinter igen. Min plan är att åka till husvagnen på måndag, och hem på torsdag eller fredag, för jag ska på 60+30 års kalas på lördagen och eftersom det är knytkalas behöver jag laga lite mat. Jippie 😂

Det brinner uppe i skogarna i Norberg. Verkar vara mer åt Avestahållet, men jag känner ändå att jag gärna håller mig på avstånd tills det är släckt. Dessutom är jag ju som vanligt i onåd på campingen så det är inte superlockande att åka dit. Fattar fan inte, vad jag än gör, eller i detta fall inte gör, så ska det klagas. Nu hade jag inte klippt gräset. Nä, okey, men kanske att gubbarna som älskar att åka gräsklippare och startar med det varenda jäkla morgon och smäller och slår i containern precis bakom min vagn, de kanske skulle kunna klippa om det är så hemskt? Man fick heller inte gå igenom häcken. Nä, okey, men nu är det en öppning där sen länge så jag kommer gå igenom. Anledningen var att de hade problem med ungdomar som sprang genom häckarna? Hm, knappast. Det är mina barn och grann-killen, och de springer över min tomt och ingen annans. JAG har inget problem med det, då borde ingen annan ha det. Det är ett hittepå-problem.

Det här ringde damen som alltid är arg om i förra veckan på tisdag, och vi pratade om det, men lik förbannat var hon tvungen att åka förbi precis när mamma och hennes väninnor kommit och stod och packade ur bilen, och gnälla inför henne? Väninnorna trodde inte sina öron, maken till otrevligt bemötande hade de aldrig varit med om. Så det är inte bara jag.

”Ja hej, Carola sa att ni skulle komma. Jo, hon har ju inte klippt gräset så det har vi gjort åt henne, nästa gång får hon betala!”

Vad det skulle kosta är dock oklart, jag har frågat och mamma frågade med det svarar hon inte på. Med andra ord så finns det ingen summa, så det är bara skitsnack. Jag är tokless på henne. Ska lusläsa stadgarna nu för misstänker att det är lite si och så med tolkningen. Jodå, man ska sköta sin tomt, men i hundra graders värme så mår gräset bättre om det inte är tre millimeter kort. Jag gör så gott jag kan.

Jadå, jag ska vara kvar, det har nu blivit en principsak:D Jag älskar min plats och campingen och tänker fan inte bli bortsjasad. Något eller några år till, killarna har kompisar de gärna vill hänga med. Sen är det slut. Då får de tillbaka platsen och kan ge den till nån i klubben för inbördes beundran. 🤣

Haha, så fick jag det ur systemet också:D Det är skönt att få gnälla av sig.

Nej Hörrni, jag ska se lite på tv och sen sova så småningom 😀

Natti natti

Kommentarer

  1. Rebecca

    Okej att man ska ta hand om sin plats och så, men det kan väl ändå inte vara meningen att man måste ta hand om den på DET viset!? Bara det ser okej ut så borde man ju ändå få avgöra det bäst själv.. De som klagar är väl sådana som letar efter saker att klaga på helt enkelt. Ja, läs precis vad det står i bestämmelserna så att du har mer kött på benen nästa gång någon har något att säga till om 😉 Betala, så himla löjligt av henne!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tycker ju samma. Det kan vara lite högt gräs och denna gång var det rätt högt som växt upp i trädäcket och bakom, men det kapade jag det första jag gjorde när jag kom. De vet att jag inte är där förrän skolorna slutat och den åker fram och tillbaka. Jag har familjen på olika ställen och behöver sköta om både dem och huset hemma. 13 mil enkel resa är inte något man åker bara för att klippa gräset liksom. Klipp bara, om det stör. Gubbarna som kör gräsklipparen dagligen verkar ju älska det. Det skulle vara in och ut en gång så var de klara. Något som är standard på andra campingar jag bott på.🤷🏼‍♀️ De är bara gnälliga, tror säkert att de är raka och tydliga och säger till för att det måste vara så. Men man kan alltså välja att vara snäll 😁

      1. Rille

        Ja, tänk vad trevligt om de i stället hade sagt ”Vi såg att ditt gräs var lite högt, så vi klippte det åt dig när vi ändå höll på. Hoppas det var okej?”. Så mycket trevligare stämning och sammanhållning det hade blivit på campingen då.

  2. Veronica

    Jag har så svårt för campingar. Vi hade plats på en för många år sedan. Det var ett väldans tjat om tomtgräns, gräsklippning osv. Och dom som drev campingen tyckte att alla gäster var dumma i huvudet… förstod inte att man måste städa tex toaletterna mer än 1 gång per dag när det är högsäsong. Ibland var det så ofräscht så att jag nästan fick andnöd. Det hela slutade med att vi köpte en sommarstuga. När vi packade ihop som kom den som tjafsat mest med oss och grinade… vi hade varit så fantastiskt bläbläblä. Nej campinglivet var inget för oss. Förstår om du drar dig för att åka iväg och bara få möta tjafs.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag älskar campinglivet!! Men inte folket på den här campingen😂 De flesta är trevliga men det är mkt gnäll också…

  3. tant H

    Tror inte det hjälper om Du inordnar Dig och klipper gräset för det finns alltid något nytt att reta sig på för de som vill! Finns folk som liksom inte klarar av att alla inte är lika! Du har säkert mött mycket redan genom att Du var en av familjerna i ”Familjen Annorlunda”! Jag är en tant som gillar Dig och beundrar Dig för att Du orkat och orkar!
    Njut av sköna sommaren! Kram på Dig!

  4. Agneta

    Vad olika man är. I detta hus behöver man aldrig gå hungrig. Jag älskar att planera, handla och laga mat. Har alltid tio menyer i huvudet som trängs om att bli lagade ha,ha . Glad sommar och semester, korv med bröd är också mat.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hungrig behöver de inte vara, men äta på bestämda tider är inte gör mkt begärt tycker jag 🙂

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag vet att du vet 🤗 mitt svar var också onödigt hårt, det föll bort en skrattande emoji bakom det 🙂

  5. Rille

    Fördelen med att allsången går på kvällstid är att du slipper sitta och titta in i kartongen. 😀
    Dina grannar på campingen verkar helt ha missat att man ska låta gräset växa, detta för att bevara den biologiska mångfalden och gynna pollinerande insekter. Prova med det argumentet nästa gång!
    Och som du skriver: det är inte jättesmart att klippa gräset när det är torka och värmebölja, om man inte vill ha en egen liten Mojave-öken på campingen.

  6. Ellinor Blomqvist

    Irriterande med surtanter,vet hon inte att man inte ska klippa när det är så här torrt eller går hon kanske igång på gnällgenen…surtant När allsången kommer igång så är det sommar👌👍

  7. Birgitta S

    Hej! Vilken gnällkärring stå på dig o be henne dra ! Hon har nog ett tråkigt liv hoppas jag😂
    Jag kollade också allsången mkt pga Pernilla hon var suverän. Kan sjunga o humor o självdistans bjuder på sig själv. Det där med att laga middag är också ett jävla påhitt usch.
    Njut av sommaren kram!

  8. Monica

    Har du frågat henne rakt ut vad som är problemet.-. Måste ju va jobbigt å jobba med serviceyrket
    Om hon bara surar 🤷🏼‍♀️

    Har så många frågor, är hon anställd el äger hon det?
    Vill hon egentligen ha din plats 🤣🤣 el kanske är hon kompis med ditt ex😅🤷🏼‍♀️🤣
    Är hon lika otrevlig med dina grannar där uppe?
    Men det roliga är bara att man själv blir ännu trevligare.. bjud henne på en paj vettja..
    men lova att du filmar det då…

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha jag vet, man undrar ju! Vad jag vet är hon rätt nykär, eller iaf en skapligt ny man, så hon är nog as happy as can be.
      Jag har inte frågat rakt ut, det går liksom inte, det är ofta inlindat eller förtäckt och just i stunden känner man sig bara som en stor bov. Som att det är jag som är en dålig människa.
      Vad jag vet så drivs campingen av Caravan Club, och ägs inte av henne även om hon nog är involverad på något sätt, hennes föräldrar verkar ha ägt eller drivit den förr. Hon är trevlig mot alla andra vad det verkar så det är nog personligt. Hon är trevlig mot mig med! Men så inser man sen att det var inte alls trevligt det hon sa, rätt manipulativ med andra ord 🙈
      Hon är en sån där person som bara stövlar på, hennes sätt är vad som gäller. Jag säger emot iaf och det är nog det som skaver. Att jag har rätt dessutom 😂 ex: Hon säger att all info finns på hemsidan, jag lusläser och säger nej det står inget om det. Osv.
      Jag försöker köra med vänlighet och är extra trevlig och superglad men det verkar inte hjälpa😂
      Får se om det blir nån sammandrabbning när jag kommer dit. Jag kommer definitivt inte ge mig för trams. Jag hatar sånt ju🙈

      1. Bluffe

        Den personlighetstypen, tror jag att man ”lugnar” bäst genom att komma med eget gnäll och gråtande, så att hon får känna sig duktig. Samt kan berätta för andra, vilken fin människa hon varit som tröstat dig.
        Dock innebär det ju nackdelen att hon sen kommer att tro att hon alltid skall komma hem till dig och sitta där med miserabel uppsyn, redo att lyssna på ditt ”elände”. Och det tror jag inte att du kommer att stå ut med.
        Men testa klaga på något annat. Att badvattnet var för varmt- fiser folk däri? Eller något? Så att hon får känna att du är allierad med henne i gnällträsket och dessutom ger henne en uppgift, att ta tag i.
        Men även det känns som överkurs.
        Varför kan hon inte bara låta dig vara?
        Men jag misstänker att om du fejsar henne, så blir det ännu värre. Är du listig/manipulativ så KANSKE det fungerar, men frågan är på bekostnad av vem?

        1. Monica

          Bluffe
          Tack för nattens skratt, klaga på att badvattnet är för varmt 🤣😅😂🤣😂
          Snälla spela in det Carola om du frågar det 🤣😂

        2. Profilbild
          familjenannorlunda

          Haha jamen kanske är detta rätt sätt att ta henne ;)?
          Jag fattar verkligen inte, för folk brukar gilla mig 😅Jag är en rätt okomplicerad typ som är glad och snäll och det är sällan som någon hakar upp sig. Jag gör liksom inget rå-fel här, utan det handlar nog mest om att jag inte gör som de gjort sen Jesus gick i kortbrallor.
          Jag kommer nog fortsätta med Kill em with kindness 😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting