Okategoriserade

Jag har en Masterexamen

Idag kom mina examensbevis. Innan jag hade dem i handen, eller rent tekniskt så kommer de som en fil nu för tiden, så var jag inte helt säker på att jag uppfyllde alla poäng. Jag tycker det är extremt krångligt att begripa mig på universitetsregler Jag har läst och googlat och ibland trott att det är lugnt för att nästa sekund tro att jag har typ lika mkt kvar. Men när jag sökte om mina examensbevis så var jag ju skapligt säker på att jag uppnådde dem.

Det gjorde jag:)

Så nu har jag en Konstnärlig Kandidatexamen om 180 poäng, huvudområde Kreativt skrivande

Den var ett krav för att kunna ta ut en Masterexamen.

Masterexamen var målet från dagen jag började. Inget sånt där mål som jag absolut nödvändigtvis var tvungen att nå med alla medel, men jag ville väldigt gärna ha den. En Master är något som folk som läst på universitetet imponeras av:) medan folk som inte gjort det säger: Vad innebär det?

Det innebär att jag läst väldigt mycket:)

Och den innebär att jag har fler högskolepoäng än de flesta som kommenterat under åren att mångbarnsmammor är lågintelligenta och dumma i huvudet Det är nu inte huvudsyftet med att jag pluggar, men det är en skön känsla ändå:)

Jag minns extremt tydligt när jag fick antagningsbeskedet att jag kommit in på Kreativt skrivande 1, och även på Att skriva fantasy. Jag var lite sen med mina ansökan och satt natten innan sista inlämning(sista dag att faktiskt lägga ett arbetsprov på brevlådan, inte så länge sen ändå) och skrev ut mina texter. Skickade in med ungefär noll hopp om att komma in, det var runt 800 sökande året innan och de tar in 40.

Jag var i husvagnen och sidan med antagningsbeskedet var överbelastad så det gick inte att komma in, så jag försökte flera gånger under dagen. Så rätt var det var kom jag in och det stod ANTAGEN, på de två första kurserna jag valt. Herregud! Jag tackade ja till båda och tänkte att det kommer bli ett helvete, hur ska jag klara det? Läsa två kurser samtidigt? Med facit i handen hade jag inte behövt oroa mig:) Något år har jag läst trippla kurser och det har gått bra det med, det blir 150%.

Mina år på Linneuniversitetet, där jag läst de flesta kurserna, har varit grymt roliga! Så utvecklande och så egoboostande. Från att veta att jag inte var dålig på att skriva utan rätt bra, till att veta att jag är riktigt vass på det och det har jag nu en Masterexamen som bevisar

För jag har nu en Konstnärlig Masterexamen, huvudområde Kreativt skrivande, 120 poäng.

Jag gjorde det, och det var kul hela vägen! Förutom att läsa några av de där gamla klassikerna och all poesi Jag har våndats och slitit mitt hår, raderat, googlat, funderat dygnet runt och skapat. Jag har skrivit fantasy, barnlitteratur, essäer, kritik, poesi och massa läsrapporter. Läst kursarnas texter och gett feedback. Åkt tåg fram och tillbaka till Växjö för att vara med på föreläsningsdagar, haft zoom-möten och mestadels bara njutit av att få hänga med människor som är som jag. Som kan sitta och fundera över en formulering i evigheter, som har en text de lägger ner sin själ i, som fattar vad man menar när man har skrivkramp 🙂

Jag har en Degree of Master of fine arts. Det låter väldigt tjusigt på engelska. Jag är riktigt ordentligt jäkla stolt över mig själv! Jag har en masterexamen, det trodde jag aldrig:)

Eller jo givetvis så trodde jag det nu, för jag hade siktet på det och hade inte gett mig innan. Men förr var ens att plugga helt främmande. Jag var klar.

Nu har jag en hög universitetsexamen

Jag skulle firat med bubbel men det hanns inte medså det får bli till helgen. Jag har köpt en present till mig själv för länge sen som jag inte gett mig än:) Den ska jag få också

Och frågan alla ställer nu? ”Är du klar nu?”

Svaret är nej. Jag har kommit in på flera kurser i höst som jag ska fundera över hur jag vill göra. Jag kommer läsa minst halvtid:) Kanske ska jag sätta nästa mål? Professor kanske? Undras vad som klevs för det

Hörrni? Jag har en konstnärlig masterexamen!! Och en konstnärlig kandidat

Jag skulle bli väldigt glad om ni tryckte på hjärtat eller kommenterade lite:)

Sa jag att jag har en master nu????

Kommentarer

  1. Elsa

    Åh, grattis Carola till att ha klarat av det. Jag blir så imponerad av människor som vill något med sig själva och sina liv och har kraft att genomföra det. Det är beundransvärt med din stora familj och allting, att du orkar var så målinriktad. Är äldre än du men har sökt och kommit in på halvtid.
    Berättade det för en av mina ”vänner” som inte tyckte att det var någon mening med att läsa vid min ålder, hon var uttalat negativ. Som tur är har inte resten varit det utan glada för min skull. När jag läser här om din framgång, så blir jag ännu mer stärkt att läsa på universitetet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack!! Och vet du, jag har pluggat så länge ju med både unga och äldre människor, och överlag är de äldre mer motiverade. De yngre gör det för att skaffa en viss utbildning, det är bra såklart, eller för att få de där sista poängen de behöver för att göra något specifikt. De har ofta bara en plan som de följer. Äldre har oftast gjort annat men bestämt sig för att följa en dröm, eller utbilda sig till något de funderat på länge.
      Inget är bättre eller sämre! Bara olika 🙂
      Du kommer mest troligt att ha en fantastisk tid,njut!! Givetvis är det en mening med att plugga som äldre, din kompis vet inte vad hon snackar om. Antagligen vill hon inte alls göra det själv, eller så är hon Avis.😂
      You go!!

  2. Sofia

    Stort grattis! Snyggt jobbat.
    Tycker inte du ska läsa fler kurser nu, utan fundera på karriärmål. Om du vill gå vidare i den akademiska världen är doktorand nästa steg, men antar att dessa tjänster är få inom litteraturområdet. Svårt att få finansiering för den typen av forskning, till skillnad mot vetenskapliga områden, som skapar mer kommersiella resultat. Förutom det akademiska skulle du säkert kunna jobba som redaktör på något bokförlag, litteraturkritiker, inköpare för bibliotek, ja det finns säkert många yrken som inte jag tänkt på. Hoppas du hittar något kul!

  3. Maria

    Varma GRATULATIONER!!! Du är fantastisk på att skriva, därför är en master inte förvånande men ändå imponerande strongt jobbat!!! Tänk om du tar nästa steg och doktorerar, blir universitetsanställd och WOW säger jag bara. Någon/några skulle nog stå där med lång näsa :))

  4. Lena Näslund

    GRATTIS! Det är så häftigt att du fullföljer en dröm, det är det inte många som gör!!! Många har drömmar och många tycker ofta att ändra ska och inte ska, men det är ganska sällan de själva uppfyller sina egna drömmar.

    Så stort att du fixat det och GRATTIS igen!!!

  5. Mp

    Wow såå imponerad! Stor grattis till dig och du SKA vara riktigt stolt över dig själv, plugga är ingen lätt sak. Jag har kommenterat det tidigare men jag kommer lätt köpa dina framtida böcker, du är otroligt duktig på att skriva. Ha en fortsatt fantastisk sommar ☀️

  6. Ekot

    Grattis till väl genomfört jobb, jag är full av beundran! Glad att få läsa dina texter på bloggen, när kommer bok?

  7. Agnethe

    Jag har redan sagt grattis men det kan inte sägas för många gånger: Så duktig gjort! Mycket tid och arbete har du lagt ner, så det var bara rättvist att du fick betalt med din master degree. Jag trodde inte en sekund att det inte skulle gå vägen. Att du samtidigt har delat ditt liv med oss i din blogg kan få en annan att bli rent ut tårögd. Du och jag har dela sömnlösa nätter med ont i foten. Då har jag klart av att glömma mig själv när jag fick läsa din rykande färska blogg och kommentera mitt i natten! Att skriva är den största gåva du kan ge oss andra. Att skriva och att inspirera! Grattis och tack!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hur så? Tänkte du att du ville bidra? Det går utmärkt via Swish. Jag ser fram emot månatliga bidrag 🥳
      Om du inte tänkte bidra – säg grattis eller inget alls, visa lite hyfs.

  8. Cecilia

    Jättestort grattis till dig! Förstår att du är stolt! En Master är jättestort! Ja varför inte fortsätta att doktorera….

  9. Hanna mamma till 5

    Jösses vad häftiga ett stort Grattis till masterexamen 🌸🥂 Bra kämpat 🤘👏 njut nu och lycka till med fortsatta studier 💕

  10. Inger

    Ett varmt GRATTIS.Bra jobbat och du visar dessutom att det aldrig är för sent att plugga.Det är ju nästan roligare när man är äldre och vet vad man vill

  11. Elin

    Så jäkla grymt bra jobbat!!! Ser också framemot din framtida bok, även om den innehåller mord och läskigheter (brukar inte läsa såna😂)

  12. Anna

    Stort grattis! Jag tycker absolut att du ska fundera på att söka en doktorandtjänst. Det är fantastiskt roligt att forska. 😊

  13. Linda

    Grattis! 🥂 Imponerad av allt jobb och tid du lagt ner grymt bra jobbat. Du har all anledning att vara stolt! 🙌

  14. Maria

    Grattis! Det är mycket slit och många år i det där beviset! Nästa akademiska steg torde vara att du doktorerar, men det verkar fan besvärligt. Hade nog sneglat åt Uppsala universitet eller Stockholms universitet i så fall, mest eftersom jag undrar om doktorandkurserna hålls annat än på plats. Plus man ska väl undervisa osv eftersom man är anställd på universitetet? Men om du skriver en hop artiklar, doktorerar, fortsätter och blir post doc eller vad det heter, så kan du få ett professorat. Seriöst, undrar om inte litteraturvetenskapliga institutionen kunde ha användning för en forskare i kreativt skrivande? Kanske nåt om fantasy? Det finns precis hur mycket som helst att forska i gällande litteratur. Och grattis igen!

  15. Anna

    Grattis. En fråga: vad leder den till? Jag menar typ i jobbväg, finns det ngt yrke där det krävs eller är en fördel? Jag förstår såklart vad du gjort men undrar vad planen är med denna om du fattar 😀

  16. Gamlan

    Stort grattis, fantastiskt jobbat !!!!!!! Du har inte ”bara” producerat en massa text i olika former ,du har också ensam haft ansvar för familjen och er försörjning !

  17. Ellinor Blomqvist

    Lyfter på hatten,som du slitit.Var stolt.Grattis🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting