Okategoriserade

Idag fyller Jamie tolv år!

Jodå, min minsting fyller tolv år idag, det är ju bara galet! Jag har sagt så många gånger att jag önskar att jag kunde stanna tiden, men det funkar liksom aldrig. Surt. Något jag är väldigt glad över är att Jamie fortfarande är en liten kille, ett barn. Inte en störig, skränig ungdom. Han är ett barn i så mycket fortfarande och jag hoppas att han fortsätter med det tills han vuxit till sig. Så många ungar vill inget hellre än bli större och så fejkar de till de mejkar det.

Jamie älskar att vara ute och ränna, spela fotboll, cykla runt med kompisar och vara ute och leka. Må det aldrig förändras:)

Vi har precis väckt honom med sång och paket på sängen, och för första gången någonsin tror jag, gömde han sig inte under täcket:D

Jack är här och var med in och sjöng:)

Här överöser han Jamie med pussar 😘

Lite senare idag ska vi ha kalas, så det ska städas nu och bakas en kladdkaka. Tanken på att sitta ute har nog försvunnit, det är regntunga skyar och gråtungt, blött överallt. Blä. Det brukar vara fint väder när han fyller, så en jordgubbstårta är fint, men när det är så varmt så blir tårta sunkigt. Ingen av barnen är heller superförtjust i det, så det bli kladdkaka. Just i år hade det dock funkat utmärkt som det ser ut nu.🤷‍♀️

Vi har varit iväg två kvällar i veckan på SummerZone, ett område vid Studenternas idrottsplats som sommartid förvandlas till ett allaktivitetsområde. Det är troligen det absolut bästa som Uppsala Kommun lyckats med på väldigt länge. Helt gratis, öppet från tidigt till 21 alla dagar tror jag, och man får låna all utrustning. Det finns innebandy, fotboll, tennis, badminton, volleyboll, basket, kickbike, skateboard, inlines, gymnastikkuddar (som man kan bygga hinderbanor med, tjockmatta, stort och litet schack och massor av annat. Allt man kan tänkas vilja hitta på. Friskis har en container där och bjussar på både träningsinspo och pass, och räddningstjänsten, dansklubbar, och lokala sportstjärnor figurerar där. Tror det var Carolina Klüft som var där och öppnade. Jag blandar ihop henne med nån annan tjej väldigt ofta, men tror det var hon:)

Förra året vet jag att en fäktningsklubb var där och lät folk testa, hade lite intro och sen fick man prova. SÅ KUL! Så bra initiativ. Det är öppet för alla och man kan dels köpa mat/dryck där till väldigt bra priser eller så får man ha med matsäck. Jag rekommenderar alla att åka dit.

Vi samlade ihop oss och drog dit två kvällar i rad, onsdag och torsdag. Eftersom vi är så många så kan vi få ihop lag och spela mot varandra vilket är superkul! I onsdags var det jag, syrran, Corrinda, Jamie, Patricia, Novalie och hennes kille Patryk. I torsdags fick vi med oss samma gäng plus Lovelia och Corrindas kompis Sara.

Vi har spelat innebandy på liv och död:) Jag fick en boll rakt på ögat och trodde jag skulle få värsta blåklockan men det höll sig tacksamt nog o-svullet:) Däremot har alla haft sån träningsvärk! Det är jäkligt jobbigt att spela, med alla intervallspurter, start och stopp och rusningar:)

I torsdags kom det två snubbar också, i kanske 25-30 års åldern, tjabbatjenade och frågade om de fick vara med:) Såklart fick de det, och vibbarna till när man var liten och bara började leka med nån, hakade på, var stora:) Det är något med att leka:)

Jag respekterar folk som kan leka helt enkelt:D Så många som slutat med det och bara tittar på, det är tråkigt. Att vara vuxen och ändå ha barnasinnet kvar är för mig en otroligt bra egenskap. Som jag själv givetvis har😂 Jag älskar att gunga och klättra och testar alltid alla saker i lekparken. Man gör efter sin förmåga. Och storlek, för ibland så får man inte plats helt enkelt, det är inget kul att fastna på en gunga eller i en klätterställning;)

Nu spelade vi ju innebandy och senare gick vi över till volleyboll, så det är ju mer sport, men ändå. Det är på lek. Och vi hade så kul. Innebandy är roligast och jobbigast. Volleyboll är svårare och dessutom hade vi solen i ögonen:) Men övning ger färdighet så det är väl bara att gnata på. Jag tar det som träning👌så det är verkligen en winwin.

Min stukade fot protesterade rätt bra, så dag två fick jag köra med stödförband. Antar att det är bra rehab på sitt sätt;) Normalt så belastar jag inte fötterna med studs och hopp sidledes, utan det handlar om att springa rakt fram. I både innebandy och volleyboll är det hårda, snabba(nåja) vändningar som tar bra på lederna.

Det var också en enorm skillnad att spela som här ovan, två mot två, mot som dagen efter när vi fick förstärkning av både kända och okända, spelade fem-fem eller fyra-fyra.

Vi avslutade kvällen med ett parti schack.

Ingen av oss är speciellt bra på det, men så kom en liten kille på inlines, han var kanske åtta, nio år, och sa att han var jättebra på schack. Han kunde faktiskt nästan allt. Så, då håvade syrran och jag in honom i vårt team:) Han VAR bra, men lite för snabb mellan varven så man fick försöka hejda honom lite:) Jag tror att hela hans familj, eller i alla fall mamman, spelade schack för hon kom snabbt fram och korrigerade ett drag som han gjorde fel😅😂 Sen försvann hon igen:D Kan ha varit storasyster också när jag tänker efter. Jaja, vi borde ha tagit med henne också 🙂

Om det inte hade regnat så förbannat ute så hade jag föreslagit att vi åkte dit i kväll igen, med hela familjen, men det ser inte bra ut just nu:)

Men nu ska jag påbörja städandet och se om jag kan leja bort kladdkakan till någon annan:D

Ha en härlig söndag, var ni än är 😘

Kommentarer

  1. Johanna

    Underbart med lekande barn! Jag har en flicka som blir 12 snart och hon är också ett lekande barn! Tyvärr är många av hennes klasskamrater redan ”fullbordade tonåringar” en trött look, uttråkade, smink, utseendefixering och Tik tok fyller deras liv. Medan min unge kutar runt och leker kurragömma, klättrar,cyklar är ute i skogen på äventyr osv. Tack och lov finns det en flicka till i hennes klass som är likadan. Tids nog blir min dotter en tonåring men låt barnen vara barn så länge de är barn!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja verkligen! De är bara barn en gång sen ska de vara vuxna resten av livet. Ha inte så bråttom! 🤗

  2. Karin

    Grattis Jamie 🥳🥳🥳
    Jag hoppas födelsedagen har varit bra 🤗
    Summer Zone, det låter verkligen som ett himla bra och trevligt initiativ av Uppsala kommun, det låter som något varenda kommun borde ta efter 🤗

  3. Birgitta S

    Hej! Grattis Jamie!
    Visst är det härligt att kunna leka i vuxen ålder. Idag har det regnat fram till ca kl 15 men nu skiner det upp. Snart middag maken ställde sig o stekte pannbiff det blir gott att äta något annat än grillat.
    Trevlig kväll!

    1. G C Hemdal

      GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JAMIE 🎈 🎉 🎊 ✨ 🚀 önskar jag kunde visa med bilder. Vi var alla i Waxholm fast det regnade. När det sprack upp badade vi och åt glass på hörnet. Lilla barnbarnet sov i gräset!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting