Okategoriserade

Sorg

Det var med stor sorg i hjärtat som jag i måndags fick reda på att en nära släkting gått bort. En alldeles för ung människa. En person jag tyckt väldigt mycket om under alla år. Som jag känt sen jag var tonåring, men som glidit iväg av olika anledningar de senaste åren. Det är oerhört sorgligt.

Det gör ont att veta att jag aldrig mer kommer få höra rösten eller träffas. När jag körde hem igår så dök den plötsligt bara upp. Jag hörde rösten precis som på riktigt i huvudet. Så som personen alltid sa när hen ringde. Då blev det suddigt och jag var tvungen att blinka bort tårar.

Vi gled iväg åt olika håll för tio år sen. Det är nästan så länge sen vi pratades vid. Tanken har ju alltid varit att man kan ringa ”sen”. Höras ”sen”. Ta tillbaka bekantskapen ”sen”. Och nu är det försent. Det finns inget jäkla sen. Det känns inte alls bra.

Jag ville tända ett ljus i kyrkan. Men den i Norberg hade bara öppet vissa dagar, vissa tider. Det vräkte ner regn också, så i stället så tände jag ett virtuellt ljus på Svenska Kyrkans hemsida.

Det kändes fint ändå.

Jag tänker väldigt mycket på de närmast anhöriga. Kan bara ana hur de känner sig nu. Att förlora någon är fruktansvärt ju, och ännu mer när det är en yngre människa. Som vad jag vet var frisk. Oväntat. Obegripligt.

När jag fick veta så var första reaktionen att det inte är sant. Det kan inte vara sant. Det är omöjligt. Samtidigt så vet jag med min rationella sida att det är så. Men den känslomässiga vägrar ta till sig det. Hur kan det vara så? Det måste vara fel, snart säger någon att det blivit ett missförstånd.

På ett sätt är det kanske enklare när jag inte haft någon kontakt på så länge. Det har blivit ett avstånd. Samtidigt är det otroligt svårt att begripa att det är slut nu. Aldrig mer. Det finns ingen tid kvar.

Givetvis får det mig att tänka. Man borde verkligen ta vara på alla sina vänner, släktingar, bekanta. Ta varje chans att höras och ses. Men så gör man ju inte. Jag tänker att jag måste bli bättre på det. För att det inte ska vara försent en gång till.

Jag kommer att sakna dig ❤️ Ha kul där uppe med änglarna och hälsa pappa när ni ses!

Kommentarer

  1. Profilbild
    Elisabeth

    Jag och maken ska på begravning på onsdag. Makens halvbror gick bort tidigare i somras. Vi har aldrig träffat honom,men han har inga anhöriga så det kommer bli en kort ceremoni med bara jag och maken. Tycker på något vis att han inte ska behöva begravas lika ensamt som han levde. Ja vi har försökt ta kontakt men när någon inte vill ha kontakt, så.

  2. Profilbild
    Annika K

    Hatar döden!😭
    Mamma dog för två månader sen.
    Fattar inte att hon är borta för evigt.
    Har mer än en gång tänkt att jag ska ringa henne….

    Massor m kramar ❤️

    1. Profilbild
      G C Hemdal

      Pappa dött 910527 Mamma dött 140225 Barnbarn 220203. 👼 👼 👼, vill och orkar inte rapa upp fler. Mina tankar går till dig och hens familj. Man känner sig som om man fryser konstigt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting