Okategoriserade

Fler svar:)

Jag måste tacka er också ju, det är himla roligt att få svara på era ofta kluriga och kul frågor! Tack!!

C: Patricia jobbar på JobMeal med att serva kaffemaskiner, ett fritt jobb under ansvar för hon kan planera sin tid lite. Robban har precis börjar köra Hemglassbiloch Novalie jobbar på förskola.

Kvar hemma är Robban, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie.

Hm, jag uttalar det Jannell. Inget e på slutet och med samma J i början som Janne. Solklart va?

Om han skulle trilla av pinn, vilket jag såklart hoppas dröjer många år, så har jag inget att säga om eventuellt arv. Jag antar att det blir så lite som möjligt till dem, och skulle det vara så som i vårt fall så skulle jag se om barnen kunde tänka sig att avvakta med arvet. Även om jag inte gillar hans nya fru, av många anledningar, så vill jag inte att hon och hans nya unge hamnar på gatan.

Det har hänt att jag kollar upp följare, de som av någon anledning känts obehagliga. Det är rätt värdelöst, oftast kommer man till en gemensam server i ett bostadsområde eller så. Nu är det evigheter sen, men jag kan om jag vill. Och vad som är viktigare – polisen kan betydligt bättre än mig. Så troll ska ta sig i akt

Om tio år är jag nog som nu, fast rynkigare och slappare i hullet Jag har aldrig riktigt funderat över framtiden på så vis att jag har nån slags plan eller önskan. Jag vill bara få vara frisk och ha kul 🙂

Ok, tre önskningar! Jag vill vara ekonomiskt oberoende, så less på att trolla med knäna jämt:)

Jag vill bo på Hawaii! Gärna granne med Jason Mamoa, The Rock och Keanu Reeves, fasen så kul vi skulle ha:)

Jag vill ta helikoptercertifikat:) Fatta vad coolt att ta vingarna till Ica

Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin känt mig rädd eller illa till mods av någon på så sätt, så nej. Det har funnits konstiga följare absolut, men inte så att jag tänkt Stalker. Jag blev tillfrågad att vara med i Trolljägarna med Aschberg men tyckte inte att jag hade nåt att klaga över. De hade ju hittat en del märkliga personer i mitt kommentarsfält såklart, men nä.

Jag har funderat på familjehem! Men just nu känns det inte som rätt tid. Jag är för ego just nu, vill kunna vara fri och göra det jag vill när jag vill. Jag har fått planera och styra upp allt jag ska göra i så många år med småbarn att jag njuter av flexibiliteten och friheten:) Men det kanske blir blir en tid för det med framöver 🙂

Anna: Jag har ju mina sociala medier som huvudsyssla. Det är där mitt fokus ska förbättras också framöver. Samt att jag har lite annat på g förhoppningvis:) Jag har ju pluggat Kreativt skrivande, och det är ju som det låter, någon form av skrivande. Jag har användning av det varje gång jag skriver något:) Däremot finns det ju få arbetsbeskrivningar som söker en kreativ skrivande person. Tanken är att man ska utveckla sitt eget konstnärliga uttryck. Med lite tur och en jäkla massa pannben så kanske det blir nån bok en vacker dag. Jag kommer fortsätta plugga, har precis börjat en kurs i Litterär gestaltning. Min tanke var från början att jobba med friskvård, jag blev hälsocoach och det är kanske där jag landar, på nåt sätt. Eller så blir det något helt annat. Jag vet fasen inte men just nu trivs jag som det är:)

Barnen har jag svarat på tidigare, förutom Janelle som jobbar som dataspelsutvecklare. De mindre har inga önskeyrken, utan det varierar:)

Ida: Jag tror inte det var så stor skillnad för dem jämfört med barn som varit på förskolan i ex antal år innan. De har inte känt så många i sina klasser men oftast ett par så de inte har varit helt ensamma, och det tar ju oftast ingen tid att bli kompisar när man är sex år gammal

De har tyckt det varit roligt men saknat kyrkis:)

Vi har alltid varit på kyrkis och/eller öppna förskolan så de har kunnat sitta stilla och vänta på sin tur osv. De där sex åren hemma med mig och syskon är något de ofta pratar om idag, med värme. För mig har det alltid varit viktigt att jag är den viktigaste personen i deras liv när de är små, (och pappan) inte en förskolepedagog. Jag vill vara den som hör första ordet, ser första stegen, första teckningen, pysslet osv. Jag som lär dem rätt och fel och värderingar och socialt samspel. Jag som finns där när de är glada eller ledsna. Det är jag som valt att skaffa barn, för att jag älskar att vara med dem, och jag är för evigt tacksam att jag kunde få vara hemma❤️

Biggan: jag har absolut inte haft en fling med Peter. Även om han var den sista mannen på jorden skulle jag inte kasta en blick på honom, just för att han är min kompis exman. Jag är noll intresserad av kompisars män. Hur andra gör får stå för dem, jag kan inte ens tänka mig det. Däremot uppskattar jag mina vänners makar/makor för att de är just det, och de blir automatiskt mina kompisar också.

Antagligen hade hon inte brytt sig, mer än att det skulle blivit knepigt att umgås ‍ Men det kommer vi aldrig få veta eftersom, se ovan.

Vad Peter gör eller inte gör idag lägger jag mig inte i. Han och jag hade aldrig en nära kompisrelation mer än så att vi såklart snackade när vi sågs ihop med familjerna. Jag har absolut inget otalt med honom men jag har heller aldrig trånat efter honom. Han är extremt långt från det ”manliga ideal” jag gillar

U: jag anser att Only fans är prostitution. Det finns absolut konton där, (eller vad vet jag, men det sägs i alla fall att det finns )som handlar om exempelvis matlagning eller träning. Men merparten handlar om porr i olika former. Det kommer jag aldrig att kunna stå bakom.

Vad folk väljer att göra och varför får stå för dem. Jag försöker skilja på sak och person men det är inte alltid enkelt

Jag tror inte en sekund på att man gör det för sin egen skull, fick man inte betalt tvivlar jag på att folk skulle göra det‍♀️och därmed faller den hittepå-teorin. Feminister som Linda Skugge som plötsligt vänder på det och menar att det är kvinnans rätt att vika ut sig, att det är girlpower, står ungefär lika högt i min bok som tjejer som ljuger om att de blivit våldtagna. Ha ditt jävla OF-konto men glorifiera det inte, eller normalisera. För sanningen är att om du tar betalt för lättklädda eller avklädda bilder så är det prostitution. I alla tider har vi jobbat emot prostitution men nu ska det helt plötsligt vara både legitimt och eftersträvansvärt? Och nån form av feminin styrka. Vafan? Kvinnor som underkastar sig mäns önskemål och tar betalt för det, låter det verkligen som något vi ska ägna oss åt 2023?

Jag fattar att det är lätt att se enkla pengar, men för min del så står min moral, mina värderingar och även mitt ansvar som vuxen kvinna gentemot mina döttrar och andras döttrar ”i vägen”.

Jag hoppas innerligt att mina döttrar aldrig väljer OF.

Mirka är en vän och kommer fortsätta vara det vad hon än gör, typ iaf Men vi kommer aldrig ha samma åsikt runt OF.

Malin: Jag ska inte säga aldrig för vem vet vad man känner att man är tvungen till, men att jag skulle klä av mig och posera för betalande snubbar ser jag som högst otroligt

Malin: Jag har en konsert inplanerad som jag ser fram emot lite orimligt mkt, det är Europe som firar 40 år som band. Och jag var fasen med från början och hela vägen 🙂

Och sen ser det faktiskt ut som att jag och syrran reser iväg en sväng, men där är inget spikat än! Ta i trä osv

Jag såg nånstans nån som köpte svart ris och strödde ut i tonåringens rum, hävdade att det var muslort och vips städades det kliniskt rent Vet inte om det funkar men jag har en påse i skafferiet 😉 Jag önskar jag hade något supertips men jag har gett upp ‍♀️

.

Anna: oh vilka roliga! Det finns nog flera svar på många av dem, plus att några ungar är lite för unga och Janelle har också bott hemifrån i tio år, men med det i åtanke så svarar jag såhär:

1: jag lånar pengar av … hm nä, ingen!

2: relationsråd blir lätt Patricia eller Corrinda

3: Brutal sanning, fan, den får jag av alla tror jag Men senast den levererades var det av Robban:)

4: skvallra är med Patricia eller Corrinda

5: rejäl utekväll skulle absolut vara Corrinda! Kan tänka mig Janelle också 🙂

6: har bilen gått sönder ringer jag Jimpa, men eftersom han inte är mitt barn så blir det Robban

7: medla mellan mig och mamma, det gör inget barn så det måste bli syrran:) Janelle är en jäkel på att medla annars så skulle vara hon då:)

8: smakråd blir nån av de äldsta tjejerna, antagligen Patricia eller Corrinda.

9: korrekturläsa kan jag omöjligen släppa nån av dem på. Möjligen att Jordan skulle kunna

10: storstädat hus, då är det Patricia, Corrinda eller Novalie.

11: skjuts till Arlanda är Robban, anyday

12: tror faktiskt att alla ungar fixar hemlagat gott käk:)

13: samma med detaljer, tror vi är bäst tillsammans där 🙂 alltid kommer nån ihåg nåt 🙂

14: utan att ljuga så är det med alla barnen som man kan skratta knäna ur led, på olika sätt!

15: alltså… ingen de är astråkiga att kolla skräck med, antingen är de livrädda som tjejerna eller så är de analytiska som Robban och Jordan som dissekerar ner saker i sina beståndsdelar;) Jag själv är inte så mkt för skräck, jag har sett det mesta och blir sällan rädd eller ens lite småskraj Psykologisk skräck däremot är obehagligt, men jag är nog rätt trist sällskap, just för att jag inte blir rädd 🙂

Superkul frågor!! Jag noterar att det är Patricia och Corrinda som framstår som favoriter 😉 men det är mer att det är de två som varit i min närhet mestadels när det gäller sånt där:)

Stort tack för era frågor:)

Nu har jag precis varit till Arlanda och hämtat hem Novalie som varit i London i en månad. Herregud om de kunde vara lite smarta och skaffa pojkvän/flickvän i stan ändå!

Det ska jag göra

Haha nä, skoja bara, natti natti på er:)

Kommentarer

 1. K

  Du svarar nånstans om att du kan kolla IP nummer om du vill. Jo, IP nummer kan du få fram…De ser jag på våra bloggar också men du kan ju inte få fram namnet på personen med numret för det är tyvärr nåt som polisen fortfarande har svårt med också ( drygt jobb för dem )

 2. Linda

  Håller med dig på allt du svarade U gällande OF. Man får aldrig glorifiera eller normalisera prostitution.
  Och jag håller verkligen med dig om att det handlar om moral och värderingar och även ansvar som vuxen kvinna gentemot våra döttrar och allas döttrar att prostitution i någon form aldrig är ok.
  Det är fruktansvärt sorgligt om någon ser det som enda utväg.
  Då hade jag hellre tagit vilket skit jobb som helst än att sälja min kropp och själ till kåta snuskgubbar.
  Carola jag håller inte alltid med dig i allt men detta svaret älskar jag dig för. 🥰
  Ha en fin dag, kram🍁🍂

 3. Karin

  Tack för dina svar, det var roligt att läsa både frågorna och svaren 🤗

  Malin, som undrade om tips för att få tonåringar att städa sina rum, jag vill gärna ge ett tips till dig som funkade här hemma 🤗
  Jag skrev listor, sen kunde de stryka punkt efter punkt på listan.
  Exempelvis kunde det stå
  Plocka ut all disk och ställ den i diskmaskinen
  Plocka upp alla kläder från golvet och lägg i tvättunnan
  Kasta allt godispapper och liknade och töm papperskorgen
  Osv Osv Osv
  Såna listor funkade bra här, och det blev mer övergripligt vad de skulle göra och även ”roligare” när dom såg vartefter att det minskade på listan det dom var kvar att göra 🤗

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Kanonbra att ni tipsar varandra, det gillar jag 🙂 Jag har skrivit tusentals listor och det funkar toppen. En stund 😂 Sen är de tillbaka i samma spår. Till jul osv däremot skriver jag det alltid så får ungarna sätta sitt namn efter det de gjort så blir det synligt vem som gör vad. Eller inte 😅😎

 4. Ellinor Blomqvist

  Måste skicka en digital ros,hoppas att du får extra betalt för att svara på såååå många ointressanta frågor🌹Med all respekt,du är beundransvärd/Ellinor

 5. Therese

  Hej! Kan man få kasta in en fråga?
  Om du har tid och lust att svara så undrar jag lite om emetofobi.
  Har läst det mesta du har skrivit om det, då jag har kommit fram till att det är det jag lider av.
  Hur har du hanterat dina barns magsjukor?

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Inte jättebra 🤣 Det har varit ren och skär panik. Men ingen av dem har märkt det så jag antar att jag har en bra pokerfejs.
   Nej men allvarligt så har det varit sjukt jobbigt, jag hade grym panik inför hösten och vintern förr pga alla smittor som florerade. Varenda dag, varenda timme oroade jag mig över att de skulle bli sjuka och så här i efterhand är jag ganska arg över det. Så mkt onödigt lidande. Jag sökte hjälp och läkarna bara ryckte på axlarna, hur ska man behandla det? Kasta kräk på dig funkar ju inte så KBT blir svårt. Eh ja. På nåt sätt gick det över, vet inte varför en kanske för att jag fick värre saker att oroa mig över, kanske för att jag inte längre hade någon att luta mig emot. Inte för att han fanns hemma 24/7 eller ens vaknade om nån kräktes, men han fanns.
   Rent konkret vet jag inte hur jag hanterade det. Jag var snabb. Snabb med hinken för att försöka fånga det. Snabb med att riva ihop sängkläderna och kasta i tvättmaskinen för att det inte skulle flyga runt virus. Jag gav dem inget att äta eller dricka 😂 Alltså inte sådär som man ”ska” skedmata fast de får upp allt direkt, utan lät det hela lugna sig. Ville de dricka fick de, men lite. Jag gav dem enkel mat första dagarna efter, smörgåsrån, skorpor, rostat bröd, ris. Och höll dem hemma.
   Var det något speciellt du tänkte på? Fråga så försöker jag svara 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing