Okategoriserade

När man blir förbannad:)

Jag har rätt nära till mina känslor, på gott och ont. Jag kan bli förbannad på en sekund men det går ofta lika snabbt över. Något som jag har väldigt svårt för det är att bli felaktigt anklagad för något. Vad det än är, men speciellt om det gäller något jag absolut aldrig skulle göra, pga mina värderingar och moral.

Med det sagt, för ett par veckor sen var jag, syrran och Helen på Soultrain, minns inte helt när det var, men tror mitten av augusti. En månad sen ungefär. Vi gick vidare därifrån till ett ställe som heter Le Parc. Även kallat Jurassic Park pga åldersklientelet;) Folket där är lite eljest. Men, de har en kul DJ; en dam i min egen ålder, och hon spelar musik som man kan dansa och sjunga med till. Riktig musik säger jag som ogillar det monotona söndermixade som spelas överallt. Jaja, jag är en dinosaurie jag med:)

Där hade vi skitkul. Dansade med massor av folk, både kompisar och okända. Sent på natten gick en tjej förbi mig på väg ut och såg arg ut. Jag tyckte hon var skitsnygg i håret och nästa sekund ramlade polletten ner, det var en bekant. Hon brukar vara ute med sin man så när jag i nästa sekund såg honom gick jag glatt de tre stegen dit han satt och hejade. ”Nejmen HEEEJ, vad kul att se er! Jag såg A precis!”

Han muttrade ett hej eller nåt, jag minns inte, och jag dansade vidare med nån. Sen kom hon in och jag försökte heja på henne med. Blev totalt ignorerad. De satt på var sin sida av bordet och såg så arga och sura ut att jag tänkte att de nog bråkat. Jaja, skiter ju jag i, det är inte mitt problem. Men jag ville ändå heja:) ”Alltså, hej, känner ni inte igen mig?”

”Jo.” Och sen sura miner och ignorans. Jag blev rätt ledsen över det kyliga bemötandet. Helen undrade vad det var för konstiga typer och jag sa att de var bekanta. Det är väldigt ytligt, vi har träffats några gånger bara, men följer varandra på sociala medier sen evigheter. De har också många barn. Sist vi sågs var på ÓConnors för länge sen och då var det han som kom fram till mig. Jag satt med alla fotbollskillar och han kom och kramade om mig, det tog en stund innan polletten ramlade ner då med En av ”mina” killar reagerade till och med på att han trängde sig på mig och reste sig och frågade vem han var och varför han besvärade mig. Jag hade aldrig känt igenom honom, eller henne, om han inte kommit fram.

Jaja, jag blev lite ledsen, tyckte det var märkligt att de satt där och surade när de var ute på lokal. Sen glömde jag det.

I måndags fick jag så plötsligt en tumme upp på messenger. Av henne. Strax en till. Okey?, tänkte jag och kollade när vi senast messat, det var 2012. Tänkte att hon väl tryckt på fel person, och glömde det. Sen höll jag på hela kvällen och städade med ljudbok i öronen. Då stänger jag av ljudet på notiser för annars försvinner ljudet från uppläsaren och det är så irriterande. När jag sent om sider var klar, mitt i natten, så kollade jag mobilen medan jag borstade tänderna.

Jag blev först förvånad, sen chockad och sen så jävla förbannad. Vad fan? Cirka en månad efter att vi sågs, kvart över midnatt en måndag bestämde hon sig för att hon måste delge mig de här anklagelserna. Helt absurda. Jag såg dem tidigare under kvällen, absolut, stället är inte större än så, men jag kunde absolut inte placera dem. Kom ihåg att det här är människor jag inte är mer än ytligt bekant med. Vi har aldrig umgåtts och totala antalet gånger vi träffats är kanske fem. På typ 12-13 år. Jag har varit ute regelbundet i några år nu, så jag känner igen väldigt många, utan att för den sakens skull känna dem mer än till utseendet.

Helst ville jag bara skita i att svara. Men eftersom det är irriterande att bli anklagad för saker jag aldrig skulle göra, så ville jag ändå förklara.

Jag kan inte fatta just precis nånting av det här? Så många frågor! Varför gillra nån slags fälla för att se om jag skulle stöta på honom? Det har jag aldrig gjort förr men nu plötsligt skulle jag vara ute efter det? Och passa på de tre minuter det tar för henne att röka en cigg? Bara för att jag är singel så innebär inte det att jag är ute efter allt manligt på två ben. Dessutom hade jag utan problem kunnat gå hem med valfri snubbe som jag dansade med den kvällen Men jag skulle alltså hellre vilja ha en kille jag vet är gift med en tjej jag känner… logiken på det?

Varför inte vinka om de såg att jag såg dem?

Varför tror hon att hon är gift med Guds gåva till kvinnorna, en superhunk som alla tjejer dreglar över? Varför tror han att han är det?

Varför skulle jag vilja ha en man som jag vet är gift med en tjej jag känner? Varför skulle jag vilja involvera mig med en gift man överhuvudtaget?

Varför var det okey för honom att gå fram till mig på ÓConnors, när jag helt uppenbart satt med ett gäng killar, där vem som helst kunnat vara min partner? Men jag får inte gå fram till honom och säga hej?

Och för tydlighetens skull: dansgolvet är typ fem kvadrat stort. Hon gick förbi mig och när jag vände mig om så satt han en meter ifrån mig. Och tittade på mig så jag omöjligen kunde missa honom. Men det var väl en del i deras fälla

Hur gamla är vi? Hon är vuxen, över 40 och det här känns som något som en tolvåring skulle kunna göra.

Han är en helt vanlig gubbe. Nånstans över 40, väldigt långt från den ”typ” av killar jag finner intressanta. Utan att vara taskig som jag skrev. Men han attraherar inte mig minsta lilla. Om han så var den sista mannen på jorden så skulle jag inte vara intresserad. Av många anledningar.

Så här är det, jag har sagt det förr och jag kommer med stor säkerhet vara tvungen att säga det igen: Män som varit ihop med kompisar, eller bekanta, är inte intressanta för mig. Jag vill inte ha nåns avlagda gamla skräp. Ofta har man ju hört massor om dem av sin kompis, saker man kanske inte ens velat veta

Jag är den tjejen som man skulle kunna lämna sin man hos, naken, liggandes vid mina fötter och be om min kärlek, och jag skulle inte falla. Jag kommer aldrig stöta på en man som är ihop med en kompis. Gör andra tjejer så?

Efter sig själv dömer man andra, är ett ordspråk jag gillar, och jag skulle aldrig göra det. Men kanske att hon skulle….? Just saying alltså.

Mina vänners partners är i min bok totalt ointressanta, off limit. Det vore ju helkonstigt om man gick och väntade på att de skulle göra slut och då sätta in en stöt? Jag ser det som lite incestliknande

Jag tycker om mina vänners partner, i de allra flesta fall, och de blir mina vänner också i olika grad. Men därifrån till att jag vill ha dem är det ett steg som är oöverstigligt.

För den delen, tror ni att hon svarade?

Nej.

Man skulle kunna tänka sig att om man behövde skicka ett mess kvart över tolv en vardagnatt med en anklagelse, över något som hon ansåg hände för en månad sen, så var det intressant med en dialog. Eller? Tydligen inte.

Jag kan ärligt säga att jag är skitförbannad. Riktigt jävla arg. Sådär så det ryker ur öronen. Det kommer gå över, men det är ett sånt jäkla grisigt sätt, hela det här.

Jag kommer inte heja på dem något mera, inte värt liksom, och jag kommer inte heller sörja det. De var ytligt bekanta och nu är de några som jag brukade vara bekant med. Ingen större förlust

Men jag kan liksom inte släppa det sjuka i det. Och jag är genuint ledsen över att någon kan tro något sådant om mig.

Det hela är så dumt!

.

Nu ska jag åka och träna:) Ha en fin eftermiddag:)

Kommentarer

 1. Lisbeth

  Jag vet inte om de tror att de är roliga, att de vill dig illa eller helt enkelt är osedvanligt korkade.. Vilka normala människor gör på det sättet?
  Blocka, skit i dem och gå vidare – det är det enda att göra. Korkade människor finns det en del, det är lika bra hålla dem på armlängds avstånd.

 2. S

  Herregud, vilka problem hon och hennes man måste ha. Detta låter ju helt absurt och obehagligt! Vet du Carola, jag känner inte dig mer än genom din blogg och tror på dina ord att du aldrig skulle stöta på en gift man och speciellt inte någon där du känner båda i paret. Jag har själv haft en nära vän som stött på min man och det var inte speciellt kul, man gör inte så bara. Jag är som du, aldrig att jag skulle göra det mot en vän. Stöta på en gift person är big no no och rätt sjukt beteende tycker jag. Snacka om att va desperat eller så. Många människor är fan galna och när spriten rinner in rinner vettet ut på många!

 3. Marianne

  Redan son tonåring hade jag den inställningen…inte vänners gamla avlagda. I 40-årsåldern och så barnslig. Rökte gjorde hon också, kan inte hjälpa det men det är minuspoäng för mig. Kanske hon som är den famösa Biggan som härjar här;) Minns ett disco i min ungdom när en tjej kom fram och talade om att hon och hennes kompisar skulle slå ner mig på vägen hem för att hennes kille hade fattat tycke för mig, jag var inte de minsta intresserad och visste knappt vem han var. Det är ju ingen ursäkt men vi var runt 18 år och inte 40 då borde man bete sig vuxet.

  1. Biggan

   Wow, ännu en bitter kvinna. Nä, jag är inte A. Skulle aldrig kunna bo i Rävens Uppsala f ö, hellre Bromölla. Oj, rökte hon. Bergis drack hon öl också🍺

    1. Biggan

     Eftersom C glömde maska och dåligt maskade hans namn kunde någon lätt hitta dessa på Facebook. Hon stod f ö som singel där. Men alla i Uppsala lär väl veta vilka dom är efter detta inlägg. Men kul att ni tror att det är jag.

     1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Och det är så saker sprids…
      Jag undrar alltid stilla: VAD ska gemene man göra med den infon? Söka upp dem och skicka blommor eller spöa upp dem? Skriva hatmail, snacka skit, berömma eller vad? Varför är man så nyfiken att man googlar och letar reda på folk man inte känner? Och sen glatt sprider det vidare.
      Fattar inte.
      Folk har för mkt tid. Det är ett väldigt knepigt beteende. Men, skvallerkärringar som inte kan vakta sin tunga eller har minsta känsla för rätt & fel har funnits i alla tider, alla kön, alla åldrar. Det gör det inte mer accepterat utan tvärtom – det är fan pinsamt. Sköt er själva.
      Ta en historia för vad den är och är du nyfiken så du spricker – googla då men håll det för dig själv.
      Dessutom – bara för att man hittar ett passande par på Facebook så är det inte automatiskt sanningen att det ÄR dessa människor det handlar om. Eller hur?

     2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Och jag svarar dig att du tillhör de som sprider skvaller. Det gör inte direkt jag för att jag omnämns där, eller för att jag svarar någon där. I EGET NAMN märk väl. Jag står alltid för vad jag säger. Fan vore det väl annars

     3. Biggan

      Och du tycker inte att du sprider skvaller genom att utelämna denna incident. Jag skriver också i eget namn och står för vad jag säger. Men nu bräker jag mig ur.. 🐏

     4. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vilken incident pratar du om nu?
      Som jag ska ha utelämnat?
      Menar du att jag skrev en kommentar på Bloggbevakning om att jag inte uppskattade att det skrevs att jag flörtade med och var ute efter varenda karl i Uppsala eftersom folk kommer tro att så är sanningen och jag får dras med även den hittepå-lögnen ? När det är så långt från sanningen man kan komma? Är det den ”incidenten” du menar? Det är inte direkt en incident väl?
      Aha du skriver i rätt namn tycker du, vill bara säga att Biggan inte direkt är att skriva sitt rätta namn utan sitt allmänna smeknamn.
      Inte så lätt att fatta kanske 😅
      Men det är bra, var tyst nu så blir alla glada

 4. Bluffe

  Inte för att det förmildrar vad de faktiskt kränkt dig. Men det verkar ju vara ett par med problem. Kanske är hon svartsjuk- med eller utan god anledning? Men nattliga meddelanden av sådan art, tyder i mina ögon på att ”någon” har ett osunt förhållande till alkohol. Kanske lättare skrivet en gjort- men mitt råd är att strunta i dem! Vill de ha kontakt, typ ändrat sig ”Men heeeej Carola!” så tala högt om vad de anklagat dig för. Gärna sakligt och inte otrevligt, men så de blir medvetna om att även om de lever i skit så ger det inte dem rätt att kladda av sig skit på dig.

  Ja, det gör du ju redan så bra, så jag tänkte knappt skriva här. Men ville liksom peppa dig med att du gör helt rätt och har inte gjort något fel.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Tack:) Jag stöter inte på dem så ofta så förhoppningvis dröjer det, men uppstår tillfället kommer jag säga något i den stilen. Jag sörjer inte en sekund bekantskapen, den var som sagt väldigt ytlig, och sånt där trams står jag över.
   😅

 5. Agnethe

  Jag håller med Carola. Att stöta på sina vänners partners är incestliknande. Att stöta på sina kompisars ex är nekrofili. De är inte levande i min hormoniella värld. Otänkbart.

 6. Lina

  Jag fick en konstig vibe av det paret, de kändes inte helt hundra faktiskt, det kändes inte riktigt normalt hur de betedde sig och att anklaga någon så ur det tomma intet, fick en konstig känsla. Och varför tror alla att du är ute efter alla andras män, du har ju även blivit anklagad för att vilja ha Mirkas ex Peter, varför tror folk att du är ute efter alla andras karlar?! Jättemärkligt! Som om du inte skulle kunna få en egen karl, vilket jag är helt övertygad om att du kan få hur enkelt som helst, du har både snygg kropp och rolig personlighet. Helt sjukt att folk kan tro att man vill ha vänner/bekantas män. Jag har aldrig haft en upptagen man och jag spyr bara av tanken. Jag förstår inte hur folk klarar av att ligga med gifta/upptagna människor? Det är ju väldigt vanligt dessutom, sååååå många människor det finns som saknar moral, samvete, vett, osv, skrämmande! Vissa tänder ju till och med på det (!) och VILL ha upptagna, alltså aktivt söker upp upptagna. Hur kan man tända på en otrogen karl (!), det är ju som att tända på en gris.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag vet inte varför folk ska tro sånt. Det är inte som att jag är den flörtigaste personen i ett rum direkt, långt därifrån. Jag fattar ALDRIG om nån flörtar med mig och jag är dels för feg för att flörta själv och dels ointresserad. Jag gillar mitt singelliv. På allvar:)
   Och ja, det är ofta andras män som jag ska vara ute efter, vilket är så märkligt. Peter var ju ett kapitel för sig där det blev ett jäkla ståhej, och det är samma där – det pirrar ingenstans av honom😅 jag blir mer attraherad av en sten,typ.
   Om man vet minsta lilla om mig då vet man att jag inte gillar trams. Jag avskyr drama och skulle aldrig krångla till det för mig i onödan. Det är aldrig värt det.
   Jag har fullt upp med mitt vanliga liv och har inte tid med folk som leker dramaqueens🙈
   Och ja, tända på en otrogen karl är som att tända på en gris. Men… det finns ju folk till allt. 🤷🏼‍♀️

    1. Bluffe

     Hon har ju skrivit att det går bra med Johnny Depp och Bon Jovi också, eller hellre, för exet vill hon nog inte ha längre.

     Du då, Biggan? Vad motiverar dig att komma in här på Carolas blogg?

    2. Profilbild
     familjenannorlunda

     Mig veterligen skrev jag inget om utseendet? Det spelar ingen roll om en snubbe ser ut som en grekisk gud om han för övrigt inte har det jag eftersöker hos en man. Det handlar om personlighet, humor, åsikter och värderingar och framför allt kanske nyfikenheten på att lära känna nån bättre. Utseendet spelar såklart en viss roll, och där är vi ju alla olika. En del gillar maskulina män och andra feminina. Eller androgyna. En del hatar skägg och andra tittar bort om killen har långt hår.
     Så nej, enbart utseendet gäller inte. Det är helheten

     1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Och jag hoppas att du inser att ingen är intresserad av dina kommentarer🤷🏼‍♀️ Jag vill inte ens ha en man! Det är jag väldigt tydlig med hela tiden. 🤣
      Skit i mitt ex! Vem Fan bryr sig om honom? Varför bryr du dig, du visste inte ens vem jag var förrän bloggbevakning skrev nåt. Det är inte bara jag som tycker du är irriterande och skum, och så som jag ser det finns det två val här: du slutar läsa. Eller, du läser och vaktar din tunga. Annars blockar jag dig, för jag är less på dina klantiga, konstiga kommentarer som bara tillför negativa vibes.

 7. Ellinor Blomqvist

  Herregud,det finns folk till allt här i världen🙈Svär och spotta en stund och glöm idioterna sedan,njut av din dag.Kram Ellinor

 8. Norrlandsmamma

  En del växer helt enkelt aldrig ifrån högstadiet 🙄. Blocka & ignorera idioterna är enda rätta. Särskilt som det oftast svider mest för dom, inget drama spinna vidare på

 9. Agneta

  Än är inte den sista idioten född. Hoppas hon läser din blogg. Och inser att hon har skämt ut sig. Men skriver man som hon gjorde kan man inte förvänta självrannsakan!

 10. Cecilia

  Varit med om något liknande. Blev så förbannad att jag avslutade ”vänskapen” med ett långt meddelande och sen blockade jag personen på alla sätt jag kunde. Att skylla på någon annan för att man har äktenskapliga problem är så fel på alla sätt. Blev lika chockad , förvånad och förbannad som du! Grämde mig över det länge. Inte över vänskapen som försvann men att bli orättvist behandlad och anklagad för något man aldrig i sin vildaste fantasi skulle vara ute efter/göra!

 11. Jenny

  Var hans fru med den gången han gick fram till dig och kramade dig? Om inte så kan man undra om det är så att han när han kom hem den kvällen berättade för henne att han sprang på dig och så drog han nån historia om att du flirtade med honom, för att få henne avundsjuk 🙄 Kan vara därför hon var så avig mot dig och ville ”testa” dig. Skulle inte förvåna mig om det är så 😂 Vissa vuxna människor beter sig som tonåringar.

 12. Jenny

  Ville bara ”varna” att du missat att maska mannens namn på ett ställe. Tänkte bara att du har maskat namnet på andra ställen i texten så ville bara peka ut det för dig 😊

   1. Profilbild
    familjenannorlunda

    Nej inte av vem som
    Helst. Men det är fiffigt att det finns där för de som av någon anledning behöver det. Men en följare behöver det inte😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting