Okategoriserade

Filminspelning:)

Trixie går estetiskt program och som sitt gymnasiearbete kan de välja ett traditionellt (tråkigt) där de skriver en uppsats om nåt, eller så väljer de något estetiskt.

Hon och några av hennes klasskompisar har valt att spela in en film. Det har de hållit på med sen början av sommarlovet. Egentligen innan dess också, de har nog fokuserat mot det ända sen första dagen i ettan:)

Det handlar om en trettio minuter lång film och jag vet egentligen inte riktigt vad den handlar om, mer än att den är lite StarWars-inspirerad. De kommer alltså att ha lasersvärd och coola grejor. Just vid inspelningen ser lasersvärden ut som vanliga kvastskaft, men det fixar man i redigeringen sen:) De pratar markörer och sånt där som jag anar vad det betyder men inte fullt ut.

De behöver statister till sin film och Lovelia och Novalie var med förra veckan. Jag har erbjudit min hjälp flera gånger men Trixie har skrattat och sagt att jag väl inte vill hänga där med ett gäng ungdomar. Eh jo?

När jag så äntligen fick frågan så svarade jag ju JA på en sekund. Vad kul! Min erfarenhet av filminspelningar är inte obefintlig, jag har ju en dokumentär i bagaget och har varit med på diverse annat, Malou exempelvis. Men, då var jag mig själv. Carola. Personen jag är:) No need for acting liksom😂

Nu skulle jag vara en vakt. Eller en köpare. Valde vakt, då fick man ha vapen:D

De får låna riktig utrustning från skolan, så den har jag varit och hämtat och kört runt i stan flera gånger.

De har stativ och ljud och grejor, och massor av rekvisita som de packar i en av mina gamla vagnar och rullar upp till Stordammen som är en superfin plats i Lunsenskogen en bit ifrån oss.

Sista åren har de låtit bli att rensa den dock, det brukar vara mer vattenyta. Här finns eldplatser och bord och bänkar, och det är ofta folk här och grillar och hänger. Det här har varit deras location för inspelningen. Massa skog åt andra hållet, fin och vacker skog. Ett tag till innan idiotpolitikerna i den här stan skövlar den som är tanken. Vill inte ens tänka på det.

Vi försågs med regnponchos och maskerades med halsdukar.

Kan säga att det var både varmt och kliigt med en ullhalsduk runt fejset så ska jag bli buse på riktigt så ska jag ha en sidenmask:) Vi hade vapen också men de vågar man ju inte visa på bild. Jag hade ett avsågat hagelgevär och syrran en el-stav.

I mitt manus som var muntligt delgett, så skulle jag bara stå still och se cool ut. Det är inga problem, det är lite av en paradgren. Speciellt om man inte behöver synas mer än ögonen:) Vakta en marknad där det skulle handlas saker. Sen visade det sig att vi, tre vakter, även skulle försvara och strida:D Kan väl säga att min taktiska stridslöpning, med vapnet framför mig, spejandes runt och skjutande på fienden, mer var av slaget: Studs, studs, studs. Lite frökenjolligt och inte speciellt coolt. När syrran viskade ”Bränn, bränn, bränn”, som i Trolltyg i tomteskogen, så kändes det exakt så😂 Som att jag var ett fjolltroll:D

Sen skulle vi också ta skydd bakom varsitt träd och vända runt och skjuta på fienden, samt att jag skulle reagera på att min ledare blev skjuten bakom mig, och sen bli lite förbannad. Syrran skulle förutom det här även leda fram en stackare till sin avrättning:

OBS:Filminspelning

Han ”dog” snyggt av ett pistolskott i bakhuvudet, en naturbegåvning. Sen fick syrran ge igen på nån annan och hugga ihjäl honom med sin el-pinne, bara för att sen bli huggen till döds med lasersvärd.

Alltså, det här var så roligt. De är så PROFFSIGA! De är 18 år bara och jag svär på att de lika gärna hade kunnat vara fullt vuxna med flera års filmande i ryggen. Jag kommer inte bli förvånad om de här är morgondagens regissörer, fotografer, skådisar och allt jobb som görs bakom kameran som klipp och regi. Jag är så imponerad 🙌

Proffsigheten förvånade mig, för som sagt, de är väldigt unga, hur mkt erfarenhet och kunskap kan man ha liksom? Och det är massor. Sättet som de förklarade vad som skulle spelas in, hur de ville ha det och sen regin under filmningen var fasen topnotch.

Jag ser fram emot Cannes och filmfestivalen helt enkelt:D ”Bästa statist” och sen som anhörig till övriga:) Vad kul det ska bli, jag har aldrig varit i Cannes:)

Jag är såklart partisk, men ändå inte, jag är rätt bra på att vara objektiv även gällande mina barn:) men jag har också erfarenhet av tv. Det här är bra, drivna och förbannat skillade människor. Nån som behöver ett filmteam nästa sommar? De är säkert lediga.

Dagen blev lång och det är mkt väntan såklart, och jag kan lägga en miljard nya myggbett till historien, men summa summarum var det skitkul!

Nu måste jag avsluta, ska plocka vindruvor och göra vin:D

Hörs snart!

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jamen vafan 🤣inte alls. Jag kommer till casting, har varit där två gånger nu, och sen väljer de bort mig…. Måste ändra något men vet inte vad 😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting