Okategoriserade

Vingården:)

Idag passade vi på att skörda vindruvor. Det var fint och torrt och druvorna har märkligt nog mognat snabbt i år. En sån här kall, regnig sommar brukar de kunna låta vänta på sig längre innan de är klara. Förra året plockade vi dem en månad senare, men då var de största klasarna mögliga. I år var de så fina!

Det här är en av de mindre fina klasarna! Det fanns massor av stora kompakta med perfekta druvor. 35 kilo tog vi ner. Tror det är något mindre än förra året. Det hänger kvar en del men bara några kilon.

Eftersom vi bara hade en jäshink så åkte vi och köpte två till, så nu står det tre stora hinkar i mitt kök och väntar på att svalna i temperatur så jag kan tillsätta jästen. Tar just precis ingen plats alls 😂

Det tar en evig tid att skölja och repa av druvorna, så det pysslade vi med i några timmar, sen koka upp vatten, tillsätta socker och röra. Sen ska de stå. Jag har hängt på olika vinforum och kommer köra nån liknande variant som i fjol. Då tog jag bort druvorna efter några veckor och sen fick det stå kvar i hinken i tre månader. Rabarbervinet och maskrosvinet har jag tappat om och då har det fått lite skjuts och jäst vidare, så det blir nån omtappning. Var fasen jag ska ha plats för tre hinkar? Kanske får sprida ut dem lite, men gillade att ha dem i badrummet, där var de minst i vägen. En får rum där:)

Det är väldigt fint just nu, klart och fina färger, annat blir det när det börjar jäsa.

Jag tror jag ska gå och duscha för har vindruvsfnas och små-skrufs överallt och känner mig rätt kladdig. Men det värsta är gjort! Sist blev det här vinet otippat gott, så håller tummarna för det nu med.

I morgon ska vi köpa gummpackaningar och jäsrör, för det fanns inte på den butik vi var. Sen ser jag fram emot det där bubblande ljudet:D

Vad har ni gjort i helgen? Den var så kort! Det är den alltid men känns verkligen som den var en kvart lång. Igår var det ju filminspelning och sen hade jag lovat att hämta Lovelia efter en nattbio som slutade …. Tadaaaa 2.30😁 Sent även för mig, och jag hade sovit dåligt och varit uppe tidigt, så jag tog en powernap efter middagen:) Det är det bästa som finns, en powernap. Speciellt när den blir sådär perfekt lång så man vaknar i exakt rätt ögonblick för att vara vederkvickt (asbra ord) utan den där slöheten som gärna hänger kvar.

Jag glodde sen på Indiana Jones och de fördömdas tempel, för att sen gå över till Scream 5 eller nåt. Robban som valde och det var ju en helt vanlig skräckfilm:) Inga surpriser där direkt. Han följde med och hämtade Lovelia och det är alltid najs med sällskap.

I morse hade Jamie fotbollsmatch så det var ingen sovmorgon då heller, även om jag sparkade upp honom och somnade om. Han kan rulla nerför backen och vara på planen tre minuter senare:D Perfekt med hemmamatch.

Ja, så i morgon börjar en ny vecka, Sista i september, det är galet. Nog för att jag var sjuk en hel vecka nu men ändå, visst har den gått snabbt? Vacker väder har det varit också, eller ….? Det har nog regnat med men jag har förträngt det. Visst sa jag att jag varit sjuk? Värsta djävulsförkylningen eller Covid, något av det. Härrör den till föräldramötet och kommer härmed inte att närvara på flera sådana virustillställningar. Tack men nej tack. Hade jag fått höra något nytt hade jag kanske känt annorlunda men med fem barn som klarat av grundskola+gymnasiet så är det inte mycket som förvånar mig.

Jag däckade och har hostat, haft feber, nästäppt, halsont och så ont i hela kroppen. Men nu tänker jag att jag gjort mitt, så tänker inte bli sjuk nåt mer. Hostan sitter kvar men mer rosslig än det där torra rethostiga som gör en galen. Nu lossnar det något när jag hostar vilket gör så det känns lite meningsfyllt:)

Jag var och tränade för första gången i fredags och det kändes väldigt bra, trodde jag skulle vara helt slut men tvärtom kände jag mig stark. Och nu har jag såklart träningsvärk 😀 Det har jag för det mesta så det är ett normaltillstånd. I morgon är det träning som vanligt och det gillar jag. Jag gillar mina träningsrutiner även om det är lite för få pass/vecka just nu.

Nix nu ska jag avsluta och ta den där duschen, sen ska jag vika lite tvätt, tvätta lite mer, röja lite och sen till sist sätta mig och skriva. Fattar inte ett skit av skolportalen den är verkligen värdelös men om jag fattat rätt så har vi deadline 9/10 då ska vi ha skrivit 25% av vårt manus. Luddigare än så kan det inte bli, jag vill ha ett antal sidor att förhålla mig till. Men jag gör som nån sa, siktar på 25 sidor per inlämning, det känns rimligt. Då blir det 100 sidor i slutänden även om det inte kommer vara slut då:D

Nejmen sluta var det! Hörs snart!

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting