Okategoriserade

Fem timmar senare 😂 och recept pĂ„ American Apple pie

Halv fem skulle jag ”bara” gĂ„ och laga middag. Fem timmar senare har jag Ă€ntligen landat i soffan efter att ha yrat runt i köket.

Började ju sÄklart med maten, som blev nÄn variant pÄ enchiladas, med vegofÀrs, och nudlar, som jag rullade in i tortillabröd och pÄ med lite ostsÄs och riven ost. Blev nÀstan som vÄrrullar, vilket var bra för det var tanken:D

Samtidigt gjorde jag en Ă€ppelpaj a la farmor Anka:) , samtidigt som jag bakade bröd, samtidigt som jag torkade Ă€ppelskivor i ugnen, eller det hĂ„ller jag pĂ„ med fortfarande iofs. Jag gillar inte ens torkad fruktđŸ€Ł men fick för mig att jag skulle göra det pĂ„ de Ă€pplen som blev kvar. Det Ă€r fallfrukt frĂ„n trĂ€det pĂ„ baksidan sĂ„ de skulle ju inte hĂ„lla sig och jag har köket fullt av jĂ€kla bananflugor
 VĂ€grar mata dem mer Ă€n nödvĂ€ndigt.

Brödet blev en variant av limpa, jag hade receptet pÄ Skogaholmslimpa som finns hÀr pÄ bloggen, anvÀnd sökfunktionen om ni vill ha det. Men med lite modifiering för jag hade inte rÀtt mjöl. De blev helt ok:)

Jag har en bakbok som Leila Lindholm gjort som jag anvĂ€nder om jag ska göra vissa saker. Hennes recept pĂ„ morotskaka Ă€r grymt och det anvĂ€nder jag till pumpakaka. NĂ€r jag köpte den fanns inte allt pĂ„ nĂ€tet som nu:D NĂ€r Lovelia var nyfödd sĂ„ skulle vi ha storkalas för slĂ€kten och fira exet, Patricia och Trixie och sĂ„klart ville de ocksĂ„ spana in bebisen. Av nĂ„n sĂ„ndĂ€r outgrundlig anledning som bara intrĂ€ffar nĂ€r man Ă€r i den dĂ€r mĂ€rkliga bebisbubblan 😂sĂ„ fick jag för mig att jag skulle baka en hel fikabuffe, sÄ det gjorde jag:D Jag bakade i flera dagar:) Morotskaka, trifle med egen sockerkaka sĂ„klart, kakor, marĂ€nger och fan och hans moster, och Ă€ven den hĂ€r Ă€ppelpajen. Sen dess har jag inte gjort den, men har tĂ€nkt pĂ„ den ofta. Nu stĂ„r den dĂ€r:

Och Ă€r sĂ„ fin att jag inte kan med att skĂ€ra i denđŸ€Ł Ingen av ungarna var det minsta sugen pĂ„ Ă€ppelpaj. Det Ă€r egentligen inte min favorit heller ju:D Haha, men vafan Ă€pplena mĂ„ste tas om hand.

Boken ser ut sÄhÀr:

Och receptet kommer hÀr:

Mördegen gör man sÄhÀr:

Ja. Och nu sitter jag hÀr och Àr trött:)

Jag har varit ivÀg och trÀnat förut idag och har hunnit med en del jobb som skulle fixas, och det som Àr kvar nu Àr skriva. Jag försöker fÄ till nÄgra sidor varje dag och oftast blir de pÄ andra sidan midnatt för tiden rÀcker inte till helt enkelt.

Jag skulle sÀtta upp en ljusslinga i badrummet ocksÄ, den har suttit dÀr förr men varit delvis nedtagen. Vad tror ni hÀnder? Jomen jag lyckas dra ner en blomkruka som jag har dÀr, med en gullranka. Krukan gick ju i tusen bitar och jorden flög överallt, och rankorna gick av. Kan sÀga att ordet jag anvÀnde dÄ inte var ATTANS. Det var betydligt mer kraftfullt:D

SĂ„ massa extrajobb, och sĂ„nt intrĂ€ffar hela tiden nu. Jag antingen klantar till det eller sĂ„ spinner det vidare pĂ„ det och det och det
. Idag har jag ocksĂ„ pysslat med vinhinkarna. Vi Ă„kte in och köpte packningar och jĂ€srör i gĂ„r och killen i butiken var sĂ„ sjukt jĂ€kla trevlig och kunnig, och delade mer Ă€n gĂ€rna med sig. SĂ„ det slutade med att vi nu Ă€r fett taggade pĂ„ att göra champagne, möjligen pĂ„ det fuskiga viset att kolsyra det vid servering, och sen köpte vi ekspĂ„n, för att fĂ„ mer smak av ekfat:D

Vi har tre hinkar och lÄter en vara helt naturell, en tillsatte vi amerikansk ekspÄn nu, och i den tredje ska vi tillsÀtta det franska nÀr det klarnar. Herrgud vad mycket man skulle kunna nörda ner sig i det hÀr! Jag Àr inte helt sugen pÄ det men samtidigt jÀkligt nyfiken:) Allt Àr roligare nÀr man kan mycket. Ska tillbaka till butiken och lÀra oss mer, vi behöver köpa korkar och annat:)

Det hĂ€r ekspĂ„net ska ge en vaniljsmak. Tjena. Jag Ă€r usel pĂ„ att urskilja smaker, man lĂ€ser pĂ„ bolagets etiketter: Med smak av gelĂ©hallon, lakrits, choklad och bolmört
 och det smakar – vin;) Det Ă€r samma med mat, jag kan inte naila vad som Ă€r i en matrĂ€tt. DĂ€r de smĂ„ skitungarna i mĂ€sterkocksförklĂ€den giddrar om sötman av ljunghonung, sĂ€ltan frĂ„n ishavet och ett strĂ„k av timjan, sĂ„ kan jag pĂ„ min höjd tycka att det smakar bra eller dĂ„ligt. Jag vet, jag Ă€r kass 😂

Men sÄ sa han, och det Àr vÀl sÄ dÄ.

Jaja, vi fÄr vÀl se hur det blir, man skulle röra mycket ocksÄ sa han, speciellt första dagarna och det har jag absolut inte haft tid med. Det bubblar pÄ i alla tre Ätminstone, jag rör i morgon. Nu ska jag gÄ och lÀgga mig pÄ golvet för att strÀcka ut ryggen, sen ner i tvÀtteriet för att lÀgga i sista tvÀtten, sen skriva!

Vi hörs snart 😘

Kommentarer

  1. Annika

    Du skriver sÄ bra och Àr sÄ rolig!
    Champagne – hahaha – sĂ„ kul! Lycka till!
    Nu Ă€r jag INTE sarkastisk utan menar det – frĂ„n vin till champagne – har ju lĂ€st om vinet – nĂ€men du – det kommer bli bra!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting