Okategoriserade

Jag tar det igen 😅

Jag förstÄr att det kan kÀnnas som att vi kÀnner varandra och att ni vill ha mer privat kontakt med mig.

Men det Ă€r inget jag vill đŸ€— Jag kĂ€nner mig bara vĂ€ldigt jagad av att bli uppringd eller fĂ„ mess pĂ„ olika stĂ€llen. Var snĂ€lla och kontakta mig inte pĂ„ annat sĂ€tt Ă€n i en kommentar hĂ€r pĂ„ bloggen eller instagram.

För mig betyder ni som grupp vÀldigt mycket, jag tycker supermycket om att veta att ni finns hÀr och lÀser det jag skriver. Jag Àlskar att snicksnacka i kommentarerna med er, och försöker svara i den mÄn jag kan och vill. Ibland svarar jag inte, och dÄ beror det ofta pÄ att jag precis svarat pÄ nÄgot liknande, eller att jag inte har nÄgot att sÀga. Eller att jag kÀnner mig obekvÀm med frÄgan, eller nÄgot annat.

Ibland skriver ni saker som inte gÄr att svara pÄ ocksÄ, men jag hoppas att ni vet att jag lÀser varenda kommentar.

Det kanske lÄter hÄrt, men jag bloggar inte för att fÄ brevvÀnner, eller liknande. Jag bloggar för att jag Àlskar att skriva och dela med mig av mitt liv. PÄ mina villkor.

Ni som jagar mig, snÀlla sluta med det. Jag kÀnner mig bara stalkad och vÀldigt obehaglig till mods, och Àven om jag förstÄr att ni menar vÀl sÄ blir det för mig en sits dÀr jag inte trivs. Det blir sÄ att jag drar mig för att skriva för jag vill inte uppmuntra till Ànnu mera kontaktförsök.

Jag har redan utvecklat en skaplig telefonfobi och tycker inte om nÀr okÀnda mÀnniskor kontaktar mig. Jag fattar att ni tycker att ni kÀnner mig, men jag vet inte vilka ni Àr. Det vore ohÄllbart att ha en privat relation med er alla, och det Àr heller inte riktigt sÄ det funkar med bloggande /sociala medier.

SĂ„ till er som försöker fĂ„ kontakt – jag vill inte. Okey?

Det Àr med all respekt jag sÀger det, men jag vill att ni respekterar det.

Tack snĂ€lla för visad omtanke ❀

Kommentarer

  1. Mumintrollet

    Skulle heller aldrig se en bloggare som nÄgot annat Àn en bloggare. Var lite förvÄnad nÀr du och Mirka för nÄgra Är sen försökte samla ihop till en resa med lÀsare, vilken vÀl aldrig blev av. Skulle det inte gÄ emot anonymitetstanken?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Den resan skulle blivit sÄ kul!! SÄ trÄkigt att det inte blev av. Jag menar inte att jag vill vara anonym, om jag skulle resa ivÀg med nÄgra lÀsare sÄ skulle det vara en liten klick med mÀnniskor man skulle lÀra kÀnna under trevliga förhÄllanden. Vilket skulle vara sÄ kul!!
      Skillnaden pÄ att nÄgon ringer och messar nÀr som helst under dygnet Àr enorm.

  2. Maria

    Nu provar jag att skriva, för jag minns inte om du har moderering pĂ„ kommentarer – som jag minns det har du inte det. Jag tĂ€nkte just pĂ„ att blockeringar Ă€r en god idĂ© och eventuellt att kommentarerna inte Ă€r fria ett tag. Jag fĂ„r myrkryp nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ att bli kontaktad privat.

  3. Klovn

    Ingen ursÀkt direkt men en förklaring kan ju vara att personen har nÄgon form av funktionsnedsÀttning och helt enkelt inte förstÄr sociala koder. Om det nu Àr hon som kontaktat dig som brukar skriva hÀr. Det Àr naturligtvis inte ok, inte det jag menar, och jag tycker att ditt inlÀgg Àr bra formulerat: vÀnligt men bestÀmt. Hoppas det hjÀlper!

    Jag kanske har större förstÄelse just för att jag sjÀlv Àr mamma till ett barn med autism som inte alltid förstÄr de dÀr koderna som mÄnga av oss tar för givet.

    Jag tror att det kan vara bra att pÄminna sig om det (syftar pÄ vissa av kommentarerna) för Àven barn som mina vÀxer ju upp till vuxna. Alla har heller inte fÄtt officiell diagnos ,det var ju inte lika vanligt förr, och tex npf Àr vÀldigt Àrftligt sÄ det Àr mycket troligt att det i vissa familjer finns förÀldrar som inte kan lÀra barnen för de har samma problematik sjÀlva. Men som sagt, jÀttebra att du sÀger ifrÄn och att du gör det pÄ ett bra sÀtt.

    1. Johanna

      Precis. Men för den utsatta Ă€r det lika obehagligt Ă€ndĂ„. Oavsett om personen har nĂ„gon nedsĂ€ttning eller ej. Jag har trĂ€ffat mĂ„nga genom mitt yrke som söker upp folk de ”tror” de kĂ€nner. Skriver brev, ringer, sms och till och med Ă„ker till gatan dĂ€r de bor. Har foton av ”kĂ€ndisars ”barn hemma osv. Personenerna som gör detta har ju alla en nedsĂ€ttning/sjukdom av nĂ„got slag. Men för den utsatt spelar det ju ingen roll.

  4. Kerstin Tapper

    Men jösses, förstÄr att du blir stressad, men det finns folk till allt, jag följer dej för jag sÄg dej pÄ familjen annorlunda way back, följer flera mÀnniskor pÄ blogg och Instagram men skulle vÀl aldrig komma pÄ tanken att vi ska bli kompisar, lite vÀrldsfrÄnvÀnt tycker jag, ta hand om dej, kram!

  5. Karin

    Jag har reagerat lĂ€nge pĂ„ vissa kommentarer. 😖 Som till synes kommit frĂ„n samma hĂ„ll. SĂ€ger som andra rĂ„der dig till, blocka! Kusligt och sjukt hur en del beter sig. Trollen som gömmer sig bakom sin skĂ€rm hemma pĂ„ kammaren Ă€r nog tyvĂ€rr alldeles för mĂ„nga.

  6. Malin

    Av ditt kommentarsfÀlt att döma (inte hittills i detta inlÀgg) sÄ kanske man kan lista ut vem det Àr som kontaktar dig pÄ diverse olika sÀtt.
    SÀger bara en sak: Blocka pÄ alla sÀtt du kan!!
    Sen kanske det Àr fler personer, som inte Àr sÄ uppenbar hÀr pÄ bloggen, men blocka blocka blocka isÄfall sÀger jag. Obehagliga ju!

    1. Malin

      Ja precis! EN person Àr ju rÀtt tydligt o enkelt att rÀkna ut. FrÄn oskyldiga kommentarer som mest tyder pÄ att hen ser upp till carola, till allt mer stalkerliknande och direkta frÄgor om kontakt och dessutom arga kommentarer om varför carola inte svarar. Men Carola: Du lÀr ju veta exakt vem det Àr, efter hans olika kontaktförsök, sÄ blocka o polisanmÀl.

  7. Lina

    NĂ€ men gud, kontaktar lĂ€sare dig privat, usch sĂ„ otĂ€ckt. Jag kan ha svĂ„rt att skriva ens kommentarer pĂ„ folks bloggar/sociala medier, jag tĂ€nker att jag ”stör” om jag kommenterar bara, att kontakta personen privat – what?! Det kĂ€nner man ju direkt i hela kroppen direkt att det bara Ă€r FEL och helt oacceptabelt, samma kĂ€nsla som om man skulle kontakta sin lĂ€kare privat t ex, eller kontakta kunder i jobbet privat. Snacka om att stiga över extrema grĂ€nser. Det kĂ€nns ju som en extrem grĂ€ns att stiga över, det kĂ€nns ju nĂ€stan som att man ska begĂ„ ett brott typ, det hugger ju till direkt i kroppen och varningssignaler som blinkar att det Ă€r helt oacceptabelt och helt fel. Fy sĂ„ otĂ€ckt för dig att okĂ€nda mĂ€nniskor kontaktar dig privat, jag tycker att det Ă€r otĂ€ckt nĂ€r mĂ€nniskor som man kĂ€nner ringer till och med, att helt okĂ€nda frĂ€mlingar ringer, nĂ€, fy sĂ„ otĂ€ckt. Hoppas att de lyssnar, kram till dig ❀❀❀

  8. Karin

    Egentligen borde du inte behövt skriva det hÀr inlÀgget, för alla borde förstÄ att man inte gör sÄ.
    AlltsÄ det Àr inte okej, det blir ju en form av trakasserier dÄ.

  9. Elsa

    Men vad Àr det för konstiga mÀnniskor som söker dig privat? LÀser en del bloggar, skulle aldrig komma pÄ tanken att söka upp nÄgon bloggare. En blogg Àr inget kontaktforum mer Àn just genom kommentarsfÀltet, du söker ju inte umgÀnge med lÀsarna. SÄ obehagligt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting