Okategoriserade

Surt ändå

Jag avskyr att vara ledsen, och det är väldigt tärande. Sorg är tungt. Men det går inte att göra något åt det. Jag tänker hela tiden på de anhöriga, det är nära. Just nu kan jag inte göra något mer än finnas här om de behöver hjälp.

Mitt liv berörs inte i sina grundvalar som deras, utan jag kan stänga av på ett sätt, men samtidigt är jag riktigt ledsen. Tankarna går hela tiden till saker vi gjort, sagt och inte gjort och sagt. Det där sen.

Men, det är så här nu.

Idag har jag åkt och hämtat Lovelias mobiltelefon som blev grön över hela skärmen efter att den åkt ner från sängen, på en mjuk matta. Vi lämnade in den på Elgiganten och de skickade den till en auktoriserad Apple-verkstad. Kontakt med mitt försäkringsbolag sa att det var så jag skulle göra. Telefonen är köpt på Swappie och det visste verkstaden, men blev ändå förvånade när de öppnade den och såg att det var tredjepartsdelar i den. Varför de nu blev det liksom, det är ju själva grejen med Swappie – att de byter ut det som ev kan behöva bytas ut. Och inte till Apple.

Verkstaden meddelade att de inte kunde laga den pga detta, så ville jag ha tillbaka den, till en kostnad av typ 600kr eller ville jag skrota den för typ 500kr?

Ja, men eftersom telefonen funkade fint förutom att skärmen var grön så fick de såklart skicka tillbaka den. Tror ni den funkar nu?

Nä, touchen funkar inte, så telefonen som var fungerande är nu icke-fungerande efter att de pillat i den. Jag blir så förbannat sur. Då hade de ju kunnat skrota skiten där, om de ändå sabbat den. Det lär de ha vetat.

Dessutom begriper jag inte varför de inte kan ta bort tredjepartsdelarna som var trasiga och ersätta dem med Apple? Nä då ska man straffas för att man varit ekonomisk och hållbar och köpt en begagnad lur. Jävla trams.

Så jag har alltså betalat för att de skulle sabba luren. DET är inte varken ekonomiskt eller hållbart, och jag är sur. Vet inte om jag orkar och ids kontakta verkstaden och tjafsa, det lär ändå inte leda någon vart mer än att jag blir förbannad. Lovelia har en ny mobil redan.

.

Nåväl, jag har ju bakat också, efter önskemål, de ville ha rostbröd.

Jag har nog aldrig bakat ett så enkelt bröd nångång. Vatten, mjöl, jäst och lite salt, socker och ev brödkryddor. Smör också. Receptet kommer från den här boken.

Nån gammal från exets sida vad det verkar, jag hittade ett kuvert i med familjens namn på, ett god jul kort vad det verkar:)

Den här boken har jag sneglat lite på, den dök upp från nån gömma för ett tag sen, helt oklart varifrån, men det är ICAs provkök som gjort den, tidigt 80-tal. Ganska komplicerade recept med få ingredienser.

Jag gjorde dubbel sats, och tog vatten i stället för mjölk för jag ville verkligen minimera ingredienserna. Dessutom är det väl inte direkt mjölk i butikernas rostbröd misstänker jag:D Sen hade jag i en tesked av brödkryddor från en såndär färdig påse. Kan absolut ta mer för det märktes inte. Det blev så jäkla fluffigt och fint! Jäste som sjutton och gräddades jämnt och fint. Robban som kanske inte direkt är den som har ett halvfullt glas;) sa att det nästan var FÖR fluffigt, och jag bad honom revidera den åsikten. Det kan inte vara för fluffigt. Punkt.

Svårt att skiva när det var helt nybakat dock, men det är ju så. Så fort de satt sig lite var det easypeasy att skiva. Det här ska jag lugnt baka mer av:) Jag kastade in tre bröd i frysen direkt och de blir inte kvar där inne länge. Sjukt gott att rosta, vilket ju är hela grejen med vitt formbröd:) Jag älskar alla former av rostat bröd för den delen, finns inga incitament att inte rosta sin Lingongrova exempelvis 😀

Just att inse att det funkar att göra dubbel sats bröd har underlättat mitt bakande enormt. Att få fyra limpor istf två gör stor skillnad i ett hushåll med sju munnar. SÅ kul är det inte att baka att jag vill göra det varenda dag. Just nu har jag kört degen i min, eller mammas då, gamla köksmaskin och sen flyttat över den till en annan rostfri stor bunke, jag inbillar mig säkert men tycker det jäser bättre då.

Nu ska jag snart baka vörtlimpor igen, det är ju så löjligt gott!

Men för nu ska klaga skriva några sidor, och sen åka och träna. Det är klockan fem-pass idag, vilket hör till ovanligheterna, speciellt en fredag. Nu har den här favoritledaren ett pass varannan vecka, och det har han lagt på en tid som säkert är bra för honom, men jag har väl en del att invända. Inte tillräckligt dock för att inte gå:D

Sist åkte jag och syrran till den anläggning där han brukar vara, och konstaterade att hans pass var utbytt mot nåt skivstång. Hell no. Men vad konstigt, varför hade vi inte fått info om det, det brukar man få? Visade sig efter att vi frågat i repan att han var på en annan anläggning, den vi är på typ fem dagar i veckan normalt 😀 Det blev till att köra snabbt, men vi hann:) Idag ska vi åka rätt direkt.

Va ska ni göra i helgen? Har ni något kul planerat? Idag regnar det här och är svinkallt, jag SKRAPADE rutorna i går kväll när jag skulle hämta Jamie klockan nio efter ett insparksdisco. Fy fan vad jag hatar den kyliga årstiden, det finns absolut inget jag uppskattar med den. Inte ens att det är myggfritt.

Men, ha en härlig fredag ❤️ vi hörs snart!

Kommentarer

  1. Ellinor Blomqvist

    Rutskrap här också🤔Bakar numera allt bröd med vatten,även bullar👍Helgen blir en husbilsresa till Vänersborg för att krama en vän för sista gången,hon har en obehandlingsbar cancer och inte långt kvar i livet😢Det gör ont

  2. Linda

    Det har hänt mig två gånger att jag tappat mobilen ( oxå ganska mjukt och med skal på) och den blev helt grön men också randig. Båda gångerna har jag åkt till My Phone och fixat den på 10 min. Dom byter bara skärmen sedan är det klart. Kostar ca 2800 men det är det värt istället för att köpa en helt ny mobil.
    Det är så smidigt istället för att lämna in mobilen så väntar jag 10 min och får med mig den på en gång.
    Sura pengar så klart eftersom jag själv varit klantig båda gångerna 😞

    1. Malin

      är det iPhone? de verkar väldigt sköra, tror aldrig jag sett en iphone med hel skärm, oftast typ krossade, fattar inte hur folk ser på dem o vågar skrapa runt i flisorna utan att skära sig.
      jag har tappat mina Samsungs massa gånger, endast en liiiiten spricka på ena kanten en gång.

  3. Birgitta S

    Fy vad surt med telefonen! Tänk att de alltid ska skinna sina kunder på pengar. För fluffigt!😂 ja den var bra!
    Inga helgplaner här OP vänster stortånagel förra veckan Torsdag. De tog bort roten pga har problem med nageltrång from hell. Haft i flera år trots medicinsk fotvård var 4 e vecka. Fotvården gav mig tips kontakta VC be om remiss för OP av roten. Efter en del strid fick jag det. Jag har haft inflammation till o från. Hoppas slippa det nu. I December är det dags för höger stortå. I dagläget får jag inte på annat än sandlal på den opererade tån? På Tisdag skall jag börja arbeta igen? Hoppas det läkt till dess. Usch vad jag gnäller. Detta är inget mot ditt fot/ben besvär.
    Trevlig helg!

    1. G C Hemdal

      Vet inte om Carolas fötter men vet om Dina!! Precis samma sak plus att Förvaltaren inte ens bet kompresserna!! Han tror det är någon slags skönhetsvård. Haltar hela tiden, var och blod rinner!! 😡 😠 Började år 2000 och förvärras ju av diabetes 💉. Det var mitt gnäll men det är såå irriterande och ingen lyssnar ju. Trevlig helg Birgitta!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting