Okategoriserade

Halloween på Gröna Lund

Igår var vi på pressvisning på Gröna Lund, årets Halloween närmar sig med stormsteg.👻

På fredag, den trettonde, slås grindarna upp och då är det bara att hålla i hatten, för då blir det åka av!

Det är sjätte gången som Grönan kör Halloween och det blir bättre och bättre. Från att ha varit världsklass alltså:) 7 ton pumpor, halm och dekorationer överallt, hela området är förvandlat. Bara att vistas här ger en fantastisk härlig känsla. Magi och höst när den är som bäst.

Årets nyheter är för barn: Häxans magiska stig, en jättecharmig och fin liten promenad där veteranbilarna rullar i vanliga fall.

Så mycket fint och gulligt att titta på🤗

För de lite större, över 13 år, så är årets nyhet Obscura … om man törs!

Där blir man inlåst i totalt mörker, och det är verkligen kompakt, man ombeds spänna fast sig med säkerhetsbälte och får en hjälm och försäkras att det finns ingen anledning till oro … sen suddas gränserna mellan verklighet och ens värsta mardröm ut. Det handlar om ett gammalt experiment från 60-talet som återuppväckts, men som kanske går lite snett…. Ljud och ljus och en kompakt känsla av kramande mörker. Det var en häftig och helt ny upplevelse så missa inte det!

Jag lyckades ju fint, årets pris för bästa mamma går härmed förlorat:) Man kunde vara sex personer i samma container, och det var vi, jag hade ju med en testpatrull. Vi blev ombedda att rada upp oss, sex och sex och nån visade oss hur, och vi hamnade fyra i ett led och två i ett annat. Jamie, som är rädd för det mesta hamnade med en kompis till Jordan och vi andra fyra hamnade med en i personalen och en säkerhetsvakt. Jag fattade inte det förrän vi plötsligt blev delade på och Jamie pep iväg. Att vi fick en säkerhetsvakt med oss skojade vi med honom om att det kändes extra farligt, vad var det egentligen som väntade oss där inne? Som var så farligt att vi behövde beskydd? Men när han upplyste oss om att han var jordens fegis skrattade vi högt. Bra yrkesval 😂

Väl instängda sen sitter man åtskilda, det är därför åldersrekommendationen är 13 år, för som förälder har man liten möjlighet att finnas för sitt barn, men har man ungar med lite sinne för skräck funkar det utmärkt. Säkerhetsvakter däremot … 😀

Man får hörlurar på sig, men hör ändå de andra och vi hade en kul och uppsluppen stämning inne hos oss, när nån skrek, typ vakten;) så skrattade vi andra, för att sen hojta till själva.

Jamie hade klarat av det alldeles utmärkt, han tyckte det var läskigt på ett kul sätt. Det VAR en cool attraktion!

Andra nyheter är en eldshow, där olika demoner eldar på när det blir mörkt. Den finns vid Eclipse och var mäktig, eld är ju nu ett favoritelement:)

Man kan äta goda saker också, rekommenderar pumpasoppan. Den här skruvade potatisgrejen var också god.

De olika skräckhusen är:

Obscura, som jag skrivit om, Skeppet som är vår favorit, ett orientaliskt skepp som bär på en tusenårig förbannelse, det är långt att ta sig igenom och mörkt, man bör vara utrustad med en skopa rejält mod.

Sen har vi Sekten, där det sker mystiska offerritualer för att tillkalla mörkrets makter, där avslutas det hela med att man får klämma sig igenom en passage som sluter så tätt om en att klaustrofobi får en ny innebörd. (Man kan såklart fuska och ta en annan väg)

Olustiga huset såklart, som tas över av ett ondskefullt clownsällskap. Har man clownfobi är det stället jobbigt:D Utanför står Mäster Makaber och är … makabert obehaglig:D

Sen den klassiska House of even worse nightmares, som är ännu värre ännu vanliga fall, en ökad skräcknivå kan man säga, underbart kul:)

Över hela parken får man passa sig för det rör sig obehagliga varelser som dyker upp bakom en och flåsar en i nacken. Ett otäckt ljud, ett rassel eller ett vrål:D Jag höll på att tappa drickan jag höll i handen när en snubbe plötsligt kastade sig ner och kanade mot mig på knä, en högst obehaglig nivå att bli ”attackerad” från:D

På lilla sidan där barnens Halloween finns är det bara mysigt, lite charmigare och snälla varelser. Man kan åka mumieelefanterna:

Kanske med sällskap;)

Eller så går man in till Pettson och Findus eller bara myser omkring. En ny barnshow: Häxan och monstret, spelas vid Nyckelpigan.

På stora läskiga sidan ska man inte heller missa Undead Alfred och hans familjeutflykt 😂 som spelas vid Eclipse, och inte heller Professor Josephs creations of horror, som är en stundshow som också körs vid Eclipse.

Vill man kan man gå till Kvarteret och lyssna på Vrålen från Tyrolen, där monster spelar livemusik iklädda lederhosen:D Älskade dem!

Ja men ni hör ju!

Halloween på Gröna lund är en upplevelse för stora och små 🙂

En monsterparad eller kanske snarare skräckparad går igenom stora området och det är ingen hejd på de onda väsena.

Alla karuseller är öppna om vädret tillåter förutom Jetline, Flygande mattan och Twister.

De flesta dagar delas upp i två pass, ett förmiddagspass mellan 10-15.30, och ett eftermiddagspass mellan 16.30-22. Det är samma shower och läskigheter med den skillnaden att i dagsljus ser du tydligare vad som förföljer dig …

Biljetter kan man hitta HÄR

Har ni planerat att åka till Gröna Lund på Halloweeen?

Vi hade en ljuvlig dag igår, efter att ha fått världens regnskur över oss på ditvägen så klarande det upp och var superfint väder. Jag hade inte ens jackan på mig, utan det räckte med undertröja och tjock stickad.

Jag och barnen älskar ju nöjesfält och jag är extra svag för när de gör tematiserade saker, när man går all-in och verkligen anstränger sig. Så har jag bara sett förr på riktigt stora nöjesparker som EuropaPark och Disneyland, men Gröna Lund är helt klart i samma klass och lirar. Det är genomtänkt in i minsta detalj.

Gröna Lund får alltså 10 av 10 möjliga stjärnor 🌟:)

Kommentarer

  1. Sanna

    Åh, vi ska dit i morgon med barnen, på det sena passet😅 Som barnen längtat! O jag me😉 Har du tips på nånstans o parkera förresten?

      1. Sanna

        Vi hittade parkering precis innan bron typ. Det va avstängt för o köra över där ändå😅 Nu har vi iaf upplevt Halloween på Gröna Lund för första gången! Riktigt häftigt!🤩 Jag som är väääldigt lätt skrämd av mig vart dock lite besviken på Obscura🙈 Trodde det skulle va mer ljuseffekter typ. Men sonen som satt bredvid tyckte det va lite obehagligt o satt o höll i min hand😉 Sekten va rätt cool, Olustiga husen va mest otäckt😂, men det är för att jag hatar clowner😅 Eldshowen älskade vi! Blir nog ett besök nästa år igen👻

          1. Sanna

            Ja, men det kan jag hålla med om, att det va kul me nå annorlunda! o spänningen innan!😅 Jo, men skeppet va nog det som isf va mest obehagligt! Tycker jump scares är läskigast!🙈😅

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting