Okategoriserade

Chicago, dag två (del två) Millenium Park och Downtown(Tisdag)

Jag insåg att jag skrev om Chicago-bönan igår utan att visa den:)

Men så här ser den ut

Och nu är den under renovering och är övertäckt, och ser ut såhär:

Maffigaste silvertejpen jag sett:D

Vi har sett den, det är det viktigaste. Eller egentligen inte, men den har på något vis blivit en symbol för staden. Den finns på tröjor, som prydnad, som nyckelringar, som snöglober, allt. Jag tycker den är skapligt ful. Rätt maffig förvisso men ser mest ut som en njure.

Den ligger i MilleniumPark och eftersom vi var rätt nära den efter Navy Pier,(allt är relativt, det var en bit) så tänkte vi att vi kikar in. Den stängde klockan 23 som de flesta parker verkar göra. Skymningen hade sänkt sig över staden och då kommer ju egentligen skyskraporna till sin rätt.

Sen att de kan belysa dem på olika vis är ju både coolt och genomtänkt.

De flesta var rosa, något vi när vi såg bandet, drog slutsatsen berodde på att Rosa bandet finns även här. Det är så fruktansvärt höga hus! Jag skulle aldrig vilja bo så högt upp, för katastrofberedskapen i mig vrålar NEEEEEJ. Tänk att ha barn där, eller katter, som man ska oroa sig för kan ramla ut genom fönstret, för det händer ju. Eller ett flygplan kör in i det, det händer också. För att inte tala om att de absolut måste svaja när det blåser…och de kan säkert välta. Helt övertygad om det:D

Millenium Park var fin, det fanns klätterväggar och rullskridskobanor, lekparker och en stor gräsplätt med bänkar och ett nät av stålrör över. Vi fattade inte vad det var, mer än att vi såg att det var en scen också, men inomhus.

Scenen utom synhåll till vänster. Det visade sig att det här är en plats för konserter och att de där rören på något vis har med ljudet att göra, det ska vara makalöst bra var man än befinner sig.

Vi letade efter en toalett igen och såg den här:

Lockande:) Men eftersom vi inte sett en enda sunkig så gick vi ner, och det var ju en lång korridor som hade flera olika toaletter, och fattade vi rätt kunde man komma in i konserthallen också.

Gott om plats:)

Bara vi här, så lite läskigt ändå 🙂 När vi gick ut så ropade en man på oss från andra änden, han tyckte vi såg bortkomna ut och undrade om vi letade efter vägen ut. Han städade eller möjligen var han vaktmästare av nåt slag. Vi tackade men hade koll:)

De är överlag hjälpsamma här, frågar man någon så tar de sig tid att förklara och står man med en karta så kommer nästan alltid någon fram.

Jag är svag för vardag. Det är där livet händer. Jag är också svag för städers ”baksidor” som gränder och bakgårdar. Är inte det här som taget ur en amerikansk film så säg?

Och dessa brandtrappor.

Nu kände vi oss klara med Millenium Park, den var säkert mer kul i dagsljus. Vi promenerade mot där vi trodde Downtown låg, för att kolla om det fanns några ”malls” som vi missat. Vi hittade inget dagen innan, men insåg att de kanske låg lite bakom stora dörrar? Ja kanske, vete fasen faktiskt 😉 Däremot finns det bensinstationer utan bensin 🙂

Och så hittade vi ett stort Target, som vi gick in på för att köpa med oss mat hem. Skapligt trötta i fötterna så det tog lite tid, vi var tvungna att sitta och vila lite:) Vet ni vad det här är?

Jag ser ju vad det står, endast kundvagnar, men därifrån till att fatta. Ska man åka upp där med sin vagn? Hur då exakt, man får inte plats med fötterna? Man kan ju inte skicka vagnen ensam???

Men jo:

Man kör in vagnen och den hakar fast i nåt, sen släpper man den och åker ner i rulltrappan intill, och hämtar den sen. Alltså, så jäkla smart:D

Jag filmade en vagn intill mig och syrran var tvungen att förklara för paret vars vagn det var: We are från Sweden and we dont have that there… Va? Really? Sa de och var helt chockade. Jag fattar, det är ju säkert vardagsmat för dem.

Jag tänker främst på vårt Gränby köpcenter som förr hade platta rulltrappor där man kunde ta med vagnen, den hakade också fast i bandets spår, men när de byggde om så tog de bort dem och nu måste man åka hiss om man har med sig en vagn. Gäller även om man har en lite större barnvagn. Det här kanske man skulle sälja in hos dem? Eller förresten i hela Sverige, jag ska fasen bli återförsäljare:D

Det var en hel avdelning med bara Halloween godis. Alltså inte bara en sån här hylla utan kanske fem rader med dubbla hyllor. Hur mkt som helst.

Det här är nog mest till för att dela ut när barnen går Trick or treat, stora förpackningar med portionsförpackningar.

Här hittade jag pumpa på konserv så det köpte jag:

Jag tänkte försöka göra de där pumpapannkakorna, och recepten på den traditionella pumkinpie fanns på baksidan så det ska jag också göra.

Vi köpte pizza, lite chips och vatten, det som finns i kranarna går nog att dricka, om man gillar klor.

Fanns ju såklart inte ETT vatten på flaska utan rad efter rad, och det här var billigast. Vi tror att det här märket är Targets eget, en ren killgissning:)

Sen lokaliserade vi oss tillbaka till spårvagnen och hoppade ombord. Fyrkantiga i ögonen av trötthet och ont hela vägen upp i höftkulorna av alla steg var det skönt att sitta en stund, innan vi promenerade sista biten till hostelet.

En jämn och fin summa:)

I väntan på att pizzan skulle bli klar, lagom sega.

Sen var det upp på rummet surfa lite och sen somnade man ganska ovaggade. Det Enda jag skulle vilja klaga på på det här hostelet är stegpinnarna upp till överslafen;)

Det är runda stålpinnar och det gör så förbannat ont att kliva på dem! Både innan jag hade gått trettiotusen steg och efter;)

Men det var nog allt på minuslistan, och jag hade kunnat lega skavfötters med syrran nere, det var ju en bred säng där. Jag tror att min var skönare faktiskt, och väl uppe så klev jag inte ner förrän det var morgon.

Ok, det var dag två! Tisdag, jag återkommer med fortsättningen.

Det är himla kul att få skriva ner och det är jättekul att ni gillar! Jag skulle gärna göra fler resor för det är något jag tycker om att skriva om. Reseberättelser:D

Kommentarer

  1. G C Hemdal

    Det är precis vad jag gör på Gnistan 🔥, min reseberättelse om Wien 🇦🇹 Österrike och Bratislava 🇸🇰 Slovakien. Det här vill man jobba med och redigera bilder mm. Jag skriver dock inte så bra och långt utförligt som du gör. Måste öva på det. Åååååh resor spara spara spara inte leva undertiden!! Hur många delar är det kvar?! PS Fått vinterstövlar nu de billigaste 700:- ser ut som Santa Claus!! 🎅 🤶 😅🤣😂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting