Okategoriserade

Chicago, dag tre, onsdag, Lincoln park zoo bland annat

Onsdagen grydde i Chicago och det var ännu en fin dag, inte lika varmt som dagen innan, men sol och fint.

Vi var snabbare på morgonen för att komma före den rusning vi märkt av dagen innan, och satt sen och åt i godan ro. Kaffet ute i repan:)

Det är väldigt förvirrande med tidsskillnaden, man har liksom inte tid att prata med de där hemma. Nån natt när jag lagt mig pratade (messade) jag med Corrinda som precis klivit upp där hemma, och när vi käkat frukost var det sen eftermiddag i Sverige.

Det skulle kunna bli regn på torsdagen så vi bestämde oss för att kolla Lincoln Park Zoo idag. Men först ville vi leta reda på HomeDepot. Och Wallmart! Vi letade på kartan i mobilen och screenshotade.

Och vi köpte även biljetter till en Chicago Bulls basketmatch:D

De kostar ju as och lite till men om man har en säsongsplats kan man tydligen hyra ut den om man inte vill gå själv. Eller hur det nu funkar. Men det kostade oss inga tusenlappar utan 14 dollar. 156 svenska kronor, det kan det vara värt. Platser högst upp så man kanske inte skulle se så bra, men det var sekundärt:D Vi ville bara uppleva det.

Så gav vi oss iväg.

Jag kan säkert visa samma foto flera gånger, men ni får ha överseende:) Det är hopplöst att kolla medan man skriver.

Vi hittade fram till HomeDepot men inte fasen var det rätt, eller rätt var det men det finns olika med olika inriktingar. Den här var mer som ett Bauhaus. Jag ville ju se det där 3 metersskelettet. Det fanns inte men ganska många figurer som dansade och sjöng julsånger…:)

Dessutom lät de inte speciellt illa utan relativt uthärdligt.

Vi gav oss iväg för att leta reda på Wallmart och när vi var där den skulle ligga så låg den inte där. Men vafan då? En kille kom genast fram och frågade vad vi letade efter, och han trodde inte den låg kvar utan att den stängt precis. Han googlade reda på det, och jodå, den var stängd. Men bra att vi fick veta det så vi slapp leta mera:D

Hittade i alla fall en brandstation.

I NYC fanns det en i varje kvarter men den här är den enda vi såg här.

Överallt satt det lås fastlåsta. Vi funderade och funderade. Man skulle kunna tänka sig att folk låser fast sin kärlek men då borde man ju välja ett smäckrare lås, och varför ska alla sitta på samma ställe? Nä. Det är inte det.

När vi kom till ett Wi-Fi googlade vi, och vi tror nu att det handlar om nycklar. Själva låsen är till för att man ska kunna låsa in en nyckel i dem, till sin lägenhet. Om man behöver husvakt, hundpromenerare odyl, Eftersom air b´n b är stort så tror vi att det är även till det. Smart, man ger nån en kod bara.

Vi undrade vad det här var, och gick in.

Så mycket pumpor överallt, både som dekoration och till försäljning.

Det visade sig vara någon form av saluhall, med färskt kött över disk, fancy alkohol, ost och allt möjligt ätbart.

Det finns så jäkla mycket roligt här!

Och deras skolbussar, jag äskar dem! Det är en så fin buss! Jag vill ha en och göra om till husbil, nån gång så. Jag antar att det är enklare att bygga den på plats USA och sen åka runt där, så jag siktar på det:D

Nu började vi få kläm på omgivningen och navigerade oss relativt enkelt till Lincoln Park. Vi letade reda på deras zoo. Dagen innan gick vi vid stranden men där låg det ju inte, så nu tog vi en annan väg, och rätt va det var så fanns det bara där. Mitt i stan, en stor och fin djurpark.

Jag vet att man inte ska gilla djurparker. Jag är en aning kluven till den här. Å ena sidan är alla djuren omhändertagna av olika anledningar, de klarade sig inte i det vilda. Här får de 24/7 omvårdnad av expertis. Det är bra. Å andra sidan, det är inte de största hägnen, åka ena sidan igen så var de väldigt fina, kuperade och med ställen att gå undan på, valmöjligheter mellan ute och inne osv.

Med tanke på att barn inte vet hur en morot växer så är det ju viktigt att de får se djur, å andra sidan …. Ni fattar. Lincoln Park Zoo är gratis och alla djuren såg välmående och faktiskt glada ut. Alternativet vore död eller lidande hos exempelvis tjuvjägare som anordnar jakter. Jag vet fan inte vad jag ska tycka.

Men nu berättar jag om det i alla fall.

Aldrig kunde jag i min vildaste fantasi tro att de hade så många olika exotiska djur!

Vi började med att gå på toa:) sen kikade vi på sälar.

Det var mycket info om alla djur på ett både informativt och intressant vis.

Giraffer är ju ett märkligt djur ändå. Man undrar ju lite över hur tanken var där – vi gör ett rutigt djur som är fyra meter högt och betar i träden. Giraffbebisen droppar några meter i backen när den föds men det gör väl inte så mycket?

Det fanns bland annat zebror, surikater, lejon, lodjur, varg, isbjörn, pingviner, massor av ormar, fåglar, spindlar, olika apor, de små med långa armar som jag nu glömt namnet på, och gorillor! Jag har nog aldrig sett en gorilla i verkligheten, och nu är jag såld. Jag älskar dem:)Det fanns en riktigt biffig silverrygghane, med ett gäng runt sig, de minsta var två små rackare på 3-4 år som röjde runt och busade med alla de äldre gorillorna, som suckande såg på. Alltså apor och speciellt apungar är blödande det gulligaste som finns ju. Sen hade de en bachelor-pakt, ett gäng unga hannar som inte gjorde annat än åt och sov. Man kan inte säga annat än att de är trygga där de är när man ser hur de sover.

Han här låg och tokslaggade och bredvid honom, bakom stubben låg en annan kille och snarkade:)

Vi käkade lunch här och det blev en Chicago hot dog.

”Absolutly no ketchup” ska det vara på den tydligen. Jag som normalt inte gillar senap, eller annat jox på min korv, älskade den här:D Så god!

De stängde vid fem och då satte vi oss på en buss och åkte in till city. Våra CTA-kort gäller ju på buss, tåg och tunnelbana.

Det är kul att se staden från hjul också. Vi behövde Wi-Fi så vi letade reda på den Starbucks vi varit i förr, den hette Rostery reserve eller nåt sånt, och om vi fattade rätt så rostades det mesta av deras kaffe där. Låter märkligt men så sa han:) Vi hade tänkt att vi skulle dricka en EspressoMartini där, och den tanken höll sig ända tills vi kom dit och insåg att den kostade Shitloads. Det är vansinnigt gott men vi kan lika gärna dricka vanligt kaffe, det behöver inte vara en drink. Så vi googlade det vi skulle och lämnade, så gick vi till en annan Starbucks och drack pumpalatte:)

Jag är inte helt säker på vad vi letade efter men tror det var Macys. Det var där vi hamnade i alla fall:) Vi skulle kika i deras julbutik men den var en besvikelse, den var SÅ STOR i NYC men här rätt liten.

Notera syrran i bakgrunden …. Hon hittade en kompis som hon nästan hivade upp på axeln och tog med hem. Det hade varit en syn för gudar

det, jag med ett tremetersskelett och hon med en Snobben på flyget:)

Han är hennes favorit sen alltid:)

Det är ju helt normalt att ha en stor fontän i ett varuhus tycker Macys.

Det är rätt coolt:)

Nu började det göra ont i fötterna och vi hittade ett Walgreens där vi köpte middag. Det blev nån vegetarisk pasta med spenat och nån annan grönsaksgrej. De var helt okey, inte det godaste jag ätit men helt ok för att vara frysmat

Vi hade köpt yoghurt, eller snarare nån form av yoghurtdessert kanske, dagen innan som vi hade i kylen och toppade middagen med.

De var JÄKLIGT goda! Vi delar alltid på allt, så man får smaka av så mycket som möjligt:)

Dagens steg:

Lite mindre än igår, men då åkte vi buss och spårvagn idag.

Vi satt nere i matsalen länge innan vi gick upp och gjorde oss klara för natten och sen var det Natti Natti sov så gott, ses i morgon :

Kommentarer

  1. Agnethe

    Så härligt! Jag älskar semesterresor som denna. Gå omkring och hitta egna favoritställen. Jättefint och inspirerande inlägg.

  2. Birgitta S

    Hej! Tack för ännu en uppdatering med info. Schysst ragg du o syrran fick på Macys . 😂 de 2 skulle ni släpat hem. Utbudet verkar ofantligt i affärerna !

  3. Sofia

    Funkar inte Google maps offline? Det menar är att förr i tiden, innan EU roaming och man var på resa i Europa funkade Google maps om jag kollade på samma karta som jag kollat på när jag var uppkopplad. Så kollade jag upp en resväg t ex när jag var uppkopplad kunde jag se den delen av karten även om jag inte hade internet. Jag kunde ju inte se var jag själv var förstås, men kunde ändå navigera med hjälp av det. Funkar inte i USA kanske?
    Så kul att läsa dina resebeskrivningar 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting