Okategoriserade

Mitt tangentbord…

Har gett upp :/

Jag skriver 99%av mina inlägg på min iPad eftersom det är bäst, och det för att min dator är så gammal att den står med en och nio tiondelar av fötterna i graven, den är över tio år. Den är seg och jag vågar inte uppgradera eller göra just något mer än skriva mina texter på den. Så jag måste köpa en ny. Det finns inget alternativ längre. Jag kan såklart vänta tills den dör helt med risk för att inte hinna backups osv. Det har jag gjort förr och det blir alltid dåligt.

Jag ska köpa en ny på fredag. Bara bita i det sura äpplet och göra det. Det är mina arbetsredskap, datorn, Ipaden och mobilen, plus en kamera. Och lite stativ, lampor och sånt. Det går inte att vara dumsnål där, men jag tänker ändå spara det som går på Black Friday

Ipaden är några år gammal den med men den får hänga med så köper jag ett nytt tangenbord till den bara för såhär kan man inte hålla på. Jag sitter och skriver direkt på skärmen nu, och det suger jämförelsevis.

Jag älskar verkligen min padda, men det tog något år innan jag verkligen började föredra den framför datorn. De kompletterar varandra och eftersom jag inte är ett under av tekniskt intresserad så gör jag som alltid, dvs skriver i Word på datorn. Det går att skriva i pages med, men då lyckas jag inte ställa in som jag vill, med 1,5 radavstånd och indrag på 0,5 och hela dokumentet blir fel.

Bloggar från Ipaden eller mobilen, men det är så mkt enklare när man får lite mer överblick och kan låta fingrarna hamra på ett tangenbord:)

Så nu är det research som gäller, vilken dator ska jag ha. En Mac är allt jag vet och det är något jag inte kommer ändra mig om. Om någon av er har koll, och vet vilken Mac som skulle vara perfekt för mig som jobbar med bilder, filmer och vill kunna bearbeta dem, klippa filmer och skriva texter, och sen det där vanliga man gör, med allt vad det är, så ge mig gärna råd. Jag behöver typ inga finesser egentligen men vill att allt ska funka som det gör idag

Jag har ingen riktig koll eftersom jag prokrastinerat att att det ska behöva köpas nytt.

Jag hinner ingenting nu för tiden, och skyller rakt av på mörkret. Det fattas många timmar per dygn för min del. Och den här tröttheten som sitter som ett skruvstäd om en… fy fan. Ni som känner er pigga och glad såhär års – jag hoppas ni fattar hur lyckligt lottade ni är. Jag är glad såklart, det är jag för det mesta, men det är påfrestande att känna sig som en gammal björn hela tiden.

Igår var jag på utvecklingssamtal med Jamie, på katarinaskolan

Den har ungefär tvåhundramiljoner trappsteg och vi skulle högst upp. Jag hade precis varit och tränat och var helt slut i benen. Såklart Jäkla stress, träna mellan 12-13, hem duscha in till 14.30. Det värsta är ju att man måste vara ute i god tid för att få en parkering, det saknar jag verkligen från skolan här ute. Normala dagar, dvs då det inte är nåt speciellt på skolan så alla föräldrar är där, så finns det alltid plats. Nu inne i stan – not so much. I går blev det två varv innan jag hittade en lucka att vika in bilen i. Det där med att fickparkera är en chansning varenda gång Ibland är jag som en stjärna och bara trixar in bilen på ett försök, andra gånger är det tusen omtag och sen skämsmössa på och åka därifrån… igår gick det utmärkt, tur det.

Efter avslutat möte fick jag med båda killarna hem och så hämtade vi upp Novalie på Lager157 där hon tänkt sig att shoppa loss medan jag var på möte. Men hon hittade inget, tråkigt nog. Eller ett par mjukisbyxor blev det iaf. Hämtade henne och sen via en kundtjänst för att krångla lite. Håll gärna tummarna där, orkar inte ens gå in på det

Mitt nya snacks är det här, ser ut som fan men oj så gott!

Cashewbutter på banan, hur gott som helst, och inte det onyttigaste heller. Jag hittade nötsmöret för en billig peng hos Matsmart men det finns på vanliga butiker också.

Jag hade tänkt baka på det men eftersom det är så gott på banan så kommer det ta slut

Och apropå baka… jag har ju genomgått nåt slags transformationsbad och är numera en glad amatörbakare som tycker det är kul att greja. Jag ska såklart baka massa nu till advent och jul, och skulle gärna ha lite kul recept från er. Inga med tusen ingredienser eller så, utan enkla och goda. Jag gjorde egen pepparkaksdeg förra året och det var så enkelt att det gör jag definitivt om, och har bra recept på lussebullar, men det finns ju så mycket annat kul. Så vad äter/dricker ni helst för gott då här års?

Nu ska jag sätta mig med Martin och se om han kan komma lite vidare i det han håller på med. Det är lustigt ändå, kursen jag går nu är det ju noll kommunikation med kursarna så man saknar det väldeliga. Men i min Masterkurs så har vi bestämt oss för att fortsätta ses och skriva, och vi hade ett zoommöte för ett tag sen. Jag var rätt less på allt som hade med skrivande att göra då, mkt pga den trista kursen. Men efter några minuter så sa en av tjejerna : ”Jag saknar Martin.” Och jag kände att det gjorde ju jag med, jag längtade ju efter honom till och med, och fick tillbaka glädjen med att skriva. Det behövdes några minuter med mina forna kursare för att hitta rätt Tänk vad rätt sällskap gör!

Så nu är det Martin och jag ett tag, sen blir det LOST när Robban kommer hem

Vi hörs snart, glöm inte de finfina rabatterna jag gett er i tidigare inlägg gå gärna via mina länkar så får jag några kronor för besväret

Ses snart!

Kommentarer

 1. Anna

  Är Katarinaskolan en skola med kristen grund eller blandar jag ihop.
  Jag följer Lindas bakskola, hon har värdens bästa recept 🙂

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Den har katolska grundare 🙈och ett visst mått av det märks. De kör en Fader vår på stora samlingen varje måndag, (man måste inte vara med) och det finns en eller annan ikon på väggarna. Det är väl det. Inget som stör 🙂 Men grundsynen är humanistisk. Jag som inte är katolik trots att folk vill tro det pga antalet barn 😁🙈 eller ens speciellt religiös överlag ser bara fördelar. Om alla respekterade budorden skulle världen vara en finare plats. Du ska inte döda, stjäla eller begå otukt, respektera din nästa osv.
   Men! Skolan har inget religiöst mer än Fader vår, tror inte att varken personal eller elever är mer religiösa än på andra skolor, men den förespråkar värme och medmänsklighet. Och lite pondus från lärarnas håll, det är ordning och reda för det mesta. Mina barn har trivts utmärkt där.

 2. Malin

  Saffransbiscotti, från Ica.se. Små skorpor, hur goda som helst till både kaffe o glögg,
  och bara som de är, så man får gömma dem. 😊 jättelätta att baka, ingredienser man har hemma, plus saffran 😊.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting