Okategoriserade

Såg solen idag!

Det är ju värt att notera efter flera dagars becksvart mörker.

Jag tyckte det var så knepigt sken ute, och det var det ju för solen ligger sällan på från det hållet, på det viset, men när jag väl fattade så blev jag glad!

Halv nio i morse:)

Jag åkte iväg med en unge för att ha ett snack på skolan, och eftersom alla människor utom jag älskar morgnar så var det klockan nio. Jag tror iofs att de gör det för att jävlas, om nu de måste vara alerta och på jobbet tidigt ska minsann andra också vara det. Jag har inga stora problem med det, men det är ovant att jag lämnar huset så tidigt. Jag brukar kunna hasa runt i pyjamas i godan ro, greja med det jag ska och sen framåt lunch fixa i ordning mig för övriga världen. Ingen ser mig ju liksom ändå:)

Efter det så åkte vi till butiken där jag lämnat in en mobil för batteribyte, och minsann missat att slå av Hitta min iPhone , och då kan de inte göra något, eller får inte, ren säkerhetsrutin. Det var inte min lur, utan Jamies, och han har noll koll på lösenord osv, och jag trodde att jag fixade detta hemifrån igår, men det visade sig att han hade dubbla Apple-ID. Snark. Men med lite tankekraft så kunde jag krångla mig fram till rätt lösenord. Och med hjälp från killen i butiken:)

Sen var det raka vägen hem och käka frukost för det hann jag såklart inte innan. Jag har sovit typ tre timmar i natt, och det för att jag och Robban satt och kollade på Robinson. Jag har inget premium eller vad det heter på fyran, jag kan vänta nån dag eller till och med vecka på att saker ska släppas, så jäkla bråttom har man inte. Det provocerar mig fasen att folk inte kan vänta idag, men jag är proffs å andra sidan så man kan ju inte klaga på amatörerna 😉

Nåväl, då släpps avsnitten lite olika, nån gång såg jag alla veckans avsnitt en måndag, men nu fick vi vänta till midnatt. Eftersom vi fördrev tiden med LOST så blev det sent. Ni som kollar och inte sett än, på Robinson alltså, nu blir det spolier alert , så sluta läs nu.

Jag försöker alltid ha ett öppet sinne för alla deltagare, jag vet också kanske mer än gemene man hur en inspelning funkar, jag har varit med på en del. Både i studio och som på ön, i naturlig miljö. Det finns inte jättemycket som är normalt med en inspelning, det är anledningen till att jag tycker folk är korkade som ställer upp i Bonde söker fru, Bachelor osv.Att hitta kärleken med ett, två eller kanske tre kamerateam i arslet är fånigt att tro. Sen gör ju vissa det, så helt omöjligt är det inte. Men ni fattar. För att få göra en kul grej, absolut! För det är det 🙂 Men om man som tittare tror att det är på rikt, så glöm det. När paret sitter på sin romantiska middag och ser varandra djupt i ögonen…. Då svärmar det av folk runtom. Och ofta ges det regi i någon form. För övrigt tycker jag det är omoraliskt att uppmuntra till masshångel i tv. Och att ett gäng ska slåss om en person…. Helt jävla sjukt ju.

En inspelning är fejk, till olika stor del. Bara en sån sak som att när man ser någon gå in en butik, så får man se när personen går in, ofta bakifrån, och sen är nästa klipp från insidan och man möter personen som kommer mot kameran. I många fall är det ett kamerateam på tre personer som filmar, en fotograf och en ljudkille/tjej som sitter ihop, och en inslagsproducent som bara hänger med utom synhåll och håller reda på allt, tider och vad som händer typ. När man filmar en sån här scen så får man gå in i butiken och filmas bakifrån eller från sidan, sen får man backa och gå ut, och så går filmteamet in först, och så väntar man på kommando innan man går in och filmas framifrån. Väldigt naturligt och casual va;)

Med det i bakhuvudet, och vetskapen om hur de dels ställer väldigt ledande frågor i synkarna (intervjuerna en och en) och sen klipper ihop saker som kanske inte ens hände i den ordning, eller ens alls, eller triggar saker, som att få folk att bråka, och så vidare, så försöker jag alltid se på det med andra glasögon också, inte bara de som ges av produktionen.

Med det sagt, jag är så glad att Tove åkte ut. Jag har haft otroligt svårt för henne, hon är verkligen en typ av tjej som jag inte klarar av. En tjej som grinar sig fram i livet, som agerar på ilska och inte kan se sina egna fel och brister utan skyller allt på alla andra. Hon är duktig i tävlingar och hon har spelat spelet skickligt det säger jag inget om, för då skulle jag ljuga. Men allt drama kan jag vara utan! Det hon visat upp senaste veckorna är hennes rätta jag, det säger hon själv, att hon varit ärlig. Och hennes rätta jag är inte min cup of Tea.

Sen blev jag omedelbart lite ledsen när hon med gråten i rösten frågade om det fanns något hon kunde göra för att stanna kvar, samtidigt som jag rös ända in i själen för hon både lät och såg ut som en barnunge när hon sa det, redo att dra gråtvalsen.

Jag vet att många tycker att det är tvärtom, att det är Tove som är den fina, raka, starka, ärliga, och det respekterar jag, men jag tror att jag ser igenom sådana fasader som hennes på en sekund. Utan att låta som en jävla besserwisser så är jag faktiskt bra på att snabbt bedöma folk. Jag har väldigt sällan fel i min första tanke. Ibland händer det att jag förvånat tror att ojdå, jag kanske hade fel, kanske var för hård, och tar ner garden… men hittills har det oftast varit ett resultat av manipulation och det dröjer inte länge innan personen bevisar för mig att jag hade gjort en korrekt första bedömning. Förlåt om det låter drygt, men fasen, det är sant.

Nu känner jag inte Tove, men det gör heller inte de som säger att hon är en fin människa. Just Saying. Jag säger som i filmen G, “Jag gillar honom inte. Jag kan typen.” Fast det i just det handlar om en henne:)

Sen ska jag väl ärligt säga att jag inte är superförtjust i Karro heller.

Jag ser fram emot lite lugn och ro nu för just nu finns det ingen i Robinson som jag ogillar.

Vi blev sittande till tre! Och sen var jag inte det minsta trött, jag har ju en skev dygnsrytm för jämnan, men så här års är den galen. Men det gick ju bra att kliva upp ändå, och än så länge funkar jag hyfsat.

Jag ska sammanställa ett inlägg med tips till er nu, så återkommer jag om det. Senare ikväll ska jag hem till mamma och slå in 216 paket till adventskalendrarna, det blir kul;) Sen ska jag beställa alla julklappar så jag är klar! Fasen alltså jag vill verkligen att allt ska vara färdigt så jag ska sätta mig med önskelistor och skriva en egen lista, och sen blir det seriös Black Friday shopping för min del. Jag preppar idag och beställer i morgon, borde funka. Väl…? Wish me luck!

Ha en fortsatt fin torsdag så hörs vi alldeles snart

Kommentarer

  1. G C Hemdal

    Pengar då?! Får de både små i adventskalender och på 🎄 afton?! Jag tänkte 🎲 blir 6 stycken sen tänkte jag 6 x 6=36 men ack nej inte ens födelsedagspengar kommer!! Två födelsedagar i december ju 😃👍👍

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting