Okategoriserade

Är lite stressad

Jag finns här och längtar efter er, men det är mycket nu 🙂

Jag har också haft svårt att skriva vettigt eftersom paddans tangentbord ballat ur. Men, det har jag löst på annat vis nu, och köpt något jag behövt så länge. Men eftersom tiden inte räcker till har jag inte ens hunnit med att packa upp 😂

Jag har en deadline på massa text i morgon och har haft trögt att få till det. Jag vet exakt varför dessutom. Det är för att jag vet att jag inte kommer få nån som helst vettig respons på den🤦‍♀️Och då känns det så tråkigt. Jag skriver gärna, men ska jag pressas att lämna in så vill jag också ha feedback på det. Vi ska lämna in minst 25 sidor och av de ska jag sen ta ut TRE!!!! som jag ska ställa specifika frågor runt. Som; hur funkar den här dialogen, får jag fram det jag vill?

Öh ok? Ursäkta mig, men det suger. Jag vet att jag äger på att skriva dialoger, sorry för min osvenska ärlighet😂men det får jag alltid beröm för. Det behöver jag inte få feedback på. Däremot helheten, hur funkar den? Utvecklas mina karaktärer? Håller historien? Men sånt kan ingen säga något om på tre ynka sidor. Inte ens handledaren läser, det sker i mån av tid….

Jag har såklart morrat och tjafsat om det men får noll gehör. Övriga kursare säger att det är så här uselt men att de uppskattar friheten. Ja det gör jag med, men var är den? Vecka 46 och 48 har vi haft diskussioner om olika handböcker i skrivande, rätt stora omfattande sådana. Vilket tar massa tid från skrivandet, dessutom med en deadline på det idag. Dagen innan den på texten….? Alltså upplägget på kursen är under all kritik.

Att handledaren läser texten i sin helhet I MÅN AV TID det provocerar mig så in i helvete. Skulle en lärare säga så i mellanstadiet? Nä.

Har man inte tiden… så får man avsäga sig kursen. Eller sätta ner antalet sidor till något man hinner.

Jag har säkert tjatat om detta förr, förlåt men jag blir så förbannad 😳

I alla fall! Jag sitter och skriver så det ryker och försöker få ihop iaf 25 sidor, just nu har jag väl elva😂 och ska alltså dessutom få ihop en sammanfattning av de larviga diskussionerna vi haft, den ska vara 1-2 sidor. Där har han helt plötsligt petat in att inläggen ska vara välskrivna, referera till kurslitteraturen (eh, va?) ha sidhänvisningar och massa annat. Ok… Men diskussionerna skulle vara av internetforum-karaktär…? Sen när är de välskrivna med korrekt grammatik och indrag?

Jävla idiot.

Jag skriver alltid grammatiskt korrekt, får ont i själen av bara tanken på att lämna in något som ser fult ut. Om inläggen sen är välformulerade är ju en smaksak. Jag tycker de är bra, kul och ger inputs i diskussionen. Han gillar inte mig det är rätt tydligt, så han tycker nog inte samma sak. Dessutom, sist vi lämnade in nåt liknande så var allt han hade att säga: Ok//Pelle

Tack för den, värt att anstränga sig…? Knappast.

Jag är van vid utförlig konstruktiv feedback, svar på frågor och pepp. Tvärtom mot här alltså 😔

Men om jag ska sluta klaga för en sekund 🙂

Det är första advent idag! Vi har inte tänt ljuset än men det är förberett:

Fick upp alla adventsstakar osv redan i veckan 🙂

Kaoset är på riktigt när julen ska fram, det är kartonger och grejor överallt, men till sist blir det bra.

Jag ska återgå till skrivandet nu, så ses vi på andra sidan deadline!!

Kommentarer

  1. Vivve

    Blir nyfiken på kursens namn, hur innehållet, mål och examinationsformer presenterats. Hur kommer kursen utvärderas? Finns det tidigare utvärderingar tillgängliga?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Eländeskursen heter Kreativt skrivande 3, litterär gestaltning.
      Det presenteras utförligt och är egentligen inga konstigheter med det. Däremot är det ju hur upplägget är utformat som suger. Alla forum är låsta. Ett diskussionsforum ex är ju otroligt intressant att läsa allas, inte bara där vi är några få. Inlämningsforum öppnar 07.00 på deadline-dagen. Dagen efter får man fem texter man ska ge respons på under några få dagar. Upplägget funkar utmärkt när man är på plats i skola, men distans innebär att man oftast har annat också. Vilket det alltid tagits hänsyn till i alla andra kurser. .
      Att få svar på frågor från lärare är omöjligt. Finns inga fråge forum, inga forum där vi kan läsa varandras texter.
      Och, man får nya fem texter varje gång, på 25+ sidor men där vi ska läsa 3-5 och ge nån slags kreativ feedback. Man får alltså aldrig följa ett helt manus och se utveckling, får aldrig möjlighet att ha någon som följer ens eget. All feedback är ren hittepå, både de frågor man tvingas hitta på och de svar som folk ger. Vibbar en facebookgrupp och de flesta är överens om att det är skit. Men det verkar som den är tänkt för de som behöver komplettera med lite poäng, utan att behöva slita ihjäl sig.
      Jag har verkligen aldrig upplevt en så icke kreativ kurs i kreativt skrivande! Noll kommunikation.
      Nä.
      Jag vet inte om man kan läsa utvärderingar men nånstans går det ju:) jag har inte kollat. Men det lär inte spela nån roll för vad jag förstår på de andra kursarna tas ingen notis om kritik hur konstruktiv den än är🤦‍♀️🤷🏼‍♀️

  2. Birgitta S

    Förstår att du är tokless på kurs o handledare som suger. Men du kämpar på tror du fixar det du har pannben. Trevlig 1 a advent kram !

  3. Karin

    Hur länge pågår denna kurs?
    Den verkar suga mer energi än vad den ger 😩
    Hoppas du hittar nån annan kurs sen som har bättre upplägg 🤗
    Så söta små figurer på din adventsljusstake 🥰
    Kram från mig

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Till juni:) men jag är väldigt mkt sån att har jag tagit fan i båten så ror jag honom i land 😂 Så jag kommer klaga men slutföra den:) Sen ska jag hitta nån riktigt kul kurs förhoppningvis, för det ger så mkt 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting