Okategoriserade

Idag är det min födelsedag 🥳

Jag fyller 23, som vanligt;) (gånger två plus åtta😇)

Vi ska ha kalas, och adventsfika, här hemma lite senare idag. Jag chockade alla med att annonsera det redan i november, flera veckor innan:) Jag har av nöden tvungen, alltså att många barn kräver minutiös planering, varit mästerlogistiker och planerat saker i detalj i många år. Tills jag var tvungen att ta tillbaka tyglarna och lossa på dem:)

Kan hända att jag släppte dem helt 😂men det finns en charm i det med. Jag känner mig extremt låst, som i en för liten tvångströja, när jag måste göra saker. Det är lite rubbat, jag vet, och jag försöker såklart att göra sakerna ändå, men duckar gärna för det jag kan. Som att planera för saker:)

Nu har det också med att göra att alla kids har massa saker för sig själva, det är kompisar, skola, träningar och sånt, jag kan inte hålla järnkoll längre. Även om jag planerar svinnoga så håller det aldrig eftersom nån alltid ska göra nåt annat😂

Jaja, men nu råkade min födelsedag och andra advent sammanfalla, och vi brukar ha adventsfika hos nån. Jag kunde lika gärna ta det i år:)

Bara för att jag var ute i god tid så har Janelle Simon och Jack hunnit bli sjuka😳😅 Stackars dem!

Novalie insåg också nu ikväll att det nog skulle vara hon ensam som skulle sjunga för mig i morgon bitti😂 Men sen kom Lovelia hem så de är två iaf. Robban går aldrig att väcka och småkillarna ska jobba på marknad, de var riktigt deppiga över att jag skulle fylla år utan dem, men jag tröstade med att jag faktiskt fyller år precis hela dagen så vi hinner ses:) Trixie är hos sin pojkvän men kommer under dagen.

I fredags hämtade jag paket som visade sig vara från Corrinda:

Jag tänkte minsann öppna det direkt men det hade hon förutsatt 🙂

Jag älskar dig med Corrinda 🙂

Patricia, Syrran, mamma och Jimpa dyker nog upp med fika, jag var smart nog att beordra ett knytkalas🙌🏼Allt för att slippa baka, det har jag inte haft tid med.

Jag fattar inte varför tiden går dubbelt, kanske trippelt, så fort i december mot november? Är inte det jättekonstigt?

Jag hinner inte ett skit. Nu är iaf allt med kursens uppgift klar så jag kan lägga det åt sidan lite, bara skriva på mitt eget. Men det känns som jag hela tiden ligger efter. I fredags skulle jag åka runt och göra ärenden, hämta paket och sånt. Började med att bli så in i helvete förbannad på killen i Elgigantens Varuutlämning/klagodisk. Jag skällde ut honom efter noter, bad om ursäkt och sen blev jag om möjligt ännu mer förbannad.

Saken är den att Lovelia tappade sin iPhone i marken för ett tag sen, skärmen blev grön. Eftersom jag har dåliga erfarenheter av att laga mobiler så valde jag att lämna in den till en auktoriserad Apple-verkstad. Inte en random snubbe. Som Elgiganten har, Apple verkstad alltså, de skickar den till en. Fine, tänkte jag och åkte dit, beskrev problemet, berättade att luren var köpt på Swappie, och killen hjälpt mig slå av Hitta min IPhone. Han gjorde det åt mig. Bra så, den åkte iväg, jag fick först ett kostnadsförslag på att byta skärm, sen ett lite dyrare som jag accepterade, och direkt efter det ett: vi kan inte byta skärm för när vi öppnade såg vi att det var tredjepartsdelar i den. Vill du ha tillbaka den kostar det 500kr. Vill du att vi skrotar den kostar det 600kr. (Typ)

Jaha. Men eftersom luren funkade förutom att den var grön, och eftersom det var billigare att skicka än skrota, så fick jag betala 450kr( oklart varför summan ändrades) för att hämta ut den. Väl hemma konstaterade Lovelia att nu funkade inte touchen. Och glaset glappar. De har inte skruvat, eller vad fan man gör, tillbaka det.

Jag blev arg, men hon hade redan fått en ny lur så jag orkade inte bråka. Men visst fan är det fel? Man skickar en lur för lagning och får tillbaka den mer trasig? Inte ok.

Sen försvann alla hennes bilder från Icloud. Va? Pratade med Apple supporten som inte kunde lösa det, bilderna är borta. Något som inte ska hända. Men han sa att de kanske skulle kunna finnas i den trasiga luren.

Så. Då åkte jag tillbaka, förklarade saken och sa att jag vill att verkstaden skruvar fast glaset så touchen funkar. Jag vet att det är en märklig begäran men kan bilderna finnas där vill jag göra allt för att försöka. De skickade tillbaka till verkstan. Som skickade den i retur, tillsammans med en lögn.

De påstår nu att innan de gjorde något alls med luren, så märkte de att touchen var trasig, det var därför de tog bort glaset.

Det är jävligt märkligt eftersom touchen funkade klockrent när vi lämnade in den! Vilket killen som jag lämnade in den till vet eftersom han petade och grejade med den… Varför jag skulle undanhålla om touchen inte funkar är också jättekonstigt? När jag lämnar in för lagning vill jag ju inte att de byter bara glaset och inte kollar touchen?

Verkstan säger att de sen såg att det var tredjepartsdelar i den och att de därför inte gjort något mer än satt tillbaka skärmen.

Men det är ju exakt det de inte gjort. Den glappar!

Och till saken hör att jag lämnade in en annan mobil för batteribyte, hos en Apple verkstad som Apple supporten gav mig numret till, en verkstad som alltså är godkänd av dem, och de säger att de visst får byta piratdelar….? Men de sätter bara om original. Så nån ljuger här. Elgiganten ville ha de till att ”min” verkstad inte var auktoriserad… och rynkade på näsan åt dem.

Jag höll fan på att gå upp i atomer. Novalie var med och hon sa att hon sällan ser mig så arg, det var ovanligt att höra, men på frågan om hon tyckte jag var pinsam svarade hon ”Nej, du har ju rätt”:)

Eftersom Elgigantens Apple verkstad säger sig inte ha kopplat ur eller gjort något med luren så bör bilderna finnas kvar i den. Killen sa att det finns företag som kan ta fram den infon, men det kostar ju…. Lilla gubben, sa jag 🤣 det är lite det som är grejen, jag har betalat er för att ni ska laga luren, INTE för att den skulle bli obrukbar. Jag tänker inte betala nån annan för att täcka upp för erat slarv.

(Nej jag sa inte lilla gubben. Jag sa Men för i helvete är du skön eller?😅)

Så. Rummet fullt av kunder, jag som var förbannad, en kille som jobbade. Till sist kom det ut nån mer för att beta av kön. Jäkla slappt. Killen jag pratade med hade inte gått kursen i hur man bemöter arga kunder. Han blev sur och gick i försvar, jag måste väl begripa att de inte gjort nåt fel?

Men jo. Det har ni ju?

Fast du kan inte bevisa det.

Eh va? Hur tänker du att det skulle gå till? På första pappret som skrevs står det Skada på skärmen. Inte att touchen inte funkar.

Ja, men det kan betyda både skärm och touch.

Skojar du?

Nej. Så är det, och om du inte kan bevisa att det specifikt….

Ursäkta mig nu? Menar du att jag ska filma när jag lämnar in saker här? Och sen be om en signerad kopia från er för att ha som bevis?

Nej såklart inte!

Nej men hur fan ska jag då kunna bevisa nåt utöver det som står i era papper. Och varför behöver inte ni bevisa nåt??

.

Det hela slutade med att jag gick ut med luren i handen, efter att ha krävt flera gånger att de skulle skicka tillbaka den till verkstaden igen för att de ska sätta ihop den korrekt. Han vägrade. Då var alla kunder borta. Jag kände hur det rykte ur öronen, och det tog fan flera timmar att lugna ner mig. Sådär arg var det länge sen jag var.

Nu är jag som en varg som inte vill släppa taget om sitt byte. Jag hatar att vara överkörd och hjälplös. Jag kommer gorma om detta så långt det går. Det är så dåligt skött av både Apple verkstaden och Elgiganten. Den sistnämnda kommer jag inte vilja handla av igen.

Jag ska ringa verkstaden på måndag. Sen ska jag reklamera det hela, sen blir det ARN.

Telefonen var fullt brukbar när jag lämnade in den. Om än med grön skärm.

Men inget fel på något annat. De öppnar den, och anser sig vara för fina för att ta i en piratkopia-del, och trycker ihop skiten så den går sönder. Och blame it on me. Fuck att jag tolererar sånt😅

Och jag som inte ens tänkte att jag skulle berätta det här för er 😂 för att ni skulle slippa höra mitt ilskna gormande. Förlåt. Nån som är vass på att få rätt mot företag får gärna ge mig goda råd. Och inte att lägga ner för det kommer inte ske.

Men nu ska jag sova 🙂 Jag har jobbat hela dagen idag med att filma ett samarbete som ni snart får se, och är helt slut:)

Måste sova lite innan jag ska ägna mig åt att fylla år:)

Grattis till mig på 23-årsdagen ❤️

Kommentarer

  1. Marie

    Utan att vara insatt i din telefons specifika problem så kanske, kanske mitt tips – i all välmening – kan hjälpa.

    Jag tappade min telefon vid ett tillfälle och touchskärmen förstördes. Min man googlade på något märkligt sätt sig fram att man kan komma runt touchen genom att koppla in en datormus. Och det funkade! Fick ha någon konverter mellan telefonens uttag och musens USB-koppling, nån liten billig mojäng som jag köpte på Kjell o Co.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har googlat samma! Men eftersom telefonen vill att man ska godkänna tillbehöret med ett tryck på touchen så funkar inte det. Eller jag har inte provat, hade ingen sån mellan adapter, men sen sa de på Elgiganten att det inte funkade. Inte för att jag tror på dem men ändå.
      Men du menar att din touch inte funkade men du kunde ändå styra luren med en mus?

      1. Marie

        Japp. Det kom en sådan där ”muspil” på skärmen vid inkoppling.
        Touchen var totalt obrukbar, men med musen löste jag (tekniska maken) det.
        Det såg rätt dingt ut när det ringde och jag tog upp lur, sladd och mus och svarade genom ett musklick… 🤭

      2. Sofie

        det funkar! kopplar du in den behöver du inte godkänna med touchen utan allt styrs med datormusen. Använde också den lösningen när min touch gick sönder.

  2. Anonym

    Inte Elgiganten! Har haft samma priblem fast med en dator. Då hävdade den unga killen på Elgiganten att datorn var sliten och använd för mycket. 2 ggr var den använd.

    Jag har börjat handla hos Netonet efter det, inget trams med dem. De ifrågasätter inte kunderna.

    Grattis på födelsedagen:)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Herregud. Man blir så trött:/ Och nej, jag kommer inte gå dit i första taget. Det jäkliga är att jag gillade dem inte förr men nu har de stilat till sig. Men nu sjönk de till botten

  3. Agneta

    Tycker du borde bli inbjuden på Nobelfesten.
    Kanske inte för fredspris, fast du gjorde din del bra i skilsmässan . Inte fysik, för du är ju inget mattesnille. Ekonomi är tråkigt. Ok, kemi, du gör eget vin, så då ingår lite såna processer. Men du kommer ju få litteraturpriset om sisådär 20 år, kanske du kan be om förskott på det redan nu. Grattis!!🧡

  4. Agnethe

    Män får aldrig ett sånt bemötande hos en it-återförsäljare. Kvinnor försöker dom ständigt lura och bemöta respektlöst vid såna tillfällen. Kvinnor blir inte trodd för att dom är kvinnor, och kvinnor är dumma och ignoranta. Vid ett tillfälle i en butik (Elgigantens norska motsvarighet Elkjøp!) var jag tvungen att säga ifrån till den unga försäljaren som inte trodde at jag visste någonting om elektronik: ”Jag använde en dator långt innan du föddes!” Han svarade: ”Okej, men det har ju varit en jättestor utveckling sedan dess!” Jag var tvungen att svara snorungen: ” Tror du att jag har varit död i alla dessa år?”. Så trist att uppleva ungdomar som ser äldre kvinnor som utdaterade människor.
    Men viktigast i dag: Grattis på födelsedagen, Carola! Du är fortfarande ung och inte ett utdaterad exemplar som jag!

  5. Monica

    Grattis Carola hipp hipp hurra 😉
    Tycker du borde prata med hans chef också! Å i värsta fall högsta hönset, vore intressant..

  6. Sofia

    Grattis på födelsedagen 🥳
    Så matt man blir! Stå på dig, du har ju helt rätt.
    Angående bilderna, när jag skulle byta telefon blev det något knas som slutade med att bilderna försvann från telefonen och icloud! Paniken! Ringde Apple support och efter att ha förklarat situationen samt att dessa bilder innehöll unika bilder från bland annat ena barnets student och liknande, blev jag kopplad till deras ”hemliga” avdelningen. Detta är inget de skyltar med utan dit blir man bara insläppt i speciella fall. Det finns en backup plats där bilder som raderats hamnar, vilket gjorde att Apple kunde lägga tillbaka dem på min icloud. Var inloggad och såg live när det hände. Tror aldrig jag varit så glad! Så kanske värt ett varv till med Apple och ladda med din bästa övertalningsförmåga 😉

  7. G C Hemdal

    GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÖNSKAR FAMILJERNA LUNDVALL HEMDAL BERTLIN OCH DAHL 🎈 🎉 🎊 ✨ 🚀 ❤️ 🤗 😀 😁 🤣 TJOBIDOBAAAA enda vägen…. Bra att inte B svarar om operation när hon skrev det från början, man lider ju ihjäl sig varje dag. Gör inte du det B?!

  8. Vanessa

    Hej, tips till Arn:

    1. Var saklig o skriv kortare än vad du tror. De får in mängder med ärenden o det är så mkt lättare att följa om det är kort o koncist. Du behöver backa upp dina påståenden o vara tydlig med vad du vill. (I detta fall är det väl att telefonen ska vara i det skick som du lämnade in den i? Det här med att de ej rör piratdelar står i deras avtal så det är onödigt att lägga tid på).

    Jag hade tryckt på att det vid inlämnandet fungerade, berätta i detalj vad killen gjorde o var tydlig med att det står att skärmen o ej touchen inte fungerade. Beskriv att du i denna den uppfyllt din bevisbörda o att du som kund inte kan förväntas behlva ta tillvara din rätt genom att det ska speca upp allt som fungerar….

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting