Okategoriserade

Jag har glömt bort hur man sover;)

Jag fattar inte, men jag sover så uruselt nu. Det är något jag är lite ovan vid:D Eller egentligen inte för jag har alltid, under hela livet, haft perioder när jag sover som en kratta. Men nu är jag extremt pigg på kvällarna, och pysslar och städar och grejar till långt över midnatt. I natt exempelvis höll jag på att plocka undan lite, och började sortera i mina lådor i köket, lyssnade på bok och blev helt förvånad när jag kollade på klockan. TVÅ! Ok…men najs då kanske jag kan sova.

Släckte lampan tre, somnade som en stock. Vaknade vid halv fem, med det berömda rycket. Jag drömmer väldigt intensivt nu, och vaknar väldigt konfunderad.

”Gjorde jag verkligen det där? Sa jag så? Träffade jag verkligen honom? (Ofta då en skådis, Jack från LOST eller Reacher från Reacher 😂)

Helt off ligger jag och funderar för att sen inse att det nog var en dröm. Eller? Helt säker är jag inte. Somnar om och vaknar nån timme senare. I morse vid sju, och sen kunde jag inte somna om. DET är märkligt, för jag är alltid redo att sova en stund till på morgonen:D

Jag snittar på 3-4 timmar per natt och tänker att jag ju kan ta en powernap vid lunch, men det hinns ju inte med och jag är inte heller så trött då. Galet. Jag trivs som bäst och mår som bäst när jag sover runt åtta timmar, gärna mellan 01-09:ish. Nu sover jag stenhårt en timme eller två i sträck, gånger två. Jösses.

Jag vet iofs att det mest troligt beror på julen, stressen inför allt som ska göras. Vissa tider på året är det mer tydligt än annars att jag är ensamstående mamma. Till många dessutom 🙂

Vi kommer vara här under jul, som vanligt, och det innebär ju egentligen inte mer än att vi ska vara här. Men nånstans så vill jag att det ska vara rent och fint ner på trösklarna, på dammkornsnivå:D

Samtidigt som jag skiter i det, för kidsen är tillräckligt stora nu för att hjälpa till ordentligt och gör de inte det så tänker inte jag slita. Så långt har jag kommit 😀 Men jag tycker ändå om att det är ordning. Men ni fattar förhoppningvis:;D

Jag hade en skitbra ide jag tänkte skriva om, hade massor att filura runt det men nu har jag glömt. Det var nåt jag kom på under en sömnlös natt;)

Kanske kommer på det. Kanske inte.

Igår var jag hos syrran för att koka knäck, och kola, och det gjorde vi. Knäcken blev svingod, men mörkare än den brukar.

Vet inte varför men färgen varierar alltid. Kolan blev mjuk, hade kunnat koka lite till, men samtidigt är den riktigt trevlig nu. Det finns liksom inget fel med kola. Är den stenhård är den god och är den supersmjuk är den lika god. Bra ändå:)

I dag ska jag städa lite, röja i tvätteriet, städa badrummet, faktiskt så är det mest mitt jox där. Jag är specialist på att klä av/på mig där och mina kläder dräller överallt. Hänger på krokarna och ligger i drivor på tvättmaskinen. Så det är ju inte mer än rätt att jag tar reda på det.

Sen ska jag se om Robban är tillgänglig för att hjälpa mig bära in två bord som blivit kvar ute. Och sen ikväll ska jag träna, det ser jag fram emot mest av allt:)

I måndags var vi på ett pass i gymmet med Alexander, och han är kul! Vi kör ju allt som oftast med David men eftersom han är på semester måste man vidga sina vyer. Vi har tränat med Alexander förr och gillar honom, men nu är det så bra att vi kanske måste börja prioritera hans pass. I måndags var det fokus ben och bål och när man upplever situps och planka som vila – då är det ett grymt pass😂

Jag är nöjd med att jag är tillbaka i att kunna stå i planka länge, utan större problem i två minuter och då är jag inte slut utan det är tiden som är slut;) För ett tag sen bråkade ryggen och axlarna vill ju aldrig göra jobbiga saker så då var det tufft. Jag får lite ont i den dåliga foten bara, dels efter operationen, dels efter stukningen – det är olika vilket av det som spökar, men det kan jag lösa genom att lyfta upp den på den andra, så i praktiken kör jag en trepunktsplanka:D Hand, hand, en fot.

Jag är också nöjd över att jag inte har ont i ryggen, men det beror på att jag inte kört tunga marklyft på evigheter utan backat och backat och b a c k a t…. Så tråkigt. Men tänkte försöka vara smart och bygga upp styrkan riktigt jäkla långsamt. Stanna länge på vikter som känns ok.

Samma med nacke/axlar, jag har försökt vara smart och inte pressat tungt över huvudet, utan nöjer mig med pyttesmå vikter. Jag orkar betydligt mer men då får jag sota med migrän och det är ju ovärt. I måndags gjorde vi en Sally Challenge med just axelpressar, det är typ tre minuters jobb med både aktiv vila och press, och då blir musklerna så trötta, mjölksyran sprutar och jag var rätt säker på att jag skulle få huvudvärk men den verkar hålla sig borta. Ta i trä! Då hade jag tre kilos hantlar, det låter väldigt lite men i längden blir det rå-tungt😂

Jaha, nu kom Sellman och kröp upp i famnen…

Herregud så mysig han är, som en liten bebis ligger han här nu. Men svårt att skriva så jag får ta och avsluta:D

Vi hörs snart!

Och du – stressa mindre, le mer och skit i att städa där det inte syns:D

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting