Okategoriserade

LOST:)och handarbetar:)

Igår tittade jag och Robban på de sista avsnitten av LOST, serien som kom i början av 2000-talet, kanske 04, men osäker. Det är sex säsonger med över 20 avsnitt per säsong, och den är fantastisk de första tre. Sen ballar det ur de luxe och man undrar i sitt stilla sinne om manusskrivarna hade fri tillgång till verklighetsförvrängande substanser;)

Nu var det betydligt mer begripligt att se allt i en följd, när jag såg den på TV back in the days fick man ju vänta många långa månader på nästa säsong. Fanns inte en chans i helvetet att man skulle kunna hålla alla trådar i huvudet. Jag tror faktiskt att jag slutade titta efter kanske tre eller fyra säsonger, just av den anledningen.

Jag mindes inte ett dugg av det som hände då, men nu är den klar. Och jag är full av frågor:D Hur var varför när????

Och saknar den redan:D Robban var tokless, men ville ändå se klart den. När jag frågade vilken serie vi skulle se nu så fick jag bara en grymtning till svar;) Han är färdig med att kolla serier med sin morsa, i alla fall inom den närmsta tiden. LOST måste ha varit före sin tid, något av ett experiment, lite som Twin Peaks var också. Den kommer jag absolut inte ihåg ett skit av så kanske är den näst på tur. Man kan ju göra som alla andra och kolla serier som är nya, men jag verkar inte fastna för det. Eller snarare är det väl så här: Det folk pratar om har jag antingen ingen lust att se, eller så har jag inte kanalen och då går vi tillbaka till att jag inte har lust att se.

Jaja, vad kollar ni på för serier? Ge mig gärna tips:)

Jag kollar sporadiskt på Fire County, alla Chicago (Hope, Fire, PD) och även Jack Ryan. Han är så jäkla mkt politik att jag inte pallar riktigt. Reacher är jag klar med och The Witcher med. Fundera lite på True lies – vampyrserien med Skarsgård. Läste alla böcker nyss och gillade dem. Serien såg jag några avsnitt av på TV och tyckte den var kass. Jaja. Nu ska jag inte åta mig något mer än nya Magnum och Hawaii 5-0 på ett tag, behöver något lättsmält som jag inte behöver mala runt i hjärnan för att försöka begripa:D

Och gärna så att jag kan handarbeta under tiden…. Ok… det var ord jag inte trodde jag skulle yttra:D

Men jag är helt hooked på det här med att virka. Inte för att jag är bra, men man måste ju öva sig. Jag är också ett under av motvalls och vill absolut inte följa mönster. Det beror nog mest på att jag inte fattar dem;) Det är nog en skröna men jag minns precis hur min gamla lärare i högstadiet berättade en livfull historia om en gammal dam som blivit fast i Ryssland, eller Sovjetunionen var det ju då såklart. Hennes stick eller virkbeskrivning ansågs vara ett kodat meddelande 😀 Jag anar att de även i Ryssland stickar och har liknade mönsterbeskrivningar men historien var kul. Det ser ju suspekt ut: 1LM, 2FM, 3S, 4bågar. Eller vad det nu står:)

I alla fall, virkandet har jag lite kläm på och då började det klia i fingrarna efter att sticka. Det var ju om möjligt ännu svårare! Skitsvårt ju! Jag har helt klart inte finmotoriken på plats och dessutom är det jättejobbigt, får ju träningsvärki mellan de små senorna i händerna 😀 Jag hade ett nystan och stickor liggande ihop med en beskrivning på nån docka från Little Big Planet, som nog legat i gömmorna i kanske …? Nejmen vet inte, men många år. Det försöker jag nu få in tekniken med.

Kollar på Youtube, stickar efter bästa förmåga, repar upp. Börjar om. Har koll på de där vanliga maskorna vad de nu kan heta är det räta? Men kunde inte för mitt liv komma ihåg hur man la upp maskor på stickorna. Försöker nu fatta skillnaden mellan räta och aviga maskor, de ser liksom likadana ut tycker jag, fast olika.

Jag ledsnade igår och påbörjade en mössa till Jamie i stället, i svart. Jättesvårt att se nåt, men han ville ju inte ha nån annan färg. Har ett reflexgarn som jag gjorde kanten av. Och jag virkar ihop ringen så jag sen bara kan virka på och inte behöver räkna maskor. Det blir bara fel hela tiden:/ Tack till dig som sa att man kunde göra så!

Det här är handledsvärmare, som jag försökte virka nån slags volangkant på, det syns inte så bra, men jag gjorde nån båge och stolpar och vad det nu var, kollade YT först, men det blev säkerligen en variant:) De är fina på och det är huvudsaken.

De ser rätt korta ut på bilden men känns lagom när de är på. Jag tänkte ge dem till Janelle, så hoppas hon vill ha dem.Ränderna blir ju på den ledden om man virkar ihop, så jag måste ju testa att inte göra det och i stället sy ihop en fyrkant/rektangel eller vad det blir. Men det spelar väl egentligen ingen roll vilken ledd de är på? Eller?

Till Jack gjorde jag den här, jag tror inte att jag visat den här utan bara på Instagram.

 

Garnen är melerade båda i den och handledsvärmarna, så mönstret blir av sig själv. Eftersom jag tror att Jack inte kommer gilla den, så gjorde jag den dels i blått som han älskar och sen tog jag till Spindelmannen-knepet. Mina killar, och en del av tjejerna, har älskar Spiderman. Och med en Spiderman på så funkar allt, vare sig det har gällt mössor, kläder, skor, muggar, väskor, sovsäckar osv. Det är en sån lapp man ska stryka fast och det funkar ju inte utan jag sydde dit den. Bollen är en garntofs, jag skulle ju vilja ha pälsbollar och städade igenom hela klädkammaren i jakt på nån gammal mössa eller kant på en huva som man kunde slakta, men icke. Hittade ingen, och vet inte var man köper dem på stan och blev lite osäker att beställa online. De flesta verkar komma från andra sidan haven och när jag läste i nån virkgrupp pratades det om att frysa dem så ev ohyra försvann, och att det även kunde vara äkta, och det vill jag inte ha. Fusk ska det vara när det handlar om päls. Och ingen ohyra. Men jag kanske bara är fånig:D

Nu vet jag inte vad jag ska virka. Har gjort två mössor och håller på med en tredje, som nog är lite liten så kan behöva repa upp och börja om….handledsvärmare, så nu vill jag lära mig nåt mer. Testade de där mormorsrutorna men det gick åt skogen, och vet heller inte vad jag ska ha dem till? En filt, sjal eller vad gör man med dem? Min examans mormor har gjort så fina plädar åt barnen i sådana, så jag vet ju hur fint det blir. Men är det inte lite trist? Jag tyckte det var svårt och de blev allt annat än fyrkantiga. Sen fattade jag det som att man måste sträcka dem, spika fast i nån form så de håller formen….det är ju ett extramoment som gör så jag skiter i det;)

Jaja, ge mig gärna enkla tips på vad man kan göra, och det måste vara bruksgrejor, inga dockor och sånt:)

Nu ska jag ta en powernap innan jag lagar middag. Har varit en lång dag idag:)

Vi hörs snart !

Kommentarer

 1. Annelie

  Jag älskade Kommissarie Gently, finns på Brit box. Engelskt, helt i min smak. Även Shetland på svt play är helt fantastisk.

 2. L

  Jag älskar att virka👌 Just nu virkar jag pannband i parti o minut. Finns bra mönster på Hoobie, att ladda ner gratis. Nu virkar du inte efter mönster, men du kan få en idé om hur du ska göra. Jag virkar också disktrasor i bomullsgarn, de funkar jättebra, bara o tvätta i maskin o återanvända.

 3. Monica Magnusson

  Jag lärde mig sticka raggsockor för ett år sedan, vansinnigt kul och dessutom väldigt vanebildande. Har nog gjort över 40 par och delat ut till både familjemedlemmar och kollegor. Alla kan ju behöva ett par!

 4. Karin

  Ett större projekt är att virka en massa lappar och sedan sy (virka) ihop till en filt att använda i soffan. Med olika garn och färger. Man kan virka lapparna lite större typ 30×30. Vissa secondhand butiker brukar sälja garner. Nej tack, jag skickar heller aldrig efter från dom där företagen på andra sidan jordklotet som man ser reklam för hela tiden. Du kan virka sittunderlag och eventuellt fodra med något tyg på ena sidan, eller köpa sittunderlag på B-tema och virka som typ ett örngott och stoppa sittunderlaget i. Att virka halskragar är superenkelt och går snabbt. Bara dra över huvudet. Halskragar virkar jag som en halsduk och virkar ihop i kortändarna när måttet är rätt, den behöver var töjbar så då skippar jag att virka ihop som en ring först. Du ”syr” ihop den med hjälp av virknålen och garnet du använt. Rusta har rätt billiga garner.

 5. Ekot

  Är förvisso en leksak, men många barn älskar virkad låtsas-mat. Googla lite så hittar du. Annars är grytlapp bra, finns hur man gör dubbelvirkat på YT, blir tjockt. Kan även användas till sitt-dyna.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting