Okategoriserade

Peaky Blinders:)

Jaha, och vad hände när Robban kom från jobbat? Jo han frågade vilken serie vi skulle se nu:)?

Efter lite dividerande så enades vi om Peaky Blinders, och jag är inte det minsta imponerad.- Vi har sett en säsong nu och den är mest skitig. Allt är grått, det är smutsigt, det är sunkigt, det är grovt och det är deppigt. Men man behöver inte tänka och fundera 😀 Nån som sett och gillar och rekommenderar att se vidare? Vi har sett första säsongen.

Den är till och med så pass trist och seg att jag måste förströ mig med något, så det har blivit en mössa till Jamie:)

Med reflexgarn i kanten. Men det stacks så jag har bara själva uppviket i det, så hela insidan är svart. Han har inte sett den än och kan både säga ja eller nej. Men jag gillade den så i värsta fall kanske jag använder den själv. Inte så troligt iofs eftersom jag sällan använder mössa. Jag otrivs nåt så kopiöst i det! Att ha något på huvudet är verkligen inte min grej. Möjligen en huva, men det är ju inte alltid optimalt.

I dag har jag huvudvärk efter att ha tränat. Både måndagens och onsdagens pass var pressar över huvudet, och det är inte superilla, men den är där och lurar, irriterar. Vi körde ett rörlighetspass idag, vilket är skönt, basically är det helt vanliga vardagsrörelser men man tar ut dem. Eller vänta…vissa är inte direkt nåt man gör i vardagen men musklerna man använder är viktiga i vardagen:)

Det är jobbigt på ett helt annat vis, och det är lika viktigt. Jag gillar det.

När jag precis ätit upp frukosten sen, lunchtid men första målet för dagen, så ringde en kompis och vi snackade länge. Det var länge sen vi hördes av nu, och han har ett nytt uppdrag på sidan av sitt vanliga jobb som jag inte hört så mycket om, så det var kul att bli lite uppdaterad. När vi la på så var det dusch och nu sitter jag här och funderar på hur jag ska komma vidare i min text. Jag har deadline den 19 tror jag, och har fastnat deluxe. Som jag ser det just nu kan jag välja två vägar, ingen av dem har jag klar för mig, men tror att båda funkar. Kanske:D

 

Ute har faktist solen skinnit idag. Skinit, skinnit, skint… inget av orden blir rödmarkerade men alla ser fel ut;) Nåväl, det har varit solsken idag:D Gatorna ser ut som skit, med isvallar och kanter, det är stora potthål överallt och man får snirkla sig fram för att inte köra sönder bilen. Inte speciellt kul.

Uppsala kommun har helt uppenbart huvudet under armen. Vore bättre om de skruvade tillbaka det på axlarna. Det är ett sånt underskott att det aviseras massor av försämringar, neddragningar osv. De hänvisar till inflationen. Fine, jag fattar. Det jag INTE fattar, är varför man, när det inte finns några pengar, ska envisas med att driva igenom en spårväg för vad de säger ska kosta 6 MILJARDER? För sex miljarder kan man få sjukvården på rätt köl, man kan laga alla gator, man kan göra så mycket bra! Men nej, en spårväg, som kommer betjäna en pytteliten del av Uppsala, men kosta garanterat mer än 6 miljarder, det vet man ju hur det blir. Spårvägen medför en bro över ett känsligt område, en rullstensås, och det måste pålas ner i vår uppländska gyttja, minst, alltså minst, 70 meter. Troligt kommer grundvattnet förstöras, och det för evigt. Är det vettigt? Nej. Är det vettigt att bron kommer bli tvåhundra meter längre än Tjörnbron? 850meter lång ska den vara, och ån är kanske tio meter bred, max. Är det vettigt? Nä. Är det vettigt att spårvagnsdepån som måste finnas, kommer vara lika stor som 20 fotbollsplaner? Nej! Det finns noll vettigt i den här planen. Inte minst för att den kommer förbinda två stökiga områden, med förarlösa spårvagnar så knarkkurirerna kommer ha en smooth ride.

Jag vill på allvar slå något hårt i huvudet på våra politiker, med Erik fucking Pelling i fronten. Om han får som han vill så kommer jag och alla vi som bor i mitt område här, bo i en byggarbetsplats i 30 år. Det är typ resten av mitt liv. Är det vettigt? Nä. Deras planer är ”för framtiden”…. ja men nutiden då? Vi som bor här, vi som kör sönder bilarna i potthål, vi som behöver sjukvård IDAG? Oss skiter de i.

Fuck. Nu blev jag sur ju:)

Överger det snabbt som satan!

Jag funderar på om jag ska ta en powernap på min spikkudde, för nackens skull. Jag gjorde det igår och i förrgår, en 20 min på den och resten av kvällen var smärtfri. Det är aldrig så uppenbart att huvudet är tungt som när man har ont i nacken;) Jo men jag ska nog göra det!

Sen ska jag ta nya tag, och det kommer bli tvärbra:)

Vi hörs snart igen:)

 

Kommentarer

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Spårvägen ska gå mellan Gottsunda och Sävja. Eller den nya stationen i Bergsbrunna är mer korrekt. Men inte igenom Bergsbrunna. Sen är en linje planerad att gå från Gottsunda till Gränby tror jag, den talas det väldigt tyst om så jag är mer osäker på den.
   Tittar man på sträckningen Gottsunda Sävja så går det idag en buss där, som det för det mesta är väldigt få som åker. Vissa tider, till och från jobbet, är det nog en del men för det mesta väldigt få. Men deras tro är att alla ska åka där nu, för alla i Gottsunda med omnejd ska börja jobba i Stockholm och därmed pendla via nya stationen.
   Det funkar ju inte så i praktiken.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting