Okategoriserade

Distraktioner;)

Jag hade tagit fram datorn, fixat en kopp kaffe och satt mig i soffan för att skriva lite till er. Vad händer? Jo men först kom en dotter och ville snacka lite, så då gick en timme. Och två koppar kaffe;) Sen gick jag på toa på grund av två koppar kaffe och väl där så såg jag att min mopp stod i badkaret för jag skulle skölja av den. Den har hamnat i tvättstugan och där är allt lika dammigt som om det vore en textilfabrik;/

Sköljde av den och skulle byta skur-pads på den, insåg att den behövdes rengöras lite i kardborrebanden. Gjorde det och insåg att nån lagt en flaska ovanpå duschdraperiet som sitter framför torkställningen, den flaskan har såklart läckt och mina träningsbyxor är nu fulla av duschkräm. Aha. Sköljde av det, och återgick till moppen, insåg när jag kastade toapappret som jag använde för att torka rent den vid handtaget att toaletten kanske behövde göras ren. Skubbade ur den, men såg sen att det är avlagringar under kanten där vattnet kommer, och i själva skålen. Jaha. Hämtade handskar och svinto och skrubbade. Tjugofyra procentig ättika svider för övrigt fint på bara händer 😉

Hällde ättika i toan och nu får det stå, ska hälla i bikarbonat sen också. Men kör det mesta av ättikans effekt själv först, sen dubblar jag:D

Jag var ju nu i farten, så gick ner och skrubbade toan nere och den uppe i hallen. Skällde på en unge som gick på toa UTAN att ta upp i kattlådan. Hon ”Orkade inte.” Nä, okey… rimligt ändå. Den enda som gör det är ändå jag, så varför ska nån annan ens tänka tanken?

Jag behöver köpa nya toaborstar. Köpte Ikeas chokladkalender i jul, då får man 100kr i presentkort, så nu vet jag vad jag ska handla;) Egentligen köpte jag den efter första advent, då kostade den 49kr. Den innehåller två presentkort a 50kr. SÅÅÅÅÅ jag fick 50 spänn och massa praliner:D

Sen var jag hungrig, och insåg att jag ju borde käka för jag ska träna sen, så kokade havregrynsgröt. Vem fan är jag? Men det är min nya grej tydligen. Lite äckelgott;) Idag testade jag att ha på jordnötssmör, hade en flaska som man kan sprinkla det, vilket ju underlättar. Jordnötssmör är ett pyssel annars ju, oljan lägger sig ovanpå och man måste gröta runt riktigt ordentligt för att få den att gå ihop igen. Resultatet är alltid att man, iagf jag, skvätter olja över halva köket.

Men NU, sitter jag här och har glömt vad jag tänkte skriva 😀

Jag kan väl tala om att jag fått årets bästa besked, åtminstone hittills:)

Att gå till vården är ju förknippat med väntetider, överallt. Utom på mammografin. Jösses Amalia vad snabbt det går! Jag var en kvart tidig, men hann knappt slå ner rumpan på en stol förrän jag ropades in. Alltid trevliga tjejer som jobbar där också, och snabbt in, snabbt ut, klart. Jag ställde bilen tio minuters promenad bort, och var tillbaka 28 minuter senare:)

Check på den, tacksam.

Mitt stenskott visade sig vara tre stycken förresten, jag hade sett två som jag var nästan säker på var nya, men den tredje vet jag inte var det satt. Jag har lagat stenskott förut så jag har några märken i rutan, de är svåra att särskilja från o-lagade. Nån gång har jag åkt dit och bett dem laga och så har det varit lagat redan:) Det blir ju i princip osynligt ibland, och ibland ser det fortfarande ut ungefär som det gjorde.

Nu blev två superfina, nästan osynliga, men det tredje, som var störst, blev inte bra. Det är ifyllt, och jag har tydligen garanti på det så länge jag äger bilen. Vad nu det innebär? Antar att det är om rutan spricker från det stenskottet? Jag hörde GARANTI och det räckte tydligen för mig;)

.

Jag har också köpt en ny tvättmaskin. Motvilligt, men eftersom den andra låter som ett reaplans take-off så är det tvunget. Jag kan såklart vänta tills den går helt sönder, vilket jag normalt gör… MEN det innebär ju att jag får merarbete. Den går ju inte sönder innan ett program utan under, så då får man ta ut genomblöta, skitiga kläder som luktar illa och måste torkas på nåt vis. Nej tack. Den ska inte låta sådär, och Jimpa höll med mig. Så, nu har jag köpt en ny.

Grejen är att jag nedlät mig till att köpa den på Elgiganten, eftersom den var billigast där. Jag skällde ut en kille på varuutlämningen efter noter strax före jul. Alltså jag var så förbannad. Vet inte om jag berättade det?

Lovelias skärm gick ju sönder på hennes iPhone, och eftersom Elgiganten var den Apple-auktoriserade verkstad  som fanns så åkte jag dit, lämnade in den. Fick tillbaka den utan att något gjorts, för det var tredjepartsdelar i den? Okej… tja, jag sa att den var köpt på Swappie, som byter ut delar för att sen sälja begagnade lurar. Det borde Elgiganten veta.

Jaha. Jaja, hon hade en ny lur redan, men när hon skulle göra nåt med den gamla spräckta visade det sig att touchen inte funkade längre. Den funkade klockrent när vi lämnade in den. Nu glappade skärmen.

Av olika anledningar blev det kris och katastrof och alla henens bilder försvann från iCloud, men supporten säger att det finns en möjlighet att de är sparade i luren. Den spräckta. Alla som nån gång förlorat sina bilder vet hur ledsen man blir. Finns det en möjlighet vill jag ge henne den.

Alltså tog jag luren tillbaka till Elgiganten, sa som det var. Ja, jag vet att skärmen är spräckt och ja jag vet att verkstan inte vill laga den, men de får lov att skruva ihop den ordentlig så den funkar. Efter mycket om om men så skickade killen i väg den. En kille i min ålder med svinlånga dreads, litar inte på såna;)

Fick tillbaka luren efter några veckor. Utan att de gjort nåt. För de hävdar att det var så första gången och det var anledningen att de inte ville göra nåt… Att de inte ens öppnat den eller vad det nu var. Fuck you.

Det var inte så, och det står inget om en glappande skärm i felanmälningen som skickades med. SKRUVA BARA IHOP DEN! Men nej då. Jag blev förbannad, men höll mig skapligt lugn, när jag talade om för killen att sorry men du får skicka tillbaka den för de ska fixa det de orsakat.

Han hade kunnat hålla med mig, sagt att verkstan var skit och att jag kunde få tillbaka mina 450kr eller vad jag fått betala för frakt, eller nåt annat som plåster på såren. Men nej, han börjar jiddra. Han börjar seriöst jiddra med mig och jag tände på varenda jävla cylinder jag hade. Han står där och säger att jag inte kan bevisa något, att luren lika gärna kunde ha glappat innan. Ja, absolut men skulle jag då envisas? Jag vill inte ha den lagad, jag vill bara ha den i det skick den var, dvs att touchen funkar och skärmen är randig. Jag vill bara att de ska sätta ihop den som den var. Inget annat.

Kan väl säga att när jag vände mig om en sekund för att kolla så var det SJU personer som stod i kö bakom mig. Det är ju så jävla dumt att de har både utlämning av varor och reklamationer på samma ställe.

Normalt backar jag, det är sällan värt att ta en strid sådär. Definitivt inte inför publik. Men han gjorde mig så förbannad att det rykte ur öronen. Han står där och anklagar mig för att dels ljuga, dels vilja ha nån slags benefit av dem, när det enda jag vill är att försöka få tillbaka Lovelias bilder som kanske finns på den lur som deras jävla verkstad fuckat up.

Han hånade mig för att jag köpt en begagnad telefon. ”Hade du köpt den här hos oss hade det ju inte varit tredjepartsdelar”. Nej, men nu är det inte JAG som köpt den utan en liten sextonårig, för pengar hon sparat ihop under en lång tid.

OMG jag blir arg bara jag tänker på det, och jag ska ta det till ARN. Det är totalt oacceptabelt att de gör sådär.

Nåväl. Jag har alltså skällt ut en kille där så jag svär på att han kände vinddraget i håret. Jag kan omöjligen visa mig där. Mest för att jag inte vill erkänna att jag handlar där, trots deras usla servicemind, men också för att jag skulle bli så förbannad igen bara jag satte foten där. Jag har alltså köpt tvättmaskinen online men måste hämta ut den där. Tänker fan inte pröjsa 6-700 för att de ska köra hit den. Noway.

Så, jag har nu bett Jimpa om hjälp:D Han måste ändå komma och hjälpa mig installera den, jag orkar inte lyfta ner tumlaren själv, och sen få ner tvättmaskinen för trappan …. Han och Robban får åka och hämta ut den på måndagkväll:D

Tacksam för dem båda två:)

Så förhoppningvis är det en lika bra och slitstark maskin som förra gången, det är typ samma maskin, bara lite uppdaterad. Inget lull-lull utan bara Basic. Fast med nån ångfunktion…? ”Avsluta varje program med ånga för att slippa stryka dina kläder.” Va? Stryka? Jag tumlar allt. Precis allt. Möjligen inte träningskläder och jeans.  Men man kan väl förhoppningvis koppla bort den funktionen, känns som onödid. Däremot kunde man fräscha upp kläder med ånga och det är ju smart.

Jaja. På måndag får vi se:)

Nu måste jag gör mig ordning för att åka och träna! Vi hörs snart igen 🙂

Kommentarer

 1. Camilla

  Din blogg är den absolut bästa, det vill jag att du ska veta 🙂 Ser fram emot varje inlägg och ditt sätt att skriva är så jättebra.
  Många andra bloggar visar det mest upp kläder det har handlat eller mat det har lagat.
  Visst det är helt ok men inte 10 bilder av samma klänning eller tröja i olika vinklar eller maten de har lagat också i olika vinklar.
  Så jag ser fram emot varje inlägg som du skriver.
  Ha en fortsatt trevlig helg 🙂
  Kram ❤

 2. Lilla Q

  Jag gick till Elgiganten med min dotter för att hitta en lösning för vårt Wi-Fi eftersom det inte räckte till dotterns rum. Givetvis hade jag googlat lite innan men inte tillräckligt intresserad för att lära mig allt. Står i kö för hjälp i 20 minuter innan en killa ca 25-30 dyker upp. Förklara vårt problem och att vi redan provat en extender som inte fungerade.

  Han lyssnar nog inte ens utan börjar med att fråga om vi väntar på en make som han kan diskutera olika lösningar med?!?

  Jag sa nej och berättade om vad vi redan provat. Han går då och plockar fram den värdelösa extendern som jag redan informerat om och säger att den här löser problemet.
  Jag tackade nej och han beskriver då mesh-teknik och hur dyrt det är…
  Jag hade inte lyft kostnadsbiten över huvudtaget. Sen promotar han en meshlösning som fått sämst betyg och som även var dyrare än några med bättre betyg.
  Slutar med att jag talar om vilken jag tänker köpa och går därifrån.
  På vägen ut säger min dotter?
  Varför ville han prata med pappa?? Han kan ju inget om datorer och sånt?

  Jag var så arg… ja, han kan inte veta att jag är ingenjör eller att det ärvdas som är teknikansvarig hemma men hans ansvar är att bemöta varje kund likvärdigt och anpassa sig efter dem inte ha föråldrade fördomar om män, kvinnor, ålder, ekonomisk status etc…

  Har aldrig gått in för efteråt

 3. Sofia

  Men kontaktade du Apple support som jag föreslog?

  För övrigt har jag själv precis avslutat ett ärende med en bilfirma som jag inte ens tror kan stava till ordet kundservice. Det lustiga, eller sorgliga beroende på hur man ser det, är att det blev alldeles uppenbart varför när jag fick prata med platschefen, som inte nog många gånger påpekade att just det. Skaffa lite självinsikt, utbilda din personal att för det första göra sitt jobb, för det andra inte ljuga. Slutade med att jag bärgade bilen därifrån till en annan verkstad, som levererade på alla punkter.

 4. Marianne

  Har också råkat ut för personal som är skitstövlar på Elgiganten, fast i Norrtälje! En kille som uppenbart ljög om jag måste byte abonnemang för att Telenor skulle ta bort kontantkort enligt honom. Jag ringde Telenor och kollade mest för att snubben kändes så uppenbart opålitlig, tur att jag ringde så att jag slapp bli pålurade ett dyrare abonnemang.

 5. Jessie

  Nu vet jag att skriva är din grej och du vet att du är begåvad så min lilla kommentar betyder nog inget, men vill ändå säga att jag älskar ditt sätt att skriva. Det är inlevelse och humor och jag skrattar ofta högt, idag var det följande mening som fick mig att skratta rätt ut ” den andra låter som ett reaplans take-off”.

  Tack för en blogg som jag besöker ett par gånger per dygn för att inte missa något. 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting