Okategoriserade

Nu så, back on track:)

Jag vet att jag varit frånvarande, det var inte meningen:) Förlåt!

Inget har iaf hänt mer än att det varit lite mycket med annat, sen en deadline och nu sportlov som startade redan i fredags med att stora rumsbytartumultet inleddes:D

Plus att jag var sur på Elgiganten då. Vet inte vad som hände men jag mailade med kundservice som är för hela Sverige antar jag, klagade på Uppsalas usla kundbemötande och vips fick jag ett presentkort på 200kr. Sen fick jag också nya tassar, som jag inte vill ha då, men jag får väl returnera dem. Jag är fortfarande sur som fan över hur de bemöter sina kunder och kommer inte glömma det på länge. Oavsett kompensation. Eller – de kan ju ge mig tvättmaskinen då;)

Veckan gick annars i skapligt snabbt tempo, hade lite möten som ställde till det med tiderna, och satt mesta delen av tiden med att skriva. Deadline på manus 75% och sen insåg jag att man ju skulle fabricera några frågor till den också. Jag bryr mig inte om att engagera mig i det, för jag bryr mig inte om svaren. Ni som hängt här vet ju att på den här kursen behöver man inte läsa hela inlämningen utan några sidor, som kan vara utspridda dessutom. Att nån som läst fem sidor av en lång historia ska komma och peta i det som jag skriver, och att jag ska bry mig om det, det är ju löjligt. Alltså tar jag lite frågor ur luften, saker jag inte är fundersam över eller har problem med och sen läser jag vad de skrivit och glömmer bort det. Samma när jag ska ge respons på de andras texter, jag hittar på hej vilt och skiter högaktningsfullt i att ens försöka engagera mig. För det är inte nån som bryr sig.

Jag måste hitta en rolig kurs till hösten, för att få tillbaka den härliga känslan av gemenskap och ömsesidig önskan att vilja ge positiv och kreativ kritik:D

.

På fredagen var det sen trubadur på Dog Bar så jag och Helen gick dit och hängde hela kvällen. Snackade med folk och lyssnade på Lasse som spelade. Snackade med honom också och jag fick också hjälpa honom med att filma en av låtarna som han behövde ha för att visa upp nånstans. Vid ett stänger de så då åkte vi hem, Robban kom och hämtade oss 🙂

Det blev en lugn kväll för dagen efter var jag och syrran bjudna på lunch hos Simons moster. Hon och hans mamma har pratat länge om det, och nu äntligen fick vi till det. Janelle kom också och vi hämtade upp henne på stationen. Vi hade så himla trevligt! Det är enkla och sköna människor, och när jag säger ”enkla” så menar jag det enbart i positiv mening. Att vara enkel för mig är det finaste som finns. Inser att det är många som tänker annorlunda, ex på friskis finns det något som kallas för Enkelgympa, och det är för folk med någon form av diagnos. Men att vara enkel är för mig att vara rak, lätt att umgås med, trevlig och utan massa jävla divalater eller andra olater:) Att inte kräva guld och gröna skogar utan nöja sig med det lilla, så länge man är lycklig.

Otroligt mysig lördag, och vi hade nog varit kvar än om det inte vore för att Janelle skulle vidare på ytterligare en tjejkväll:)

Nu är det min och syrrans tur, så det får vi se till så det blir av snart:)

Söndag sen så började jag bli involverad i det här med att flytta och byta rum. Både Jordan och Jamie försvann på lördagen, den ena till Sälen och den andra till … öh? Åre kanske? Nej fasen, vet inte var han är, jag säger ju Fjällen, om allt:) Men han är i fjällen och åker slalom med en kompis. Jamie är i Sälen och verkar ha det hur kul som helst, dock ingen vidare täckning så han hör absolut inte av sig. Jag får lite rapporter av pappan i familjen iaf 🙂

Corrinda flyttade ju i höstas, och sen dess har hennes rum stått tomt. Det är typ husets finaste rum, med stora fönster, längst in på källarplanet som inte är en källare utan soutteräng. Det har varit rätt najs att ha det kvar som gästrum, men nu hade tjejerna bestämt sig. Novalie flyttar ner dit, Trixie flyttar in i Novalies rum och Jamie får Trixies rum. Han har ju haft sitt rum i gillestugan med Jordan, men nu blir det eget. Vilket också innebär att JAG får ett eget rum igen. Det är första gången sen jag flyttade hemifrån som jag bor ensam:D

Jamie har sovit inne hos mig mesta delen, och ja det är tydligen skumt, enligt folk. Men, han var 1,5 år när hans farsa drog, och lämnade en plats ledig i min säng. Han har sovit där sen han var en liten pjuklarv. Han har inga problem att sova i sitt rum, men grejen är att det är ju liksom HANS säng. För min del är det enklast, jag hör om han kliver upp utan att behöva kliva upp själv;)

Men nu får han ett helt eget rum med en dörr att stänga om sig, det blir säkert bra. Han har väldigt få grejor, precis som både Jordan och Robban. Mina killar har haft antingen datorer/tv-spel eller ute-aktiviteter, i övrigt noll intresse. Jag har såklart sett till att de haft både dockor, järnvägar, bilar, pennor, klossar, böcker osv men det har bara tagit plats. Jamie älskar att vara. ute och röra på sig, han vill helst spela fotboll hela tiden. Eller cykla. Eller klättra i träd. Det är en riktig liten ute-unge. Det jag plockat in i rummet nu är säng, och skrivbord med ett PlayStation på. Sen har han kanske lite saker nere i sitt gamla rum, men garanterat inga mängder. Just nu ser det typ rätt o-mysigt ut;)

Det här är husets minsta rum. Det ligger vägg i vägg med mitt, och det finns en dörr mellan, av nån knepig anledning. Den är stängd och låst sen evigheter men vi har inte satt för den. Robban hade det här rummet före Trixie och när han flyttade ut kom Jimpa och fixade fint på väggar och tak. Innan var det halva väggen rosa och halva lila med en Nalle Puh-bård i mitten. Jättefint! För 17 år sen:D Nu var det bara risigt, men Jimpa fixade så fint. Jag blir lite imponerad av golvet, det ser man sällan. Trixie hade en matta, men den tog hon med sig, och jag vet inte om jag ska skaffa en. Anledningen till det är Stumpan. Hon är ju lite … efter, jag menar om navelsträngen är så hårt virad om benet att benet går av, då har det nog inte kommit tillräckligt med syre till huvudet… och man blir lite korkad. Det är enda anledningen att jag står ut med hennes dumheter att kissa på saker som ligger på golvet. Jamie är värdelös på att hänga upp saker och jag vet att han skulle slänga dem på mattan, som hon sen skulle kissa på. Så, det är enklast att inte ha nån matta, eller möjligen en mindre som jag kan slänga i maskinen. Jag ska kolla vad han vill ha:)

Jag har lite tavlor som han ska få titta på, och sen eventuellt nån hylla. Den vägg ni inte ser är ljust grå, så det är inte bara vitt. Sängen är pappas, när han och mamma flyttade så köpte de nya, och då ville han ha en som man kunde höja/sänka huvudänden på, han läste ofta i sängen. Mamma gillar den inte så då fick Jamie den. Kanske att vi gör nån form av huvudgavel till den, men den får i så fall stå lutad mot väggen bara.

Sängen stod nere, och först skulle den upp. Jordan skulle få Novalies 120 säng för hon tar Corrindas 140. Men så tyckte killarna att Jordan kunde ta Jamies ↑ för då var det bara att byta plats i samma rum. Ja, sant, men när vi ställde in Novalie säng här så blev det alldeles för stort. Rummet är så litet att varje centimeter räknas, och den hade också en sängram som byggde ut ännu mer. Killarna vet inte om än att vi, Eller jag då:) bestämde om. Men i vissa saker är jag den som har sista ordet:D

Sängen har ju motor och väger minst ett ton och jag, Trixie och Novalie skulle försöka få upp den för trappan som är smal och svängd. Det gick sådär kan man säga:) Lovelia kom och fick lov att knuffa på hon med, och till sist gick den upp. Dock med ett och annat intryckt märke i väggen i trappen;)

Trixies säng väger på allvar 100kilo. Den kommer från Biggest Loser-slottet, en oanvänd säng som blev över nånstans, fråga mig inte hur det kom sig, men den fick hon;) Den går att ställa in så även väldigt överviktiga personer ligger bra i den, och det innebär att den är rejält byggd, med en motor även där. Tacksamt nog gick den att ställa på högkant och bara dra in  rummet intill:)

Nu har väl båda tjejerna kommit skapligt i ordning i sina rum och Jamie är skapligt klart, men det står kvar saker och dräller i köket. Ni vet, de där sakerna som åkt runt utan att nån egentligen vill ha dem, men de är för bra/fina för att kastas. Och saker som är kvar från tidigare rumsägare, en del körkortsböcker, studentskyltar, doftljus, smink och lösögonfransar osv.

Det är nu mitt göra att ta reda på.

Jag har också försökt få ordning i mitt eget rum, vi tog ju bort skrivbordet med PS på, och jag tänkte vrida sängen som den stod från allra första början, men då blev Doris så ledsen. Hon hoppar upp i den och kommer på så vis hela vägen upp i fönstret. Vrider jag sängen ser hon inte ut. Och eftersom jag är en jäkla mes så vred jag tillbaka den:D

Min fåtölj som jag älskar men som inte passar nånstans, har nu fått flytta ut, och mitt egna skrivbord flyttat in. Jag måste, och ska, eller Jimpa:D ska renovera det rummet också. Det är jättesöta tapeter, men de är så förstörda. Barnen har kladdat med välling eller kanske till och med kräkts på väggarna, de är avtorkade en miljon gånger, och sen när de fick en dator in där så har de suttit med skitiga fötter mot väggen, så på sina ställen är tapeten svart. Jag har faktiskt skrapat bort den bitvis, och den ser absolut förfärlig ut. Det ska ske i vår när det är enklare att ställa ut sakerna i uterummet, för jag får inte plats med dem inne. Sen får jag väl ta nya tag med att försöka möblera optimalt där inne. Rummet är för litet för att ha egentligen något mer än en dubbelsäng. Jag behöver ju inte det, för allt i världen, men tänker inte köpa en ny bara för att. Ny säng blir det nästa gång som den är slut.

Ja, det var det. Så har vi haft det:)

Nu ska jag hämta mera kaffe och sen får vi se om jag kanske har lite mer att skriva:)

Vi hörs snart iaf:)

Kommentarer

  1. Lm

    är dina katter kastrerade/steriliserade?
    vi hade en hona som kissade på mattor, handukar, ja i princip allt som låg på golvet.
    Hon pissade t o m på mattan i det rum som kattlådan stod i.
    Vi lät sterilisera henne, inte av den anledningen utan av att det fanns en grannkatt som gjorde flera på smällen och vi ville inte ha fler kattungar.
    Det fick räcka med två gånger.
    Hursomhelst så ett litet tag efter ingreppet så slutade hon kissa på saker på golvet.
    Hon gick på lådan eller gjorde sina behov ute.
    Kan ju inte vara säker på OM det berodde på ingreppet eller om hon på nåt sätt ställt ”om sig i huvudet”.

  2. Camilla

    Vår dotter är 13 år, sover då och då i sitt rum, men oftast hos oss och jag är så glad för det. Men, många har synpunkter på detta, synpunkter som jag försöker ignorera och istället göra det som känns bäst för oss i vår lilla familj!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Exakt så:) Jag älskar att ha honom
      Hos mig och så länge han vill sova där är det helt i sin ordning med mig ❤️

  3. Cecilia

    Min 12 åring har eget sovrum och egen säng men det bästa han vet är när han får sova hos någon av syrrorna, oftast blir det hos den äldsta som är 22. Inte ett dugg konstigt tycker jag. Ibland har jag dessutom hört henne säga ”det var länge sedan du sov hos mig nu” till sin lillebror. Mysigt så länge det varar tycker jag

  4. G C Hemdal

    Pust att du är tillbaka!!!!! Visste inte var man kan hitta dig ju 💭 🤔. Behöver typ en fyrarummare att ordna allt i från början till slut men känns som covid fast vaccinationerna tar så det inte ryter ut. 😮 😱 Ha det jättebra, smart allt 🌀 flera arv med möbler etc.

  5. Birgitta S

    Rummet ser toppen fint ut och skönt för dig att få ett eget rum. Härligt med barn som uppskattar utomhuslek.
    Trevlig kväll!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting