Okategoriserade

Kanske är det sista krafterna som går åt nu…?

Jag är trött nåt så överjordiskt just nu. På ett sätt som jag inte varit tidigare den här vintern. Jag känner dessvärre igen det väldigt väl från tidigare år. Jag är inte skapt för vinter, mörker och kyla. Det är nog bara så. Eller så är jag en björn, som borde ligga och sova, på allvar nu.

Den här vintern har vi haft massor av snö som lyst upp, det har varit kallt, vilket väl hänger ihop med att vädret är klart , vilket i sin tur ger LJUS, och det har varit en fin vinter helt enkelt.

Normalt i Uppsala är det slask och blask, grått, svart eller kolsvart väder. Skillnaden mot en sån vinter vi har fått ha nu är enorm. Jag har inte känt av den här extrema tröttheten som jag annars lider av. Det tror jag beror på att vi faktiskt haft något som liknar dygnsrytm. Det har varit ganska ljust på morgnarna, och då menar jag inte ljust som på sommaren, men ljust för att gatlampor lyser på den vita snön, och att solen ju faktiskt visat sig i och med att det varit klart. Molntäcket som normalt brukar hänga nere vid ögonbrynen har inte varit där hela tiden. Det har varit mer ljusa timmar på dygnet. Vissa dagar har varit gråtrista och då har jag gäspat käkarna ur led. Men sen kommer en ny fin, ljus, kall dag med sol, och vips är man piggare. Inte Pigg, men PiggaRE:)

Det tackar jag för! Ödmjukast.

Idag är det rätt grått däremot, men skapligt varmt och det börjar anas en vår. Jag har lite knoppar i rabatten och på buskarna, och känslan är att det går åt rätt håll. Den här årstiden är ändå okey, fast jag är trött, men man vet ju att alla bakslag är just det, bakslag. Det går över snabbt.Det kan snöa i maj, men det kommer inte bli vinter.

Förvånat kunde jag konstatera att de sopat gatorna! Inte alla men många av de stora är rensopade. Jag fattar inte riktigt det där, för de sopade gatorna strax innan snön kom i höstas? Då vet man ju att det kommer att komma snö och halka, så varför lägger man pengar på det? Då?Finns det nån anledning? Nu skulle man ju kunna tänka sig att det vore smartare att låta gruset ligga kvar i alla fall några veckor, så man slipper grusa igen?

Förvisso skönt med tanke på stenskott, men annars fattar jag inte. Kanske bara är idiotpolitikerna i Uppsala som är just det – idioter?

För det är de. Jag är ledsen över att säga det, men politikerna i den här stan förstör mer än de tillför gott.

Berättade jag förresten att de, med kommunfullmäktiges ordförande, Erik Pelling i spetsen bestämde sig för att de behövde en tv-studio?

Jo för de behöver minsann nå ut till folk, och den studio de använt hittills var det väl nåt fel på, troligen inte men de ville ha en ny. Det är nämligen signifikant för våra politiker, de vill ha NYTT! Inte återvända eller så utan nytt ska det vara. De har nu skaffat sig en ny studio för 23,5 miljoner kronor. I samma veva sa de nej till att ge 2 miljoner till en kvinnojour för utsatta kvinnor. Hur fan motiverar man det?

En studio? Kom igen, de har lokaltidningen och lokalradion till att nå samma målgrupp som man når med vanlig tv. Den målgrupp de behöver nå, är de yngre. Alltså de mellan 15-40-ish. Tittar yngre människor på Tv idag? Nej, de streamar, och får sin huvudsakliga information från internet. Tic tok, Instagram och YouTube. För att göra inslag där behövs ingen tv-studio för 23,5 miljoner, utan en mobiltelefon med bra kamera, och en mikrofon, kanske en studiolampa. Utrustning som kostar några hundralappar, om man kan tänka sig att använda sin egen smartphone. De har garanterat tjänstelurar av senaste snitt.

Kolla på våra största stjärnor inom sociala medier och vad de har för utrustning. Terese Lindgren använde länge en enkel videokamera med wifi. Jocke och Jonna har ett kamerateam, nu, men byggde upp sin enorma förmögenhet med enkel utrustning, och de filmar det mesta med en kamerakille. Men Erik Pelling måste ha en ny tv-studio för 23,5 miljoner kronor. Och säger nej till massor av annat som behövs så väl. Alla potthål som man typ hamnar på Nya Zeeland om man råkar köra ner i, vården som går på knäna, skolan som är som ett skämt, osv.

Kvinnor som utsätts för våld.

Det är för mig totalt obegripligt att man kan göra så. Men så är han en oempatiskt skitstövel också. Av värsta sorten.

JAG kan filma och klippa ihop det som Pelling behöver ha. Det finns skolor med studios, Trixie går estetisk och de har en superfin studio, den skulle kommunen kunna hyra in sig i. Det är inte som att de ska sända tv 24/7 utan det handlar om ….eh ja säg det? De har dessutom en redan, men den dög inte. SVT finns i stan, det finns mängder av folk som kan skapa material till Pelling för en bråkdel av 23,5 miljoner.

Att säga att jag föraktar Erik Pelling är en extremt underdrift. I mina ögon är han det lägsta av det lägsta, inte värt att kasta vatten på om han skulle brinna. En maktgalen härskare utan förmågan att se det bästa för den stad han, märkligt nog, är satt att representera. Folk som röstar på honom kan omöjligen fatta vad de gör.

Jag älskar mitt Uppsala men politikerna förstör det.

Ja, så var det med det.

Back on track:)

Jag är tröttare nu än jag varit på hela vintern och det kanske beror på att jag hållit fanan så högt hela tiden? Men nu är sommarens krafter slut, den D-vitamin som lagrats är borta, tallkottkörteln behöver ljus. 🙂

Jag har också ont, vilket såklart bidrar till tröttheten. Jag har ont i nacken, med medföljande huvudvärk. Just nu har den suttit i en vecka ungefär:/ dovt och molande, men släpper om jag lägger mig ner och vilar. Somnar med andra ord;)

Jag har ont i benet/nerven och jag har också ont i fingrarna efter virkandet:) OCH jag har dessutom ont i den fot jag opererade och sen stukade. Det är högst oklart vad det är som gör ont, men jag tänker att jag ger det lite mer tid. Ni sa att det kan ta ett år eller så innan en stukad fot blir bra, och jag gjorde illa den i maj. Jag vill inte söka för det för allra mest troligt går det ändå inte att göra något åt den, vad det än beror på. Den är ju så lappad och lagad redan. Mellan varven är det bra, men sen är det som att den hakar upp sig, och då gör det så förbannat ont att gå. Jag kan inte gå, om jag ska vara ärlig. Det hänger oftast i bara några steg, eller en stund. Lindar jag den blir det bättre. Mycket märkligt.Det känns ibland som det drar i senorna på sidan av vristen, och ibland som att det sitter en kniv mellan foten och benet:D

När jag söker läkare för min fot, så skakar läkaren nio av tio gånger på huvudet och säger att de aldrig sett nåt liknande och inte vet vad man kan göra. De vill inte peta i det, helt enkelt för det är för omfattande för att klara av på en kvarts besök. Därför ställer jag mina egna diagnoser som ändå alltid är korrekta 😀

Så länge det går att träna, inte är svullet, rött, varmt eller beter sig annorlunda, så är det inget farligt. Bara att anpassa sig.

Jag vet, det finns de som springer till läkare med allt, men dit hör inte jag, uppenbarligen 😀

I morgon ska jag och Jamie på äventyr tillsammans med Jack och Simon, det blir mysigt, så det ser jag fram emot.

Sen är det slut på februari, efter skottdagen i morgon. Då kommer mars, vårmånaden. Välkommen tillbaka våren:D

Nu ska jag prata med Jamie som kom från skolan, så vi hörs snart igen!

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Hej! Ja politiker är fena på att göra av med skatte pengar. De skulle ut o arbeta har en son som pluggar o jobbar inom hemtjänsten. Han trivs med jobbet men arg ledsen över hur det sparas o de äldre har det. Har de inga anhöriga eller anhöriga som bor nära o bryr sig är de utelämnade. Förstår att värken är vidrig. Har själv fot o ben problem höger ben efter en OP 2011. Må så gott snart helg!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det verkar faktiskt som de gav upp det, fast det var mer eller mindre bestämt. Men det var ju inte av egen vilja direkt 😳

      1. Karin

        Faktakoll kanske är bra. Beloppet var rejält fel och du skrev t o m att de skaffat en studio. När du spyr galla borde du iaf ha korrekta fakta och inte bara hitta på. En smiley gör ju inte direkt saken bättre.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          När jag spyr galla så gör jag det. Det här är en blogg och inte ett nyhetsorgan. Vill man ha fakta får man leta nån annanstans.
          Sluta kräva att jag ska ha exakt alla fakta innan jag yttrar mig.
          Beloppet var det som de skrev ut på P4uppland, vad menar du att det är istället? Du som har tvärkoll?
          Och det var klart med studion. Men sen fick de tydligen kalla fötter när folk ifrågasatte. De hade ju inte direkt själva insett det idiotiska i det utan det var pga massiv kritik.
          Oavsett om de ändrade sig så var planerarna att göra det. Utan att blinka. Och det är DET jag reagerar på. Sen är det egentligen skitsamma om det är 23,5 miljoner eller 10, eller vad du nu har för belopp. Det är sjukt att neka ett bidrag till utsatta kvinnor för att själva vilja ha en tv-studio. En till.

        2. Profilbild
          familjenannorlunda

          Och eftersom jag inte kunde släppa det så checkade jag SVT. Studion skulle kosta 8,7 miljoner att bygga, men man förband sig också att betala 1,5 milj/år i hyra i tio år. Det blir 23,7 miljoner totalt. Vilket med andra ord gör att jag hade skapligt korrekta siffror, något i underkant till och med då jag skrev 23,5🤣
          Så jag svingar faktiskt tillbaka det där med ”faktakoll” till dig 😂
          Men återigen – jag är inget nyhetsorgan, och vill man ha stenhårda fakta är jag inte rätt ställe att söka på. Ofta HAR jag källgranskat och faktakollat, men då brukar jag vara tydlig med det.

          1. Erik Pelling

            Hej Carola! Jag hoppas att du inte menar allvar när du skriver att en medmänniska inte är värd att ”kasta vatten på om han skulle brinna”. Det är väldigt hårda och extremt otäcka ord. Låt mig klargöra några saker om den digitala studion. Kostnaden för den planerade studion var 1,5 miljoner kronor per år med ett hyreskontrakt på 10 år. Det blir 15 miljoner på 10 år. Ena delen av det är hyreskostnaden för den idag tomma lokalen i Stadshuset och den andra delen av det är avbetalningen på den tänkta ombyggnaden av lokalen (skulle kosta 8,7 miljoner). Att slå ihop detta till 23,7 miljoner är fel. Nu har vi rivit upp detta beslut.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Haha jodu jag menar det, i en bildlig mening. Om jag råkade hitta dig och du brann så skulle jag såklart hjälpa dig. För jag är en medmänniska som bryr mig om människorna runt mig. Till skillnad från dig. Du kör över oss här ute med en bulldozer och du gör det leende. Vi vill inte ha ett nytt Sundsvall, en bro som är snudd på en kilometer, ett förstört grundvatten och vi vill inte leva i en byggarbetsplats i resten av våra liv. För att du ska ha en spårväg. Du motiverar den med fyrspåret. Du motiverar jättebygget här för att du vill kunna motivera spårvägen. Du VET att det finns andra alternativ, precis som med din filmstudio. Där hittade du förnuftet nånstans så försök behålla det och lägg ner spårvägs planerna.
            Och nu är du ju bara dum. Kostnaderna för studion skulle bli 23,7 miljoner. Om det sen är utslaget på tio år är väl helt oväsentligt? Är det så du räknar spårvägen också? Som du säger 6 miljarder för men som väl är uppe i en 15 miljarder eller så redan nu? Men utslaget på så många år att det inte gills? Du kanske kan försöka ta fram huvudet från där solen aldrig skiner och göra något som är viktigt på riktigt för Uppsala. Sjukvård, gator, barnomsorg, personalen måste cykla på odubbade däck i hemtjänsten, osv osv osv.
            Jag kommer gärna och hjälper dig;)

          3. Marianne

            Sossarna har glömt sitt ursprung och folk har blivit för bekväma. Dags att gå ut på gator och torg för att protestera mot storhetsvansinnet. Du får samla ihop till ett demonstrationståg Carola! Kanske finns det redan en motståndsgrupp gällande det här, då kan du ju söka dig dit. Något måste ju göras! Kommer gärna från Norrtälje och går glatt i ert tåg.

          4. Profilbild
            familjenannorlunda

            Jadå det finns en förening här som med själ och hjärta jobbar för vårt bästa. Där är jag med, och går på de larviga medborgardialoger där de låtsas att vi får komma till tals. Vi har att stort engagemang här ute där jag bor främst, eftersom de här vansinnigheterna drabbar oss extremt mkt. Politikerna skiter i oss. Idag bor det mindre än 5000 här och de vill bygga 21500 nya bostäder… på en pytteliten yta. Och skövla ner massor av superfin skog som vi behöver så väl, förstöra en rullstensås med grundvatten och totalt förändra landskapet…
            Det är så dumma planer som kostar så mkt pengar som skulle behövas så mkt bättre på andra håll 🤦‍♀️

  2. Vivi

    Ja. Kulturhuvudstad känns också lite härligt världsfrånvänt, apropå Uppsalapolitik. Pengar är kul att göra av med, särskilt när det är andras pengar. De borde tvingas tjänstgöra en månad vardera på ett äldreboende och sen återkomma om det fortfarande känns aktuellt med kulturhuvudstadsgrejen.

  3. Ekot

    Det är svårt att planera med grus, oklart om det blir mer snö eller inte, de som cyklar behöver har bort grus när snö smält, man slirar lätt och det blir punkteringar, Butiker och liknande vill inte ha in så mycket grus i lokalerna. Kommer det mer snö ligger det gamla gruset ofta bara på vissa ställen om det varit barmark ett tag…. Fattar det inte är lönt söka läkare då de ändå inte vet vad de ska göra med foten, är sjukgymnast bättre, som kan ge lite rörelser just för foten? du tränar ju massor i övrigt, men kanske lite välgörande just för foten som kan göras framför teve eller så? Kan massage hjälpa? Receptfri antiinflamatorisk medicin, typ Naproxen? Du vill ju både gå och åka slalom!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Socialdemokrat 🤦‍♀️fast han borde vara ledare i Pellingpartiet i Pellinggrad, för det är på den nivån han tänker. Fick precis ett mansplainande nedlåtande svar från honom i en Facebookgrupp. Jag bad honom förvisso att skärpa sig😂och sluta leka med våra pengar som om de vore låtsaspengar. Men han har huvudet inkört så långt där solen inte skiner att han aldrig kommer kunna se till Uppsalas bästa. Han vill ha ett monument (till) över sig själv .

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag skulle bara gå runt och vara förbannad hela tiden… Men jag har tänkt tanken, för det skulle behövas nån mer verklighetsförankring:)

      1. Marianne

        ”Fast han borde vara ledare i Pellingpartiet i Pellinggrad”, den var rolig skrattade gott. Nu är inte jag Uppsalabo men var det inte något tjafs om den där anskrämligt fula långa soffan för ett antal år sedan, som jag tror kostade en del. Många verkar ha förlorat sans och vett när det gäller pengar, åtminstone vad det gäller andras. Det var annat på Tage Erlanders tid när hans fru Aina efter hans död lämnade tillbaka pennorna som det stod staten på.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting