Okategoriserade

Födelsedag idag:)

Idag fyller min bästa syrra år:)

Det blev femte mars alldeles för snabbt! Jag hinner i vanlig ordning inte med, och det samma gäller nog henne. Hennes fokus har legat på Indien, som hon kommit hem från nu,(tjänsteresa) och vips blev det födelsedag.

Jag föreslog att vi ska fira med kalas i helgen och hon tyckte söndag var en bra dag, så det blir det.

I går var vi tillbaka till Simon och Janelles lägenhet för att troligen måla ett varv till. Det visade sig bli två. Färgen de hade var gammal och hade blivit lite tjock och hade några färgflagor i sig. Vi hoppades att det skulle funka, men det gjorde det inte alls. När syrran och jag kom igår såg det rätt randigt ut, fast det torkat.

Dessutom var det några ställen på väggen där det inte ville täcka. Vet inte var det var, men måste ha varit något lite fett. Det här går inte. Vi hade det på känn och stannade på vägen för att köpa ny färg:)

Den gamla färgen kladdade jäkligt mycket, och det var tur att Janelle hade tagit med golvpapp:)

Nu maskade vi lite mer och sen målade vi på två lager till, med torktid som vi använde till att åka och käka, kolla möbler och köpa mer färg, för givetvis fattades det typ en halvliter:)

Man hade kunnat önska en bättre arbetslampa, men vi hade iaf en skaplig, men det var lite bökigt ändå. Det blev svinbra!

Bilden är suddig, ja:)

 

Den nya färgen varken kladdade eller rann, och täckte fint, så det gick ju på nolltid. Vi hade såklart kunnat ringa in experthjälpen Jimpa, men trodde inte att det skulle målas så mycket som det blev. ”Kan själv”:)

Vi tog bort all täckpapp, dammsög och bar ut allt som skulle bort igen till bilen. Skrubbade såklart bort lite färg där vi slabbat och nu är det så fint. Åkte sen ut på vischan för att lämna nycklarna till stylisten som väl tar tag i det idag. Det roligaste liksom:)

Vi tycker det är roligt med sånt här, allra helst när det är ett helt tomt rum som ska fixas så slipper man ju allt jäkla rå-trist förarbete, med att plocka undan. Det är ju iofs trist att maskeringstejpa också men det går ju an.

Jag ska göra om, eller vänta … jag börjar om: Jimpa ska göra om mitt sovrum 😀 Jag funderar på om jag ska ha bara målat eller om jag ska slänga upp de tapeter jag köpte för en miljon år sen till vardagsrummet. Och om – ska jag i så fall ha hela rummet eller bara en fondvägg? Jag har garderober längs en hel vägg och vänster på en, dörr på en så det är tråkiga mäta, mäta, mäta, skära, skära och göra fel på dem. Samtidigt är det kul att pyssla:) Tapeten är typ vit med lite glitter i, minns inte ens, så det blir mestadels vitt ändå. Vardagsrummet hemma behöver också nya väggar, men det står så mycket tunga möbler där att jag kanske inte ids i år heller;)

Nåväl. Nu är det klart hos Janelle och Simon och det ska bli intressant att se vilka intetsägande vita, beiga och grå möbler/textilier som de stylar med:)

Vi fick med oss en byrå, som jag nu ska hjälpa till att bära ner till Jordan som ska ha den. Så – jag återkommer:)

Kommentarer

  1. Marianne

    Visst är färgskalorna tråkiga idag och det verkar fortsätta annars brukar trender byta av varandra ganska kontinuerligt men den beigea, gråa och vita stilen verkar hålla i sig. Erbarmligt trist och opersonligt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting