Okategoriserade

En man med gitarr, kalas och speedy Gonzales;)

Först – visst fasen gick förra veckan i warpspeed? Jösses i min lilla låda, jag hann knappt andas så var veckan över. Hann inte ett skit heller;) Vad jag gjort? Absolut ingen aning. Det är mycket med småsaker, men inget som direkt syns nånstans.

Tränat har jag, och haft en grönjävlig träningsvärk:) Jag kom ju iväg på Alex pass i torsdags, syrran fick plats så vi puttrade iväg och sen var det TUFFT. Älskar det! Det är så jäkla najs att få träna så svetten lackar samtidigt som det är kul. Jag hatar att springa eller stå och dra i crosstrainern eller skidmaskinen, men att få flås genom att varva övningar är svinkul:)

Sen var det David på fredag med ett lika roligt och tufft pass och sen var jag slut. Så trött att jag orkade typ åka och handla och sen var det inte mer med den dagen. Fotbollskillarna messade och undrade om vi ville hänga på pub med dem men syrran hade inte tid och jag orkade inte:D DÅ är det illa.

Hela lördagen städade jag. Det såg ut som ett jäkla katastrofområde hemma. När man kommer in till oss så har vi först en pytteliten hall, sen kliver man upp två trappsteg och kommer till en yta jag inte vet vad jag ska kalla, det är typ hall, eller kök för det hör ihop. Här har vi vårt skräphörn nummer ett:

All skit hamnar här. Antingen på byrån, eller framför. Det är en hörna och perfekt för att ställa saker. Nu var det extra stökigt med Janelles dammsugare och byrålådor som skulle ner en våning men som ännu inte kommit dit. Andra hållet är ju inte bättre det;)

Haha Doris vill vara med på bild:) Återvinning, denna förbannade jävla återvinning som aldrig har ett bra utrymme. Jag har inget inne i köket där jag får rum med den mängd mjölk och yoghurtförpackningar som vi gör av med. Det kan handla om tio på en dag liksom. Den stora svarta lådan är en fet högtalare som är Robbans men som vi alla använder, excellent ljud med lite skrymmande. (Skrymmande var ett ord Janelle och Simin ALDRIG hört…?) Den brukar inte ha varken potatis eller mjöl ovanpå sig, men nu var det ju kaos deluxe.

Det var stökigt ovanpå micron, som också är ett ställe för att samla saker.

Det var total anarki på diskbänken.

Saker som stod på tork, och återvinning och disk i en saling röra.

Köksön var inte heller i nån ordning, med en låda full av verktyg mitt i och diverse plädar, och jox från rumsomflyttningen.

Hur många känner igen pläden med tiger på förresten? Tror jag fick en med ett lejon på nångång på 80, kanske 90-talet:) De hänger med:D

Det låg så mycket småsaker och drällde överallt.

Och här är det andra hörnet vi samlar skräp.

Det är en trasig dator, ett trasigt tangenbord till min iPad och lite skräp, plus mina flaskor från Västerbottens såpa:) De får inte plats i städskåpet för jag måste röja det. Jag vet. Men jag delar hus med ett helt gäng slarvpellar.

Städade och röjde och nu ser det inte ut som ovan:) Men jag orkar inte fota, ni får tro mig på mitt ord. Alla sopor är ute för vidare transport till sopstationen, och kläder och textil ligger antingen i sina lådor eller tvättkorgen. Köket är spotless, eller var i alla fall:) Man såg till och med hela bordet, det ni! Jag lyssnar alltid på bok när jag städar, det är så mycket roligare då.

Att det blev så här stökigt beror mycket på att ungarna bytt rum och det har blivit saker över, som stått lite överallt och drällt.

När jag var klar hade jag hunnit tvätta en massa och badrummet var skurat, allt som behövde handtvättas hängde på tork. Mina sportBH:ar exempelvis. De har ju vaddering som alltid åker runt och viker sig så det är ett elände att få ordning på, att tvätta i maskin brukar göra mig så irriterad. De och lite annat, stickade jultröjor som förvisso fick åka tvättmaskin men sen plantorkas.

Jag gjorde granola lite parallelt och sen avbryt jag mitt i för att äta gröt:) Panikhungrig.

Sen var det ju mello. Jag gillar inte det, men jag älskar Jay Smith som tävlade så då måste jag ju se. Nu blev det ju inte riktigt som jag ville, varken han eller Smash into pieces vann, utan våra norska vänner Marcus och Martinus. Jag tänker att eftersom vi tydligen delar på norska saker nu så kan vi väl dela öven på deras olja? Bra deal ändå ju.

Jay Smith, en man med en röst som får det att krulla sig av välbehag ända ner i tårna. Han och hans gitarr ♥ Han var ju med i Idol för många år sen, som jag inte heller tittade på. Jag satt med barnen och skrev medan de kollade, helt ointresserad. Tills han klev in och sjöng White wedding. Då var det ju tvärkört och jag såg varenda avsnitt. Janelle och Patricia tror jag det var som fick åka för att kolla på genrepet, med syrrans kompis, och jag var en aning avis. När Jay sjunger Madonnas Like a prayer, då ryser jag:D

Den rösten är grym.

Jag gillar ju mitt singelliv, men om en man kliver in med en gitarr och sjunger, då kan jag på allvar överväga det:) Det är fan nåt speciellt med det.

Om ni inte lyssnat på Jays låt än så gör det, det är ju country, så jag lägger mig väl platt och konstaterar att jag gillar både havregrynsgröt och country nu för tiden;) men jag vill ändå lägga till rock före, rockcountry:)

Robban kom hem efter jobbet, han kör glassbil och det är sent på lördagar, och såg slutet av mello innan vi slog på serien vi kollar på nu, som är Stranger Things. Den är bra ju:) Vi har sett två säsonger nu och började på de tredje igår.

På söndag hade vi kalas för syrran som fyllt år:) Hon önskar sig aldrig nåt men jag ville köpa några plantor till henne, och åkte iväg för att hitta det. Mitt andra val, men som jag tänkte skulle bli för dyrt, var ett litet träd, oliv eller citron. Visade sig att Eko hade olivträd för under 200 kronor så ett sånt blev det. Jag har inte nån bra plats att vinterförvara ett sånt på, men tycker de är så fina och vill absolut ha ett själv:)

Vi samlades vid två, alla kom i princip samtidigt. Jimpa, mamma, syrran och Patricia. Lite senare dök Janelle, Simon och Jack upp, de hade varit och hälsat på den alldeles nyfödda kusinen♥

Det blev en fikabuffé som vanligt, det är så roligt när alla tar med sig lite av varje:) Bullar, kakor, chokladbollar, syrran hade bakat en svingod kaka med kokos och choklad, Jimpa en lika god kardemumma-sockerkaka, det hela toppades med prinsesstårta 🙂

Jag älskar ju fika, och tänker att det är lika bra att proppa i sig ordentligt så man kanske blir less:) Det händer ju aldrig;)

Så gott!

Sen när man fikat i flera timmar och är proppus mättus deluxe, då kommer kidsen: Mamma! Vad blirè för mat?

Men snälla? Ta en bit tårta till om du är hungrig liksom. JAG orkar inte laga mat:D Det slutade med rester för dem som ville medan jag tog en bit tårta till;)

 

Janelle och Simons lägenhet  finns ute nu, kolla och dela gärna. Det är en tvåa, i ett väldigt lugnt område med närhet till allt. Bra grannar, skola om knuten, bokstavligen, och närhet till finfina lekparker och natur. Vill man är man ute på E4:an på tre minuter:)

Den har ett arbetskök, som är jäkligt bra, med matplats som är skapligt rymlig. Sovrummet är ljust och fint och det finns en garderobsvägg längs hela fotänden.

Det är extremt välmålat i vardagsrummet;) och fast de där stylingmänniskorna ville att de skulle ta bort elementskydden och den breda marmorbrädan ovanpå, så tycker jag att det är fasen så mycket snyggare än element med en fjuttig bräda över? Här kan man ställa riktigt stora blommor om man vill, och att slippa se, och damma(!) ett fult element är ju guld värt.

Balkongen rymmer en liten soffa, det hade Janelle och Simon, men det här funkar ju också.

Lägenheter ligger så man har en yttervägg i ena änden och på andra ett förråd, så inga grannar vägg i vägg alls. De enda är de som bor under, och de är just nu iaf, lugna och trevliga:D Vill man se förrådet får man dock ha bra med fantasi för där är det knökfullt;)

En jäkligt fin lägenhet är det, med drygt 3,5 tusen i hyra, stabil förening vad jag vet och hyran har nog legat mer eller mindre oförändrad sen de köpte den för …. öh… ja men i alla fall sex, sju år sen. Perfekt om man är singel, funkar om man är två men för liten om man ska vara flera:) Suverän om man ska pendla till Stockholm eller Gävle med bil.

SÅ, jag borde bli mäklare:)

Nu ska jag ta och beta av lite mail som ramlat in medan jag suttit här och skrivit, och sen ska jag fortsätta med att skriva skönlitterärt. Just nu är mina karaktärer nere i en hemlig pokerklubb som finns under Uppsala Stadshus, där jag låter våra kommunpolitiker agera ”förebilder”;) Det dras en och annan lina där just nu;) vilket skulle förklara det extremt idiotiska i de flesta beslut som tas IRL. Jag hittar på, jag har absolut ingen aning om vad som sker i stadshuset, lika bra att säga det:D

Nåväl, det skulle kunna vara så. Jag säger inte ATT det är så, men det SKULLE KUNNA vara så:D

Ha det gott, hörs snart!

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det handlar nog inte om antalet barn 😂 jag är rätt säker på att det varit stökigt även om jag var solo. Jag är inte en pedantiskt person helt enkelt🤷🏼‍♀️
      Jag har vänner med fler barn än mig som har betydligt mer ordning och reda, och de med ett barn som har det värre 😂

  1. Ida

    Håller definitivt med dina barn i det här fallet. Jag kan inte proppa i mig massa fika på eftermiddagen utan att äta något senare på kvällen. Då mår jag illa och en tårtbit till är det sista jag är sugen på… även om jag också älskar fika. Jag ställer mig inte och lagar middag men äter typ soppa eller pyttipanna från frysen. Annars är havregrynsgröt med bär perfekt😉 Barnen nöjer sig oftast med yoghurt medan min sambo är som du.

  2. Birgitta S

    Jay Smith kan bara hålla med! Skitgrym ! Ja röra o saker som skall bort åt olika håll. Samma här känns som det bara är jag som sliter med skiten. Nu är vi bara 3 som bor här andra sonen på Universitet Östersund. Kan tycka att min pensionär make kunde hjälpa mer men han har fullt upp med resor utställningar mm. Till hösten går jag i pension så då får jag väl ta tag i skiten.
    Stylingen på lägenheten ! Top noch!
    Imorgon börjar min arbetsvecka . Ha en bra vecka !

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting