Okategoriserade

Hur gick det då?

Jag vet inte hur det är med er, men JAG har grymma problem att sova om det är så att jag har en tidig tid att passa på morgonen. Det lär ju landa i att jag är rädd för att försova mig. Med andra ord så sov jag typ en kvart innan det var dags att vakna:/ Och nu menar jag ju inte att vakna för att kliva upp i vardagen, utan när det är ett plan som ska passas, eller en mönstring. Vem våga komma för sent till militären, liksom?

Klockan stod på halv sex och jag tittade på den några minuter i fem…. så kanske att det blev en halvtimme, en kvart kanske var överdrivet lite. Då var jag ju så trött att ögonen gick i kors, men upp och fixa i ordning mig, Trixie var redan uppe. Vi hade bestämt att åka som senast halv sju, men gärna kvart över sex. Båda var klara några minuter efter sex, så då drog vi:D Jag passade på att tanka, lika bra. Det är också en sak jag är nojjig över jämt:D att få soppatorsk. Det har hänt mig EN gång i livet och det i Corrindas bil som har fel på soppamätaren. Men jag är ändå hellre förberedd än blir tagen på sängen. Jag vet att halvtank som jag hade räcker utmärkt fram och tillbaka till huvudstaden, men ändå.

Tankade, det hade givetvis gått upp tio öre från dagen innan, och sen körde vi. Exakt 40 minuter senare gled vi in i Norrtull. Aldrig gått så smidigt förr. Såklart, för nu hade vi en timme att fördriva:D Att köra motorväg är inte så kul, i alla fall inte när man närmare sig Stockholm, folk kör så ojämnt. Jag vill gasa upp på 110 och sen ligga kvar där, men nejdå, folk ska ligga och gneta i 70-80-90. Eller så ska de köra förbi i 200knyck så peruken fladdrar. Ett jäkla omkörande även för min del blir det ju, lastbilar och elände. Bah.

Jaja. Jag valde att köra Valhallavägen och svänga vänster mot Lidingö. Pliktverket ligger bredvid TV4 och det är en av få adresser i Stockholm jag hittar till. Inte för att jag varit där och hängt speciellt ofta, men för att det är väldigt enkelt:) Sen snurrade vi runt lite där för att se vad som fanns att roa sig med. Inget. Eller jo en Ica och en Coop typ. Ett Scandic, ok men dit kan jag åka och sätta mig i lobbyn. När vi väntat in tiden så gick Trixie. Min lilla unge, hon föddes ju nyss och nu på väg in för att mönstra.

Jag körde iväg till hotellet, och insåg att det var nåt pågående bygge där, vete fasen ens var ingången var men gav upp den idéen innan jag ens letat klart. Det var 10 plusgrader ute och parkeringen kostade typ 25kr/timme. Snåljåpen slog till. Jag har absolut inget emot att sitta i bilen och jobba om det bara är väder för det. Blir det kallt funkar det ju inte, inte heller när solen gassar. Men nu? Jag gled över till passagerarsätet och hivade upp datorn i knät. Trixie trodde hon skulle åka ut rätt snabbt, så jag räknade med det.

Solen dök upp en stund, men det var ett riktigt av- och på väder. Mörka tunga moln och regnet hängde i luften. Det hade ju varit najs med 22 grader plus och solsken:) Men kanske inte, med tanke på var jag stod, hade blivit väl hett då kanske.

Jag skrev några sidor, och sen blundade jag en stund. Så trött:D Funderar på om det kommer en parkeringsvakt, om de sätter en bot på en då? Jag sitter i bilen, men sover …? Med den erfarenhet jag har av p-vakter så misstänker jag att de kombatkryper fram och smäller på en lapp. Nåja, jag tvärsov ju inte utan slumrade på sin höjd. Sen skrev jag lite till och sen ringde Trixie 10.20. Då var hon klar:)

När hon fyllde i sitt underlag så skrev hon inget om att hon har problem med fötterna. Det var en ja/nej-fråga. Nu hade hon skrivit det och efter IQ-testet så träffade hon en sköterska först, som direkt hajade till. Innan hon fick göra fystestet blev hon skickade till läkaren som undersökte fötterna och gav henne en frisedel. Jaha. Synd att hon inte skrev det första gången då:D Men nu har hon fullgjort sin plikt och behöver inte fundera på det något mera. Jag har ändå snackat för försvaret, det är ju fina karriärmöjligheter där och de behöver ju alla kategorier av folk. Men nope.

Jag hämtade upp henne och det gick oförskämt snabbt att ta sig hem också, 50 minuter. Då körde jag henne tillbaka till skolan, hon missade bara några lektioner. Jag åkte och handlade och sen gick jag raka vägen i säng:D Jag hade alldeles för lite sömn i kroppen för att klara av att gå ut och svira på kvällen, och jag hade ju dessutom förberett för att vara borta hela dagen. Sov som en liten gris och vaknade med det berömda rycket:)

Gjorde mig så småningom klar och fick skjuts av syrran som inte ville följa med, vi hämtade upp Helen på vägen, och sen bad vi om att bli avsläppta en bit ifrån för att hinna uppdatera oss från sist. Man kan ju inte prata som folk inne på BJ. Gillar inte att hojta i folks öron, dels för att det är jobbigt, dels för att det känns lite oförskämt och dels för att man måste vara så nära … 😉 Ja, jag vet, men jag har ju lite problem med my space-your space:D Inte allt för många som får komma nära. (Nej det är inte ett dugg märkligt att jag är singel, med de preferenserna:D )

Nu hamnade vi med några killar vi kände igen lite sådär från Dog Bar, och sen kom Sussie och hennes kompis. Så kul att ses igen, det var länge sen:)

Helen snackade med nån kille och meddelade sen att vi var typ grannar, och när vi hade rett ut det så visade det sig att vi inte bara bor ett stenkast från varandra, vi har barn i samma klass också:) Det intelligenta samtalet gick ungefär såhär:

”Aha, så du bor i Bergsbrunna alltså?”

”Ja, jag bor på den vägen.”

”Jaha, där i krokarna bodde jag när jag växte upp, nu bor jag på den här vägen.”

”Jamen det vet jag ju exakt ju.”

”Hur gamla var dina barn?”

”De är si och så och så gamla.”

”Meh, då har vi ju lika gamla barn? Vilken skola?”

”Uppsävja skolan och sen den skolan.”

”Va? Seriöst, där går ju min med, vilken kass?”

”I klass si och så.”

”Haha, ok, då går de i samma klass ju.”

Dessutom är det här en klass som har jäkligt roliga föräldrar som träffas och tydligen varit hemma hos den här killen. Jag har inte kunnat vara med tidigare men nu kanske jag får lov att prioritera det:D

Vi avslutade sen kvällen på Dog Bar där två andra killar också anslöt, och sen meddelade Robban att han inte skulle jobba på lördagen så ville vi kunde han skjutsa oss. Jomen tackar:) Så vi körde en avlämningsrunda i stan och sen åkte klasspappan och jag hit ut. Jag var sjukt trött när vi kom hem vid två-draget (alltså jag och Robban, bäst att förtydliga) så det var raka spåret in i sovrummet. Somnade på en halv sekund och sov som en stock. Då går det bra minsann.

Det var orange vädervarning så Hemglass var proaktiva och ställde in turen som Robban skulle köra, och först kändes det ju helt i onödan, men ju längre dagen led ju sämre blev vädret. Jamie skulle spela fotbollsmatch ute, och skulle samlas 15.30, han drog till en lagkompis som skulle köra. En liten stund efter att han åkt vräkte snön ner i stora blöta sjok. Det tog inte jättelång tid innan matchen blev inställd. Det blev ett riktigt skitväder där, med snö och blåst. Bra beslut, och bra beslut av Hemglass. De kör fast rätt ofta med sina bilar, de är tunga och med väglaget som varit i år med stora hål överallt är det inte helt enkelt. Ingen är ju heller supersugen på glass när vädret visar sig från den sidan:D

Jag ägnade hela lördagen åt att ligga på soffan och kolla klart på Stranger Things med Robban. Masade mig upp mellan varven för att hämta kaffe, men vädret inbjöd verkligen till en soffdag.

Idag har solen strålat, och jag trodde det var trevligt ute. Big mistake! Så svinkall blåst att Doris fick gå en kort sväng istf den långa jag planerat. Höll på att frysa ihjäl, typ. Jag längtar lite efter att gå i skogen i timmar, det var länge sen. Men det är så förbannat sankt och skitigt att det inte är lika mysigt i verkligheten som i mitt huvud. Plus då att jag har haft lite väl ont i den där stukade gamla foten, det är inte helt optimalt att gå timmar och inse att man måste gå tillbaka också, fast det känns som att fotleden är helt av.

Jaja, men snart är det dags, då lindar jag och sen biter jag ihop för skogspromenader är de bästa♥

Nu ska jag snart ducka alla barnens frågor om vad det blir för mat, med att peka på pajen jag gjorde i torsdags, som blev god som sjutton.

Degen gjorde jag på kikärtsmjöl, vetemjöl och lite rågsikt. Sen fyllde jag med vegofärs, linser, grönsaker, potatis. Det som fanns helt enkelt. En del av barnen vägrar ens att smaka medan andra gillade. Som vanligt:)

Jag har också gjort om Jacks ena mössa, den had jag virkat runt och då blir det inte elastiskt tydligen. Visste ju inte jag, och den blev för liten, men han gillade den. Nu gjorde jag en annan åt honom ju, den här:

Som fick MVG från honom. ”Den är blå! Det är Spiderman och han har två ansikten, den är cool!”

Nu räckte ju inte garnet och det fanns heller inget mer på min Rusta, så jag fyllde i med svart och tänkte att jag skulle ge mig på att brodera ett spindelnät … Ja, alltså, den ser bättre ut IRL, men är väl rätt ok?

Ska man vara nogräknad så skjuter han ju väv från handleden men det är en petitess tänker jag:) Janelle föreslog att den skulle ha en vit ram runt men jag har inte hunnit testa det än. Jaja, den här kan i stället vara en aning för stor, så vi får väl se. Jag tänker att man inte heller behöver två typ likadana mössor men det är ändå alldeles för kul för att låta bli:D

Nu tänker jag att det får vara nog med mössor, det är ju slut på säsongen. Kanske kan man göra buckethats? Kan för mitt liv inte komma på vad de heter på svenska? Helt blankt. Men nu använde ju inte jag sådana heller, men kanske Jack gör …. Jaja, vi får se. jag har gjort klart mina raggsockor idag men de är så sjukt fula att de får ni nog inte se;) Möjligen när de sitter på foten, men de är inte vackra. Alls:D

Jag ska öva, och visst borde man kunna öva i babystorlek? De kan man ju enklare repa upp och göra om på nytt.

Herregud. Jag förvånar mig själv storligen med det här virkandet:D

Nu ska jag ta och avsluta det här svamliga inlägget, och göra lite annat. Det kommer nog ett till senare ikväll, och så ska jag skriva också.

Vi hörs snart!

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting