Okategoriserade

En liten släng av migrän:/

Migrän. Fuck it. Igår var planen att gå upp till ett centrum här för att titta på de helt vansinniga detaljplanerna för hur idioterna till kommunpolitiker tänker bygga sönder vår del av Uppsala. Jag kommer aldrig sluta att prata om det, och jag kommer att hålla Erik Pelling som ytterst ansvarig för dumheterna. Det för att han är helt galen. Lite som den där diktatorn i öst, men han låtsas vara en charmig snubbe. Det är han långt ifrån. Men i alla fall. Pelling med anhang dundrar på som ett jävla godståg där bromsarna ramlat av, det läggs ner miljoner, troligen är det uppe i miljarder vi det här laget, på planeringar. Om man inte är helt tappad bakom en vagn så fattar man ju att det är en del av spelet. För genom att lägga ner de här pengarna, genom att bla.hugga ner 303 stora gamla träd för att få plats med spårvägen, de har också lagt ner massor på att flytta träd…som sen, hoppsan, gick sönder…genom att slösa pengar i massor, så kommer man sen när Miljödomstolen säger Nej, för det förstör grundvattnet, kunna hävda att de behöver få ett undantag, för de har ju redan lagt ner så mkt pengar. Alltså, nåt i den stilen. Man kommer bygga bort den enda vägen som går att ta sig söder om stan åt det hållet, man kommer göra den till en 40 väg…med den förbannade spårvägen som korsar i markplan. Var tionde minut-ish så kommer bommar gå ner och skapa gigantiska köer. Det här är en väg som idag utnyttjas väldigt frekvent, det är mkt trafik där. Att tro att man bara för att man gör en spåväg åt helvetes fel håll för oss här ute, så kommer den trafiken minska, det är ju så dumt att klockorna stannar. Vi som bor här kommer inte vara det minsta betjänta av den här spårvägen som kommer förstöra väldigt mycket miljö.

Nej vänta, jag orkar inte breda ut mig idag, det är migrän som stör:) Men sanna mina ord, Pelling, det kommer mer. Jag ska göra mitt allra bästa för att hela Uppsala ska fatta vad ni håller på med. Nu informeras en pytteliten del av stadens invånare. Samma sak med den idiotiska folkomröstningen. Jag ska leta reda på den exakta formuleringen så ska ni få se exakt hur Uppsala styrande politiker försöker mörka, gömma och förvirra. Frågan vi ska rösta om är så luddigt ställd att oavsett utgången av den så kommer Pelling kunna säga att det blev som han ville. Han kanske har haft praktik öster ut vid närmare tanke. Det är ungefär som i det nyligen avslutade valet där.

Nåväl. I går ställdes de här planerna ut, och man får titta på dem och prata med ansvariga. Inga politiker visar sig, och de andra svarar: ”Jag vet inte” på både A, B och C frågor. De kan inte mycket utöver sin egen lilla bit, helhetsbilden är det ingen som har. Vilket är sjukt.

Jag hade varit iväg och tränat, och suttit hela dagen förutom det på olika föreläsningar online. Kände en aning av huvudvärk och blev så trött att jag la mig en halvtimme på spikkudden:) Så najs. Klev sen upp och skulle göra mig i ordning, men noterade att jag höll på att få huvudvärk. Svalde en Ipren bara för att två minuter senare inse att jag såg visst inget. Den där härliga auran som föregår ett migränanfall i mitt fall slog till. Men fan då. Jag har nya migräntabletter som jag inte testat men vågade heller inte göra det nu när jag tryckt i en Ipren precis. Letade efter diklofenak, och svalde en sån och hoppades på det bästa. Jag och syrran skulle åka dit först och sen handla och hon skulle köra. Tur det för jag hade inte kunnat göra det för när hon kom såg jag ungefär lika bra som när man är asplakat OCH har åkt en snurrande bergochdalbana. Inkentinken alltså. Tänkte att ger det sig inte kan hon köra hem mig efter att vi kollat planerna.

Det var skapligt plågsamt att komma in i en varm lokal med folk som rör sig, projektor som lyser och bilder med massor av detaljer och massor av text. Gav upp försöken att läsa direkt:D Pratade med stadsplaneraren som säkert är duktig men bara gör som han är tillsagd, och känner hur det bara kokar inuti. Det är så dumt. Hela alltet.

Hamnade vid spårvägsplakatet och hon som stod där kunde ju inte svara på de viktigaste frågorna, som vanligt, men försökte väl i alla fall. Jag överlät det mesta av pratet till syrran, och sen kom en annan tjej också, för jag kan absolut inte prata klart under ett anfall:D Fast när jag sen blev tillräckligt irriterad så kunde jag ändå inte låta bli, och letade ord som om svenska vore mitt fjärdespråk jag talar sällan. Herrgud så störigt. Men tabletterna gjorde sitt jobb och även om jag hade ont i huvudet så var det inte speciellt allvarligt, det är inte så ofta jag hinner vända ett migränanfall på det viset.

Så nu undrar jag ju vad som var grejen i det? Kanske en Ipren och en diklofenak är optimalt? För jag brukar oftast hinna på med medicin i ett tidigt skede, jag har de som regel med mig, men brukar nog ta två diklofenak, eller nåt liknande. Eller berodde det på att jag höll mig i rörelse? Att jag blev förbannad? Fan vet;)

Det gav sig, och jag kunde var kvar där, och även ränna runt i butikerna för att handla sen. Dock är det fortfarande luddigt i huvudet idag, det brukar jag ha dagen efter migrän, och jag är ofantligt trött.

Nu för tiden går det inte, om man har en begränsad ekonomi, att handla allt i en och samma butik. Man får åka runt och ta det som är på erbjudande. Vi åker ofta in efter träning och kan då ta en affär per dag, men igår var det först Lidl, sen var det billigt toapapper på Ica, sen Coop för de har billigast vegofärs. Det visade sig vara värsta klippet, för deras egna vegofärs kostade 25kr för ett kilo. Det är mer än halva priset, så jag norpade alla fyra påsar som var kvar:)

Vi använder massor av vegofärs, jag gör soppor på det och både köttfärssås och lasagne är suveränt. Det är ju inget man behöver tina, så man måste inte ha framförhållning med det. Bara ta fram och hälla upp det man behöver direkt från frysen. Jag tyckte inte om det förr, och vissa sorter är bättre än andra, men jag har vant mig. Och när köttfärsen ligger på runt 100kr kilot, give or take, så tycker jag inte att det är värt det. Jag har använt köttfärs till så mycket under alla år, men vegofärsen funkar lika bra. Är den dyrare köper jag inte den, såklart, för det är inte för att jag är vego eller speciellt miljötänkande som jag väljer den, det är enbart priset och funktionen.

Lidl älskar jag, och de har shapat upp sitt sortiment nu, förr var det svårt att handla allt man behövde där, tycker jag. Nu finns det massa bra varor, många svenska och en del närproducerade.

Jag hade en plan med det här inlägget när jag började. Jag hade massor att skriva också men det är helt borta. Jag ser inte riktigt på skärmen och misstänker att jag behöver vila en stund. Så det blir en Ipren och sängläge snart! Jag har inte varken tid eller lust att göra det, men hellre det än att det blir ännu en dag, i morgon, med ludd.

Idag har jag iaf lyssnat på ännu fler föreläsningar, och sen mött upp Jamie på stan för att han skulle till tandläkaren. Det finns ju sällan parkering precis i krokarna så jag orkade inte ens försöka. Jag parkerade vid ån och promenad. Det var skönt väder ute så det var helt i sin ordning. Jamie hade en ny tandläkare, som vanligt, det är det alltid där, men den här killen var fasen bra! Han hade bara varit där i tre veckor, så vi får väl se hur länge han blir kvar. Jag fattar faktiskt inte riktigt hur folktandvården är uppbyggt, om det är hyr-tandisar eller om de är fasta, om de roterar eller hur det går till. Den här killen får gärna vara kvar. Han lutade inte omkull Jamie i stolen, utan undersökte honom när han satt upp. Det har jag aldrig varit med om, men det kändes som det gick alldeles utmärkt. Eftersom Jamie troligen behöver tandställning så fotade de honom inför det, sen ska det beslutas så småningom av tandregleringen. Han hade inga hål och allt såg fint ut, så det kändes ju som en positivt besök:)

Hemåt igen och jag har som sagt en del jag måste göra, men får nog vika ner mig för nu, och hoppas det släpper i huvudet!

Jäkla skit det här med migrän alltså…

Om jag kommer ihåg sen ska jag berätta en annan sak om just migrän, ni får påminna mig. Nu är det ryggläge och lite avslappning som gäller! Hör snart:)

Kommentarer

  1. uppsalaewa

    Inte konstigt att du får migrän när Pelling och spårväg kommer på tal! Till det den s k folkomröstningen. Där finns 11 sidor med förklaring till röstningen, häpp! Det är inte endast 303 träd utan över 1 000 träd som ska bort. Tack MP för det.
    Vi får också tacka UP som är med och avtalar om hemligheter. Jag undrar hur vi i Uppsala röstade senast i kommunvalet?? Hur kom S, V, MP och UP till makten?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Sant! Ja det känns så förbannat korrupt i Uppsala nu för tiden att det är läskigt. Medborgarna körs över som om vi vore mindre intelligenta och behandlas som skit under skosulorna😳

  2. Marianne

    Du skulle kanske försöka att få in något i UNT angående Pelling. Lite skjutjärnsjournalistik skulle inte skada!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Där skriver andra:) så jag kör här. Den som är uppmärksam noterar att Pelling svarade i en kommentar här om dagen, här på bloggen. Nu kan jag ju inte veta säkert att det är han, men det kommer från den Mail han mailat mig från förr, låter som honom och dessutom svarade han på en av mina kommentarer på Facebook typ samtidigt. Så jag tror det är han. Med andra ord så kommer jag åt honom på det här viset. Tror inte han följer mig slaviskt utan snarare googlar sig själv och blir sur 😉

  3. Anna

    Man ska inte blanda olika nsaid (tex Ipren och diklofenak). Så du fick kanske en större total dos och att det var därför det hjälpte? Vissa får ordinerat en stark engångsdos av nsaid tex 750 mg Naproxen vid migrän. Fråga din läkare.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det var den sista meningen där… ”fråga din läkare” 😂 Jag har ingen läkare, jag går sällan dit om jag inte absolut måste, ta i trä. Jag har ingen migrändiagnos på pappret utan den är helt hemmadiagnosticerad. Jag behöver inga starkare mediciner än de som finns receptfritt så då söker jag inte upp en läkare. Jag vet 🤷🏼‍♀️ jag är motsatsen till alla som söker läkare ofta men jag lever mer efter devisen Det som inte dödar härdar, och att ”det går över så småningom. ” De enda läkare jag träffat är de som kan hjälpa mig med mitt ben:)
      Normalt brukar jag ta rekommenderad dos av de migränpiller jag har men då blev det en cocktail. Det översteg dock inte 750mg så då känner jag mig skapligt trygg ändå 🙂

      1. Anna

        Förstår det där med att det inte är så lätt att fråga ”sin” läkare 😅 Om du vill så finns ju migränhjälpen eller annan nätläkare. Eller så kör du receptfritt.

      2. Hannah Ridelberg

        Jag tar alltid en Alvedon (1grams eller två 500mg) och en diklofenak när jag känner att migränen är på väg, läkarens order 😀 Fungerar inte det helt bra tar jag samma dos igen efter 1timme. Hinner det gå för lång tid innan jag kan ta tabletterna så det blir migrän är det Sumatriptan som gäller.

    2. Helén

      det är nog ganska individuellt. jag har utskrivet naproxen 1250 mg kan jag ta. alltså 5 tabletter åt gången. har dessutom fått inskrivet av min doktor om det inte hjälper ska jag via ambulans direkt till akuten och få medicin intravenöst

  4. Hanna

    Reagerade på att du kombinerar Ipren och Diklofenak, både är NSAID med många biverkningar, som ökar om man tar för mycket Vet inte vilka doser du tog, men ville bara varna.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting