Okategoriserade

Ska ni hyra semesterboende?

Reklam för Stugknuten

Till er som brukar hyra stuga eller annat boende ibland, har ni koll på Stugknuten?

Det borde ni ha, för det är antagligen den bästa mötesplatsen för att både hyra eller hyra ut en stuga:) Här finns det stugor över hela Sverige, i alla prisklasser, bara att välja och vraka. Tanken är att det ska vara enkelt att hitta, boka, betala och/eller få betalt, och det är nästan bara privatpersoner som hyr ut, 9 av 10 är privatpersoner, resten företag.

Är man sugen på till exempel Gotland finns bland annat de här ”stugorna” för uthyrning:)

Uthyrning sker året om med de givna topparna runt storhelger och skollov.

Det finns över 6500 stugor, hus och lägenheter att välja bland, för dig som hyr tillkommer inga boknings eller serviceavgifter.

Det som är så fiffigt och tryggt med att använda Stugknutens egen förmedlingstjänst för bokning, betalning och försäkring är att det blir så tryggt det bara går. För alla parter, både den som hyr och den som hyr ut. Kolla efter S-märket:)

Ett S-märkt boende innebär att det finns tydliga villkor och att hyran betalas till uthyraren först när du som gäst checkat ut. Du betalar i förskott, vilket är tryggt för uthyraren, men denne får inte betalt förrän du lämnat, vilket är tryggt för dig.

Ingen kan alltså blåsa nån. Det är ju egentligen helt sjukt att man ska behöva tänka så, men idag är det ju tyvärr fullt av fusk och lurendrejerier out there:/ Men genom att använda Stugknutens förmedlingstjänst kan man vara lugn.

Såhär går det till: Du vill hyra ett boende nånstans, så du surfar in på Stugknuten och letar. Det går att söka på område, storlek, osv.  Det är oftast väldigt fina och bra beskrivningar av boendet, med många bilder.

När du hittat det du söker kontaktar du uthyraren via ett kontaktformulär direkt i annonsen.

Nu kan du ställa eventuella frågor till den som hyr ut, perfekt för det är ju den personen som vet allt om stugan med omnejd.Vill du ha fler bilder eller mer info, så ber du bara om det. Känns allt bra så bekräftar du att du vill hyra, och uthyraren skickar ett bokningserbjudande.

Det bokningserbjudandet kommer via mail, och innehåller info om ankomst och avresedatum, priset såklart och avbokningspolicy osv. Du accepterar och bokar genom att betala in hyran med betalkort. Pengarna sätts in på ett konto i ditt namn, som är specifikt för just den bokningen. (Pengarna hanteras av en oberoende part vilket är bra om att utifall det skulle uppstå några problem runt bokningen.)

Sen inväntar du ivrigt den dag du ska åka till din stuga, spenderar tiden i den på det sätt du tänkt och har en härlig semester:) sen checkar du ut. Och DÅ betalas hyresbeloppet ut till uthyraren efter att förmedlingstjänstens kostnad dragits av.

Enkelt och tryggt för alla parter:)

Jag har ju som bekant en dotter som flyttat långt bort, nämligen till Bromölla. Sextio långa mil.  För att vi ska kunna åka och hälsa på henne behöver vi övernatta och det blir onödigt dyrt med hotellrum när vi är så många. Jag trodde inte att det skulle finnas något att hyra där, för jag tror ju att Bromölla är ungefär tre hus och en affär, fördomsfullt jag vet:)

Så döm om min förvåning när det inte bara fanns, utan det fanns till och med tillräckligt stort för hela familjen ♥

Stugknuten har boenden över hela Sverige, även i de pyttesmå orterna. Det är också en väldigt enkel sida att manövrera runt på, det är tydligt och överskådligt. Sökfunktionen är suverän och man kan spara favoriterna genom att klicka i ett hjärta. Det enda som egentligen är svårt, det är att välja vilket av alla fina boende man vill ha:D

Fördelarna med Stugknuten är att det är enkelt och säkert och att det finns ett stort urval av boende på många ställen. Tydliga avtal, trygg betalning med kort och det finns också möjlighet till hyresreduktion om stugan inte motsvarar det du och uthyraren kommit överens om, ex att läget vid en sjö visar sig vara ett träsk, eller att stugan för tio personer visar sig vara bara för sju. Dessutom ingår support från Stugknutens kundtjänst.

(En del av uthyrarna hos Stugknuten använder sig INTE av deras förmedlingstjänst och då saknas S-märkningen. Det innebär att man får göra ett eget avtal och om problem uppstår får man lösa dem själv. Man kan absolut hyra ändå men under eget ansvar, eller så föreslår man att Stugknutens förmedlingstjänst används. Då tillkommer en avgift för uthyraren vilket i sin tur kan innebära att de lägger på det på hyran.)

Vill du hyra ut din stuga/hus/lägenhet? Det är lika enkelt det, bara gå in på Stugknuten och skapa en annons, när den är godkänd är det klart. Samma trygghet och enkelhet gäller dig som uthyrare:)

Så, om du ibland, eller ofta, hyr boende, och värdesätter trygghet och smidighet,  lägg till Stugknuten i dina favoriter:)

 

Kommentarer

  1. Per Olsson

    Jag och min familj letar för tillfället semesterboende till sommaren så Stugknuten låter ju helt perfekt att använda sig av. Med 6500 stugor tillgängliga så bör vi kunna hitta något passande. Tack för detta grymma tips 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting