Okategoriserade

Jag har en deadline:)

Som vanligt är jag trög och är ute i sista sekunden, den här gången mer än vanligt. Mars har varit … mycket:D Jag vet egentligen inte vad det är som stökar men tiden räcker verkligen inte till. Så en påsk på det, med tillhörande handlande av mat, som nu för tiden tar ännu längre tid än förr. Jag VÄGRAR att köpa en sida lax för 300 kronor om den kostar 119kr nån annanstans, så det blir lite åka runt. Jag som hånat pensionärerna som gjorde så, nu är jag där själv;)

Men seriöst, det sparar många sköna slantar och eftersom varje krona räknas så är det viktigt. Nu handlar det inte om att åka land och rike runt, utan vi har Citygross, Coop och Lidl på var sin sida av gatan, och Ica Maxi en liten bit bort, det täcker det mesta. Min egen Ica hemma är också bra, men jag har mer och mer övergått till Lidl. När jag bara ska ha mjölk och bröd osv då blir det alltid dit. Påskhandlandet spreds ut på tre dagar, vilket också innebar tre kvällar som går bort i skrivandet. Dagarna har jag dels försökt skriva men även gjort annat.

Haft ett stopp i avloppet som tagit en massa tid och framför allt själsro i anspråk, nu är det spolat men lik förbannat gurglar det i köket. Fattar inte ett skit. Men jobbar på en lösning:D

Jag har en slutinlämning av det manus vi skriver i kursen att lämna in på måndag. Det är inte på långa vägar klart, och även om de anser att man ska vara i princip färdig så kan de glömma det. Jag tänker inte avsluta det bara för att, det är ju ändå ingen som kommer läsa det, och vi kommer inte diskutera det så man får bra inputs. Jag får skriva en avslutande förklaring hur jag tänkt. Vilket jag inte heller vet eftersom jag kommer på allt medan jag skriver och inte har en susning om hur det ska vara:). Jag har oftast en scen klar för mig som jag vill skriva, det kan vara vad som helst och när som helst i historien, men det är nån form av start, mer än så har jag inte.

Nu har vi haft fyra inlämningar i kursen, 25, 50, 75 och nu 100% av manuset. Jag efterfrågade antal sidor i början och blev osams med handledaren direkt, för han ville inte säga ett antal. Inte ens ett ungefärligt. Jag har ju läst de flesta kurser i kreativt skrivande som finns på universitetet och aldrig varit med om att ett sidantal inte anges. Jag vet att jag har en kursare här som skriver en fantaysserie där varje bok är runt 1000 sidor…. jag vet inte om han verkligen lämnat in 250 sidor varje gång, och har han det så har han alltså fått feedback på typ ingenting. Jag vill supergärna läsa den, men hans text har jag fått kommentera en enda gång och det var på utkastet. Jag blev sur på handledaren efter ett tag och kan ju erkänna att viljan att skriva varit låg. Jag har kört på cirka 25 sidor per inlämning. Med andra ord bör jag komma upp i 100 sidor, och det ska nog inte vara några problem, jag tror jag stängde datorn på sidan 96 igår. Då har jag skrivit sjutton sidor på två dagar, det är rätt ok. Synd att jag inte har tiden till det hela tiden:D Handlar också om fokus såklart. Tror Steven King skriver ungefär tio sidor per dag, och han ger sig inte innan de är klara, no matter what. Han är min förebild i mycket och jag tänker ofta på det, men lyckas inte hitta hans driv eller fokus. Kan ju också bero på att jag har skrivandet som en bisyssla och han försörjer sig på det;)

Jag har dessutom suttit fast i texten, ett parti som jag omöjligt kom vidare i och som jag stått och stampat med i veckor, för jag försöker ju skriva varje dag. Så plötsligt hittade jag en passage som tog mig vidare och vips var sjutton sidor skrivna.

Men den här berättelsen kanske har 200-250 sidor i sig, och eftersom det var så jäkla viktigt i början att lämna in 25% så vågade jag inte skriva för mycket då, för jag vet att det går upp och ner med tiden jag har. Och med tid menar jag nog egentligen inspiration, och med inspiration menar jag motivation och med motivation menar jag att jag kan vara väldigt bra på att prokrastinera, alltså skjuta upp saker:D

Den här kursen var inte alls vad jag förväntade mig, tvärtom är den extremt fyrkantig och akademisk, och nu kommer dessutom några moment jag inte är det minsta intresserad av, de handlar om att marknadsföring av sig själv typ. Alltså, utan att vara sån, men det är lite det jag sysslar med hela tiden 😀 Jag KAN sälja in mig och min text, men det svåra sen är ju ändå att få ett bokförlag att vilja satsa på det, och det lär inte ett moment i en usel kurs fixa. Det går utmärkt att ge ut sina böcker på egen hand, eller via hybridförlag där man nog mestadels får betala för att de ska göra minsta möjliga effort, men det är jag inte det minsta intresserad av.

Jaja nog om detta. Jag har en paus i skrivandet idag, ska ta det senare.

Jag ska snart åka och träna och sen via Ikea för att hämta upp en reservdel, en packning till min disk-ho. Jag var där igår och fick själva packningen men den sitter fast i en del, som jag också fick, men vet inte hur varken tjejen i kassan eller jag tänkte. Jag måste ha hela setet under, alltså alla delar i avloppet, för att det ska funka. Bah, jag avskyr att mecka med sånt där.

Sen ska jag se Masked Singer ikväll, det är mina tre hållpunkter. Träna, Ikea, Masked Singer:D Ungarna efterfrågar tacos och kanske att jag kan köpa chips och skal senare, jag måste ändå ner på Ica för att hämta paket.

Just nu har vi vinter här hemma igen, det var värsta snöstormen i natt när jag agerade chaufför vid tre-tiden. Robban som var iväg med sina jobbarkompisar och krävde payback för sina körningar:) Givetvis så får man ge och ta, och även om jag fick lov att ta en halvtimmes powernap vid 21.30 för att orka med det så både körde jag honom in och hämtade. Plus körde hem en kompis. Robbans kompis alltså, inte nån av mina.

Och powernaps alltså! Är inte det något av det mest bitterljuva som finns?

Jag sover aldrig så gott som då, och är alltid lika ovillig att stänga av larmet och kliva upp:D Nu hade jag lurar med musik och hade kurat ner mig i soffan med Sellman vid fötterna, virat in mig i en tjock filt och tvärsov en halvtimme. Underbart.

Jamie behövde också skjuts så jag hämtade honom en sväng och sen inväntade jag Robban medan jag kollade Oxen, en dansk serie, och skrev. Halv tre ringde han och sa att jag kunde komma till tre, och sen var vi hemma igen vid halv fyra. Snön virvlade och det var sådär knepigt att köra för det är som att man är i en tunnel av vitt fluff. Bättre med halvljus men hans bil har automatiskt lyse och dessutom extraljus, som jag inte fick av.

Nu kanske april lugnar sig, det har ju både stormat och snöat så kanske är det sista rycket? Jag hoppas det för jag är sugen på att sitta ute och mysa i stället för att sitta inne och frysa:D

 

Nu ska jag byta om till träningskläder! Vi hörs snart:)

 

 

Kommentarer

  1. G C Hemdal

    Ang påsken. Skärtorsdag handla på Konsum långfredag handla på Willys påskafton handla med kyrkans 400:- presentkort på Ica för det andra räckte ju inte alls och knappt ica heller. Där ett dussin olika godissorter de önskat, sedan sortera ipp dem i sju olika ägg så att ALLA FÅR EXAKT LIKA MYCKET OCH SAMMA SORTS godisar. Så hos dig kunde alltså någon få 20, 15, 10 eller 5 stycken?! Däremot har de inte letat och barnbarnen blev ”höga” på en hallontopp!! I det var två födelsedagar så Kattla-stroff 🐉!! GLAD PÅSK i efterhand!!

  2. Camilla

    måste kännas yråkigt att fortsätta lösa kursen när det ”skar sig” lite med läraren från start? bra gjort att du fortsätter!!!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har svurit långa eder, det kan jag lova. Mest över hur dumt upplägget är och hur korkad och träig min handledare är. Men ge upp är inte min grej så det var bara att kämpa på, pannan i kaklet 😅 Jag gillar ju att det är fritt när det väl är det, men det hade kunnat vara en så otroligt mkt bättre kurs!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting