Okategoriserade

Husvagnen är hemma:)

Igår hämtade vi hem lilla Pärlan, och nu står den på uppfarten.

SÅ smutsig efter att ha körts i regnväder på grusväg, men det ska fixas. Jimpa har lovat hjälpa mig med lite andra grejor som ska ordnas. En sak som är superakut är att byta stödhjulet i fram. I höstas så glömde syrran veva upp det, vi skulle bara köra nån meter, och då blev det gamla helt sabbat. Jimpa bytte till det här, men det visade sig vara för stort. Det tar i på fartgupp, vilket ju inte går. Det har blivit helt skevt och igår när vi rullade in den hemma, vi backar aldrig in utan drar den för hand, så kändes det som hela hjulet skulle gå av.

Som vanligt hade vi problem att få av vagnen från draget när vi kom hem, och det är ju nåt knepigt just med här hemma alltså. Ta i trä, men det går utmärkt på campingen vilket är det viktigaste, men här fastnar det, vägrar släppa taget. Vi har vagnen stående hos vänner till mamma och pappa, storbönder med ett helt livs erfarenhet av maskiner, som berättar hur vi ska göra. Och när han gör det funkar det:D Men för oss – nope. Nu sa han att det kan bero på att det blir för mycket …? öh tryck eller drag eller nåt på själva dragkulan och att det därför suger fast. Okej … men det funkar ändå inte, hoppjävlalöst.

Jaja, men nu är den hemma. Jag öppnade dörren och stack in näsan och luktade – det doftar gammal husvagn och det är den bästa ever! Inte illa, eller mögel, eller fukt, eller nåt, utan bara en husvagn. Underbart, jag älskar den:)

Den ska ut på plats senast 11 maj klockan 15.00. Eller så här, om man har saker i den lokal som vi får ställa grejor i under vintern, så ska den tömmas SENAST då, för … och håll i er nu – 15.05 ska de ha infomöte. Alltså? Det är så jävla löjligt att jag får panik.Ta dagen innan, eller en timme senare, eller dagen efter, inte fem minuter. Syrran och jag blir ju som små barn, och sa unisont att vi ska bära ut vår sista pinal exakt fjorton, femtionio och femtionio.

Jag vill inte ha ut vagnen så tidigt, för jag vet att vi inte kommer hinna ut något innan skolan slutat, och för nåt år sen kom det massor av äcklig blötsnö där, så flera förtält blev förstörda. De fick skära sänder några för att iaf rädda pinnarna. Det är ju svindyra grejor. Jag kommer inte vara där om något sådant händer. Min vagn är också en gammal rackare som inte vill vara ute i busväder. Men, då är valet att åka dit och ställa ut alla saker på min plats, dra en presenning runt och sen köra ut vagnen senare. Det känns inte heller speciellt lockande.

Jag skulle önska att goodwillen att låta saker stå kvar fanns, jag fattar att de vill ha lokalen tömd, men innan midsommar har de inga stora evenemang direkt. Och det handlar om några få personer som vill ha kvar sakerna. Men icke. Jag köper det, men jag behöver inte gilla det. Hur som helst så ser jag fram emot att campingsäsongen börjar:)

Även om jag sen vet att jag slits mellan att vara där och hemma, och konstant känner ett behov av att vara där jag inte är;)

Men min lilla älskling är hemma nu, och det är ett vårtecken om något 🙂

Kommentarer

  1. tant H

    Låter inte som du längtar till Campingen…det är husvagnen du är fäst vid! Ha den hemma….gör lite turer så blir det billigare och bäst! Lycka till hur än du gör!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jodå jag älskar campingen, det är bara vissa personer som inte gillas. De flesta är bra! Jag har redan betalat min säsongsplats också så i år blir det garanterat där vi är. Den är inte jättekul att köra runt med iom att den är så gammal, det är mkt bök för lite tid 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Klart jag kan men jag trivs ju! Det är bara vissa personer, typ en, som ständigt tjafsar om allt jag gör eller inte gör. De finns överallt har jag lärt mig;)
      Jag älskar min camping här även om jag klagar på vissa saker 🙂

  2. Birgitta S

    Hej! Förstår precis att slitas mellan något att vara där är eller inte. Har en ärvd sommarstuga efter mina föräldrar. Stänger igen på hösten öppnar på våren o det luktar inte illa bara som det alltid gjort. Har funderat på att sälja men bägge sönerna o maken vill ha den kvar. Sen används den inte maximalt men 1 a September går jag i pension o då kan det nog bli annorlunda. Hoppas på en bra sommar o du kan njuta i vsgnen, ☀️dvs sol o värme!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tror du missförstår. Jag ÄLSKAR campingen, men inte hur den sköts. Jag har otroligt svårt för när man inte försöker jämka och tillmötesgå och bara kör på som det blir bäst för en själv. Eller : Så har det alltid varit så det ändrar vi minsann inte på🤷🏼‍♀️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting