Okategoriserade

Var är våren?

Jag känner mig en aning snuvad på de här ljuva vårdagarna, de där som gnistrar till även i år, men dagen efter är det råkallt igen. Nyss stod jag ute barfota på stenplattorna, och nu känns det som jag fått köldskador hela vägen upp till knäna. Det är FYRA grader varmt ute?! Fyra. I mitten, nästan slutet av april. Ge mig värme nu för fasen.

Häromdagen satt jag nöjd som en katt i solen och bara njöt, och nu fryser man sönder och samman.

Fan.

I veckan var jag ute på ett Byta-trasiga-saker-race, det är något av det tråkigaste som finns. Saker ska väl hålla? Men trots allt vi vet så tillverkas ändå saker med utgångspunkt att de ska gå sönder, gärna snabbt.

Nu var det en iPhone laddare, original som gick i två delar, Lovelia skulle ta ut den ur luren, och höll ordentligt i den, jag tjatar mig blå om sånt. Det här har aldrig hänt förr iaf…

Ja det är djurhår överallt, mitt hem i solljus nu är ingen vacker syn:) Tre djur som fäller, allt ser ut som det har päls;)

Den här telefonen köptes på Net on net i september, och laddaren ingick. Jag åkte dit, och trodde att jag skulle få med mig en ny laddare hem, men icke det. Den skulle minsann skickas iväg till verkstaden för att bedömas om det var JAG som varit oaktsam. Jag svär på att jag kommer få ett grymt utbrott om de säger det, inte för att det hjälper förstås…

Jaha, åkte vidare till Lager 157 för att byta ett par jeans som Jamie fick i höstas, de har spruckit i tyget. Var som alltid glad och trevlig, det brukar löna sig, om inget annat är det svårt för personalen att bli sur på en:) Men inombords hade jag laddat för att tjafsa, det blir ju så när första stället säger nja….det är nog inte vi, det är du.

Men Lager 157 kan man lita på, bara att hämta ett par nya brallor, tack för det, så ska det funka ♥ Det är en av mina favoritbutiker, speciellt till killarna, det är prisvärt som få och jag tycker att kvaliteten normalt är väldigt bra.

Sen fick jag vänta lite, jag skulle möta upp Jordan som haft otur när han köpt skor. Ett par på Alewalds och ett på Zara. Och efter att ha hört talas om Zaras nollvison på att ge kunderna pengar/varor tillbaka vid reklamationer pga att de är ett Fastfashion företag och det ska kunden begripa. Man köper inte deras saker för att de ska hålla…? Ok… jag kommer aldrig köpa med det mindsetet. Jag förväntar mig ALLTID att det ska hålla. Allt annat är skit, och jag tänker byta:)

Efter att ha hört om det, så kunde jag inte skicka Jordan ensam, som jag sagt från början. Tänker att han fyller femton i år, och han är skärpt och oerhört klok och vettig, det är bra att lära sig. Jag satt en stund i solen som visade sig den dagen, det var då 18 grader varmt, betydligt bättre:)

Sen gick jag långsamt in til stan längs med ån, där vattnet verkar ha sjunkit en aning.

Men det är fortfarande mycket vatten i den. Syns dåligt men här under bron ska det åkas forsränning sista april…jag vet att hjälm är obligatorisk:)

Fart och ett jäkla oljud på fallet. Det finns en restaurang här bakom där jag står, eller flera är det kanske, har funnits i många år och det är alltid massor av folk som sitter ute på sommaren. Det är vackert! Men ljudnivån gör att jag får lätt panik, jag blir väldigt störd. Ibland funderar jag på om jag kanske hör dåligt, men landar alltid i att det är tvärtom, jag hör FÖR bra:)

Nåväl, Jordan hade skorna från Alewalds på sig, och Zara-skorna i väskan så vi började med Zara. Jag förvarnade honom innan om att det skulle kunna bli så att han skulle få skämmas för morsan, för OM de började tjafsa skulle jag inte ge mig. Jag hade laddat med att läsa konsumentköpslagen och så vidare, skorna är exakt en månad gamla och ser ut som om de vore ett sekel gamla. Inte ens mina gympadojor som är kvar sen jag var tonåring ser ut på det viset och jag kan garantera att jag använt de både mer och tuffare än Jordan. Han är inte killen som rör på sig i onödan;)

Stegade in med skorna i handen, log brett och vänligt och sa som det var, visade kvitto och bad att få byta. Absolut inga problem! En av kassörskorna, bossen förresten, försökte med att hon aldrig sett så slitna skor, kunde de verkligen vara bara en månad gamla…? Men en kvitto på det visade att det faktiskt förhöll sig så, och Jordan fick pengarna tillbakasatta på sitt konto 🙂 Jag andades ut. Jag älskar nämligen Zara också, återigen speciellt till killarna, jag har köpt massor där till dem och varit nöjd. Tycker de har jättefina kläder, och nu kan jag fortsätta med det. Men inte skor kanske.

Då var det vidare till Alewalds, som är inriktad på sport och fritid, ytterligare en butik jag uppskattar stort. Jordan hade ju dojorna på, så jag förklarade och bad om ursäkt för det, men han hade ju inga andra förutom vinterkängorna. Och i ärlighetens namn hade jag inte tänkt så långt på morgonen som att jag skulle åka in till stan, den planen utkristalliserades under dagens gång:) Men där jag oftast kan trolla fram några skor till tjejerna, vi har alla 38-39 i storlek så det finns alltid ett par akut, så har killarna inget. Robbans skor sliter han ut till sista sömmen och båda småkillarna nöter dojor som om de vore gjorda av papper. Jordan var först inte så sugen på att köpa ett nytt par, även om han gillade de gamla mycket, men eftersom de gått sönder tänkte han i stället ta pengarna för båda paren och köpa ett par dyrare, förhoppningsvis med mer kvalitet. Nu har Alewalds kvalitetsaker, och de hade även finfin rea, plus att han rimligen inte kunde gå därifrån barfota;)

Tveksamt kikade han lite, men nja. Men så pekade jag på ett par och sa ”De där då?” Han trodde det var ett par Nike Airforce eller vad de nu kan heta, de här svindyra dojorna som går loss på 1500kr och uppåt. Det finns inte i min värld att köpa sånt, dels för att de inte alls är värda det nånstans och även för att folk blir ju liksom rånade och bestulna på dem. Jordan har tydligen också fattat det, plus att han är ekonomiskt sinnad och fattar pengarnas värde. Men nu var det ju inte ett par sådana, de är liknande dock och kostade nu runt 400kr, nedsatta med massa procent. Samma summa som de skor han behövde reklamera. Kanon:) Personalen hos Alewalds är alltid supertrevliga, bara det gör att det är najs att handla där.

De här skorna var supersköna och fanns även i beige, han köpte vita, men så fort pengarna från Zara-skorna kommer in skulle han nog gå och köpa de med. Perfekt, då har han skor i sommar, behöver bara lite flipflops.

Jamie fick jag åka akut och köpa skor till efter att han helt sonika tog badtofflorna till skolan. Badtofflor som är tre nummer för små … herregud så luffigt;) För några år sen köpte jag ett helt gäng badtofflor/flipflops på Jula, som jag hivade i en korg i hallen, perfekt för att ha när man ska ut på gräset, vi har massa barrträd på tomten så kottar och barr i fötterna är onajs, eller bara till stranden osv. De här tofflorna har alla använt så mycket. Alltså hela tiden, året om, de har de inne också. De håller fint fortfarande och kostade typ 30 spänn eller så. Min tanke är att köpa flera, men mitt Jula, här i krokarna, har brunnit och har varit stängt länge nu, och att åka tvärs över stan har liksom inte blivit av. Annars är Jula en kanonbra butik för att köpa just kläder och skor till slitiga ungar. De håller tills sakerna blivit urvuxna iaf. Deras skor är ofta inte så nätta, tunna och luftiga som alla andra, det är ju modern med mesh exempelvis, och det är ju skönt. För mig, som går i mina skor. Ska man leka, klättra i träd, spela fotboll, ränna i skogen – då går de sönder direkt.

Efter väl uträttat uppdrag åkte jag hemåt igen,. Nöjd och glad. Jag gillar när företag tar sitt ansvar och byter ut det som blivit fel.

Jag gillar iofs inte att det ska behövas, för rent generellt borde det vara bättre kvalité på saker. Vet ni att jag en gång för ett par år sen var på nåt föredrag, om hållbarhet. De pratade om datorer, och berättade att det med flit sätts in komponenter i dem som antingen har en begränsad hållbarhet på några år, typ garantitiden, eller så går de inte att uppgradera. Det handlar ofta om en pytteliten del som gör så att hela datorn är värdelös när den inte funkar. Sånt gör mig vansinnig, när man går ut med den bestämda tanken att saken ska gå sönder. Kollar man på dåtidens kylskåp exempelvis så håller de ju än. Har man ett gammalt som står och tuffar, håll hårt i det. Må hända att det är sämre med freon eller vad det nu var i dem, men så jäkla bra är det ju inte med dagens grejer heller. Vet att min exman hade riktigt gamla frysboxar där de förvarade bär osv utomhus, nu har jag såklart ingen koll, men förr. Idag kan du inte ställa en frysbox ute, då får den spatt. Samma sak med kylskåp, jag har ett i poolrummet men fast vi isolerat utrymmet det står i så fryser sakerna sönder där i. Jag har skrapat ut öl-slush flera gånger än jag vill erkänna;)

Nåväl. Saker ska hålla, det är min absoluta devis. Sen kan man såklart behöva sköta om dem, så är det ju, men de ska hålla.

Vidare!

Jag har fått på sommardäcken, det är najs, jag har inte kört med dem än dock, vilket alltid är lite av samma känsla – woooow! Det är så mjukt och tyst på nåt vis. Min bil är rätt bullrig i kupén, budgetbil:) och det är stor skillnad med sommar/vinterdäck.

Tanken är, att om det blir varmt i helgen, kanske bära ut borden och stolarna, och sen röja ur poolrummet. Mina äckliga djur använder det som toalett:/ när det är för tråkigt väder att gå ut, varför de inte använder kattlådan inne är ju inte ens förvånande, antar jag. De är ju ändå katter… Jag har ställt en låda där ute också men de gillar bättre att gå under bordet. Det är ju supertrökigt att städa, och komma åt under där. Krypa runt på knäna på stenplattor gör ont. I höstas drog jag därför ett nät runt hela bordet, som de inte kunde komma in genom och i år behöver jag bara ta bort det:D SÅ NÖJD med mig själv. Det tog lite tid, men värt varenda minut. Sen ska jag dammsuga och skura och kanske även leta reda på gardinstängerna jag ska sätta upp. Köpte nya gardiner i höstas, som jag ska sätta upp nu. De jag hade förut går bara över fönstren och det funkar utmärkt, men rent skönhetsmässigt kan det nog bli tusen gånger finare om de går från tak till golv. Grejen är bara att de inte får nudda golvet, då går Smulan direkt och kissar på dem. Det är ju hennes grej, kissa på tyg som ligger på golvet.:/ Jag har inte helt funderat ut hur jag ska göra det här, taket är inte helt platt utan lutar utåt, gardinstängerna får antingen hängas snett, eller så får man anpassa längden, eller – vilket är mest troligt – så sätter jag stängerna rakt och skiter sen i om det blir lite snett:D Inget där ute är perfekt.

Nu ska jag som vanligt dricka lite mer kaffe, sen kontrollera så jag lämnat in det jag ska, har deadline på feedback idag, men satt med det hela dagen igår så jag är klar. Men bäst att checka.

Momentet som kommer nu – jag läste anvisningarna igår, och fy fanshelvete vad omfattande och analyserande det var. Jag hatar det, att analysera saker. Eller iaf saker som jag skiter i:) Det finns inget i det momentet som jag kommer ha nytta av, absolut inget. Och att då lägga ner den tiden känns inte speciellt kul. Det är också det sista vi gör i kursen, så känns som att det här momentet med fördel kunnat ligga tidigare, eller varit utspritt, för det är stort. Kommer ta massa tid. Jag tänker inte göra ett skit åt det förrän nästa vecka.

Men, det roliga är att jag är snart färdig med min text, och kanske att jag faktiskt avslutar helt den här gången:) Så får vi se hur det blir sen. Lärarna pratade om att kanske erbjuda info om hur man gör sina egna ljudböcker och e-böcker, vilket hade varit ungefär tusen gånger mer intressant än det här Entreprenör-momentet. Troligen blir det väl inget av det, dessvärre. Men jag kanske kan lära mig det på egen hand:D Helt korkad är jag ju inte. Vi får se:)

Nu -kaffe!

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting