Okategoriserade

Lurad

Jag vet inte hur det är med er, men JAG känner mig oerhört lurad på våren i år. Vintern har varit väldigt lång, och kall! Och nu låter våren vänta på sig. I morgon är det sista april och det var frost för några nätter sen. När värmen väl kommer, för det gör den ju, förr eller senare, så kommer allt att fullkomligen explodera och det blir grönt på en kvart. Den här skira grönskan som är så vacker kommer vi inte få se så mycket av. Det tycker jag är tråkigt.

Jag älskar värme så jag är ändå beredd att överse med det om den bara kommer, och gärna parkerar här över i många månader:) Inte som förra sommaren när folk dog av värmerekord i Europa och här hemma var det några få plusgrader på nätterna och ösregn på dagarna och inte speciellt mkt varmare.

Vi nordbor förtjänar all värme vi kan få, vi står ut med en lång mörk och kall årstid och belöningen är ju de ljusa kvällarna och värmen. Så hit med den nu! 😀

Jag har inte ens börjat städa ur poolrummet, det är för kallt och lockar inte det minsta, inte ens borden och stolarna har jag burit fram. Jo, två stolar står här alldeles ensamma, men resten ligger orörda i vinterdvalan.

Idag ska Jimpa komma och greja med husvagnen och för att han ska kunna göra det behöver den plockas ur, vilket inte direkt har gått att göra när regnet öst ner. Nu hänger det också nåt konstigt lågtryck här, jag känner det i hela kroppen och är yr som om jag snurrat på en karusell. Inte kul. Men jag ska försöka göra det alldeles snart. Har bara inget bra ställe att lägga allt på, det är ju tält och grejer, men även alla dynor ska väck. Det blir nog bra!

Men en dålig sak är att mina älskade lurar har gått och fått spatt. Det är de där vanliga med sladd som kom med iPhone förut och jag älskar dem! Jag har massa andra, eller hade, för jag har gett dem till ungarna 😀 så just nu har jag inga som funkar bra. Jag har tjatat på alla kidsen, ”Är det nån som har sådana där så kan ni ge dem till mig”, de vill ju inte ha med sladd för det är töntigt, medan jag tycker det är toppen. Palla att ladda lurarna liksom. Jag har tre par, och givetvis har alla lagt av samtidigt. Nej, nu ljög jag, jag har tre par, men bara ett som har varit bra, de andra har länge varit halvdåliga, de är ärvda av kidsen.

Inga lurar = ingen ljudbok, och ingen ljudbok = allt blir tråkigare 😀

En annan sak är det här:

En motorcykel:) Mamma och pappas, som står hos syrran. Mamma har förvisso mc-kort, det fick de ju på köpet förr, men hon kör inte. Ingen annan får köra det, och Robban som var sugen på att ta det har nu bestämt sig för att låta bli. En pappa till nån han kände har tydligen kört åt skogen med sin, så illa att han inte överlevde. Det är ju hemskt, såklart, men det känns tryggt på nåt vis att Robban inte vill ha ett mc-kort. Jag kan inte säga att han kör dåligt, absolut inte, han är en bra förare med många mil bakom ratten. Men han är ung och snubbe. Säger inget mer:D

Nåväl, den här ska vi göra något åt. Vi kan ju dessvärre inget om motorer i allmänhet och mc-motorer i synnerhet så … tja. I lördags var det nån där för att kolla på den, och jag kan inte låta bli att ruska lite på huvudet;) Han visste att den var i rätt dåligt skick, den har stått i 20 år eller så, och att då bli lite förvånad över att tanken har rostat…? Och att det på nåt sätt var det som blev tummen på vågen för att han nog inte ville ha den. Jösses, en tank till en motorcykel kostade inte speciellt mycket, jag googlade:) I det stora hela, om man ska renovera den, så är det en pyttedetalj och en liten kostnad.

Jag respekterar fullt ut att man backar för det jobb det kommer innebära totalt för att få den i körbart skick, men en grej som det där fattar jag mig inte på.

Jaja. Jag är extremt sugen på att göra det själv, för hur svårt kan det vara? Skitsvårt säkert, men en skruv i taget?

Nej, jag VAR sugen, det har nog gått över nu, men känner ni nån som vill ha en cool mc, den är inte så vanlig, så kan ni väl hojta till. Det är en Honda och så lite bokstäver CBX eller nåt:) Den är inte gratis, och heller inte billig, men en snabb googling säger att de kan gå loss på runt 100 lax i fint skick, och då kan man göra sig en fin hacka om man tycker om att renovera 🙂

Jaja, nu ska jag duscha, har tränat redan, och sen plocka ur vagnen:)

Först skicka in en uppgift till skolan också, vi hörs snart!

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting