Okategoriserade

Helgjobb:)

När nån sa att det var NITTONDE maj idag började jag protestera, å det grövsta. Men vad hjälpte det? Det ÄR ju det….? Obegripligt. Säg att det inte bara är jag som tycker tiden rullar förbi utan att man hinner med. Jag vet att jag sagt det förr, men det går ju fasen snabbare för varenda dag.

I helgen har det varit full spätta. Fredags jobbade jag först på, sen åkte jag och tränade med David som hittat på att vi skulle få svettas. Så han langade fram stakmaskiner, roddmaskiner och assaultbikes, som är en vidrig form av cykel, och några kettlebells. Sen skulle vi tillsammans i grupper om tre komma upp i hundra kalorier på de fyra redskapen. Vi höll till uppe i den del av gymmet som vi brukar benämna som terrarium, eller att man kan ha bikram-fys där, för det är, utan att skoja, ruint 30 grader varmt sommartid. 100 kalorier på varje maskin innebär att man på tre ska göra 100 kalorier. Det är tufft, och givetvis tävlar man mot de andra lagen:D En liten vila med en minuts planka och så på det hela igen. Nya 100 kalorier. Det var så jobbigt och kändes samtidigt så kul:D Men det var trögt, speciellt assaultbiken, den är hemsk.

Sen satt jag och en tjej till i en halvtimme och försökte få benen att skaka innan vi kunde åka. För min del till affären för att handla. Hemma sen var klockan rätt mycket, jag skulle duscha, äta och fixa mig för att cykla ner till stan för att hänga på DogBar, Lasse spelade och den här gången hakade syrran på:) Från mig är det ungefär sju kilometer till stan, och de går över ett stort gärde där det alltid blåser motvind, och på hemvägen är det uppförsbacke sista tredjedelen. Det tar en stund att cykla om man inte vill komma fram svettig, och det vill man ju inte. Landade på baren strax innan halv åtta och kunde glida ner med en iskall öl och lyssna. Kom folk och anslöt och det blev en mycket trevlig kväll.

Aldrig någonsin är öl så gott som när det är en varm sommarkväll. Eller dag:)

Det var dock allt annat än varm när vi cyklade hem vid halv tvåtiden, fy fan vad kallt det var! Jag hade ändå tagit en skaplig jacka, men det hade behövts både mössa och vantar.

Lördag, innebar jobbdag. Syrran har en altan med trehundra lager olja på som hon ville slipa. Vi fick låna en maskin av Jimpa, och den testade hon med på lördag morgon och insåg att det aldrig skulle gå. Den är svinbra men vi är för klena i händerna. Alltså bestämde vi oss för att hyra en golvslip på Bauhaus.

Man kan ju säga att det inte direkt blev så jäkla mycket bättre…maskinen skulle funka superbra på altangolv lovade killen, och jag vet inte jag…? Är det här så himla bra? Nej.

Det här är efter två timmars slipade, krånglande med inställning och fan och hans moster, och det såg värre ut irl. Vad gör man? Jo man ringer Jimpa:D som givetvis kom och hjälpte oss. Han kan sånt här och inte ens han fick till det bra. Maskinen slipade bara på halva sidan dessutom. Jäkla skit.

Jag hade dessutom lyckats köra över sladden tidigare… haha, så jag agerade snällt sladdhållare-assistent. Samtidigt höll vi på och laserade möbler. Men kolla hur fult?

Efter att Jimpa slipat så gott det gick med den där apparaten, så avslutade vi. Idag återupptog vi det hela med att först återlämna maskinen, sen slipade han med en annan maskin och till sist ser golvet ut så här:

Planen nu är att lägga nya plankor längs in, det är så mkt olja som inte går att få bort utan ett jäkla jobb, det blir enklare och säkert billigare i längden med nya plankor. De närmast är fina så de behåller hon.

Fyra stolar och en soffa är färdiglaserade, och helgens jobb är avslutat. Nu skulle man behöva vara ledig:D

Men så blir det inte:)

Nu har Robban landat hemma och vi ska se på The Walking Dead 🙂 Jag är så såld på den serien:D

Ha en fin fortsatt söndagkväll:)

Kommentarer

  1. Malin

    Att det blir randigt i början av slipningen beror ju på att plankorna är konkava och konvexa, dvs inte plana. medan slipmaskinens yta är plan. man måste helt enkelt slipa så pass länge och djupt så att plankorna blir plana om. alternativt slipa med en liten handmaskin så man kan vinkla den och följa plankornas toppar o dalar. Men då får man inte en lika plan altan.
    sen låter det ju som att er stora golvslip tog snett också. Men det var nog inte hela felet.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nja, jag vet hur man gör, och Jimpa vet det definitivt. Och att det inte räcker med ett drag utan krävs flera😂 Annars hade vi inte vågat köra den alls efter första testet 😀 Men när själva slippappret enbart tar på en sida, konstant oavsett hur man ställer in maskinen eller slipar med den -det är det märkliga i det hela. Något var definitivt knasigt med den.
      Vi sa att vi var totala nybörjare också och fick höra att det skulle vara enkelt och gå fort, så tror de behöver tänka till lite, Bauhaus.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting