Okategoriserade

Myggjävlar

Herregud så med mygg jag har här hos mig. Jag satt i hallen nyss och tejpade min onda häl som just nu bråkar satan med mig, och myggorna svärmade. Det gör ju dessutom ont när de sticks de jäklarna:/

I normala fall så brukar de vara skitjobbiga fram till midsommar, sen lugnar de ner sig. Jag hoppas innerligt att det är som vanligt.Jag brukar inte vara speciellt besvärad av dem, de sticks men går att stå ut med. Nu – not so much.

Idag har jag städat, Novalie hjälpte mig mer än mycket, tror hon städat i typ 8-10 timmar eller så, snacka om att få feeling. Hon har rensat ogräs, städat inne, ute och allt däremellan. Jag har städat i poolrummet, och krånglat med en säng som stod där, men numera är tillbaka på sin plats inne hos Jordan, som har den stora gillestugan som sitt rum. Där ska den stå som nån slags gästsäng/säng till Jack.

Framåt kvällen kom syrran, och så drog vi iväg och köpte present och dekorationer till studenten. Jag betar av från listan, sak efter sak, och det känns ju bra. I helgen har jag lånat Jimpas släpkärra och ska köra shitloads av skräp till tippen.

Jag har ett antal gamla skelett till studsmattor som ligger och skräpar, de ryker nu. Misstänker att ingen förälder idag vill ha en begagnad ställning, utan skyddsnät och skit, så bye med dem. Orkar verkligen inte göra annat. Sen är det massor av kvistar och gräs och sånt kul, blandat med återvinning som konstant svämmar över. Fattar inte hur det ska gå när Uppsala ska införa nån slags fyrfackskärl till soporna, och hoppas innerligt det kommer gå att få nån slags undantag. Jag kan omöjligt rymma allt mitt i dem. I snitt gör vi väl av med runt 30 mjölk/yoghurtförpackningar i veckan, plus övrigt som ska i samma kärl, helt omöjligt att få rum med det i en liten kvart av ett kärl. Ge mig ett stort så kan jag sortera som alla normalstora familjer, annars – låt mig få ha min vanliga tunna kvar. Jag suger på att sortera, och har ingen lust att bli bra på det heller;) Och det handlar inte om lathet utan om platsbrist. Jag har inte plats för all sortering.

Jaja.

Jordan har jobbat och slitit med att sätta upp en studsmatta och ta ner en som var trasig, och givetvis, eftersom vi har fler, så blev det fel:) Det är som vanligt. Han lovade att göra resten i morgon, så det får vi se.

Jag har precis tagit dagens andra dusch, efter att ha varit ute och blivit myggbiten plus skitig och svettig av att rensa ogräs i carporten, så var det som najs med en avsköljning.

Nu kom Robban så dags för Zombiesar, det är ett trevlig sätt att avrunda kvällen:)

I morgon är en ny dag, full av städ, träning och chaufförsgöra:)

Sorry for svamligt inlägg, gör ett vettigare i morgon!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Monica

  hörde av bekanta vara barn bor i Uppsala att det var galna översvämmningsmyggor där, inte de vanliga som mjuklandar och vippar runt en stund innan de sticker utan kamakazepiloter som sticker samtidigt som de landar

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Det var en exakt beskrivning av de jäklarna. Det är verkligen som att de åker med gadden före med siktet inställt på blod 😂

 2. Marie

  I vår kommun började vi med fyrfackskärl 1997. I början samlade jag sopor i garaget som jag skulle slänga ”sen” när vi fick tillbaka ett bättre system. Vi hade då tre blöjbarn och jag fick flirta med grannarna för att kunna slänga sopor hos dem. Mjölk köptes endast i plastkärl av den enkla anledningen att vi inte hade plats i pappersförpackningar. Vi vande oss till slut. Det gör säkert ni också, och man blir bra på att sortera 😊

  1. Karin

   Vi måste ju sortera även idag så för oss som gör det blir det bara bättre. Vi slipper åka till återvinningen med massor som vi behöver göra idag.

   1. Profilbild
    familjenannorlunda

    Men om jag fattar korrekt så ska återvinningarna som de är idag, bort. Och då blir det sämre. Syrran som är ensam och har kanske en soppåse i månaden, resten sorterar hon, och har kompost, kommer få det mkt dyrare. Jag med, som idag sorterar men ändå inte får rum, främst inne, vi är en stor familj och det blir mkt sopor, kommer också få det dyrare. Och jag vill inte ha varken dyrare eller sämre. Det kanske andra vill men dit hör inte jag. Jag gör jobbet, och får betala mer för det.

    1. Karin

     Din syrra kommer att kunna beställa hämtning mer sällan och få det billigare. För majoriteterna av familjerna kommer det att bli enklare och miljön förbättras. Vax är merarbetet om du redan sorterar idag?

     1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej, hon kommer få det dyrare 🤷🏼‍♀️ Redan kollat. Jag säger inget om majoriteten jag säger att jag hoppas det går att få dispens. Jag har för mkt för att få det att rymmas i de små kärlen som kommer bli. Vad är så svårt att förstå med det?

     2. Karin

      Det bygger på ett lagkrav och det är inte ett påhitt i Uppsala. Taxorna är inte fastställda. Du kan få extra tömning om du behöver det. De bemannade återvinningscentralerna kommer inte att försvinna. Du kan fortsätta att åka till återvinningscentralen. Kärlen blir större än idag så om det inte ryms då ryms det inte heller idagsläg

      Din syster kan dela med grannarna.

     3. Profilbild
      familjenannorlunda

      Lägg av. Jag vet allt det där. Men fattar du inte min synvinkel på det hela så gör du inte. Dela med grannarna…? Knappast va.
      På en direkt fråga om det blir dyrare svarar de inte, vilket till 100% innebär att det blir det. Extra tömning kostar också extra. För att åka till en bemannad återvinning krävs bil. För MIG blir det en försämring, för syrran blir det en försämring. För dig blir det säkert bättre och du skiter uppenbart i om det blir sämre för nån annan 🤷🏼‍♀️😅 Alla är sig själv närmast och det här är MIN åsikt om MITT och den står jag för. Jag behöver eller vill inte veta hur du eller nån annan har det när jag är sur för att det blir sämre för mig. Jag vill bara klaga lite i största allmänhet. Så låt mig göra det 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting