Okategoriserade

Saker jag valt men ändå inte gillar:)

Trädgård. Äskar att ha en, älskar att den är stor. Tycker det är urtråkigt att behöva sköta om den. Det är inte det minsta lockande. Därav blir det ju så att jag skjuter upp det, och då blir det tusen gånger mer jobb.

Som nu. Jag lånade en kärra av Jimpa och ”skulle bara” lite. Det blev fyra vändor till tippen. Det mesta var trädgårdsavfall och mkt av det är grannens. På min ena sida har jag en gammal sommarstugetomt som såldes för några år sen men inget händer. Det är toppen! Älskar att slippa dels folk öht där, och ser verkligen inte fram emot att det ska byggas och bankas där i evigheter när ett hus ska upp. Negativt är att det är svinmycket träd och buskar som smiter in över staketet till mig. Så mkt av det jag kapade nu står på grannens tomt men hänger in med hela sin härlighet på min. Varsågoda 🙂

Sen var det två studsmattor, ställningarna. Själva mattorna har jag kommit på är suveräna för att döda kirskål! Det verkar vara något de absolut inte gillar, så nöjd. Det var en gammal säng, en byrå, massa återvinning som bott i garaget, cykelvrak, stubbar, lastpall, brädor, ännu mer brädor och så vidare i en evighet. Börjar man samla ihop eländet som ligger utspritt så blir det rejäla högar.

Syrran skulle ha med lite saker, så vi körde förbi för att hämta upp det. Sen ett lass med grönsaker.

Jimpa fick komma med häcksax och kapa växtligheten när jag ledsnat på att klippa en och en mer sekatör eller grensax. Otroligt tacksam över det:)

Eftersom frysen ju la av, och jag fick lov att omplacera allt som bott i den men inte fick rum med allt så valde jag att bären fick tina upp. Tänkte att antingen gör jag den där gelén jag funderat på, eller så kastar jag dem, det var röda och svarta vinbär. Jag är inte speciellt förtjust i svarta, röda är goda men helst från busken direkt.

Trött som ett elände ställde jag mig sen efter en hel dags släpande i trädgården och kokade saft och gelé.

Var ju typ samma recept från början. Lite olika mängd socker och koktid sen bara.

Skvätte ju såklart överallt i hela köket, och silduken är numera vackert vinröd:) Mitt golv är av linoleum och suger åt sig allt på en sekund, så jag försökte vara snabb att torka upp men det var knappt så det gick bort ändå.

Till sist, klockan halv två på natten, var jag klar:

Tror gelén är för hård men saften är topnotch:) Mycket nöjd. Jag dricker sällan saft och äter aldrig någonsin gelé eftersom det är skitäckligt;) men ändå. Jag får laga till en fläskytterfilé snart så kan de testa om den är ätbar.

Saften kan man nog också använda som groggvirke till vårat starka vin, vi har ju en omgång som blev 19-20% och det är inte jättegott att dricka som det är, man blir dessutom packad direkt, vilket inte är meningen. 😂

Det var ungefär lika roligt att titta på bär som kokar som det är att kolla när färg torkar;) Lite väl lite utfall för många timmars meck.

Idag var det på det igen. Syrran kom hit och vi körde sopor, krattade och bar grenar och roade oss kungligt.

Jag är inget fan av den nya återvinningsstationen vi fått här, den är ett år eller så. Den gamla var jag på hela tiden och tyckte det var trevligt och lite småmysigt att gå där och kasta saker. Den här nya är stor. Man får gå långt, och missar man nåt, som idag, vi missade att det bara fanns batteri-släng i början, så då får man köra ett extra varv, stå i kö och trängas. Nej. Omysig!

Men det är gjort nu, och jag tänker kanske inte röja så mkt mer i sommar 😂

Nu kommer Robban, och det innebär The walking dead, det blir ett bra avslut på en fysisk helg med massa frisk luft!

Ha en bra måndag 🙂

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting