Okategoriserade

Trixie -student 2024<3

Sådärja! Jag är nästan tillbaka på banan, även om det känns som att jag är helt slut fortfarande:) Det tar på krafterna att ta studenten;D

Jag har sjåat en vecka eller så, med både bråkig frys och stökig trädgård, och försökt rådda ihop det så det ska bli en fin dag för Trixie. Med facit i handen så lyckades det:) Dagen innan stod jag i köket och bakade pizzabullar och förberedde en kycklingsallad med ris, handlade och sen pyntade vi. Jag har haft enormt fin hjälp av Novalie som städat i timmar varje dag, guldstjärna till henne!

På studentens morgon skjutsade jag Trixie till klassens champagnefrukost klockan noll sju noll noll. Det efter att ha sovit fyra timmar, haha, såklart var det massor att göra där på natten. Hon är så skön den här tjejen. Där de andra döttrarna klivit upp strax efter midnatt typ, för att fixa sig, så behövde hon bara dricka kaffe och kolla så lockarna Novalie gjorde kvällen innan var ok:) Inga timmar i sminket eller hår som inte är perfekt, utan en chosefri Trixie♥ Jag känner igen mig själv i det.

Studentklänningen köpte hon begagnat, väskan är min mormors som jag haft i gömmorna, så roligt att hon fick vara med på ett hörn också:)

Jag släppte av henne, kikade in i trädgården där de ordnat så fint med pannkakor och grejor. Det verkar vara en förnuftig klass överlag. Inget svineri, utan eftertänksamt och planerat. Jag åkte raka vägen till Arlanda för att hämta upp Corrinda och Zehro.

Stod en stund och väntade och funderade på att blunda lite, men betraktade folk i stället. Det är ju en speciell atmosfär på en flygplats, även om man bara står på parkeringen. Så kom de! Så mysigt att få kramas igen, jag saknar henne ju!

Körde hem och fick inte mycket gjort, men lite frukost och kaffe i alla fall, och sen fick jag väcka killarna nån timme innan vi skulle dra. Kvart över elva var vår estimerade avgångstid hemifrån, och den höll vi. Trixie skulle inte springa ut förrän 12.30, men eftersom det en vanlig vardag är hopplöst att parkera i Uppsala, (och värre blir det! Politikerna tar bort fler och fler parkeringar… helt sjukt) så måste man vara ute i tid för att kunna snurra. Jag hade full bil och jodå, vi fick snurra lite, men ändå inte allt för länge. Jag körde in på en gata där jag aldrig varit förr, och hittade en tom lucka. Då är det ju så att man trippelkollar, kanske till och med ännu mer gånger, för något fel måste det ju vara? Men nope, det var en vanlig boendeparkering, inga tillstånd, tack så mycket.

Vi gick till skolan och var där i god tid, fick plats allra längst fram:D

Trixie som fyraåring:)

Bilden är tagen av Linus, som filmade under Familjen Annorlunda, och det där är exakt så Trixie var, och är. Totalt obrydd om vad andra tycker, hon är sig själv fullt ut. Hennes outfit är helt självvald, och givetvis var den godkänd av mig. Jag har alltid låtit dem välja själva, om möjligt. Vissa gånger har jag såklart styrt, men inte i vardagen. Känner man sig fin så ska man få ha de kläderna på sig.

Janelle och Jack väntade på oss, Simon var sjuk. Mamma och syrran anslöt några minuter efter att bilden togs.

Kan vi här ta en sekund till att prata om det här med att tränga sig?

Vi stod här en halvtimme ungefär, och det fylldes på allt eftersom. Det var relativt tomt när vi kom och vi blev anvisade var vi skulle stå. Sekunden som rektor började prata och studenterna sen skulle springa ut, så kommer tre LÅNGA män och ställer sig framför oss. Jag fann mig stirrandes in i ryggtavlan på en skjorta och kunde inte se ett skit, och samma sak gällde för alla de mina. Jack stod bredvid mig, väl synlig för snubbarna. Jag hörde mina kids morra och klappade männen på axlarna och bad de inte det minsta vänligt att dra åt skogen;) Eller inte riktigt så hårt då, men jag fräste att de inte kunde ställa sig i vägen på det där sättet. Blickarna de gav var skapligt tomma. Va? Vadå? Men för helvete, flytta på er! Den ena hade vett nog att sätta sig ner på huk, de andra makade sig en aning åt sidan.

Alltså, sånt här beteende stör mig så jag får eld i håret. Vill man stå långt fram, var det än är, så får man komma i tid och vänta. Stå där och svettas i solen eller bli blöt av regnet eller vad det nu kan vara. Men man kommer inte inglidande och ställer sig i vägen. De här ingick dessutom i längdreserven, ingen av dem var under 190 och hade sett fint om de så stått längst bak. Men nejdå, klämma in sig framför en femåring. Fuck. Janelle satte ord på det sen, genom att säga att det är skitjobbigt att switcha fokus sådär. Man står där och är förväntansfull, för att på en sekund blir besviken, förbannad och ledsen, för att sen försöka vända tillbaka till glädjen inom några sekunder.

Nåväl, jag fick bort dem, fast jag inte var det minsta sugen på att vara en bitch;) Och sen kom de! Trixies klass var först ut, och tjoade och tjimmade:)

Några veckor innan avslutningen så fick de besked från det företag de anlitat för att hyra ett studentflak, att deras samarbetspartner gått i konkurs och därmed var deras flak i farozonen … inte kul! Det löste sig, men samma dag, nån timme innan de skulle kliva på flaket meddelade företaget att det blivit dubbelbokad och att de bara kunde få åka 45 minuter, i stället för den 1,5h de betalat för. Dessutom var de tvungna att kliva på mycket tidigare än avtalat. Jag som är en misstänksam jävel antar att det var så här redan för flera veckor sen, men att företaget hoppades kunna lösa det. Nu blev det stressigt för dem, de sprang ut, togs emot av släktingarna och sen var det full rulle in för att byta om och samla ihop det de skulle hiva av hos oss. Men vi hann såklart hänga på en massa jox och kramas. Trixie började gråtskratta direkt hon såg oss, då släppte allt och insikten slog till. De tar studenten:D

Fina unge!

Vi följde med henne till ingången, och väntade medan hon bytte om till de overaller de dekorerat tillsammans. Flaggan är alltid pricken över i, tror jag köpte den till Corrinda, och den hänger med, på studenter och fotboll:)

Top Hat är deras produktionsbolag som de startade som gymnasiearbete. Tror jag, det är hon och hennes killkompisars i alla fall:)

Novalie som var den som sist tog studenten återupplevde sin egen dag:)

Flaket rullade in, snyggt rattat av en tjej i klänning:) och det hade ju tak. Fiffigt! Hennes kompis intill.

Älskar ändå banderollen: Vi hade också gått Sam, om vi inte haft talang.

Jag som inte gillar att backa på en vanlig parkering hade antagligen fått fullskalig panik över att behöva köra det här fordonet i den folkmassa som var här, men hon gjorde det snyggt och prydligt. Vi vinkade av dem, torkade tårarna och åkte hem:)

Eller vi delade upp oss. Eftersom de inte skulle åka så länge nu, så stannade Corrinda, Zehro, Novalie och Lovelia kvar med syrrans bil medan hon och mamma fick åka med mig, Janelle hade egen bil och så åkte vi hem för att förbereda.

Vi var bara vi, Jimpa och Maggan som är alla kidsens gudmor, och det var perfekt, det började regna under maten och då rymdes vi alla runt samma bord inne i poolrummet:) Vi är ju rätt många ändå. Trixie är inte speciellt förtjust i att vara social och hon hade ju tömt ut de flesta av sina reserver vid det här laget;)

När hon kom hem så mottogs hon med kramar och grattis och hurrarop och den obligatoriska bilden framför vinrankan:) Det har bara blivit så, det är ingen tanke bakom:)

Trixie hade varit meny och hon ville ha bålen ”som vi brukar ha”, vilket är en flaska alkoholfritt bubbel och en flaska fruktsoda, med frusta vindruvor och mango som isbitar. Svingott! Jag hade ju noll isbitar eftersom – tja ni minns kanske att frysen bråkade;) Annars brukar jag frysa in och tippa över i en burk, men nu hade jag inte hunnit med det.

Pizzabullar har jag aldrig gjort tidigare och de fick ju inte direkt pris för snyggaste bakverk;) Men de var jäkligt goda!

Jag gjorde egen deg, och eftersom Corrinda är vegetarian gjorde jag enklast möjliga, med bara tomatsås och ost. Jag tar passerade tomater och häver i oregano typ. Nu hade jag ingen oregano och allt var slut på affären? men jag hittade en burk med nån kryddmix där just oregano var främsta kryddan, och den var supergod. Det här kommer jag vara tvungen att göra ofta, alla gick åt:)

Kycklingsalladen är sen vi var små, då gjorde mamma alltid den när vi skulle åka iväg och campa, och sen åt vi den på plats. Det är ris, tomat, gurka, paprika, sallad, majs, champinjoner, ägg, bacon och kyckling. Kycklingen ska egentligen vara sån färdiggrillad men det orkar man ju inte pilla med, så jag gjorde fileér med marinad och grillkrydda.

Tog undan till Corrinda som fick halloumi i stället för kött.

Till efterrätt valde hon frukt och bär, och vi hade både frysta hallon/blåbär och färska jordgubbar och vindruvor, hallon och körsbär. Glass och grädde till det:) Det är så jäkla gott och fräscht!

Till det hade Trixie bakat en chokladkaka, som är mäktig och jättegod, passar utmärkt med frukten.

”Ska du dekorera den?” frågade jag och hon toppade det hela med en pytteliten vindruva:)

Vi hann skåla och äta löjrom och chips som inte kom med på bild, innan regnet kom, då flyttade vi in. Alltså det här poolrummet vi har, som numera är uterum eftersom poolen är borta;) det är så bra! Man saknar det massor under vinterhalvåret, det är ju helt oisolerat. Vi ryms perfekt där, vi har ju varit runt 45 personer som hade fest för nån sommar sen utan problem. Jamie hann pipa iväg, och Robban jobbade, när vi kom på att vi skulle ta syskonbild, så alla är inte med, men nästan:)

Haha, Lovelia hittade de snyggaste skorna:) och jag har fått med hela himlen där bakom:)

Det är en makalös skara ändå! Fatta att det här är mina, Jack också:)

Jag vet att ni vet, men det är från vänster till höger:

Patricia, Lovelia, Janelle med Jack framför sig, Trixie, Jordan, Novalie och Corrinda.

Kvällen skred fram i lagom mak och vi hade det mycket trevligt:) Trixies fick presenter och vi skålade och bubblade, åt och hade det mysigt. Framåt åtta var det bara familjen kvar och jag började plocka undan det sista, men gav sen upp det och lät det stå till dagen efter. Det springer ingenstans och det var fullt i diskmaskinen:)

Det här är 2024:s vackraste student: Trixie ♥

Min sjätte unge, min femte dotter:) Hon som är så lik Janelle både till utseende och humör, som är som en filbunke, klok och vettig. Den här tjejen har skinn på näsan, och jag har inte haft många sömnlösa nätter för hennes skull, om ens några.

Hon var lite osäker på om hon skulle göra något på kvällen, men till sist bestämde de sig för att se solnedgången ihop uppe vid slottet och sen var det lite häng på olika ställen innan de såg solen gå upp igen:) Lugnt och städat.

Jag och syrran mötte upp fotbollskillarna på kvällen och tog några extremt välsmakande öl:) En av killarna har varit ute och rest länge så vi har knappt setts i år, men nu är ordningen återställd. Jag kom hem vid två på natten och då var Trixie inte hemma, vilket kändes precis som det skulle. Flustret anordnar en stor studentfest för alla men jag vet inte jag, Flustret är inte vad det en gång varit, och jag är rätt glad att de inte ville gå dit. Trixie har enbart hängt med killar, och de verkar vettiga hela bunten och det känns alltid bra när man vet att tjejerna har fin backup. Långa killar muckar  man inte med, så då klarar hon sig fint. Alla är inte långa såklart, men hon är kortast:D

Min lilla fina unge! Nu ska hon vara ledig ett tag, sen sommarjobba och efter det – tja, vem vet? Hon har inte planerat längre än så, men det kommer garanterat bli bra. Så småningom tror jag hon kommer plugga vidare inom film, bakom kameran trivs hon finfint. Men just nu får hon bara panik över frågan vad hon ska göra nu, och jag känner igen det väldigt väl. Vet man inte så är det en jättejobbig fråga som man inte kan svara på. Men en sak vet jag och det är att Trixie har världen för sina fötter, vad hon vill kan hon bli:)

Stort grattis Trixie till väl utförd gymnasietid! Jag äskar dig ♥

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting