Okategoriserade

Avslagna dagar:)

Jag är trött. Antar att det är en kombo av vädret och pollen, och att studenten är avklarad:) Jag är inte allergisk men har förstått det som att man då kan bli väldigt trött för att kroppen jobbar stenhårt på att ta hand om det.

Oavsett, trött är jag:) Just idag kan det eventuellt också bero på att jag var ute och svirade i går;)

Helen och jag körde Soultrain och det var ju lördag som är lika med stänger 02, det är kul. Vaknade första gången vid nio och tänkte att det var inte alls nåt kul att kliva upp då, utan somnade om. Nästa vecka kan man vända dygnet till de tider som passar mig bäst, slippa vakna vid sju utan kan vakna när jag vill:) Och det brukar vara perfekt när kroppen själv får bestämma, ofta sover jag då mellan 02-09 ungefär. Att vakna vid sju stökar till det, då är jag inte färdig:D

Sommarlovet knackar på dörren, och det är välförtjänt för alla. Och mig:D

Men några dagar kvar först.

Corrinda är kvar här men Zehro åkte hem idag, han ska jobba, hon har sommarlov hon med, och ska delvis jobba på sin gamla förskola här i stan. Nu stannar hon fram till midsommar, sen ska de ut och resa lite, och sen jobbar hon. Det är mysigt att ha henne här! Jag saknar henne. När de har kommit hit så har de fått ta mitt sovrum ju, och nu är tanken att hon ska flytta in i Jamies rum, och han in till mig, men jag tror det kan få vara som det är några dagar till. Jag ligger på en luftmadrass inne hos Jamie nu och sover ju som en kund. Det är så jäkla skönt:D I vanliga fall snurrar jag fram och tillbaka, för jag får ont i axeln jag ligger på och i ena benet. Meeeeen på luftmadrassen vänder jag mig EN gång, efter ungefär halva natten, sen sover jag vidare som en stock. Den gången vaknar jag iofs till för den är lite löst pumpad så det tar lite kraft att rulla runt, man ligger djupt, men eftersom jag tvärsomnar direkt gör det inget.

Och sen hann jag inte längre igår:) Fortsätter nu, måndag eftermiddag:)

Jag är fortfarande trött, men har nu insett att det mer är vädret än något annat. Känner mig snurrig, åksjuk och huvudvärken lurar, klassiska väder-symptom. Skit i det, tänker jag och så tar jag en kopp kaffe till, och försöker dricka mycket vatten. Tänker att det är lösningen på allt:)

I går hade vi varierande väder. Solen strålade, sen började det regna, storma och hagla.

Stora hagel som låg kvar länge. Det såg väldigt skumt ut på rabarberbalden, fulla av isbitar:) Mellan skurarna så skyndade vi i väg till vallokalen och röstade i både EU-valet och folkomröstningen i Uppsala.

Idag kom det preliminära resultatet, jag har ingen koll på EU men i vårt val blev det oavgjort.

Det var alltså knappt hälften av invånarna som röstade och av de så röstade nästan hälften blankt. Troligen för att de inte fattade frågan, som är extremt luddig, eller i protest. JA-sidan tycker att de vunnit en storskredsseger och firar med champagne och jag suckar bara. Hur fan kan man ta det som en seger att det 1: är så lågt deltagande, och 2: att hälften röstar blankt. Det är en konsekvens av ett uselt arbete med att informera om att det ens ska vara en folkomröstning och vad den ska handla om. Folk i allmänhet vet inte ens vilka idiotiska planer som våra politiker har för staden. De vet definitivt inte vad det kommer att kosta oss, i både pengar såväl som miljö. Och det är politikerna ytterst nöjda med. De vågade ju inte låta oss rösta om det vi begärt – Ja eller Nej till spårväg, och Ja eller Nej till en grotesk utbyggnad lika stor som Sundsvall, fast på mindre yta. Alltså lika många bostäder som det finns i hela Sundsvall.

Jag skäms över de politiker vi har och kommer göra allt som står i min makt för att få väck dem till nästa kommunval. Det går inte att ha Erik Pelling sittandes makten. Det är som att utropa: All makt åt Tengil. Fast Pelling. Ungefär samma sak. Han är en usel politiker och en usel människa, och hur han kan sova om nätterna är obegripligt.

Nu ska politikerna debattera i en evighet hur de ska tolka det här resultatet, för det finns ingen solklart i det. Man kan tycka att JA vann, men då fem av nio partier förespråkade att rösta blankt i protest är det inte möjligt att det kan ses som en seger. Det säger Nej-sidan och Ja-sidan dricker bubbel och slår sig för bröstet. Uppsala behöver inte det styret.

Hur svårt kan det vara? Jag borde bli politiker, men grejen är att jag skulle få totalt hjärnsläpp på alla tramsiga debatter och skylla-ifrån-sig-saker. Å andra sidan vore det rätt gött att håva in 90 lök i månaden eller vad Pelling nu tar ut. Jag misstänker dock starkt att han aldrig skulle våga släppa in mig där;) Fegis.

Så. Nog om det.

Jag har varit och tränat, det var trevligt och skönt att få röra på sig, träningsvärken sen i fredags sitter i. Vädret just nu är strålande sol, alldeles nyss öste regnet ner. Temperaturen rör sig upp och ner, kallt ena stunden, sen varmt och klibbigt. När kommer finvädret tillbaka? Har inte ens vågat titta på några väderprognoser:D

Jag gjorde förresten en för mig ny maträtt i går!

Jag såg på instagram om One Pot Lasagne, och tänkte att det där såg gott ut, och gjorde min egen variant. Gjorde helt enkelt en köttfärssås, på vegofärs, passerade tomater, grädde, vatten och kryddor, (vitlök, paprika, spiskummin, lite fajitakrydda, lite av nån mix, lite av varje med andra ord) och smulade ner lasagneplattorna som jag brutit i bitar och lät det koka tills de var mjuka. Fick fylla på med lite vätska under tiden och varvade med mjölk, grädde och vatten.

Det tog en halvtimme kanske, och när plattorna var mjuka smulade jag över mozzarella i bit, och jäklar vad gott det blev!

Egentligen inga konstigheter alls, men det smakade som lasagne och inte som köttfärssås och pasta. Det föll alla i smaken och kommer nu finnas på topplistan:) Jag gillar ju när man kan göra allt i ett, och vet att jag gjort nåt liknande men i ugnen. Det här var mycket bättre.

Det blev inte så mycket kvar att det räcker till idag, typiskt:) men det är ok ändå, tror jag har lite rester att göra nåt av:)

Nu ska jag nog ändå fylla på med den där koppen kaffe jag suttit och funderat lite över.

Ha det så bra, denna regniga måndag i juni månad 🙂

Kommentarer

  1. Birgitta S

    Det var ett bra mattips till en som undviker matlagning😂
    Nu får vädret spotta upp sig skitkallt när jag går till jobbet kl 6. Jeans o mkt tunn vadderad jacka (Cellbes) är vad som gäller. Nere i t banan är det ännu kallare. Nu jobb i 2 dagar sen 2 v semester. Längtar oavsett väder bättre med ledighet än jobbet. Må så gott!

  2. Malin

    Men åhå kul med en ny maträtt som jag faktiskt tror att mina barn också skulle äta (kräsnaste ungarna i världen). Måste testa! Tack för tips!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting