Okategoriserade

Dagarna :)

Det är inte jordens roligaste väder, just precis nu skiner förvisso solen, men det är ett jäkla regnande. Allt är blött och växer, det är en kass kombo när de kommer till gräsmattan, för jag vill inte klippa när det är blött och trögt.

Jag ska alldeles snart lägga mig på knä och rensa i rabatterna, det frodas allt möjligt där som inte är önskvärt 😉

Jag läser alla era kommentarer om förra inlägget, om att föda barn hemma, och konstaterar att de flesta tänker som mig. Men Uppsalas jävla politiska styre är ju helt felvaggade, kanske är de födda hemma hela bunten och fick lite syrebrist som nu avspeglar sig i tappade hjärnceller, vad vet jag. Men jag är på allvar oroad över det.

Region Uppsala, (förklara gärna för mig hur det ens funkar det här med att landstinget blev region och att det på nåt vis går att hela tiden skylla eller hänvisa till den andra aktören oavsett om det är kommunen eller regionen som tillfrågas. Jag fattar men ändå inte ett skit. Det är ju nånstans i slutänden samma pengar och samma stad? Samma invånare som behöver saker) har alltså beslutat att vi ska lägga pengar på några få enstaka kvinnor som bor väldigt centralt för att de ska få föda barn hemma. Jag har åkt till förlossningen på 10 minuter, klockan fem på morgonen, samma sträcka under rusningstrafik kan ta 25 minuter om man har lite otur. Hur ska man ens bedöma vilka som bor tillräckligt nära? Och ska gränserna dras på samma sätt som skolbusskorten? Man kan bo på var sin sida av gatan, gå på samma skola och den ena får busskort, den andra inte för det är inte inom gränsen. Har massor av exempel på det.

Hela det här är ett spel för gallerierna. Som vanligt, som alltid . Uppsalas politiker vet att det kommer vara ytterst få kvinnor som kommer kunna utnyttja detta, men att kunna slå sig för bröstet och säga att det erbjuds… Det är Uppsalas politiker det. De tar strid för något som de vet inte kommer utnyttjas.

Jag tror det är lite samma tänk i den förbannade spårvägen. Erik Pelling, högsta hönset i Uppsala, sosse, kommer att döda för att få den spårväg han vill ha. Förhoppningvis ingen människa in person men skogen, som är så viktig för vår luft, för syret, det huggs ner träd hej vilt längs den dragning spårvägen ska ha just nu. Djurlivet, det kommer bli extremt stor påverkan på djurlivet, som kommer försvinna i förlängningen, och sen vårt grundvatten, som löper stor risk att förstöras för all framtid genom att de måste påla sig så djupt ner i lerjorden. Erik Pelling förordar att vi då ska ha pipelines från Dalälven för att få dricksvatten. Vi har ett superfint vatten idag! Vi har ett krig till höger om oss med en gubbe som uttryckligen ogillar att vi gått med i NATO, när han får för sig att bomba de där pipelinesen, då är vi körda. Eller för allt i världen, de har ju mer sofistikerade metoder, så ett sabotage på dem är ju enklare, och osynligare. Och vips är en storstad utan vatten. Det är Pelling det.

Allt det här och mycket mer är redan påbörjat och har kostat shiyloads av pengar. Inte förrän alldeles nyligen skickades en ansökan om miljödom in till Mark- och miljödomstolen. Som alltså förhoppningsvis säger nej, men eftersom allt redan är så långt framskridet så kommer ju troligen ett undantag beviljas. Så vad vi medborgare än säger, hur många protester och namninsamlingar vi än gör – skiter Pelling i det. Och det säger han klart och tydligt. En namninsamling som gav fler röster än någonsin förr i Uppsala – skiter han i. Sen låtsas de, genom att anordna Medborgarsamtal, tillfällen då vi kan få prata med politikerna, och säger att det är för att vi ska ha medbestämmande i det… men grejen är att de alltid anordnas EFTER att allt är klubbat och klart, inget går att ändra på.

Det är ett extremt medborgarförakt i Uppsala från politikernas sida. Enormt. Och det är fruktansvärt att inse.

Pelling hävdar alltid att han gör saker med majoritet. Och jadå, det är det, med typ EN röst. Som han på nåt vis dessutom lurade till sig genom att införa ytterligare en plats i kommunfullmäktige. Jadå, det är straffbart men han är untouchable. Jag killgissar nu, men misstänker att han har hållhakar på väldigt många.

Uppsala behöver inte en spårväg och definitivt inte med den dragningen. Det finns idag en buss som går tom stora delar av dagen längs den linjen, en buss som ställs in helt i sommar. Men en spårväg för 20 miljarder kommer såklart att vara hårt befolkad?

(Vet ni, att räkna till en miljon tar typ 35 timmar, om man räknar dygnet runt.

Att räkna till en miljard tar 123 ÅR. Fattar ni hur mkt pengar 20 miljarder är?)

Pelling gick med på ett avtal med staten. Vi får ett fyrspår till järnvägen och staten ska i gengäld ha 21500 bostäder.

Först hävdade han att de absolut MÅSTE byggas här där jag bor, att staten krävde det. Vilket såklart är bullshit, de skiter väl i var vi bygger våra bostäder. Där har han backat, men de måste absolut byggas här ändå för endast på så vis kan han motivera spårvägen. Det är han och hans gelikar som vill det, och skiter i vad vi vill.

Fyrspåret hade staten betalat helt om vi avvaktat lite, utan motprestation. Det är inte Uppsala som lider av att tågen stoppar upp här från norra landet. Det här har jag hört direkt från en av de högsta inom kommunen, på en direkt fråga från mig. Vinkade alltså inte behövt ge något i gengäld utan bara fått.

Vi har många mindre samhällen runt Uppsala, Knutby, Almunge, Vattholma, Storvreta, Järlåsa mfl. Om man spred ut bebyggelsen över alla de här områdena skulle det inte bli ett nytt Sundsvall på ett och samma ställe, fast på mkt mindre yta. Men det är omöjligt, för dyrt! 20 miljarder har vi tydligen i bakfickan… men det är ändå för dyrt?

Tillåt mig tvivla. Ja det behövs byggas ut med både reningsverk och elnät och allt som ska till, men i det långa loppet får vi fungerande mindre samhällen, där folk kan trivas och få vara naturnära. Istf att vi har trångt som fasen i Uppsala. Jag bor sju kilometer ifrån city ifall nån undrar. Inte centralt och valt efter det lugna läget intill en av de största skogarna i norra Europa. Som är skitviktig för vår luft, reningen och syresättningen och massa annat.

Det enda man kan hoppas på nu är ett Mark- och miljödomstolen säger NEJ! Glöm det. Men med gamla facit i handen så kommer Pelling manipulera och fulspela tills han får som han vill.

Jag skulle önska att alla i Uppdala löste på, och insåg. Vi hade en folkomröstning nyss, runt hälften av alla invånare struntade i den. Troligen för att de inte visste att den skulle ske, och för att frågan var luddigt ställd och för att de inte fattar vad som håller på att ske. Jag var exakt likadan för inte länge sen så jag vet hur många funkar. Jag trodde i min enfald att politikerna var riktiga i skallen, hade den ordentligt ditskruvad. Men de flesta av dem är uppe och svävar bland molnen, önskedrömmer och slösar skattepengar på dumheter.

Kvinnojouren bad om en slant, fick de det? Nej, Pelling skulle ha en tv-studio. Fast han redan hade en, eller till och med två. I den andan tas alla beslut i Uppsala. Jag jag och jag. Och jag = Pelling. Och jadå, hans gelikar, men han är boss.

Nu ska jag rensa ogräs! Och tänka att det är dumheter som politikerna planterat som jag kan rensa bort. Om det ändå vore så enkelt …

Hörrni, sorry! Men den där berömda bägaren rinner över ibland ni vet 😉

Bättre inlägg nästa gång!!

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting