Okategoriserade

Jag klagar absolut på vädret

Som jag precis skrev i en kommentar, jag tycker vi haft en rätt kass sommar. Och det syns på folk solbrännor:D

När vi var på stranden i veckan så möttes vi av bleka kroppar, alternativt kroppar med shorts-och-t-shirt-bränna. Klassiskt för en sommar med ok värme men inte strandhängs-värme. Normalt så här års, efter en bra sommar vill säga, är folk brunbrända i nån slags jämnhet. Givetvis finns det alltid bonnbränna-folk men just det här att se så tydligt att folk haft på sig kläder, det är ett tydligt bevis för att solen lyst med sin frånvaro.

Jadå, det har varit skapligt varmt, man har kunnat gå i kortbrallor och linne dagtid, men det är inte good enough för mig, jag gillade sommaren 2018 när värmen var het och konstant från maj till september. Det är vad jag kallar för sommar.

Ni som nöjer er med lägre temperaturer, som kanske inte gillar att sola, eller som mår som bäst runt 17 grader – ni kommer aldrig fatta er på mig. Men jag vet att vi är många som inte är nöjda. Som känner en viss panik inför att snart behöva dra på varma kläder när vi inte känner att vi fått ens en bråkdel av den sol och värme vi längtar så efter.

Dessutom, när det är sånt här väder, med av och på, lågtryck som ligger och lurar och regnskurar som anfaller, så mår jag uselt. Jag må vara okänslig för hormoner men fasen vad biometeorologin slår hårt:D Huvudvärk, ett ständigt åksjuke-mående och allmänt risig – det är ockås tecken på för mycket lågtryck.

Jag har sällan jeans på mig sommartid. I år har jag haft jeans hur mycket som helst.

Så ja, jag klagar på vädret. Vad kul för er att ni haft bra väder där ni varit. Jag misstänker att jag inte skulle tyckt samma;) Jag har vänner och bekanta över hela Sverige, alla har instagram och alla har postat ideligen om ett ostadigt sommarväder. Jag vete fan vart ni som anser er haft finväder befunnit er? Ni behöver inte svara på det:D

Nåväl. Idag har det varit mulet och tryckande, utan att vara varken varmt eller kallt. Det kom den sedvanliga regnskuren, men solen såg jag inte, mer än bakom molnen. Jag har ett jobb som ska fotas som kräver sol, och jag hoppades innerligt att den skulle spricka fram – men förgäves. Att försöka fota inomhus var svårt, det var gråmulet och svagt ljus. Note to self – skaffa ytterligare en studiolampa. Men, jag fick ju lite annat gjort så det har inte varit en oproduktiv dag! Tvärtom, faktiskt.

Huvudvärken har ackompanjerat mig hela dagen. Illamåendet också, men huvudvärken var värst. Den kom delvis av vädret och delvis av träningen igår och delvis är det sviter av migränen som hoppade på mig i helgen och som lämnat rester kvar. Kommer säkerligen sitta kvar i morgon med. Jag brukar försöka undvika att äta massa värktabletter, men under de här ”skoven” av nack- och huvudvärk, plus migrän så är det av nöden tvunget. Sen kan det gå långa perioder utan att jag ens funderar på en smärtstillande. Jag vet att det kan bli huvudvärk av för mkt värktabletter, att det byggs upp nån resistenstolerans eller liknande, och det vill jag helst slippa. Jaja. Jag ska absolut svälja en nu till natten, sen smörja med liniment och värme vetekudden plus ligga på spikkudden en stund – gäller att ta till allt:D

Eftersom jag duckat att laga mat länge nu, och med varm hand lämpat över det på övriga, så var det ju min tur idag. Fy vad jag tycker det är tråkigt alltså, att laga mat. Varenda dag, hela tiden. Tar så mkt tid:D Jag skulle lugnt kunna äta kvar och yoghurt alla mål, eller nåt annat superenkelt, men barnen ska ha riktig mat. Så idag slog jag till med rårakor. Något jag tydligen inte gjort förr, men det var en keeper tyckte alla:)

Givetvis inte med löjrom, det är alldeles för fancy och smakar inte det minsta som det kostar. Vi kör med tångkaviar, så kan även veganer och vegetarianer äta det. Men crème fraîche, rödlök, tångkaviar och dill går inte av för hackor det heller. Plus en kantarellstuvning på sidan om, som Corrinda gjorde. Sjukt gott! Jag gjorde rårakorna i våffeljärnet, och det var ju enkelt och smidigt. Just nu inser jag att jag borde kunna använda den pannkaksmaskinen som jag har, där man kan steka sex mindre pannkakor samtidigt. Den ska jag ta nästa gång, det blir ju perfekt!

Patricia kom hit och hängde kvar, det är mysigt med snacket och skrattet som blir när de större tjejerna är hemma. Corrinda har varit här i fyra veckor nu, och jobbat, det är så mysigt. När jag låg helt utslagen av migrän i helgen så åkte Corrinda, Novalie och Trixie till Gränby och shoppade, och när de kom hem så satt de i köket och pratade, visade varandra sina inköp, de hade köpt nån sådär hemlig påse på Ur och Penn som de plockade upp en grej i taget och visade varandra:) Jag låg i vardagsrummet på soffan och tyckte det var så himla härligt att höra hur de skrattade och tramsade med varann, men jag var för risig för att orka delta. Det är dock något med att vara delaktig fast man inte är det, jag tycker om att vara nära min flock 🙂

Jamie var ju på fotbollscup, åkte torsdags eftermiddag och kom hem sent söndag. De kom så långt i turneringen, nu minns jag inte om de fick möta varandra i åttondelsfinalen( de var två lag, båda gick långt) och att de som vann sen åkte ur i kvarten, eller om det var semi, det är för mkt sport överallt just nu. Tack OS:) Han står i mål mellan varven och är relativt bra, han är ju lång och bitig, men tar på sig målen han släpper in. Jag försöker förklara att det är tio spelare ute på planen som har som uppgift att se till att bollen inte hamnar i eget mål, och att det inte är enbart hans uppgift att förhindra mål, men det är svårt att riktigt ta till sig. Fattar man ju, jag skulle göra exakt likadant. Men de hade haft en fin cup, och det är fantastiska ledare och föräldrar som var med. Deras lag/årskull är nog störst i Sverige om jag inte har helt fel, det är över femtio killar som spelar. Det är coolt att jag har rötterna i samma lag. Tycker jag då, troligen ingen annan:D

Nåväl! I morgon är det upp och iväg på träning redan klockan elva. Bah. Alldeles för tidigt för min smak. David har haft ännu tidigare pass i veckan som jag vägrat boka;) Halv tio går fetbort under sommarlovet. Det går bara an under en kort period på hösten och våren, när man inte behöver ha motorvärmare och riskerar att behöva skotta. Jag har några absolut avskyvärda saker att börja dagen med, det värsta är ju att nån unge är sjuk, men att behöva skotta snö och skrapa rutorna är definitivt ett av de värsta sätten att möta dagen på. Fy bubblan. Må det dröja länge, för min del kan vi hoppa över det helt.

Träna, sen hem och duscha, jag måste handla för det har jag inte hunnit, men har ingen bil för den har Corrinda. Kanske ska syrran handla så jag kan åka med henne, annars får det bli en senare fråga. Vad händer mer i morgon? Kanske lite blåbärsplockande? Kantareller är jag värdelös på att hitta så jag fokuserar på de blå bären, har hittills plockat en hel låda i frysen full. Det låter ju som att de ligger där i lösvikt, redo att skopas upp, och det vore kanske inte en dålig ide egentligen? Då kan man bara öppna frysen, öppna lådan och ta en näve. Nu måste man ju ta fram en plastpåse, sen ta bären och tillbaka med påsen. Hm, kanske ska hälla ut alla i en enda stor sopsäck där inne:D Just nu ligger förpackade i 200g påsen.

På lördag är det en UGC-film som ska spelas in, det kommer ta flera timmar och en halvtimmes enkel bilväg så jag anar att det inte hinns mkt mer då. På söndag kan det vara så att vi åker till vagnen, eller så blir det på måndag. Jag längtar dit nåt så otroligt nu. Men det är nåt hela tiden. Idag var Jamie till Gröna Lund med kompisar, i helgen var han på cup, det fanns inte dagar nog för att åka. Eller jo, men jag har ju haft annat som haft prio, som jobb som krävt att jag är på hemmaplan. Det är som det är, ni behöver inte kommentera runt det;)

Och nu, mitt i natten, klockan är strax efter ett, så ska jag filma ett annat jobb, som kräver mörker. Det där med fasta tider är det tur att man inte behöver utan att man kan anpassa sig. Men efter det är det sovdags!

Vi hörs snart igen:)

 

 

 

Kommentarer

  1. Lapplandstant

    Jag bor långt norrut, ovanför polcirkeln, och jag har nog aldrig varit så brun som i år. Vi har inte haft många dagar med regn.

  2. Ulrica Brokvist

    Jag tycker att denna sommar har varit jättebra och jag har en fin bränna. Alldeles lagom varm och många soldagar!
    Däremot förra var för kall.
    Vill man ha en sommar som 2018 får man flytta ner till medelhavet tror jag. För dessa somrar existerar inte så ofta! 😅 vi bor alldeles för långt norr ut!

  3. Sanna

    Bor oxå i Uppsala men känns inte som om vi bor på samma ställe när du beskriver vädret🤔😅 Har varit 22-28 grader här hela sommaren, knappt nå regn o brännan är👌🏼 Så måste va väääldigt lokalt isf😅 Har nästan väntat på iaf EN dålig dag för o kunna röja lite här hemma. Men icke! visserligen inte alls lika varmt som 2018, men inte dålig sommar skulle jag vilja påstå. Känner dock oxå av när det tex är regn el åska i luften😔 Huvudvärk o trött…

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Knappt nåt regn? Är du seriös nu 😂det regnar ju en skvätt i princip varenda dag. Jag har checkat med kompisarna på olika ställen runt stan – alla är eniga där. Skapligt varmt – absolut! Men regn nästan varje dag. Eller växlande molnighet.

    2. Sanna

      Ja, jag är seriös!😂 Annars hade jag inte skrivit det! Får vattna var o varannan dag här hemma pga brist på regn. kommer det så är det en skvätt på typ 1 min som man inte ens hinner uppfatta🤷‍♀️ O det kallar inte jag regnig sommar!😅

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Haha jag vattnar knappt alls, av den enda anledningen att det regnar hela tiden. Så då är det väl lokalt då:)
        Har knappt behöva klippa gräset heller, för det är inte så varmt tydligen. Den brukar explodera efter en regnskur när värmen kommer men inte i år.
        Och vi har haft hällregn, inga små fjuttskurar 🤣

    3. Karin

      Du vet väl att skribenten tycker att nästan allt i Uppsala är dåligt. Även vädret också 😀. Tror att Pelling har ordnat med ett lokalt regnmoln. Han är ju skyldig till allt annat.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Det skulle kunna vara så, faktiskt. För han är en idiot. Men just det beskyller jag honom inte för. Rätt ska vara rätt 🙂
        Rätt är också att mkt i Uppsala är katastrof och framför allt planerna på spårväg som kommer kosta invånarna enormt, både ekonomiskt, miljömässigt och på alla plan. Och det är viktigt att jag skriver om! För det är så ofta som jag får höra att folk fått upp ögonen pga att de läst hos mig. Överlag är det många som inte riktigt har koll på vad som planeras och till vilket pris, för det informeras framför allt via UNT, som inte direkt alla har. Jag har den inte för den är dyr och har blivit skitdålig, mest reklam och halvkassa reportage med dålig grammatik. Så jag kommer fortsätta både klaga och informera om vad Pelling tänker göra i vår fantastiska stad. För jag älskar Uppsala. Det vet man om man läser här, och det är därför jag bryr mig.
        Att du, som alltid klagar eller petar till där du tror det ska kännas, lägger sådana här kommentarer är däremot helt onödigt, taskigt och tyder på en önskan om att vilja jävlas med en person. Du kan sluta läsa bloggen utan att resten av ditt liv påverkas. Planerna i Uppsala kommer påverka resten av mitt liv negativt. Mina barns också. Osv. Så kan jag få folk att fatta är jag stolt och gör något viktigt, för min stad och för mig själv.

  4. tant H

    Ojoj! Nu känner jag inte igen den positiva Carola inte! Törs jag säja att jag äntligen i kväll kan uppskatta vädret….+18,6 och regnet öser ner! Blir en fin lördag för mig om detta väder håller i sig!
    Ha en trevlig helg nu – visst kan du laga mat! Testa att äta bacon/lingon till rårakorna/raggmunkarna – supergott!

  5. Karin

    Jag håller helt och hållet med dig ang vädret, du och jag är precis exakt likadana både när det gäller måendet pga ostadigt väder, och hur mycket vi älskar sol och värme 🤗

  6. Anna

    Det där med att undvika medicin för migrän var det som till slut ”räddade” mig. Jag hade ett skov med anfall åtminstone en, ofta två-tre, gånger i veckan under nästan ett år. Fick både nässpray och tabletter mot migränen, samt tabletter mot illamåendet som medföljde. Det blev som en ond cirkel. Till slut bestämde jag mig för att sluta med all medicin, inte ens en Alvedon fick jag ta. Slutade även med koffein och socker de första månaderna, samt förbjöd alla i familjen att använda parfym. Vilken förbättring det blev! Efter det fick jag ”bara” migrän någon gång eller två om året.

    Hoppas att du mår bättre snart!

  7. Lilian

    Jag förstår inte klagande på vädret . Jag tycket det varit en normal ( om det nu finns) svensk sommar med omväxlande väder. Att önska vädret som var 2018 är väl inte så bra ? Förmodar att du så väl som vi andra vill ha mat ? Det fungerar ju inte om alla somrar är som den 2018.

  8. Maria

    Rårakor är ju jättegott! Men jag har lite trauma från när mamma miste tålamodet och potatisen inte var klar så det blev otäckt. Hur länge körde du dem i våffeljärnet? Verkar dösmart.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tills de var klara 🙂 Gjorde de rätt tunna så det tog inte jättelång tid, ungefär som våfflor plus lite till. Håller med – är de inte riktigt klara är det inte gott alls!

  9. Anna

    Sommaren 2018 – verkligen en sommar att längta tillbaka till. Långvarig torka, nödslakt av djur till följd och de mest omfattande skogsbränderna i Sverige i modern tid. Vakna på natten och vädra i luften – Är det brandrök jag känner? Den gnagande oron över om vattnet kommer räcka – vänta nu, vilket dåligt tryck det var i duschen, är det tillfälligt eller sinar brunnen nu? Nej, sommaren 2018 var verkligen ingenting för mig.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hela 2018 var suveränt. Minus att man tvunget måste ha miljöångest för att vara PK:) Jag är inte skapt för svenskt väder, det är väl där allt grundar sig. Men eftersom jag nu är född här så tänker jag aldrig be om ursäkt för att jag njuter av vädret när det är så som jag önskar 😂
      Sen är det såklart tråkigt med skogsbränder men det är ju lika tråkigt med översvämningar, tornados och jordskred, för att inte tala om snö så talen rasar in. Jag är ego i det här;) helt klart

  10. Ingrid

    Håller inte med om en dålig sommar. Bor utanför Stockholm och vi har inte fått så mycket regn som alla talar om och det är badbart i baggensfjärden helt underbart. Noll svamp i skogen tyvärr men man kan inte få allt.

  11. Jenny

    Håller med, har verkligen inte varit någon höjdarsommar (bor i Stockholm)
    Jag hade dock privilegiet att kunna åka utomlands två veckor så fick iallafall njuta ordentligt av sol och bad. Är precis som du, älskar ljusa kvällar och varma dagar. Vi har alldeles för lång både höst och vinter i det här landet helt klart.
    Tack för att du alltid skriver så bra! Kul att du fortsätter plugga och bygger på ditt skrivande i höst 👍
    Kram ❤️

    1. G C Hemdal

      Tvillingsyrra i Norrland har haft dåligt väder. Vi har haft helt ok och kommer vä få det 40°C vädret nu om två veckor när vår utlandsresa äntligen kommer som jag skrivit om då du skrev om Chicago ✈.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting