Okategoriserade

Nu ska ni få tidernas bästa robottips av mig:)

Annonslänk och reklam för Narwal

För två år sen tror jag det var så skaffade jag Dusty. Han kom till oss när jag låg sjuk i covid och han har tjänat väl. Tills innan sommaren, då blev han trött. Dusty är alltså min robotdammsugare. Han kommer från ett budgetmärke som jag ändå varit helt nöjd med, jag ville ha en robot som kontinuerligt höll undan hund- och katthår, och det fixade han. Jag var supernöjd, men nu när jag har en ny kompis så inser jag ju hur himmelsvid skillnad det är. Om Dusty är en sopkvast så är Narwal en hel arme av högkompetenta städälskande sanitetstekniker med magiska krafter. Typ:)

Säg hej till Narwal Freo X Ultra!

Det här är en grym robotdammsugare! Låt mig berätta. Jag har en del filmer på instagram också om ni vill se.

För det första, om man har husdjur och långhåriga personer i hushållet, så är det en extrem skillnad på Narwals borste jämfört med andra, deras är på något vis flytande och håret rullar inte upp sig så att man sen får stå med en sax och klippa loss det:) Här guidas det rakt in i dammbehållaren utan att fastna.

Det finns flera olika Narwal robotar, min heter Freo X Ultra, är verkligen highclass, och sköter typ allt själv. Det man behöver göra är att fylla på vatten och tömma det smutsiga, och jo tömma dammbehållaren ibland, men den komprimerar dammet så det behövs bara ungefär var sjunde vecka:) Det är alltså minimalt med underhåll!

Jag har linoleumgolv som inte gillar att bli blöta, det blir fula fläckar direkt, och sen har jag både träparkett och laminat, och jag kan med handen på hjärtat säga att de inte varit så här rena som de är sen de var helt nya. Speciellt linoleummattan älskar sättet som Narwal skurar på, det är helt ärligt som att golvet blivit knäskurat med omsorg. INGA vattenfläckar eller ränder alls.

Narwal ger sig inte förrän det är helt rent, med avancerad teknologi så känner den av om det är smutsigt och återvänder dit, även om den behöver skölja ur sina moppar. För det gör den, hela tiden. Åker hem och rengör och sköljer mopparna, och återvänder sen där den var för att återuppta sitt gnuggande. När den är klar så TORKAR den mopparna också! Jag gick förbi och undrade vad det var för lågt susande, kollade appen och det stod Drying Mops. Den värms upp till +40 för att torka och eliminera bakterier. Alltså, hur bra är inte det! Själva stationen rengör sig själv samtidigt som den tvättar mopparna, och till sist torkas också dammbehållaren i 45 minuter för att döda bakterier och ta bort dålig lukt. Den är alltid ren och fräsch!

I basstationen finns förutom vattenbehållarna och galet med teknik, en behållare med rengöringsmedel, som Narwal själv doserar efter hur det behövs.

Narwal anpassar sig efter allt, och optimerar sig. Exempelvis om det är varmt väder kommer den att blöta mopparna mer för en noggrann rengöring som torkar snabbt.

Trycket ner mot golvet anpassas också, för att olika material behöver olika. På trägolv är det ett mildare tryck än på klinkers som tål mer. Om Narwal stöter på en matta under sin rengöring, så lyfter den upp mopparna för att inte blöta ner mattan, men dammsuger den såklart och fäller sen ner dem när det är skurbart golv igen. Alltså den gör ALLT!

Givetvis navigerar den på en femöring och lär sig hur ytorna ser ut. Jag hade både Sellman och Doris (katt och hund) som stod och väntade på köttfärs, och sen fick den, när Narwal jobbade, och då åker han runt. Han skurade millimeter ifrån deras fat med mat, och strök runt djuren utan att röra dem. Djuren själva bryr sig inte ett dugg, mer än att de är lite misstänksamma ifall Narwal tänker sno maten för dem;) men ljudnivån är så låg att de inte är det minsta störda. Det går utmärkt att dammsuga nattetid med andra ord, och jag drar ofta på honom med alla funktioner när huset sover. Det är ju skönt om han får skura ifred liksom, utan att nån klampar runt i det.

Om man har en annan robotdammsugare som tömmer dammet själv så sker det ofta genom att den går tillbaka till en basstation och sen bullrar och låter det rejält en stund, vilket gör att man kanske inte vill göra det på natten, eller om man har en bebis som sover middag eller liknande. Narwal komprimerar ihop dammet i sin påse och den räcker i cirka sju veckor.

Narwal är en riktig gamechanger. Vill man ha en robotdammsugare så kan jag med erfarenhet säga att det faktiskt är så att man får det man betalar för. Jag betalade några tusenlappar för min gamla Dusty, och för ungefär dubbla priset får man en extremt mycket vassare robot. Anledningen att jag inte gick direkt på en vass är enkel, jag trodde att mina husdjur skulle vara livrädda, och jag trodde faktiskt inte heller ett dugg på att de var så bra som folk säger:) Jag vet, så dumt,  men nu är jag övertygad deluxe:D

Narwal är ganska nya på den svenska marknaden men har funnit länge, de har också andra modeller:)

Ska ni slå till på något till er själva så är det faktiskt en robotdammsugare, för jösses vad bra det är! Jag tänkte att ”Herregud, man kan väl för sjutton dammsuga själv??” och jodå, det kan man, men att slippa och ändå få ett MVG-resultat är vardagslyx på hög nivå. Nu när jag är lite handikappad är det ännu mer suveränt:)

Om ni vill, så kan ni använda koden: Carola15 och då får ni alltså 15% på Narwal:) Gör det! Tack mig sen ♥

Narwal Freo X Ultra hittar ni här:) Där kan ni också läsa mer som kommer övertyga er:)

 

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting