Okategoriserade

Kirk:)

Jag sitter nu och tittar ut på resterna av den tropiska orkanen Kirk, som vad det verkar enbart kommer spilla en massa regn över oss. Men av alla väder så är ju ihållande regn det absolut mest tråkiga. Det blir inte vackert som ju snö ändå blir, och det är bara svårt att klä på sig, för att inte tala om att hålla sig torr. Nej för bövelen, regn är inte min kopp te:)

Jodå, det är jättebra att det regnar mellan varven, men kul är det inte.

I går och förrgår har jag därför varit ute och ställt i ordning allt. Igår var det uterummets tur, och jag har plockat undan alla kuddar, täckt in hela bordet där ute eftersom katterna anser att det är en asbra plats för sina skrovmål, bestående av fåglar. Det är ett hav av lik där under till våren annars. Förra vintern nätade jag in allt, men nu hittade jag inte det nätet, jag kommer såklart göra det vilken sekund som helst nu, men i stället använde jag kartonger. Ja, det ser inte vackert ut men det är värt det. Tar en massa tid också, för minsta lilla springa och de tar sig in;)

Sen fick jag hjälp av Trixie att bära in våra stora glasbord utifrån så nu står de som vanligt ovanpå bordet i poolrummet. Alla stolar är hopfällda och intravade på sin vintervila. Eller två är kvar för jag hyser ännu hopp om några soliga kaffestunder ute.

Jag har rivit bort all pumpa som självsått sig och tagit över halva terassen, och skörden blev skaplig ändå:)

 

Prydnadspumpor, inte riktiga, så jag får väl vackert köpa vanliga i butiken för att laga soppa och paj på.

Jag googlade : Kan man äta prydnadspumpor? Och fick fem ja och ett nej, de är giftiga, så tja … 🙂

Jag har också Halloweenpyntat lite utanför dörren, och satt upp en ljusslinga över terassen men det går inte att fota nu, i ösregn, så det kommer senare. Det blev superfint med ljusslingan!

I poolrummet har jag också rensat bland alla sladdar, ljusslingor, stjärnor och allt vad det nu är. Tagit bort det som inte används och kollat igenom det andra, så slipper jag det i svinkylan när sladdarna blir som istappar. Jimpa har tagit ner en extrabalk som de tidigare ägarna monterat nedanför en takbjälke, och sen satt nån board ovanför, på den här balken satt det massor av infravärme från dåtiden. De funkar men drar väl lika mycket ström som ett halvt kärnkraftverk. Dessutom är det inte det minsta mysigt med infravärme från taket, man blir bara varm och svettig om huvudet, känner sig febrig och fryser om resten av kroppen. Jag vill absolut inte sitta där ute när det är så kallt att de behövs heller. Eftersom det gick en jäkla massa elkablar där, och det behövdes lite styrka och framför allt bra maskiner har jag inte gjort det här själv, utan inväntat hjälp. Vi har pratat om det sen han byggde altangolvet där inne:D Men nu så! Och det blev så mycket ljusare och fräschare direkt.  Han plockade ner några andra infravärmare också och fasen vad najs det är att bli av med sånt.

Dammsugit upp en halv tall, de barren alltså… de kilar ju fast sig i allt. Bah. Plockat och grejat och när jag efter typ sex timmar bara längtade efter att gå in och dricka kaffe;) så messade syrran : Ska vi plocka ner vindruvorna?

Spontant ville jag bara säga NÄÄÄÄÄJJJ, men eftersom Kirk var på ingång och druvorna måste skördas snarast så var det bara att säga JAPP:)  Det hann bli mörkt innan vi var klara. Jordan fick klättra upp på taket för att plocka därifrån, och jag stod mest och tog emot druvor från syrran som stod på en stege. Jag vågar inte riktigt klänga och klättra just nu, vill inte riskera ett endaste dugg efter operationen. Normalt är det jag som ligger på taket och försöker få loss druvor från de metallnät Jimpa satte upp som stöd. Vi trodde att det skulle bli så bra, men de måste bort i vår. Det är värdelöst för druvorna växer igenom hålen, och sen får man inte loss klasarna. Måste bara klura ut nån annan lösning tills dess:)

Jag har inte vägt dem än, men ska snart ta in dem för att skölja av och rensa ur de fula. Vinet ska påbörjas ikväll, och jag ser inte fram emot att ha tunnorna ståendes men det blir ju bra till sist:D Jag tänker använda badkaret, och det innebär att jag måste skura ur det först, så det är vad jag ska göra härnäst.

Tidigare idag har jag lyssnat på en föreläsning och skrivit en uppgift av två, den andra ska jag hinna innan midnatt idag.

Igår efter allt så hämtade jag också hem Novalie från Arlanda.

Hon gar varit i Polen i över en månad nu. Hennes kille som är uppvuxen och boende i London, är från Polen, och har släkten kvar där. Nu har han varit där för att ta körkort och skulle ha varit klar för länge sen, men en timme innan hans uppkörning ringde de och sa att det var strejk, så alla uppkörningar blev framflyttade. Hon åkte dit och hängde med honom, och de har haft det mysigt. Polen verkar ju vara ett himla fint land, mycket vacker arkitektur osv. Synd att språket är totalt obegripligt bara;) Men så fattar jag heller inte danska, och knappt norska. Jag får koncentrera mig stenhårt för att följa med i ett danskt samtal, och är det en tv-serie måste jag ha text. Ingen  annan i min ursprungsfamilj, har några problem. Pappa jobbade mycket med danskar på SAS, och de ringde ofta hem till oss för att ha tag i honom. Syrran jobbar ju mycket med danskar hon med, SAS är ju fortfarande SAS liksom, och mamma har ju haft alla de här danska kollegorna hemma på middag och konverserat med dem i telefon. I luren fattar jag absolut inget alls. Hör inte ett ord. Mitt språköra är inte så bra helt klart:)

Så, nu ska jag ta mitt obefintliga språköra och plugga in en ljudbok där, och sen tvätta vindruvor. Eller badkar:)

Ha en fin onsdag, och håll er undan från Kirk:)

Kommentarer

  1. Marianne

    Alltså Carola, jag är full av beundran för dig! har varit bortrest en tid och först nu gått in och läst flera inlägg. Du är verkligen rakryggad och en modig person. Håller helt med vad det gäller O F.

  2. Agneta

    Nä, danska är helt omöjligt att förstå. Det finns ett radioprogram på p1 där Åsa Linderborg pratar med en norsk tjej och dansk kille. Jag förstår norskan men absolut inte dansken!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting