Okategoriserade

Sådär ja :)

  Fyllt på förråden lite idag 🙂

Klorin…jojo, det stinker verkligen sånt här hemma just nu, i alla skrymslen och vrår;)

Hand sprit, två olika sorter, den ena är från mamma, måste fråga vart hon köpt den, för den är super. Och sen, den otroligt efterlängtade Ytdesinfektionen!!

Jag har verkligen önskat att det ska gå att köpa sånt här(desinfektion) som privatperson, och plötsligt kan man det 🙂

Känns som man är på jobbet ju 🙂

Vad roar vi oss med då, förutom att sprita av alla möjliga och omöjliga ytor här hemma?

Ja, vi försöker få den minsta att leva upp till sitt namn;

   Jordan in action!

Och för den som inte har den minsta koll på basket över huvud taget (som mej…*s*) så är det ju såklart Michael Jordan jag syftar på. Han var väl typ den bästa basketspelaren ever, eller nåt 🙂

Våran Jordan har ju potentialen:

  Kolla vilket grepp 🙂 Vilken blick 🙂

Han älskar bollar, det gör väl iofs de flesta drygt ettåriga barn, men det är himla enkelt att roa honom om man har en boll till hands, gärna Corrindas stora tunga basketboll då 😉

Han är väldigt förkyld just nu, så man kan faktiskt inte anklaga honom för att vara en solstråle direkt, men ok, han är ursäktad. For now.;)

Nästan, för han ligger fortfarande lite taskigt till efter att ha kraschat min fina glasdörr….:-)

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Vi har ju levt i nåt slags vacuum de senaste dagarna, med det ständiga hotet om att fler ska insjukna:(

Blä.

Novalie och Trixie stängde in sig i gillestugan nere, och där har de varit sen i söndags. Helt frivilligt. Jag har gått ner till dem med mat, så de har fått sitta vid det lilla låga bordet där på varsin kudde, och de har haft sin egen toa, där alla vi som höll oss friska( Ta i trä!!) gick. Jag trodde de skulle tycka det var skittrist efter typ en halv dag, men de har haft så kul!

De har spelat TV-spel, dator, lekt med Barbie, Pet shop och ”haft gymnastik”. Det senaste innebär att slå kullerbyttor i soffan på alla möjliga vis, balansera på soffans ryggstöd och göra andra akrobatiska övningar som jag skulle bryta ryggen om jag ens tänkte på 😉

De tyckte de hade så mysigt därnere, och en morgon när jag kom ner till dem så satt de inlindade från topp till tå i en filt, tätt tillsammans i en liten korgfåtölj och spelade dator..såååååå söta <3

Men nu igår kväll så ledsnade de . Inte så konstigt iofs  efter fyra (4!) dagar i exil. De sprang ut i kolsvarta mörket och sprang som galningar med varsin ficklampa. Alla de små- Lovelia, Trixie, Novalie, Corrinda och Robert. 🙂

Lyckliga över att se varandra igen, de hade verkligen LÄNGTAT!

Idag så har de varit ute mer eller mindre HELA dagen, solen har ju strålat och det var ett härligt väder . De har lekt dunken i fyra-fem timmar, och sen var de visst uppe och klättrade på garagetaket…hm;)

Byggt en koja gjorde de med, och sen försvann Corrinda, Novalie och en kompis till Corrinda (som de fick leka med under förutsättning att de var UTE!) iväg på nåt.

Robban gick in till sin dator, han älskar ju att spela:) och Lovelia grejade på med lite av varje, medan jag städade, tvättade, vek tvätt, skurade ur Robbans rum som varit högkvarter för de smittade 😉 och massa annat.

När Novalie kom tillbaka hjälpte hon Perra att ta ner studsmattorna för vintern, så nu är det officiellt – Vintern är här.

Vare sig man vill eller inte. Jag vill inte, jag vill bo i värmen!!    Men det blir ju väldigt krångligt (och dyrt!) att ha barnen i skola i Thailand…:)

Nu när jag kom och ville sitta i min fåtölj, där Trixie satt och spelade på deras dator, så flyttade hon sig till soffan ist, och klämde ner sig bredvid Perra:

Stilen:)  Hon är så rolig, för hon gör sig alltid så fin som möjligt när jag kommer med kameran 🙂

Soffan har fått nya överdrag, det här är Perras favorit av de vi har, medan jag älskar de rosa! Men nu var båda de rosa klädslarna smutsiga:( så jag fick ge mig. Jag vill ha de nya fina blyertsgrå som finns nu, tänkte att de skulle bli så fina till jul med röda filtar till sen, för filtar måste man ha, annars fryser man ihjäl 😉

Men, jag har inte fått Perra till att inse hur snygga de är än, han tycker de är stentråkiga…men jag har snart tjatat till mig dem , hihi. Han brukar ledsna så småningom 🙂 

Nej, nu måste jag kika om nåt av barnen kanske vill sova en stund, troligen inte, men man kan ju fråga iaf 🙂

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Johanna:)

  Söt Jordan, han blir nog ett riktigt basketproffs! Och aahm vad mysigt Novalie och Trixie måste ha haft det.. Blir nästan avundsjuk;)
  Och gullig Trixie, som vanligt<3

 2. Carola m 8

  Ulle: Jag tog inte illa upp, men blev lite trött bara:)
  Jag har ju jobbat i många år inom vården och vet att det bästa för att hindra smittspridning är handtvätt, och sen sprit, och att det faktiskt går att mota fan i grinden:)
  JAg vet att det är så många med kräkfobi därute (även jag) och din kommentar fick det att låta som att det spelar ingen roll – har man fått smittan i huset är det bara att lägga sig ner och vänta på att drabbas, och så är det ju inte:)
  Jag lät nog lite sur, men det var inte meningen!
  Fö så föredrar jag att ge barnen handsprit före mat på restaurang ffa att tvätta sig i offentliga handfat…uäck;)

 3. Ulle

  Var inte meningen att du skulle ta illa upp, blir bara lite trött på denna sprithyseri och alla som verkar tro att bara men har en flaska alco-gel i handväskan så löser det allt. På sjukhus erbjuds man fortfarande alco så fort man kommer innanför dörren, ingen info om att man bör tvätta händerna innan för optimal effekt finns. Folk på restauranger ger sina barn alco-gel innan de ska äta istället för att skicka dem att tvätta händerna, tro mig, ser det varje dag.

  Jag är helt övertygad om att ni gjort rätt och hoppas verkligen att er mardröm slutar snart.

 4. Carola m 8

  Ulle: Jo du, det funkar faktiskt att försöka hålla sig undan, oftast så smittar magsjuka via kräk eller avföring, och håller man sig då undan så kan man slippa:) Luftburet är det ju, men inte hur länge som helst och inte hur långt som helst. SJÄLVKLART tvättar barnen händerna hela tiden!! Det är ju liksom A och O i all smittspridning, och jag är ju knappast korkad;)
  Det smittar inte via maten jag bär ner,. så ¨länge som jag håller en hög handhygien och ingen smittsam är i köket. Jag var ensam om att vara i köket 🙂 Dessutom var det mat a la´ Findus/Gorbys osv…;) Ingen tillagning mer än värmas i förpackningen = bacillfritt:) Jag vet att det är olika på hur lätt man smittas, men att hålla de sjuka isolerade och de friska isolerade på ett annat håll, samt att jag är den enda som har hand om mat, och jag tvättar och spritar händer både före och efter alla besök , det gör en jäkla skillnad mot om vi blandar alla, sjuka som friska och alla får springa som de vill i kök och på toa. Sen finns det inga garantier, men vi har iaf gjort så gott vi kunnat och det känns jäkligt bra:)

 5. Ulle

  Handsprit i all ära, men funktionen försvinner så fort du tar i något, det är fakta. Lär i stället alla att tvätta händerna ofta, efter toa, innan mat + ett par gånger extra på dagen. Magsjuka smittar ju via dig och via maten du bär ner så det spelar ingen roll om du delar på barnen. En del får de lättare och en del svårare. Det positiva är att ju äldre barnen blir ju mer lär de sig att sköta det själva, kräks på toa mm. Jobbigt men överkomligt enligt mig, finns värre saker att drabbas av. Kram till dig och hoppas att det snart går över, kul att få se dig på Mama!!

 6. Lisa

  Åhh jag har exakt samma förbi för kräksjukan som du har..Har 4 barn o är livrädd nu att den ska dyka upp:O måste fråga var du hitta ytspriten finns den på apoteket???

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing